2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

halevcim insallah en kisa zamanda Allah bizede anne olmayi nasip eder canim uzme kendini.
Allah sabir versin.

inşallah canım inşallah Allahım gönlümüzün muradını en kısa ve hayırlı zamanda bizlerede nasip etsin

çok geçmiş olsun canım Allahım beterinden korusun meleğini

yasemin cok üzüldüm ya gercekten, cok zor bebeişlere bişey olması. özellikle de kendini suclu hissedersen. ama bence senin hatan değil. yani meyve püresinin suyunu cıkartman imkansız gibi bişey zaten. ancak katı meyve sıkacagı ile suyunu cıkartırsın. bence kusması meyveden de değildir. ek gıdaya geciyor ya artık, midesi aha önce bilmediği pekcok seyle karsılasıyor. yoksa katı yada sıvı olmasından değil. aksine doktorlar cok cıvık vermek yerine biraz kıvamlı ve pütürlü verilmesini tavsiye ediyorlarki sindirim sisteleri alışşın. yavaş yavas alıştırmaya bak. ben öyle yaptım. bir gün tek bi yeni gıda ver. çeşitlendirme. öyle öyle ceşide gecersin. tunacıgın midesi hassa demek ki, yavaş yavaş alışacak. bir de bazı seyleri sadece tattır. mesel ben peynir tattırıyodum simdi löp löp yiyor. bizim düzen şu şekilde : sabah 7bucukta kalkıyor. emziriyorum. saat 9 da bizle kahvaltıya oturuyor sıpa. (oturabiliyorsa mutlaka mama sandayesi alın ve yemeklerde sizle olsun. cok önemliymiş bu) az peynir, ıhlamur bazen içiyor, yada sıcak suyun içine damlatılmış çay, minici ekmek kırıntılarını bu caylarla beraber ıslatarak veriyoruz. bir iki damla pekmez.ve meyve püresi. daha cok elma armut. muz bazen veriyorum çünkü kabızlık yapabilir. ( yumurtaya başlamadık) bunlar yetmezse azıcık domatesin suyundan tattırıyorum ( sadece tadımlık. damak tadı alışsın diye) hepsinin üstüne de mutlaka ona özel su içiyor ( markalı su alıp onu da kaynatıp sogutup, cam sürahide saklıyorum) saat 11 gibi memede keyif yaparak uyuyoruz. saat 1 de corbası var. tabi bu corbalar bizim damak tadımıza göre olmuyor. bebeklere özel tarifleri var. cok az tuz konuyor. piştikten sonra tabagına alınınca bir cay kasıgı zeytinyagı koyuyoruz. öğlen corbalarımız çeşitli. yogurt corbası, tarhana corbası yada sebze corbası. sebze corbası hergün değişior. 3 farklı sebze karışımından yapılıyor. ama ne olursa olsun bu sebzelerden biri mutlaka patates olacak.pirinçli de olabiliyor mercimek 1 yasa kadar sakın vermeyin. çorbadan sonra öğleden sonra 5 gibi yogurdu var ( ama meyveli yogurtlara gecmedim. yogurdu meyveli yapabiliyorsunuz) aksam da 7 e emiyor en son. sonra uyuyor. gece kalkarsa emzrmeye devam.gün içinde ayrıca her fırsatta su veriyorum. biberon elinde kendi içiyor zaten. gözetim altında tabi ama bu durumlara gelene kadar her gıdayı bir gün vererek vucudunun tepkisine bakıyorsun. tepki vermezse devam ediliyor. bir de gecen gün bi kadın gördüm. kızı vardı 6 aylıkmış. bebege meyveli danone veriyor. onlar cok zararlı boya ile yapılıyor aklınzda olsun. şimdi önümüzdeki hafta daha da ceşitlenecegiz, tahıllara geçilecek. pzt günü doktor kontrolümüz var. onun tavsiyelerine göre gidiyoruz bakalım.
kızlar bir de bizim doktor söyledi bana, internette pediatri portalı diye bi site var. oraya üye olun bence. ben oldum çok memnunum. cocuk üzerine uzmanlaşış doktorlara her tür sorunuzu soruyorsunuz kafanıza takılan. cok güzel şekilde cevaplıyorlar. aynı zamanda cocuk saglıgı gelişimi ve herseyi ile ilgili binlerce yazı var.

kızlar naber, sesiniz cıkmıyor. yarın kontrolümüz var heyecanlıyım :)
bir aklıma geldi gecen gün, dogum sonrası kilolar göbekler ve göğüsler ne alemde.

kızlar naber, sesiniz cıkmıyor. yarın kontrolümüz var heyecanlıyım :)
bir aklıma geldi gecen gün, dogum sonrası kilolar göbekler ve göğüsler ne alemde.

