benim bavul şöyle ;
bebek için : bir paket yeni doğan bezi, özel yuvarlak pamuk ( poposunu onla siliyormuşuz) , bebeklere özel ıslak mendil, yeni doğanlar için mini ( 30cc lik) biberon, yeni doğan emziği, iki adet corap, iki takım iç zıbını ( beyaz atlete benziyor, göbek kordonunu koruma amaclıymış) bir tane penye sapka, iki penye takım, bir yün yelek, iki penye yelek, istege baglı hırka( ben aldım yinede, üşürmüş diyorlar) bir penye tulum, pazen battaniye, yumuşak kumaslı ( bebeklere özel bir kumaş varya ondan) battaniye, minik bebek yastıgı, bir cay kaşıgı( bir cay kasıgı sekerli su verilirse sarılık olmuyormuş ), hastane cıkısı için bebek cantası ( hani bavul gibi oluyor ya ondan. ama ben ondan almıyorum yanıma. battaniyesine sarıp cıkartırız diyoruz), pişik kremi ve bebek yagı
ufacık bir insan için bu kadar malzeme alıyoruz
sıra geldi biz kocaman insanlara...
kendimiz için : hava şartlarına uygun iki çift corap, terlik, 5adet kilot, iki atlet, bir emzirme sütyeni, iki gecelik (sezeryanda pijama tavsiye edilmiyor. gecelikler de emzirmeye müsait, önü düğmeli olmalı ) bir yün şal ( cok üşüyecekmişiz, hayal gibi geliyor suan üşümek :) ıslak mendil, büyük boy orkid bir paket, süt yapan hazır poşet cay, havlu, rulo mendil, pecete, süt pompası ( ilk saatler süt gelmezse diye), silikon göğüslük, bir kaç tane boş poşet, minoset agrı kesici ( doktorların agrı kesicisi yetmezse diye gizli olarak koydum), kırmızı taç ( kurdele takmıycam dedim, taç almışlar ), kamera veya fotograf makinesi, yedek pil, sabun, istege baglı makyaj malzemesi ( ben sadece ruj aldım, niye aldım bilmiyorum ), kolonya, diş fırcası ve macunu, birde hastane cıkışı giyeceginiz kıyafet.
bi dolu eşya yani. ayrıca su ısıtıcısı alanlarda var yanına. o konuda kararsızım. bebek için seker veya cikolata da alınabiliyor. ben çikolata yaptırcam gelenler için.