• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

evet kizlar girmiyor coktandir leftere nerelerdeyse umarim hersey yolundadir.eee kizlar madem ucumuz kaldik anlatin bakalim havadan sudan gunleriniz nasil geciyor.

Havalar o kadar çok sıcakki,bunaltıyor iyice.Evde internet,tv zaman geçirmeye çalışıyorum.Eşimin işten çıkıp ,eve dönmesini bekliyorum sabırsızlıkla:))))Bebeğin gelişimiyle ilgili şeyler okumaya gayret ediyorum,yemekti felan derken zaman geçiyor.Bu sene tatil felan yok bize,yaz nasıl geçecek bilmiyorum.Doktorum yolculuğu yasaklamıştı,artık burda idare edeceğiz.Bebeğin odasını sipariş etmiştik,gelmesini bekliyorum ki boya kokusu bir an önce çıksın,iyice ağırlaşmadanda aldıklarımıda yıkayıp ütüleyip yerleştirim.ışte böyle kys:)))))

canim bi firsat bulamadim yazmaya baya telasliyim isteyim giden gelen oluyor, buralarda cok sicak yasemincim ustune ustelik birde mutfakta calisiyorum ocaklardi derken baya sicak oluyor ama nihayet son gunum uzum bir yaz tatili beni bekliyor. canini hic SIkma insallah bebegini kucagina aldiginda bol bol gezersin tatillere gidersiniz.off yine ayni sorularla karsilascagim niye olmuyo neden doktora gitmiyordun vs.benim gunum evde iste geciyor.fazla kimselere gitmem arada bi kizlarla toplaniriz.canim SIKILdigi zaman alis veris yapmaya giderim.yinede kendini fazla yorma canim annen yeda kiz kardesin varsa yardima cagir utu falan yaparken.yarin yada cumartesi yazarim.yarin aksama turkiyedeyim optum.

Canım benim annem rahmetli oldu,kızkardeşimde yok.Sağlık olsun yeterki,eşim sağolsun yeter:)))))

Kızlar regaib kandiliniz mübarek olsun.......................

kandiliniz mübarek olsun kızlar....
ben odayı temmuz sonu vericem ancak öyle görünüyo eylule kadar gider heralde kokusu falan.bende üst alısverisi bitsin onun derdındeydım zaten bıttı ıns. cok alıp yıgmadım ama saka maka bıttı.evi tasıdıktan sonra bıgunde gıdıp sampuan kuvet tırnak makası fırca onları alırım zaten evide tasıdıktan sonra dısarı hıc cıkmıcam cok sıcakkkkk seker malzemesi alıp bebek sekeri hazırlıcam ins...

kandiliniz mübarek olsun kızlar....
ben odayı temmuz sonu vericem ancak öyle görünüyo eylule kadar gider heralde kokusu falan.bende üst alısverisi bitsin onun derdındeydım zaten bıttı ıns. cok alıp yıgmadım ama saka maka bıttı.evi tasıdıktan sonra bıgunde gıdıp sampuan kuvet tırnak makası fırca onları alırım zaten evide tasıdıktan sonra dısarı hıc cıkmıcam cok sıcakkkkk seker malzemesi alıp bebek sekeri hazırlıcam ins...

Havalar çok sıcak,cam açık kaldıktan sonra çıkar artık kokusu.Bende çok şey almadım sadece gerekli şeyler.Çoğu şeyi babam ve eşi aldılar zaten,bana bişey bırakmıyorlar sağolsunlar.Küvetini dahi almışlar:))))Bende küçük bir liste yaptım,tırnak makası,ateş ölçer,termometre... gibi küçük eşyalar kaldı.Bu arada ebi çocuk bezi konusunda ne almayı düşünüyorsun,eşim çocuk doktoruna sormuş primayı önermiş.Birde biberon ilk başta cam almayı düşünüyorum,ilerleyen zamanlarda kırılmasına karşı mecburen cam olmayanlardan alcaz.Sen bu konuyu araştırdın mı????

evet canım bende arastırdım doktorlar prima diyo bende acaba abartılıyomu illa prima diye ama bende prima almaya karar verdim su evi tasıdıktan sonra bende almayı dusunuyorum yenidogan 2-3 paket biberon konusunda bende alcaktım ama lazım olup olmıyacagı belli diil eger guzel emzirebilirsem suda gerekmiyo basta oyuzden almıcam ama sorun olursa hani sut sagıp vermem gerekırse falan alıcam cam alırım sonrakı asmada chıcconun bpa sız serısı ıyı.dedıgım gıbı sut sagma makınası falan bunları dogduktan sonra gerekırse alıcam...