Leftere selam,
Benim kalçamla ilgili emarım Şubat ayının ilk haftasında çekilecek ve ameliyat için karar verilecek umarım ki gerek kalmaz çünki ameliyat ve sonrası çok eziyetli bir süreç ( biz şubat ayı sonunda 4. ayımızı bitirdiğimizde ek besinlere başlıyacağız dr.umuz bu ay bize liste verdi bunları evde uygulayın ve bana sorucak sorularınız olursa önümüzdeki aya kadar onları çözmüş olalım dedi ama ek besin işi çok zor gözüm korktu benim eee sütüm olmayınca mecburen biz sizlerden erken başlamış olacağız ek besine...
Benim hamileliğim boyunca aldığım toplam kilo 8 ..... doğumdan sonra kalan 2 kilo oldu ama ben onun üzerine 1.5 kilo daha ekledim :)) ( bu arada boyum 1.80 kilom 72 ) göbeğim var benim ondan çok rahatsız oluyorum tüm giysilerim üzerime oluyor ama göbeğimden kapanmıyorlar ( tekrarda kıyafet almak istemiyorum bakalım ne yapacağım ( neyse bugünüme binlerce şükürler olsun göbeğim kalsada elde var yaşama sevincim ARYAAA )

Seni ve oğluşunu çok öpüyorum dr.kontrolü sonrası oğluşun gelişimini yazarsan sevinirim çoook öptüm...

cns valla masallah boy uzunmuş :)) zaten senin arya daha minik, dogumun yeni. göbeği falan toplarsın. ama dediğin gibi elde olan harika :)) herseye değer. ama bu kalca mevzusu kötü yaa, insallah ameliyata gerek kalmaz. peki ameliyat olursa arya ile o dönem ilgilenebilecek sana yardımcı olacak biri var mı?
benim 6 ay oldu doğumdan beri, göbek epey gitti. 67 kilo ile hamile kaldım 75 le dogurdum. şimdi 64 kiloyum. ama boy kısa 1.65 boyum var. 5 kilo daha versem süper olcak. catlaklarım cok olmuştu. kırmızı kırmızıydı. simdi ten rengine dönmeye basladı. benim asıl problem göğüsler. zaten büyüklerdi. şimdi hem büyük hem pörsümüş hemde sarkık insallah ikinci bi cocugum olursa ondan sonra bi ameliyat düşünüyorum. yani nerden baksan 5 sene daha pörsük göğüslerle hayata devam :)
biz bugün kontrole gittik. doktordan cok memnunum. ankaradan ayrılırken onun da kuşadasına tayini cıksa keske :)) oğluş bu sefer fazla kilo almamış. 10kilo 600 gram. boyu 71 cm olmuş. artık ek gıdaya net olarak geciş yaptık. bugün bol bol ek gıda tavsiyesi verdi. aklınızda olsun bir yaşa kadar bal, çilek kivi, kuruyemiş, yumurta beyazı ve inek sütü yasak. ek gıda tavsiyelerini sonra detaylı olarak sizlere anlataıcam.

Leftere maşallah sende pek kilo almadan doğuma gitmişsin ve güzel zayıflamışsın ) ben zayıflayamadım ve kiloyada hiiiç alışık değilim 65 kilonun üstünü hiiç görmemiştim ama tüp bebek tedavisine başladıktan sonra 69 kiloya kadar çıktım ve sonrası 2. hamilelik ve binlerce şükürler olsun ki Aryaaa .... Leftere benim boyum uzun ama aileminde boyu uzun ve ben 10 yıl voleybol oynadım Milli takım da dahil olmak üzere o süreçde de uzadım........ göğüslerim 75-80 di şimdi 85 e kadar çıktı ama memnunum heep böyle kalsa ) birde hiç çatlağım olmadı benim sende fazla kilo almamışsın nasıl çatlakların oldu ..... Aryanın bugün aşısı vardı dr.una gittik maşallah sağlığı yerinde bir yaramazlık yok ....
Ek gıdaya geçisiniz hayırlı olsun bakalım 1 ay sonra biz neler yapacağız ) öpüyorum sizi görüşmek üzere.....

