• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2009 doğumlu çocuğunu anasınıfına başlatıcak olan varmı?kayıtlar başladı

Merhaba, 2009 kasım doğumlu oğlumu yakınımdaki devlet okulunun anasınıfına öğlenci olarak kayıt ettirdim. Aslında erken biliyorum. Okulun anasınıfı öğretmeni geçen senede benzer yaş gurupları vardı olabilir, çocuğa bağlı dedi. Ondan cesaret aldım birazda yoksa mecbur tamgün olan anasınıfına vericektim. Oğlumu evde tutamıyorum.Sosyal aktif bir çocuk.Sürekli canı sıkılıyor arkadaş istiyor benden. Okul ortamından hoşlanıcağını düşündüm. Oyun okuluna götürücem seni diyorum. Bakalım yarın başlıyoruz. Heyecanlıyım çok:72:

Bende nisan 2009 lu oglumu karsi okulun anasjnifina yazdirdim bugun ilk defa goturecem ilk hafta ogretmen yoktu bu hafta baslicak...

kızlar 2009 haziran doğumlu oğlum okula alışamadı ağlıyor sürekli.
sizinkiler nasıl

benimki 2009 acak 15 li benimkide ğidiyo ama bana sor burun kırın öğretmeni makas tutmasını bilmiyor resimleri karalıyor ama iyi diyor bilmiyorki çocuğun eline hiç makas vermedim birde tek diğerleri hep kardeşleri var iyi kötü bir şeyler biliyo en ufak şeyde sıkılıyo oyun hariç çok üzülüyorum buğün yarım saat makasla kağıt kestik yarım saat boya ömürden 3 ğitti valla offff offf
seninki daha küçük ay olarak seneyede ğider zorlama çocuğu ben bile bazen pişman oluyorum :50:

Bir hafta uyum süreci çok zorlu geçti bizim için. Cuma günü göğsüm filan sıkıştı filan. Sonra bir yerde okuduğum şeyi denemeye karar verdim. Oğlumun oyuncakçıda beğendiği ama almadığımız bayramda gelip alıcaz diye ayırttığımız arabayı izlice aldım. Pazartesi öğretmenine Çağana hediye etmesi için verdim. Eminim bayılacaktı, çünkü hastası araba koleksiyonu var. İlk hafta sınıftan çıkamamıştım.Bu hafta sınıfa giremiycektim kesinlikle ve ağlamaları beni çok geriyordu. Öğretmeni çağana sana sürprizim var annen dışarda beklerse vericem dedi.
ve ben dışarı çıkabildiiim. Benimki arabayı alınca beni saldı :55:
Akşam oluncada arabayı eve almadım öğretmeninin gösterdiği dolaba saklıyor gidince ilk işi onu eline almak. Hersabah ilk ağzından çıkan okula ne zaman gidicez. öÖğleni zor bekliyoruz.:9: Sınıfanda en son Çağan çıkıyor :9:

kızlar oğlum okula alıştı ama hasta oldu gidemedi 2 gün, e 2 günde hafta sonu tatiline girdi.
açıkçası pekde göndermek istemiyorum artık, çünki bronşit 3 aydır atlatamıyoruz, benimde hamilelik bulantılarım canımdan bezdirdi.napıcam çok kararsızım.

Benimde oglum 2009 lu.fizik olarakta yasitlarindan biraz iri.zaten 2009 basinda dogdu.bizde bunlari gozonunde bulundurarak okula yazdirmaya karar vermistik fakat 9 dan 16:30 a kadar olmasi hic alisik olmayan bir cocuk icin fazla olur diye yuvaya verdik.yarim gun gidiyo ve simdilik cok mutlu.zaten yasada cekilmis onumuzdeki yilda anasinifina vermeyi planliyorum.bu yil alisma donemimiz

Yanliz kizlar cok dikkat etmemiz lazim.biz yuva arastirirken bulundugum yerdeki tum yuvalari gezdim.birisinde karar verdik ve evraklarimizi hazirlayip sonraki gun okula gittik.ilk konusmaya gittigimizde bir cocuk agliyodu ve esim sordugunda eve gitmek istiyo vs gibi sozlerle bizi rahatlatmislardi fakat ogun bir ogretmen avazinin ciktigi kadar ve son derece tehditkar bir sekilde bir cocuga nasil bagiriyo benim bile ellerim titredi.ve bunu yaptigi yerde mutfak kapisinin onu koridor ve yemek saati ayrica uyku odasi haric tum siniflarin oldugu kat.yani diger cocuklarin da etkilenecegi bir durum.dusunsenize ben yarim saat oncesi gidip yavrumu teslim etmis olsaydim okula bakisi nasil olurdu.

arkadaşlar,
benim kızım da 2009 ocak doğumlu,şimdi devlet anaokuluna verdim.ama seneye ilkokula göndermeyi düşünüyorum.umarım sorun yaşamayız.kızım fiziken büyük gösteren uysal ve sosyal bi çocuk umarım sorun yaşamayız..
seneye 68 aylık olacak..benim gibi 2009 ocak şubat doğumlu çocukları olan anneler var mı acaba aramızda seneye çocuğunu ilkokula başlatacak?

