2009 Ekim Bebekleri

sutumu ılk gunden surmeye basladım ama olmadı ıse yaramadı yanlıs memeyı verdıgımden sanırım boyle oldu :gitme:
kızlar ya dun dr gıttım benım kız dogdugu kıloda hala 3kılo :sinifsinif: 2hafta oldu anca verdıgı kıloyu almıs ustune almamıs. dr 2hafta sonra tekrar gel eger kılo alımı ıyı olmazsa mama verırım dedı :gitme:
ama benım sutum var emzırdıkten sonra bıle sıkıyorum gelıyo mafoldumben
bebegım cok uyuyo ama huzursuz etmek ıcınde uyandırmıyodum dogum yaptıgım hastahanedekı dr artık ıstedıgı zaman ver demıstı bu dr da uyandır dedı kaydirigubbakcemile bu dr lar nıye hep ayrı sey soylerlerkı Çok üzgünüm çoook sızce uyudugundan cok sut almadıgındanmı acaba kılo alamadı
 
bde kızım huzursuz bı bebek degıl fisfisfis ac olsa aglamazmıydı huzurlu ve uyuyan bebek fisfisfis maasallah ama bu kılo ısını neyapıcam bılmıyorum :tomato:
 

Canım sakın üzülme. Bebekler şiş doğdukları için o şişlik bir süre sonra iniyor. Benim bebeğimde 3. gün tartıldı 200 gr zayıflamış. 10. gün yine tartıldı 120 gr almıştı. yani hala doğduğu kiloya ulaşamadı. Ne güzel seninki hiç vermemiş bile. Mama verme bencede. Hastanedeki bebek hemşiresi mama ver geceleri demişti. Annem bebeğime mama yedirirken ağladım. Sanki mamayı kıskandım. Bende süt varken üstelik emzirmek için bir sünya uğraş veririken niçin mama yesin dedim. Birdaha hiç vermedim. Göğüslerinde süt varsa emzir bence. Mutlaka bir gün faydasını görürsün
 
benim doktorum 2 hafta sonu dogum kilosuna ulasmasini istiyoruz dedi. Yani bence senin bebek baya iyi gidiyor mamaya hic gerek yok. Doktorum cok mamaya israr ederse bence kendine bir baska doktor bak. Bir doktor emzirmeyi desteklemesi cok önemli bence.
Benim ilk kizimda bazi aylar hic kilo alimi olmuyordu doktorum ama herzaman emzirmeye devam dedi hic mama kullanmadim ben. Bu ay almaz öbür ay alir gene diyordu.

Green senin neden hastanede mama verildi ya hayret birsey. Bu durumlara gercekten üzülüyorum ya annenin sütü varken neden hemen mamaya basvuruyor bu doktorlar anlamiyorum. Hemen sakir sakir gelmesi gerekmiyor ya.

Bence ne kadar mama verirseniz o kadar cabuk biter emzirme süreniz. Cünkü ne kadar emmerse o kadar süt üretiyor vücüdünuz. Ek olarak mama verildigindede ihtiyac olmadigi icin daha az süt üretime geciyor sonra sütün azalmis oluyor.

Ben her 3 saatde bir emzirmeye calisiyorum.Benimki sarilik oldugu icin bazen uyanamiyor ve uyandiriyorum. Ama geceleri bazen 4 saat uyumus oluyor.

Emzirme konusunda problemlerde bazi hastaneler yardimci oluyor. Belki onlara danisabilirsin. Eger emzirirken agrin oluyorsa yanlis bir durum var demek.

Mesela durusu dogru degil, yada agzi yeterince acik degil. dudaklari disara dönük olmasi gerekiyor, bazen dilini yeterince öne almiyor ve kendi damagina bastirarak emiyor oda cok aci verebiliyor. Emzirirken dikkat et ne olabilir senin durumda.
 
canım bende denedım ama olmadı benım fecı halde catlak degıl yarık :gitme::gitme:

Lanisoh krem al bence. Onu yikaman gerekmiyor. istedigin zaman emzirebilirsin. Cok iyi geliyor. Benim gögüslerimde kanamisti ve iyilesdirdi gene. Bol acik tutmaya calis gögüs uclarin havva alsin, ve ben simdi Aventin gögüs kalkanlardan aldim. Sütyenin icine koyuluyor havva alsin diye. bakalim oda iyi gelicekmi.
 