Selam kızlar,bizler iyiyiz.Tunada daha iyi,ishal problemimiz oldu,oda geçti artık.Keyfi yerinde,bugün tekrar elma suyuyla başlayacağım tabi 2 çay kaşığıyla:)))))Ben kendimi bildim bileli kiloluyumdur:))Hamileliğimde kilo almak yerine bayağı kilo verdim,tabi şimdi verdiğim kiloları alıp eski halime geldim,nasıl başardım dimi:)))))))Beni hamileliğimde gören şaşırıyordu,şimdide fark etmiyor:)))
Dün kilo kaybımız olmuşmu diye kontrole gittik Allaha şükür hala 7 kilodayız.Tunanın bu aralar tek sorunu elini ağzına götürüp emmek,bir türlü vazgeçiremiyorum,emzikte almıyor,dişleride henüz çıkmıyor,neden böyle yapıyor anlamadım gitti...
Ebi nerelerde acaba???

csns valla bende anlamadım, o kadar yaglar sürdüm, bol su içtim ama cok catlak oldu. sen sanslıymışın valla. yasemin senin olay da cok ilginç olmuş :)) tuna baya kilo almış maşallah. ellerni emmesi cok normal. dişler kaşınıyor bir de bebeklerde emme resfleksi cok baskın oluyormuş. bizimki de 1 ay önce emzik aldı. alış o alış valla :)) ama her zaman istemiyor. emziksiz zamanlarında eller agızda yada ne bulursa agzına gidiyor. kol kenarları devamlı ıslak. cok sıvı da kaybediyorlar tabi. yeteri kadar sıvı verebiliyormuyum diye endişeleniyorum.
ek gıdalar konusunda dün doktorun tavsiyeleri ise söyleydi, kahvaltıya baslıyrouz. sütlü bebek bisküvisi, ekmek içi, tuzsuz peynir, kayısı veya gül reçeli, yumurta sarısı, tereyagı bitki çayı verilebilirmiş. ara öğün meyve püresi, meyve suyu veya yogurt verilecekmiş. öğlen mevsim sebzeleri corbası ve iki kere cekilmiş kıyma da eklenebilirmiş. yarın kıyma vericem bakalım begenecek mi.

kızlarr ben geldim yasemincim coook gecmiş olsun canım bak benim programı anlatayım biz böle sıkıntı yasamadık.ılk yogurt,3gun ılk gun 2-3 kasık sonra 2ye katlayarak artır tabiii kontrol et alerji gibi bisey oluyomu diye yogurttan sonra elma suyu aynı sekilde sonra armut sonra havuc sonra tanıtım gunlerı bıtınce 1 hafta sabah-öglen arası meyve suyu verdim benim kız elma havuc karısımı seviyo ikindi 3-4 gibi yogurt verdim nekadar yerse zorlama hic bide ek gıdaları ac vermelisin önce ek gıda sonra emzir ben bi kac gundur aksam yatmadan önceki mamasını kasık maması vermeye basladım ama henuz tam mama yıyemıyor oyuzden yıyebıldıgı kadar verıyorum bide yavas yedıgı ıcın soguyor soguk yemıyo velet gerısını sıcak suyla sulandırıp sut gıbı yapıp verıyorum 4 aydan ıtıbaren kullanılan kasık mamaları var ondan verıyorum bıde bı tarıf buldum 100ml suyla 1 tatlı kasıgı pırınc unu pısır sonra 3 kasık biberon maması ekle bide bunu verıyorum.bugunde artık meyve suyu yerıne cam rendeyle rendeleyp verıyorum ama bıraz huylanıyor yerken ama alıscak tabii yarında patates puresi yapmayı dusunuyorum ılk önce sade patates sonra havuc ve kabak ekle demıstı doktor ıyıce haslayıp ezcem sonra zeytınyagı eklıyıp vermelıymısım zaten 12 sı gıbı doktora gıtcez bu patatesede alısınca artık 3ogun yemek sıstemını oturtcakmısız bakalım ne olcak ayyy ne zormus bebek buyutmek kaynanama kalsa oturt sofrada ne varsa parmagınla ver alıssın tadına ne kolay neyse sana kolay gelsin yasemin bız bayagı bı savas verdık alısma surecinde kafasına meyve suyu falan doktu neler neler
leftere masallah barlasa ıyı tostos agbi oldu bızıım bucurlere
ayyy kılo mevzusu coook kotu ben dogumdan sonra aldıgım 15 kılonun 10 kılkosu gıtmıstı sonra sut olsun yeeee sayesinde 5 kılo aldım suan 65 oldum goguslerım sarktı tabii göbekte amaaan hıc begenmıyorum kendimi bugun mustelanın anne takvıyesine basladım cok guzel sıkılastırıyomus cok pısmanım dogumdan sonra hemen baslamadıgıma en azından 5kılo daha almazdım nasıl gıtcek bunlarrr yaaa neyse ıste böleee benım bu sıra yıne mısafırlerım var cok sık gırmyebılırım opuyorum sızleriiiii