kızlar geldim nihayet. gece yazıcam. anlatacagım cok sey var ama merak etmeyin henüz doğurmadım :))

merhabaaaa :))) geldim nihayet. sevgili külüstür bilgisayarım eşimin virüslü bir siteye girmesi ile bozuldu. günlerdir tamirden dönmesini bekledim. zaten vakit gecmiyor günler cok uzun, bir de internet olmayınca harika oldu :(( ben hemen anlatmaya başlıyım...
hani transferi olduktan sonra 12 gün bekliyorduk da bize cok uzun geliyordu yaa... bu doğumu bekleyiş onun yüz katı zormuş meger. sanki zaman durmuş gibi. çalışmayı cok özledim ama bu sekilde de çalışamıyorum. yaz sıcaklarında evde otur otur vakit gecmiyor. kadın programlarından başka sey tvde. evde yapacak iş de yok. annem teyzem derken sırayla gelip bende kalıyorlar her saniye iş yapıyorlar. öyle tembel oldum ki yemek bile yapmak bana kalmıyor. babam ve eniştem vefat ettiği için bizim kadınlar gayet rahat kuşadasına gelip benle vakit geciriyorlar. yüzmeye gidiyordum denize ama gecen hafta doktor yasakladı. 32. haftadan sonra denize girmek erken doğumu tetikler dedi. çektiğim işkenceyi düşünebiliyormusunuz. yaz ayındayız, evin denize uzaklıgı 5 dakika ve ben ter içinde oturuyorum. balkona cıkıyorum millet havlusunu kapmış denize koşuyor :((
fiziksel olarak iyi sayılırım ama. toplamda 7 kilo aldım. zaten ikişer kilodan 4 kilosu göğüslerimde olmalı. öyle bir büyüdü ve sarktı ki üçüz taşıyor gibiyim. süt de geliyor. tam bir inek gibiyim. artık kesinlikle cok yemiş de göbek yapmış gibi durmuyorum :)) hamile oldugum anlaşılıyor :)) tahlil ve testler yolunda cok şükür. sıpacıgım 2kilo214gramdı gecen hafta. doktor 2 hafta önden gittiğini söyledi. biraz iri bir bebek beklentisi var doktorum. bir de ters duruyor , kafası midemin altında :) ama ters durması yada kilosunu endişe etme dedi, nasılsa szeryan olacak diye. bu arada eşim 5bucuk kilo doğmuş, ona cektiyse harika olacak :D

doğum tarihimiz 1 agustos gibi görünüyor. epidurale kesin karar verdik her nekadar biraz korksamda... bu durumda insallah 38 gün sonra bebişi alacaklar. ve ben o günü sabırsızlıkla bekliyorum. çünkü hamileliğin bu dönemleri gercekten zormuş. hele ki havalar da sıcaksa. afedersiniz sadece camaşırla yatabiliyorum. yatma pozisyonu bulmak da zor. ve en büyük sikayetim kaburga agrıları. rahim göğüs kafesine baskı yapıyormuş ve kaburgalar 5cmlik bir açılma yaşıyormuş. bu da cok güzel bir agrı olarak geri dönüyor. bazen dayanamıyorum. kasılmalar başlamadı. bebek ters durdugu için başlamıyormuş. başlamasın zaten :)
oğluşumun herseylerini de hazırladık. yatagı, arabası, anakucagı, küveti alındı. battaniyeler kıyafetler...vs ne kadar cok teferruatı varmış. minicik bir insan gelecek dünyaya ama benden cok ihtiyacı var. hastene cantam hazır, ne olur ne olmaz diye bekliyor. aslında hastane cantası değil, hastane bavulu oldu :)) kitaplardan bakarak son derece güzel bir bavul hazırladık. kızlar bu arada bebeğe esya alıcaz diye kendinizinkileri unutmayın. emzirme kolaylıgı saglayan gecelik ve pijama almayı ihmal etmeyin. emzirme sütyeni ve göğüs pompası da var. bir de silikon göğüs diye bişey varmış. gercekten cok kullanışlı. göğüs uclarınızı yaradan bereden koruyor. yani böyle işte herseyimiz hazır artık. biberonlardan tırmak makasına ( bu arada bebek için koruyucu yastık varmış. kusarsa falan boğulmasını önlemek için. ondan aldım süper bişey. aklınızda olsun) sadece oğluşumuz eksik şimdi.

sizler nasılsınız kızlar. seker değerlerinizin güzel cıkmasına sevindim. kys türkiyede misin simdi ? bol bol moral biriktir kendine ondan sonra insallah son denemende bebişine kavuş. hatta bebeiş olmasın bebişler olsun :) tek embriyo koymasınlar..

