Selam , bu sisteme tamamen karsı olmama rağmen , cocuğumun yasıtlarından da geri kalmasını istemem.Hem şimdi okula gönderiyorum diye seneye 1. sınıfa göndermek zorunda değilim.2. sene de anaokuluna gönderebiliriz , böyle bir ihtimal üzerinde de duruyoruz eşimle.Bu sene devlette , öteki sene de anaokuluna göndereceksem özele de gönderebilirim sıkıntı yaratacaksa , yaşıyıp görmek istiyorum.Sonuçta aslında eski sistemin geçerli olmasını isterdim ama böyle birşey olmayacağına göre , mevcut sistemden en iyi şekilde faydalanmak , çıkarlarımıza göre hareket etmek zorundayız.Oğlum sosyal yönden geri sayılır biraz fakat ingilizce,sayılar,alfabe,geometrik şekiller vs bakımından da tıpkı eğitim almış bir çocuk gibi hem algılaması yüksek hem de yaşına göre iyi denebilecek kadar bilgiye sahip.Fakat resim yapmakmış yada ne bileyim makas kullanmakmış,şarkı söylemekmiş,sorunsuz arkadaşlık kurma,alttan alma vs gibi sosyal konularda da geride sayılır.İşte bu yüzden anaokuluna gitmesini istiyorum.Hem zaten önerilen skala arasında olduğu için sorun çıkacaksa bütün çocuklarda çıkacak,ama ötekiler şarkılar söyleyip makasla kestiği zımbırtılardan resimler yaparken benimkisi bi köşeye çekilip kalmayacak , bilmem anlatabildim mi? Ben sadece çocuğumu en iyi şekilde nasıl rahat ettirebilirim ve bunu yaparken çocuğum nasıl ezilmez bunun peşindeyim sadece...Umarım anlatabilmişimdir.Sevgiler.