canlarım bende 23 eylülde doğum yaptım sezeryan ile. hastanede pijama giyemedim çünkü hem dış hem iç dikişlerim ağrıyordu pijama rahtsız etti uzun gecelikler ve sabahlık giydim. 2 sabahlık 2 gecelik yetti. ilk gün iç çamaşırı giydirmiyorlar hasta bezi koyuyolar zaten ben 2 buçukta doğumddan çıktım gece 11 e kadar kalkmak yasak olduğu için iç çamaşırına gerek olmuo. iç çamaşırımda çok düşüktü dikişlerime denk gelmiycek şekildeydi çünkü benim dikişlerimin üstüne bişey deyince içim bi garip oluyodu başka böyle hisseden varmı bilmiyorum ama 16 gün oldu hala geceliğim filan boşta deyince iç dikişlerim sızlıo bi garip oluorum. bebeğime 1 tkım hastane çıkışı yetti 10 luydu ama benimki 2 takım
vardı yani içinde bi pijaması bi tulum takımı.
anneliğe alışma konusunda ilk başlarda 1 hafta ypamdım altını filan annem deiştirdi bi garip oldum biyerine zarar vecem gibi geldi. doğım hikayem var onu okursanız anlrsınız prematüre 35. hftaasında doğum yaptım ben o yüzden 2 buçuk kiloydu bebişim dokunmya korkuodum :) ama şu 1 hftadır nerdeyse atıp tutçam okadar aıştım herşeini ben yapıyorum.
süt konusunda ben çok şanssızım çok az sütüm var ne yaptıysam artmıyo bebeğimde emmiyo napıcaımı şşırdım prematüre olduğu için emme duygusunun tam gelişmediğini söylediler zten belli de. 50 cc mamayı 45 dk da emiyo. göğüsümden emip doymadığı için ilk hafta 200 gr verdi 2 günde. doktor kıyameti kopardı prematüre bebeklerde bukaadar çaabuk ve çok kilo kaybı kötü sonuçlara neden olabiliyormuş olduda zaten sarılık oldu. sonra doktor mecbur mama destekliycez dedi çünkü 10 gün olmuştu hala benimsütüm çok azdı 2 saatte 1 sağıyordum 20 cc süt çıkıyodu düşünün. haalbuki 2 saatte 1 bebeğimin 50 cc mama yemesi gerekiyor o yüzden anne sütüne çok yakın bir mama takviyesi ypıyoruz arada unutmasın die göğüsümüde veriyorum ama öğürüyo zaten ememio öyle cuk cuk. doktorum bundan sonra memeyi almaz die bişey yok emme duygusu gelişsin bi toparlasın ozaman memeyi vericez tekrar dedi ama çok sıkıntılı bi durum sütüm yokkiyine çocuk doymıycak kilo vericek. humana nın still-tee çayını, vitamalt içeceğini devmlı içiyorum çoğalır die ama tık yok. süt savaaşını kaybetmem umarım ama mama desteği ile bebeğim 5 günde 400 gr aldı. şuanda 2 kilo 800 gr.
hee bu arada bende göğüs yaralarından çok korkuyodum evet korktuğum başımada geldi ama dişlerimi sıktım dayandım sütüm kanlıydı resmen 10 gün boyunca kaç kere kabuk tuttu bilmiyorum acısından uyuyamıyodum bile okadar. ama tavsiyem lasinoh krem alın kesinlikle çok çok ii geliyo çok rahatlatıo ben her sağdıktan her emzirdikten sonra kullandım çok rahat ettim. bide emzirme sütyeni ve göğüs pedi muhakkak kullanın ben hastanede rahat ediyim diekullanmadım hemşireler kızdı göğüslerin sarkar muhakkak kullanıcaksın dediler hemen giydim. bide doktoruma korseyi sordum. takma dedi. takmak istiyorum dediğimde ozaman bol bir korse tak sakın sımsıkı olmasın asıl ozaman karnın sarkar düşer dedi. bende gerçekten bol korse takıyorum 2 tane üst üste deişik 2 side. çok rahat ediyorum hem üstümdekiler karnıma sürtünmüyo sürtününce bütün iç dikişlerim sızlıyo çünkü. bide şu uyuşukluk nezaamn geçick bilmiyorum ama felaket karnım kaşınıyo heralde iyleştiğinin habercisi.
benden bilgiler şimdilik bukadar :)
 
ben ic camasir kullan atlardan aldim ve o kadar rahat ettim ki. Chez Elle marka aldim L beden göbek deligime kadar yetiyordu ve hicbiryerimi rahatsiz etmedi. Simdi evdede normal camasirlarimla rahat edemedim, gittim yüsek hamile kilotlardan aldim ve onlarda cok rahat oldu.