ebi kolay gelsin, hem bebek hem misafir zor oluyo. ben kendimize zor yetişiyorum. mustelanın hangi ürünü o merak ettim. işe yarar mı acaba?
ek gıa işi zor yaa. bugün ne yaptıysam beyfendiye begendiremedim. kıymalı tarhana corbası yaptım sevmedi. ardından brokoli corbası yaptım onu da sevmedi sıpa. hayır tadına bakıyorum kötü değil. bacak kadar cocuk aşcılıgımdan şüphe ettirdi beni en sonunda yiye yiye balık yedi iyi mi... doktor bu ay damak tadı gelişecek herseyi begenmez dedi ama bu kadar nazlı olmaz insallah. bakalım neler görcez daha :))
facebooka yeni fotolar koydum. bazı kişilere açık tuttugum için yayınlayamıyorum ( size acık tabiki) benim albümlerimden görebilirsiniz.
kızlar yasemin ve ebi hariç sizlerin facebooku yokmu, eklesek birbirimizi :)

yasemin yaş olarak senin tuna benimikine en yakın olan :) yaa senin ki de oyuncaklarla oynamak yerine agzına sokmayı tercih ediyor mu. ne versem önce yiyor....

Evet canım önce tadına bakıyor:))))Oral dönemde oldukları için ellerine geçirdikleri her şeyi ağzına götürerek tanımaya ve anlamaya çalışıyorlarmış......

kızlar bir aşı günü daha geldi çattı ( yarın bi dünya aşımız var yaaa ((
csns ayrıca arya cooookkk tatlı masallah..

merhaba leftere nasilsin canim insallah yarin kucuk barlas fazla aci hissetmez.fazla girmiyorsunuz artik bebeklerden zamaniniz olmuyor galiba neyse cok opuyorum.

kızlar bir aşı günü daha geldi çattı ( yarın bi dünya aşımız var yaaa ((
csns ayrıca arya cooookkk tatlı masallah..

Teşekkürler teyzesi , senin oğluşta pek tatlı maşallah ama yeni fotoğrafları yok yada bizmi göremiyoruz ..... aşı günleri cidden çok eziyetli geçiyor bu ay sonunda da bizim 2 tane aşımız var Allah güç versin melek kuzucuklarımıza.... Arya yine keyifsiz dün dr.a götürdüm ciğerleri temiz ama boğazı kızarmış faranjit dedi dr. korkuyorum yine boronşite çevirecek hastanelik olacağız diye ( öptüm seni ve oğluşunu....

Selam kızlar,nasılsınız.....
Leftere barlas nasıl oldu,aşı çok etkiliyormu ayın 28inde bizimde aşımız var((

slm kızlar :)
csns nasıl oldu arya iyileşti mi biraz? cok zor ya bebişlere bişey olması. dertlerini de anlatamıyorlar ya cok üzülüyor insan. insallah bir an önce toparlar kendini. sen nasılsın ?
yasemin aşılarımızı yaptırdık. ömrünn aşısını oldu kuzucuk ya...( polio aşısı, agızdan çocuk felci şısı, 5li karma aşı, pnomokok aşısı ve hepatitb aşısı.. 5 tane aşı oldu yani. ben de bilmiyordum bu kadar aşısı oldugunu. 3 aşı var biliyordum ama meğer böyleymiş. bacaklardan yapılıor yine nasıl bastı feryadı kuzucuk, yaslar geldi gözünden. baba gene dışarı kactı ben tutmak zorunda kaldım. ama neyseki cok uzun aglamadı. güzel haber ise şöyle, şimdi 12. ayına gelene kadar aşısı yok ve hepatit b aşısı bitti. :)) gitmeden önce tamol verdim. doktorda iyi yapmışın dedi. o gün ates olabilirmiş. aşıdan 6 saat sonra da tamol ver dedi. verdim. bizde bişey olmadı ateş falan. normal bir güne devam ettik. zaten diş cıkartacak diye biraz mızıltısı vardı.
veeeeee kızlar bugün sol alt dişimiz patladı :)))))) sag alt da patlamak üzere. cok kaşınıyor ama onu söyleyebilirim. bir de o deli gibi akan salyalar bir anda kesildi. üst dişler cıkmaya yakın gene artarmış. üst dişler 2 ay sonra falan cıkıyormuş.
sizlerde durumlar nasıl neler yapıyorsunuz? kys sen neler yapıyorsun nasılsın.

ben iyim canim simdilik evdeyim bende hastaneye gidip geliyorum kayinbabam amelyat oldu ilaclarinin etkisi bitince biranda o kadar cok aci cekiyorki anlatamam uc gun yemek yemesi yasak bogazindan besleniyor. simdilik beklemedeyim tedavide olmuyorum kendiliginden de olmuyor yazi beklicez artik.

hepinizide cok opuyorum arkadaslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…