2009 Aralık Anneleri

günaydın.....

fatma geçmiş olsun azraya Rabbim korumuş
Günaydın.çok sağol canım yasmin haktani yazdığında içim acimisti nasi korkmuştum ,başıma geldi.rabbim bütün bebisleri korusun.esimede hep söylerim insanın çocuğunun olmasının tek cekilmez tarafı bu,canı yandığında kendinden geciyosun,Allah beterinden saklasin.

Günaydın canım,benim eşim akşama doğru evden çıkıyor da genelde uyutunca ona bırakıp çıkarım.hiç yalnız bırakabilir cikabillirmiyim:)
Benuyurken süpürge acsam hemen uyanır azra senin kuzucuk uyanmiyor mu yani.azra pek sever temizliği,ben mecburiyetten yaparım sevdiğimden değil,azra resmen mutlu oluyor ,babası kılıklı.

azraya çok geçmiş olsun canım nasıl düştü ben de çok hızlı sallanıyor diye korkuyorum ters devrilir mi devrilmez gibi gelior bana ama annem hep der en kötü meslek annelik diye ben arada oynarken bakıp acıdığım bile oluyor çok minik daha çoğu şeyin ne olduğunu nasıl yapacağını bile bilmiyor kuzu
ben de zeynep uyurken süpürge açarsam uyanır eskiden korkuyordu çalıştırınca sevdirdim cici yaptık artık seviyor o kova aşkı bizde de var dün bir posta üst değiştik zaten sadece elini soksa neyse ya ellerini ıslatıp yada bez ıslatıp oraya buraya sürüyor temizlik yapıyor sözde ama evim tertemiz oldu bir banyonun küveti kaldı eee o da 2 dakkalık iş bilerek yapmadım eşim spordan gelip duş aldı

Saol melike,yok sallanırken düşmedi zaten,altindakini çıkarmıştık me zamandir tekerlekli kullanıyordu,bütün evi dolaşır atıyla,sallanırken devrilecegini bende sanmam,allah korusun.suyunu isterken yan devrildi o arada atida birakamadi atın sapı yanağına çarptı dilini ısırdı felan.ayy rabbim bütün bebekleri korusun,dediğin gibi çok korunmasız çok masumlar insan sevmeye kiyamiyor ki ...
Ohh güle güle kirlet,bende evi supurdum suan azrayi sallıyorum uyusun toz alıp yerleri silicem.ay benimde tek yaptığım işler bunlar,kaç kere camları silmeye niyetlendim ama devamı gelmedi. :) sabah yoğurt çorbası yaptim yanına ne yapsam diye dusuncelerdeyim ...

valla canım naz uyurken iğne düşse uyanır.. uyanıkken de asla rahat vermez bardağı alıp şurdan şuray akoyamazsın.. o yüzden ben işlerimi naz evde yokken yapıyorum yada yapmıyorum.. nazı ya anneme bırakıyorum ya ablama olmadı engin çıkartıyo dışarı aşağı salona indiriyo vs. o sırada hızlı hızlı ne kadar yapabilirsem işte.. ki artık hiçbişey yapmıcam zaten.. kimseye yaranılmıyo.. kimse değer kıymet bilmiyo evi bk götürse umrunda değil kimsenin ben niye kendimi parçalayıp duruyorumki..

fatmacım çok geçmiş olsun Allah daha kötüsünü yaşatmasın hiçbirimize
bizimkide hep atla oynuyor şimdi bile tepesinde...
melike bizdede durumlar farklı sayılmaz çocuktan sonra hayatımız çok değişti
herşey kısıtlı istediğimiz zaman çıkamıyoruz gezmelere gidemiyoruz yok uyku saati yok hava soğuk..
bizim çocuk gece geç yatıyor o uyusunda sohbet edelim kahve içelim başbaşa diyoruz onu bile bazen yapamıyoruz
yatarken birimizi yanında görmezse kalkıp geliyor.
bebekken o uyurken süpürürdüm evi hatta süpürge sesinde uyurdu şimdi o uyurken öksüremiyorum bile
babası alıp gezdiricek o zaman temizlik yapıyorum..

ya dün nooldu kızımla dışarı çıkalım az dedim arabanın lastiği patladı yolda

annemin çok sık kllandığı bir laf var '' gariban hırsızlığa çıkmış ay akşamdan doğmuş '' anacığım insanda şans olacak neyse ki size birşey olmamış geçmiş olsun

melike bizdede durumlar farklı sayılmaz çocuktan sonra hayatımız çok değişti
herşey kısıtlı istediğimiz zaman çıkamıyoruz gezmelere gidemiyoruz yok uyku saati yok hava soğuk..

