Okulların içeriklerine göre değişir bence, dini ağırlıkta bi okul 4 yaş için yanlış seçim fakat bazı özeller var içinde yüzme,drama,yabancı dil,seçmeli piyano derslerine ek dini dersler bunlarda namaz duaları ve arapça harfler öğretiliyor. Dua içerik anlamları yada ayrıntı verilmiyor amaç ezber ve erkenden dil çeşitliliği (Kuranın ayetlerin anlamları ağır olduğu için harfleri okumayı öğreniyorlar sadece) bence bu tarz bi okulsa eşinizin dediği gibi olabilir. Dediklerimden bi tık aşırısı bile varsa bence olmaz.
Kendi kızımı dini okula gönderir miyim derseniz göndermem, ileride onların ne olacağı belli mi? Tutup 10 sene sonra sende bu okullarda okudun diye milletin başına gelenleri biliyoruz. Bence gereksiz. Ben dini değerleri, Kuran okumayı ananesi öğretsin istiyorum, ezber dualarıda evde biz öğretebiliriz.
Her türlü eğitim küçük yaşta en verimli oluyor, mesela ingilizce almanca dil eğitimleride öyle, tutup arapça ingilizce öğrensin bu eksi mi tabiki değil, ama tutup cennet cehennem o günah bu değil kavramları olmamalı. Benim hassas noktam bu olurdu. Allahın emrettiklerini yapmayan yanar kavramı o yaş grubu için korkunçtur, sosyal hayatını etkiler ve dine ısınsın derken buz gibi soğuyabilir