Emzirme sütyenide bol olanlarim var ilk hamileligimden onlari giyiyorum, yeni aldiklarim cok toplarliyor ve gögüslerim cok sisiyor, bol olanlarda sütüm akabiliyor ve rahat ediyorum.

serincim belki sütünü sagip saklasan hem depolamis anne sütün olur, birde süt üretimini artirabilirsin. Cünkü meme vermedikce sütün kesilebilir.

Ameliyat izimide suan Contratubex Krem kullaniyorum. Doktorum verdi dikisler cabuk iyilessin diye.
 

canım ya ben 2 saatte bir sağıyorum zaten anca 20 cc çıkıyo onuda hemen bebeğime veriyorum zten ayrıca sağıp biriktirebilcek bi sütüm yokki keşke olsa devamlı sğıyorum üşenmeden gece gündüz hiç frketmiyo saatimi kuruyorum 2 saatte bir kalkıp sağıyorum ve hemen serin'e içiriyorum. anneminde hiç sütü yokmuş sanırım ona çekmişim. memeyide kızım almıyo öğürüyo alsa bile iki kere çekiyo sonra bırakıyo yüzünü ekşitiyo çünkü ememiyo sinir oluo güçsüzya göğüsten anck çok şiddetli cuk cuk die emmesigerekioki doysun benimki iki kere hafif cuk cuk yapıo okadar biberonada alıştı tabi 1 hafta yoğun bakımda biderondan bol bol mama gelio göğüsümden az gelio die istemio bakalım nolcak :çok üzgünüm:
 
Kızlaaarrr artık ben de bu topiğe terfi ettim.
Dün kızımıza kavuştuk şükürler olsun.
Normal doğum ama dikiş çok fazla. Oturamıyorumm. :gitme:

Neyse daha sonra görüşürüz inşallah.
Anlatırım. Sizlere danışacağım da çok şey var.
Öpyorum hepiciğinizi...
 

Canım güle güle büyüt kızını :) hayırlı bir evlat olsun inşallah nasibi kısmeti bol olsun...
Sanada çok geçmiş olsun
 


Tesekkur ederim canim insallah gelecek bizimki tembel gelmek istemiyor babasini bekliyor babam gelmeden dogmam diyor babamiz baska bir eyalette insallah bu hafta gelecek akilli kizim benim kaydirigubbakcemile3
 
kızlar soruma cevap vermedınız bebslerınızın kılo alımı nasıl :sinifsinif:

burcucum ben bi 3.gunu topuk kani icin goturmustum bebisimi o zaman haliyle kilo vermisti.bugun 8 gunluk oldu ama goturmedim.bana 1.ayda hepatit asisi icin getir dediler.1.aya kadar goturmicek miyim anlamadim :ecrin_bebek:
 
burcucum ben bi 3.gunu topuk kani icin goturmustum bebisimi o zaman haliyle kilo vermisti.bugun 8 gunluk oldu ama goturmedim.bana 1.ayda hepatit asisi icin getir dediler.1.aya kadar goturmicek miyim anlamadim :ecrin_bebek:

buketcım bence bı saglık ocagına gotur ben saglık ocagında takıp edıyorum bıde gobegı kapanmadı dusuncemle dr a gorurmustum12.gunde dr ıkı hafta sonra tekrar gel dogdugu kıloda egerkı kılo alımı ıyı olmazsa mamaya baslarız dedı ben onun ıcın sıze sordum bence sende tarttırkı bebegın doyup doymadıgını anla
 

canim biz takiplerini esimin isyerinde yaptiricaz.bu yuzden saglik ocagina gitmicez.olmazsa 12.gununde ben de gotureyim
 
12. gunu beklemene gerek yok canım ama takıp ettır
haftaya dr gıdıcez ama benım ıcım rahat etmıyor dr dan once yarın saglık ocagına goturucem tekrar bakalım kılosunda degısıklık varmı :kedi:
 
bebek doğduktan sonra sanırım kilosunun %10'nunu kaybediyor ve 1.haftada mutlaka çocuk doktoruna götürmek gerekiyor, doktorda genl değerlndirme yapıp programa alıyor.
ben bişey sormak istiyorum hipp'in 1.haftdan itibaren kullanılabildiğini okuduğum bir rezene çayı var elimde anne sütü dışında ilk zamanlar bu tarz şeyler kullanılabiliyormu bebeklere
 

bence bebege degılde kendıne hazırlayıp ıc zaten senden alır bebıs cok rahatsız degılse gamyoncuiremsu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…