merhaba kızlar nasılsılnız? lefterecım ıyı olmana sevındım merk etmıstık canım coktandır yoktun.bızde dugun telasıyla ugrasıyoruz ıs cok oluyor yemektı alıs verıstı gunler gecıyor ama moralım pek ıyı sayılmaz kım hosgeldın dıyorsa hemen araya bebegı katıyor cok canım sıkılıyor. toplum ıcıne gırmekten nefret edıyorum ama mecburen gırmek zorundayım. gecenelrde gelın kızın evıne gıtmıstım onların ordada bı komsuları vardı daha bır kelıme etmeden nıye babegın olmuyo demesı cıktı azından ben onu tanımam gormem hayret bısey.Allahıma sukurler olsunkı ıyıkı turkıyede yasamıyorum dedı kodu laf söz fırsatcı olan bı yerde yasııyorum.neyde bu gunlerde gecer ınsalah. masallah dım az bı zamanınız kalıyo ucunuzunde arkadaslar dişinizi birazda sıkın ne kaldı sunun surasında zaman gecırmeye calısın. benımde hava degısıklıgı oldugu ıcın bıraz rahatsızlandım bogazım burnum kotuyum gecelerı uyku uyuyamıyorum alısamadım hala ıslerın yogunlugundan carsıyada cıkamadım neyse kızlar zaman buldukca acarım uçünüzüda öpüyorum arkadaslar kendınıze ıyı bakın

evet canım turkıyedeyım sıcak soguk karısık bı bakıyorsun rüzgar esmeye baslıyo malesef bır tane embrıyo konulcak gittikten sonra olmassa yıne ne yapıp edıp burada denemeye gayret edecem esımın gonlunu yapıp oda halıyle yıllardır hastane köşelerınde kolay degıl bakalım hayırlısı zaman ne gösterecek...

maalesef işte bizim milletimiz böyle. üstlerine vazife olmayan herseyi bilirler, sorarlar... hamile kalıncaya kadar bana da az soru sorulmadı. en uyuzu da problem sende mi eşinde mi demeleri. size ne canım !! ama üzülme, art niyet ile soran herkesi allah biliyor. onlarda bir sekilde zor sınavlardan gececeklerdir. ve mutlaka seninde yüzün gülecektir, inanıyorum buna. biz de sana burdan destek olacagız. hamileliğinde anlatırız artık başına gelecekleri :)) insallah bu denemende hamile kalırsın, hem de en zor zamanların kışa denk gelir daha iyi olur senin için. birgün ikinci cocugu düşünürsem yaza planlamak istemem gercekten. haa bu arada aklıma geldi, hamile kalsan da sorular bitmiyor. böyle densiz sorular bizim kaderimizde var :(( beni de her gören hala soru soruyor. tüp bebekti değil mi senin ki? niye hatırlatırsınız ki her dakika acaba.. tüp bebek nasıl oluyor diye bile soruyorlar. gel de anlat tedaviyi... anlatsam anlıycaksınız sanki... vee en süper soru daha birinciyi doguramadan ikinciyi soranlar var. eee ikinciyi de yaptırırsın artık diyorlar. tabiii hemen yaptırırım. şimdikinin kırkı cıksın hemen yaptırıcam diyorum. sen hiç kafana takma bunları. dalga gec, onlar anlamaz senin içindeki sıkınıtyı. hatta en nefret ettiğim lafı söylerler, cocugu olmayanın bir tane, olanın bin tane derdi var.. biz bin derde razı olmuşuz, size mi düşer.

leftere valla nerelerdeydin özlemisiz.demek 1 agustos ne guzel artık geri sayarsın sen.ne guzel fazla kılo da almadın valla ben aldım gıdıyorum suan 61 oldum toplam 6 kılo aldım.ve daha rahat alırım 3-4 kılo ama anlamadıgım nerde bu kılolar yuzumde degısıklık yok goguslerım 1beden buyudu.karnımda cok yok ya herkes 5aylık gıbı dıyo.ama doktor kızıma ıyı dıyor 15gun önce 1200gr dı.cocuga ısımde bulamadık adı tostos kaldı.ben öle dıyorum.temmuz 20 gıbı yıne gıtcem benım kızım da hep öle oturuyo artık hıssedıyorum.bu arada bıde ev tasıyorum bugun basladım resmen toplanmaya kadın geldi butun halıları yıkadı hepsini kaldırdık kolilemeye de basladık salondan 4-5 temmuz tasınıorum ıns...
ya sut gelmesi icin erken dıılmı leftere sıcaklarda hıc dayanılmıo sen yıne ıyısın bız senden 1ay daha fazla dayancaz sıcaga allahtan burda havalar 2gun kaynasa 3.gun yagmur herkes sıkayetcı bı yaz gelmedi diye ben gayet memnunum :))))

Back