2009 Ekim Anneleri nasl besleniyorsunuz??

ben eve normal ekmek almiyorum cünkü cok lezzetli geliyor cok yiyorum. Ben Uno aliyorum dilimler hepsi ayni oldugu icin ayarim kacmiyor 2 dilim yiyorum ve bol bol salatlik ve domates, sütümüde büyük bardak ictigim icin karnim doyuyor. Bazi günler yumurtada hasliyorum kendime. Mehay sende Uno al dene, tam tahili benim hosuma gidiyor.

Light ve kepeli olan bana cok kuru geliyor.

Ilall hem acim diyorsun, hem salatalik ceyrek yiyorsun. Ben olsam bol bol yerim domates salatalik.yerimseniben

Ya bu ay herkezin sekerina bakiliyor galiba. Benim bu hafta kontrolüm var ama seker bakilcak diye birsey söylemedi. Randevu aksam icin almistim bende. CADIARZU

selina senn şekerne bakmaları için daha çok erken canm aramzda 3 hafta var ben bugün gttm yani 3 haftan var

Ne güzel düzenli besleniyormuş herkes Hepinize özendim çok.
Ben çalışıyorum sabahlarıda kalkma güçlüğü yaşadığım için kahvaltım hergün gevrek ve peynir ile oluyor.
ara öğünde 1 kurabiye olabiliyor bazen.
öğlen işyerinde ne çıkarsa yemek+makarna pilav+yoğurt,salata meyve vs.
akşamüzeri illaki 1 adet dondurma, nadiren cips bisküvi vs.
akşam sebze yemeği tercih ediyorum yanıda yarım karpuzum oluyor. Sınırsız ekmek :)
yemeğin hemen üstünede sınırsız meyve :kedi:

Ekstra olarakta canım ne çekerse alıp yiyorum. Bunlara zararlı şeylerde dahil olabiliyor. Balıktan tiksindim ilk 3 ayımda o yüzden yiyemiyorum çok fazla. belki baştan beri toplasam 5-6 kere yiyebilmişimdir.

mehaycım selinacım doktor diet verdi şeker problemimden dolayııııı...ve mecburen uyuyorummm dietime hamile olmasam neysede bebişim zarar görmesin diiee...dietime uymak zorundayım (((((((benimki gebelik şekeri değil öncesindede diabetim vardı........

canim sosis salam sucuk gibi urunleri cok az yememizde fayda varmis bilgine...hatta hic yemesek daha iyi ben hic yemiyorum kizartarakda olsa..a.s.

korktum şimdi.bilmiyordum.
bende kahvaltıya salam,sosis,sucuktan herhangi gibi birtanesi olmazsa ben o masada kahvaltı yapamam lmaz:.aslında kahvaltıyı pek sevmiyorum :umursamaz:

bilgilendirdiğin için çok tşk ederim.

ben sabah kalkinca :))

1 bardak sut
1 meyva genelde seftali veya elma
kahvaltimi biraz gec yapiyorum
1 yumurta
yarim tomates
salatalik
zeytin
1.2 ceviz
2 dilim ekmek
recel ve kaymak

sonra ara ara meyva cok yiyorum

oglen sulu yemek ne olursa sebze et vs..

aksam salata corba yogurt ve bol meyva

2 bucuk litre su gunde

merhaba arkadaşlar
Dün sabah :1 haşlanmış yumurta, 1 domates salatalık, 1 çay kaşığı çilek reçeli, 2 dilim una geleneksel esmer ekmek( çok tahıllı )
arada 5-6 fındık
öğlen :1 er adet biber ve kabak dolması yanında yoğurt
arada meyve (erik ve şeftali)
akşam:evde kendi hazırladığım kumpirden 1 kase ve 5 adet kakaolu piknik bisküvi
yatarken 1 bardak süt ve bisküvi(probis çikolatalı)

slm,
BU SABAH: 1 adet haşlanmış yumurta, 2 dilim ekmek çok tahıllı, 1 çay kai çilek reçeli,domates salatalık, 1 adet taze biber, küçük bir parça beyaz beynir, 3 adet zeytin
ARA: küçük 1 şeftali
ÖĞLEN, kabak ve kırmızı biber ve domatesle yapılmış bulgur pilavı yanında yoğurt
AKŞAM henüz bilmiyorum
kızlar çok mu yiyorum sizce.

Mehay bizim tükettiğimiz ekmek dilimi resmini eklemeye çalışıyorum sana fikir olması açısından ama yapamadım

ben bu sabah daha kahvalti yapmadim..ama canim yagda yumurta istiyor ne zamandirda yemiyorum...o yuzden :
1 yumurta
biraz krem peynir,domates yemeyi dusunuyorum birde cay..
oglene ve aksama kararsizim...

Ne cayi iciyorsun canim bizim turk cayindanmi.Ben de iciyordum her sabah hatta caysiz kahvalti dusunemezdim hamile olmadan once ama biraktim cunku aldigin kalsiyumu emiyormus cay icince yedigin peynirin kalsiyumlu yiyeceklerin bir anlami kalmiyor bilgin olsun.

green olive süpersin ya. almışsın özgürlüğü eline ben bu saydıkalrının hiçbirini yemediğim halde 8 kilo aldım bide bunalrı yeseydim 18 kilo almış olurdum herhalde

sabah kırmızı ve yeşil biber, domates, salatalıktan oluşan koca bir tabak sebze. beyaz ya da kaşar peynir, zeytin, 1 çay kaşığı bal, 2 dilim çavdar ya da tam tahıllı ekmek..yanında su..

arada 2-3 ceviz, siyah kuru uzum..öğleden sonra meyve ve 1 kase yoğurt yiyorum. acsam corba da eklerim bunlara.