canım kilit cümle istediğimiz zaman çıkamıyoruz bizim o zaman olmuyor zaten yani istiyoruz zeynep yüzünden çıkamıyoruz değil evde uyuyoruz gitmek istese alt katımda kv oturuyor 15 dak. mesafede annem oturuyor ki bayıla bayıla bakar
geçenlerde ( bayağı oldu ) sıkıldım baktım yağmur yağıyor bari maxiye gidelim dedim uzandığı yerden havaya baktı gidemeyiz yağmur yağıyor dedi (araba kapıda bu arada )neden dedim maxinin çatısı mı akıyor tabii sonuş o uyudu ben oturdum gitmedik

benim ki geldi yok adam beni aldatıyor desem 5 de çıkıyor 5.15 de evde en geç 5.30 eeee haftasonu zaten evde ayyy

bide araba var inanmıyorum ya canım belki geçici bi durumdur bu aralar böyledir herzaman mı böyle.sen araba kullanmayı biliyordun sanırım sibel gibi çık gez en iyisini o yapıyor..bazen benimkide istemiyor ama biraz dırdır:) yapıyorum evde çok bunaldım çocuk sıkıldı gezmek istiyorz falan deyince hayır diyemiyor

benim ki geldi yok adam beni aldatıyor desem 5 de çıkıyor 5.15 de evde en geç 5.30 eeee haftasonu zaten evde ayyy

aklından bilem geçirme baksana adam saatinde eve geliyor:)
diğer arkadaşlarında dediği gibi konuş bi derdi sorunu vardır belki

aklından bilem geçirme baksana adam saatinde eve geliyor:)
diğer arkadaşlarında dediği gibi konuş bi derdi sorunu vardır belki

çıkıyorum canım zaten ama haftasonu o evde diye onu bırakıp çıkmak istemiyorum bir de tek başına zeynep olsa bile dolaşmaktan zevk de alınmıyor ama bu haftasonu annemle gitmeyi planlamıştık babam aradı ben götürürüm dedi kitap fuarına gideceğiz tess geritsen gelmiş ben de kadının hastasıyım bir sürü kitabı var ben de imzlatacağım

buün ben ilk defa börek açtım pişiyor buyurun yemeğe

yok canım daha nişanlılıktan beri böyle

sizi sıkmıyorum değil mi dertleşebileceğim kimsem yok anneme anlatamam kv ye oğlunun gözünün üstünde kaşı var bile diyemem eee başka da kimsem yok ki çok canım sıkılıyor şu birkaç gündür patlama noktasına geldim

ozaman sende çok sıkıldığın zamanlarda zeynebi bırak ona çık gez alışveriş yap madem gelmiyor çoğuğa baksın
ben çok yapıyordum eşinde erken geliyormuş nasıl olsa belki zamanla evde oturmaktan vazgeçer nebilim en iyi sen tanırsın eşini..

afiyet olsun canım ellerine sağlık sen işten çıkalı beri bayağı hamarat oldun:)
olurmu canım hepimiz burda paylaşıyoruz dertlerimizi annene zaten anlatma böyle şeyleri kadın üzülür boş yere
sabret canım zamanla inş. geçer bazen bizimde sıkıldığımz zamanlar oluyor bide eşlerin böyle davranması iyi olmuyor

Fatma cok gecmis olsun Azraya allaha emanetler
Biz de gecen gun abimin forograf sergisi acilisina gidecektik oglusu giydirdim guzelce wc girdim cikacaktik tam babasi cok yakisikli oldun sen ne guzelsin bilmem ne derken paat bir dusme sesi sonra katila katila aglama wc deyim nasil ciktim bilmiyrm dusmus efe alnini carpmis aninda sisti morardi
Ben de sadece mutfak ve salonu supuruyorum uyurken onlar evin bi ucunda efenin uyudugu oda da en dipte.ev kocamann.buyuk ev temizlemesi de cok zor bigun supurup bigun siliyorum genelde.kapatiyrm kapilari supuruyrm diger yerleri de babasi gelince..
Melikee benim aadam da uyuyo simdi koltukta karsimda bi odaya koyalim bunlari uyusn dursunlar:))

ah melike valla bendeki şansa bak engin diyoki kaç yıllık şöförüm daha bi kere lastiğim patlamadı.. bendeki şans işte.. allahtan tam bindik arabaya daha semtin dışına bile çıkmadık bi baktım araba yalpalıyo çektim kenara bi indimki lastik patlak.. naz zaten arabada yolculuk etmeyi sevmiyo hele koltuğunda oturmaktan nefretediyo.. başladı ağlamaya inicem diye hava buz bi yandan yağmur yağıyo.. ayy kabus gibiydi...