2009 eylül doğumlu kızım bu sene 48 aylıkken anasınıfına başlattım. Çok da memnunum öğretmenine arkadaşlarına çok çabuk alıştı . Seneye de aynı öğretmenle devam etsin istiyorum. Bizim avantajmız abimizin olması 2. çocuk daha kolay adapte olabiliyor okula oğlumu zor alıştırmıştım.

ocak 2009 doğumlu ikizlerimi bu yıl ana sınıfına göndermek istemiyordum seneye gitsinler istiyordum
ama evde sıkıldıkları için dün okula gittim başvuru yaptım..beni arayacaklarını söylediler..kızlarımda çok istiyorlar gitmeyi.

fakat beni endişelendiren bir konu var ve kafam çok karışık..kızlarım tuvalete girerken çorap ve pantolonlarını çıkarıp öyle giriyorlar
bazen çıkarmadan giriyorlar ama genelde çıkarıyorlar...okulda tuvalet konusunda yardımcı olan kişiler var dedi annem ama ben hala endişeliyim...ya kızlarım tuvalet esnasında zorlanırlarsa..ya altlarına yaparlarsa diye endişelenip duruyorum.

sizin çoculardını zorlandımı tuvalet konusunda..yardımcılar tuvalalet esnasında yardımcı oluyormu yoksa sadece pantolonlarını mı kaldırıyor beni bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.

ben bu hafta itibariyle çocuğu kreşten aldım.okul seneye eylüle kadar da göndermeyi düşünmüyorum.

aşkitom,kasım 2009 doğumlu ikiz kızlarım,eylülden beri bağımsız devlet anaokulunda,sınıfta 2 stajyer abla var,kendimiz gidiyoruz diyorlar kızlarım tuvalete soruyorum sürekli,ablalar bakıyormuş dışardan sadece,zaten biz yapıyoruz diyorlar biliyorsun ben yaparım inatları,2 gündür bebeklerimden biri hafif ishaldi,çok az küloda bulaşmış,söyleyememiş ablalara utanmış belki de
ben her akşam iç,dış tüm kıyaftleri değiştiririm,geldiği an,daha doğrsu ben işten 7 de geldiğim için akşam 5 de eşim alıyor o değiştirir,içime sinmez,aslında daha küçükler ama mecburen gönderiyorum ben tüm gün
zaten okula başlarken ordaki yönetici ablalar götürür ama altlarını falan silmezler dedi.ki benimkiler tuvalet eğitimini bu yaz aldılar,3,5 yaşında,hala aklım tuvalete takılıyor yalan yok

Son düzenleme:
aşkitom,kasım 2009 doğumlu ikiz kızlarım,eylülden beri bağımsız devlet anaokulunda,sınıfta 2 stajyer abla var,kendimiz gidiyoruz diyorlar kızlarım tuvalete soruyorum sürekli,ablalar bakıyormuş dışardan sadece,zaten biz yapıyoruz diyorlar biliyorsun ben yaparım inatları,2 gündür bebeklerimden biri hafif ishaldi,çok az küloda bulaşmış,söyleyememiş ablalara utanmış belki de
ben her akşam iç,dış tüm kıyaftleri değiştiririm,geldiği an,daha doğrsu ben işten 7 de geldiğim için akşam 5 de eşim alıyor o değiştirir,içime sinmez,aslında daha küçükler ama mecburen gönderiyorum ben tüm gün
zaten okula başlarken ordaki yönetici ablalar götürür ama altlarını falan silmezler dedi.ki benimkiler tuvalet eğitimini bu yaz aldılar,3,5 yaşında,hala aklım tuvalete takılıyor yalan yok

biraz konunun dışına çıkmış olucam fakat sizlere sormak istedim...2009 ocak doğumlu kızım var ve milli eğitime bağlı özel ana okuluna gidiyor...kızamık , kızamıkçık ve kabakulak aşısı ile ilgili form göndermişler...1.dozu 12.ayda 2 dozu normalde 1.sınıfta olması gerekiyordu...biraz geriye çekmişler ve ana okulunda yapıyorlarmış...sizlerinde bilgisi varmı acaba yaptırmalımıyız karar veremedim..

biraz konunun dışına çıkmış olucam fakat sizlere sormak istedim...2009 ocak doğumlu kızım var ve milli eğitime bağlı özel ana okuluna gidiyor...kızamık , kızamıkçık ve kabakulak aşısı ile ilgili form göndermişler...1.dozu 12.ayda 2 dozu normalde 1.sınıfta olması gerekiyordu...biraz geriye çekmişler ve ana okulunda yapıyorlarmış...sizlerinde bilgisi varmı acaba yaptırmalımıyız karar veremedim..

merhaba, bu aşıyı öne çekme sebepleri suriyelilerden dolayı salgınlar arttı ,çocuklar hastalanıyorlar.çocuk felci aşısını da 2.doz bile olsa tekrralıyorlar(ağızdan damlatılıyor) anaokulunda..

haziran da kayıtlar başlıyor 2009 doğumlu çocuğunu devlet anaokuluna göndericek olan varmı?