her aksam soframda muhakkak yoğurtlu semizotu salatası bulunur (her hafta 3 demet yiyorum)
muhakkak salata ( marul, roka, taze soğan, kırmızı ve yeşil biber, salatalıktan oluşan)
çorba ( tercihen mercimek ya da tarhana diğerleri arada bir)
bulgur pilavı ( aklıma ne gelirse içine koyarak çeşitlendiriyorum, akşam ekmek yemediğim ve pirinç pilavı tercih etmediğim için çok sık yiyorum haliyle)
sebze yemeği
tavuk, kırmızı et, balık allah ne verdiyse artık :))

ben haftada 2 kez balık yemeye gayret ediyorum. bunun dışında mercimeği de özellikle tavsiye etmişti doktorum. bulgur pilavına da eklerim o yüzden..

yemekten 1-2 saat sonra meyve.. ama sanırım biraz fazla kaçırıyorum. ne yapayım tatlı, dondurma, kek, kurabiye neredeyse hiç yemiyorum.. o kadar da olsun değil mi?

yatmadan evvel 1 bardak süt ya da 1 kase yoğurt daha.. gunde 2,5-3 litre arası su tüketiyorum. kola vs. , şarküteri ürünleri, cips, abur cubur yemiyorum..

Ne güsell besleniyomuşşş herkesler özendim valla. Amma ben işe geldiğim günler o kadar düzenli kahvaltı edemiyorum. Bazen yanımda getiriyorum yada evde yapıyorum o zaman iyi yetişemediğim zamanlar- bugün olduğu gibi- kaşarlı tost ya da simit peynir yiyorum. öğlen yemeği iş yerinde ne çıkarsa onu yiyorum. Bu aralar pilavını yememeye çalışıyorum. Akşam da genelde etli bir sebze yemeği yanında yoğurt çorba salata, 9 gibi genelde çay içiyorum yanında kuru meyve ile, çay içmezsem normal meyve yiyorum. aralarda badem, ceviz, kuru kayısı yiyorum. Ama çok zaman kaçamak yapıyorum. ışyerindeyken kesin dondorma gofret çikolata her gün bişey denk geliyo. :kedi:
Bunların geri dönüşü nasıl derseniz 26. haftadayım 7 kilo olarak daha çok üst bedenime doğru yapıştılar kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
canim unonun ekmeklerinden yok burda ona benzer bir ekmek aliyorum ben..
canim kac cikti degerin bende bugun yaptirdim insallah sonuc iyi cikar...nasil bir diyet verdi doktor ye yiyeceksin ne yemiyeceksin??
korktum şimdi.bilmiyordum.
bende kahvaltıya salam,sosis,sucuktan herhangi gibi birtanesi olmazsa ben o masada kahvaltı yapamam lmaz:.aslında kahvaltıyı pek sevmiyorum :umursamaz:

bilgilendirdiğin için çok tşk ederim.
bende onceden oyleydim ama simdi yemiyorum zararliymis...

canim arap caylari var burda onlardan aliyorum bazende mevlana , alice cay yada lipton sallama cay...biliyorum cay icmek iyi degil zaten icemiyordum tiksinmistim yeni yeni icmeye basladim oda cok nadir..sut icemiyorum kusturuyor meyva sularindanda biktim kahvaltida...

hayir canim kesinlikle cok degil...:1no2:

ben bu sabah:
5 kizarmis biber:kedi:
4 dilim ekmek
2 zeytin
2 kibrit kutusu kadar peynir
6 hurma yedim...
ara: 1 kase sutlac
aksama izgara tavuk yerim heralde oglen bilmiyorum tika basa doluyum meyve yerim sadece belkide...
cokmu yemisim kahvaltida...???biliyorum kizartma iyi degil ama ne zamandir yemiyordum biber kizartmasina dayanamiyorum..

biraz once yaptigim bir degisikligide bildirmek istiyorum.....sanirim 50-60 gr civarinda bir cikolata yedim findikli ve uzumlu:kedi:
bugun kimse bana az yemissin demez artik:roflol:

Afiyet olsun Mehay. Çok değil zaman zaman sevdiğimiz gıdalarıda tüketmeliyiz.
Ben ne yersem yiyeyim ağzımda metalik tat gitmiyor benim gibi olup bir çözüm bulanlarınız var mı?
Bende bu sabah: omlet,üçgen peynir,1 domates, 2 zeytin yarım közlenmiş kırmızı biberle 2 dlm tam tahıllı esmer ekmek (yumurtayı her kahvaltıda tüketiyorum)
ÖĞLEN; 2 haşlanmış patates, yoğurt kavun
şimdide elma yiyorum.
Akşam Simit ve üçgen peynir planlıyorum çayla birlikte
Daha sonra meyve karpuz olabilir ve yatarken de bir bardak süt

Bu arada HEPİNİZE HAYIRLI KANDİLLER DİLERİM ARKADAŞLAR.

senin gibiyim ve cozum bulamadim canim..sen bulursan banada haber ver olurmu???a.s.
ogle ve aksam yemeklerin cok sagliksiz geldi bana yalnizlmaz:

mehaycım şeker içeren herşey yasak....makarna pilav fasulye beyaz ekmek sütlü şerbetli tattlılar artı çikolatalar artı meyvalar genelde şekeri az olan ve ekşi olanları tüketmemi söledi ...artı olarak yerken abartmamam lazımmış oda tetikliomuş oyüzden herşeyi sınırlı ve ölçülü yemem konusunda beni uyardı....ama bugün dayanamayıp iki parça çikolata yedimmmmnapiim ya canım çok çekti..birde yasakya acaip canım çekiooo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…