valla melikecim böyle kendi kendini üzmekle olmaz.. al karşına de ben böyle yapmandan rahatsız oluyorum diye.. tamam yapına ters olabilir ama bazı şeyleri düzeltmek istiyosan da sen de biraz taviz ver.. taviz derken konuşmandan bahsediyorum.. deki böyle devam etmesin biraz çaba göster vs. tavşan dağa küsmüş misali bak kaç gündür üzülüyosun adam hiiiç uyumaya devam... bi ömür geçmez zaten böyle yarın öbür gün barışcan yine aynı şey olcak sen bırak zeynoyu kv otur konuş uzun uzun herşeyi..

benimki de bugün ilk kez şuan uyuya kaldı nası mutluyum anlatamam :)) herkesin derdi başka işte.. ben naz uyuyunca yarım saat şöyle bi nete girip biraz sessizlikte oturmayı kendimi dinlemeyi seviyorum. o da yanıma otur benimle ilgilen vs vs beni boğuyo... zaten gece gündüz yoruluyorum nazla canım çıkıyo bi yarım saati kendime ayırmamı çok görüyo..

ya akşamdan beri vicdan azabı duyuyorum bugün zaten kötü bi gündü naz sabah ağlayarak uyandı ve bütün gün ağladı mızırdadı sürekli meme istedi vs beni çok yordu.. akşamda oturuyoruz arkadaşımla elinde benim takı kutum arkama doğru geçti sırtıma bi vurdu kutuyla tam omuriliğime nası nevrim döndü elinden kutuyu alıp fırlattım sonra da bi bağırdım kızın aklı çıktı ne ağlamak anlatamam.. meğer benim arkam dönük görmedim arkadaşım dediki elinde kutuyu sallıyomuş bana çarpmış ( kaza yani.. akşamdan beri özür diliyorum öpüyorum.. ee işte insanın adı çıkmasın sürekil elindekilerle vurursa bende vurduğunu sanırım tabi.. off ben iyice zıvanadan çıktım valla.. en kısa zamanda bi psikolog bi pedagog paklar bizi..

Melikee benim aadam da uyuyo simdi koltukta karsimda bi odaya koyalim bunlari uyusn dursunlar:))

hay allah iyiliğini versin düşünüp düşünüp gülüyorum ama yazık kız senin kocana benim ki çok horlar ( tabi seninkini bilmiyorum ama ) ay bu akşam ne oldu çok güldüm kocam olacak adam koltukta oturuyor başını eline yaslamış ( hatta ben börek yaptım üzüldü öyle duruyor sandım salağım çünkü ben meğer uyuyormuş ) zeynep koltuğun kol kısmında eğdi kafayı suratını acayip şekiller yapıyor bakıp bakıp sonra bir kahkaha attı ben koptum o da uyandı güldü gitti yatak odasına yattı

Hatunlar gece oturmasında herhalde herkese selamlar Melike tüm yazdıklarını okudum sen benim eşimi tarif ediyorsun yani daha önceki halini bırak benimkini 24 saat uyanmaz dısarı gitmeyi sevmez hı benimle ilgileniyor allah var ama ben konuşa konuşa birazcık degiştirdim şimdi yine uyuyor ama mesela pazar öglene kadar uyuduysa mutlaka sonrasında gezmeye cıkıyoruz simdi misal ben cok dısarı cıkmak istemiyorum zeynoyla külfet oluyor gittigim yerden bişey anlamıyorum falan falan o sokak için benle kavga ediyor al karsına konuş biz 70 lik dede ninemiyiz diye misal o spora gidiyormuş kendine vakit ayıracak enerjiyi gücü buluyor alsın seni sinemaya götürsün arkadaslarınıza aksam oturmaya gidin falan masa meselesine gelince anacıgım sen ona güzel birr macun yaptır yedir ne diyelim içinden gelmeyen erkek nadirdir oda sana denk gelmiş

Melikenin konuya daldım ya kızlar zeynonun öglen uykusu sapıttı artık hiçç uyumuyor buraya geldik bir sımarıklık sabah 9 da kalkıyor gece 11.30 aa kadar fırfır ve hiç söz dinlemiyor ama bayagı dillendi burda kalabalıgı görünce bide emzik agzında olmayınca konuşuyor ama hiçç bişey yemiyor sütle günü bitiriyor

acaba iş yerindede uyuyormudur böyle:) ne uykucuymuş seninki
benimki şu an oğluşu sallıyor bakalım uyumıcam kahve içelim dedi birazdan duyarım bende horlama sesini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…