Merhaba,

Benim oğlum 2009 kasım doğumlu bende 2014-2015 öğretim yılında devlet anaokuluna başlatmak istiyorum. Kayıtların haziranda başladığını biliyorum henüz bir okul araştırmasına girmedim. Öncelikle eve en yakın olan okul ile görüşmeyi düşünüyorum. Şartlar nedir fiyatlar nedir? bilginiz varmı?

Benim oğlum 2 yaşından beri özel kreşe gidiyor. fiziksel olarak zorlanacağını düşünmüyorum. Sadece alıştığı okuldan ayrılmak yeni ortam, yeni öğretmen alışabilir mi bilmiyorum.

Siz kayıt yaptırdınız mı? Birde haziranda yapılan ön kayıtmış sanırım kesin kayıtlar ağustosta falan diye duydum. Birde kura uygulaması varmış. doğru mu acaba?

Merhaba,

Benim oğlum 2009 kasım doğumlu bende 2014-2015 öğretim yılında devlet anaokuluna başlatmak istiyorum. Kayıtların haziranda başladığını biliyorum henüz bir okul araştırmasına girmedim. Öncelikle eve en yakın olan okul ile görüşmeyi düşünüyorum. Şartlar nedir fiyatlar nedir? bilginiz varmı?

Benim oğlum 2 yaşından beri özel kreşe gidiyor. fiziksel olarak zorlanacağını düşünmüyorum. Sadece alıştığı okuldan ayrılmak yeni ortam, yeni öğretmen alışabilir mi bilmiyorum.

Siz kayıt yaptırdınız mı? Birde haziranda yapılan ön kayıtmış sanırım kesin kayıtlar ağustosta falan diye duydum. Birde kura uygulaması varmış. doğru mu acaba?

ben yazdırdım canm etütlü okulu ama ana sınıfında etüt yok.etütülü okullarda kura vardı diğer okullar bağlı bulunduğun e kayıt sisteminden alınıyor

Merhaba,

Bizde bugün kızımın kaydını yaptırdık anaokuluna.eşimin iş yerine yakın okula. kızım 2009 haziran doğumlu biz sabahcı olsun istemiştik müdür yoğunluk olursa kura ile belirlenir demişti.şükür sabahcı olacak kızım.

ben yazdırdım canm etütlü okulu ama ana sınıfında etüt yok.etütülü okullarda kura vardı diğer okullar bağlı bulunduğun e kayıt sisteminden alınıyor

Bizde bugün kızımın kaydını yaptırdık anaokuluna.eşimin iş yerine yakın okula. kızım 2009 haziran doğumlu biz sabahcı olsun istemiştik müdür yoğunluk olursa kura ile belirlenir demişti.şükür sabahcı olacak kızım.

Ben hala hiç bişe yapamadım.

Haziranda bir kaç okul ile görüştüm. Eve yakın ve bizim adresimizin bağlı olduğu okul bu sene tadilata girdiği için kayıt almıyormuş. O yüzden yakın başka bir okula yönlendirdiler. O okula gittim ön kayıt yaptırdım ama öncelik kendi bölgemizin siz kuraya kalırsınız dediler. Kura sonuçları 25 ağustosta belli olacakmış.

İş yerime yakın olan okulla görüştüm yine hazirandan bize kayıtlar henüz belli değil komisyon toplanacak, telefonunuzu bırakın sizi arayalım dediler. Arayan soran olmadı. Bugün tekrar gideceğim.

Yine eve çokta yakın olmayan başka bir okulla daha görüştüm, orası hemen kayıt alacaktı, ön kayıt vs bişe demediler ama servis olmazsa çok ters olur diye düşündüm.

Hala hiç birşey net değil, okullar doğru düzgün bilgi vermiyorlar.

Sizler ön kayıt yaptırdığınız yerlere mi kayıt yaptırdınız. Kayıtlar ile ilgili her okulun tarihi farklı 25 ağustos bana çooook geç bir tarih gibi geliyor. Bugün öğlen gidip iş yerimin yakınındaki okul ile tekrar konuşacağım. Orası kayıt yaparsa hemen bugün halletsem mi acaba kayıt işini?

Back