2009 Aralık Anneleri

hadi bakalım bebişlerin en şikayetçi olduğumuz yönlerini yazalım deşarj olalım :))

biiiirrr uyku!!!! benimki sadecce hamağında sallanarak uyuyo.. tabi çıt çıkmıcak.. bazen 1 saatten fazla salladığım oluyo.. he bide hamağına öyle hop diye de yatmıyo.. yatırmak bi dert sallamak ayrı.. bu sebeplede hiçbir yerde uyumuyo.. (ne arabada ne pusette ne başka bi yerde vs.)
..

ikiii bana yapışık!!! sürekli oyun oynayalım istiyo.. kendi kendine enn fazla 10 dakka ya durur ya durmaz.. tuvalete girince kapıyı bile kapatamıyorum ağlıyo deli gibi.. hala beraber giriyoruz.. asla yemek iş vs yaptırmaz sarılır bacaklarıma ağlar.. yemek bile yiyemem..

aslında bu ikisi olmasa gerisine razıyım..

yemek.. ağzında tutar lokmaları yutmaz bi türlü.. binbir oyunla tv vs. yer.. herşeyi yemez seçer.

memeye aşırı düşkün bi kere aklına düşmesin emmeden asla unutturamazsın nerdesin napıyosun hiç farketmez krize girer..

inatki ne inat.. herşeyi oyunla güzellikle suyuna giderek yaptırabilirsin yoksa aslaa!! ne zorla ne ricayla bişey yaptırabilmen mümkün değil..

çok mızmız.. parkta yanından biri koşarak geçse ağlar bana yapışır.. iki tane yapıştırsınlar hele ağlar ağlar ağlar kendini savunma sıfır..ama tanıdıklara tam aksi ısırır vurur tekmeler... nası bi ruh hali bilmiyorum..

ilk aklıma gelenler bunlar daha ne olcaksa :)

çenem düştü akşam akşam kendi kendime yazıp duruyorum :)) bide bütün gün nelerle oynuyosunuz neler yapıyosunuz yazalımmı ben artık tükendim bulamıyorum bişey...

en çok oyun hamurlarıyla oynuyoruz.. resim yapıyoruz.. bu aralar legolarla oynuyoruz.. bide yatakta yastıklarla boğuşmayı filan seviyo.. bide atının üstünde gezinmeyi seviyo..

bi ara çok kitap okurduk oyuncaklarla oynardık şu ara hiiiç hevesi yok.. oyuncak kutusu haftalardır yerinden kımıldamadı bile desem yeridir.. he bu aralar bide süse püse sardı benimki :)) bilezik taksın çanta taksın giyinsin çıkarsın :)) bide dışarı çıkacağımız zaman canı ne giymek isterse onu giyiyo mümkün değil vazgeçiremiyorum bide öyle şeyler seçiyoki deli kızın çeyizi gibi :)) kıvıra kıvıra yürümeler bide :) töbe yarabbim..

gülsuyuyla pudrayı ilk defa duyuyorum. bende denerim kızımın cildi sıcağı çok sevmediği için istanbulda habire boynu sırtı pişik oluyor.
arkadaşlar bu arada çocuklarınız aralığın hangi günlrinde doğdular.

benimkinde sorun yaşadığım konu görümcemler yukarıda oturduğu için kuzenini sürekli yanında ister. ya yukarıda onlarda oynayacaklar yada bizde oynayacaklar. izin verilmedimi kapılar tekmeleniyor. yere yatıp zırıl zırıl ağlıyor.
veya eli sürekli kapıda sürekli sokak istiyor.
oynadığımız oyunlar ise yazı tahtasını karalama. kitap sayfalarını kurcalama. yatak odamda bir dolabım var yemek ve ders kitaplarım var. sürekli onları kurcalar. legolarımızla oynarız. sırtıma binip atçılık oynar. parka gider oynarız. bana kitap okutmadığı için pek kitap okuyamıyorum. o alıyor eline sürekli sayfaları çeviriyor. aslında masal kitabımız falan var. ama okutturmuyor. bu konuda ne yapmalıyım bilmiyorum. çok meraklıyım aslında kızıma kitap okumaya ama bir türlü başlayamadım. değişik oyunlar varsa bizimle paylaşınki bende uygulayayım.

selam arkadaşlar biz oyun olarak legolarla oynuyoruz. gerçi legolara ilgisi azaldı bu ara.sonrasında kitaplara bakıyoruz.yalnız hikaye kitabını alıp okuyayım oda dinlesin o şekilde değil.resimlere bakıyoruz.resimler üzerinden hikayeler uyduruyorum sorular soruyorum ozaman hem ilgisini çekiyor dikkat süresi artıyor hemde eğitici bir oyun haline dönüşüyor.yapbozlarla oynuyor tahta yapbozlar alıyorum.ayrıca tahta oyuncaklar var isimlerini bilmiyorum.değişik şekiller onlarla işte bi şeyler yapıyo kafasına göre renkli tahta şekiller.dışarda klasik kaydıraktı salıncaktı kum havuzu oyunları topla oyunlar işte.çizgi film hayatımıza ister istemez girdi bıraksam saatlerce izler ama kapatıyorum çok acil işim olursa izletiyorum.napim bari izlerken bende işimi göreyim.bide işte hayvanları bebekleri arabaları klasik oyuncaklar işte onlarla kafasına göre oyun kuruyor.

benimki aralık 26 ccanım..

aynen resimli kitapar var biz de öyle yapıyoruz.. ben de aldım tahta yapbozlardan ama hiç bakmadı bile çizgi film de aynen pepesiz bi hayat düşünemiyoruz :))

sende hoşgeldin canım. hep yazmasanızda arada yazın ama hep yazsanız daha güzel olur tabiii:) sende bebikin gelişmelerinden bahset uyku yemek konuşma yaramzlık ne boyutta :)

Hoşbulduk canım:) Yaramazlık son safhada, yani beni delirtme seviyesinde. Oyun grubuna vereyim diyorum ama grip sezonu başlıyor. Napsam bilmiyorum

Hoşbulduk canım. Bizimki de babasının arkasından ağlıyor. O giderken dikkatini başka şeye vermeye çalışıyorum

Kızlar bu arada bebek büyütmenin en zor şeyi uyutmakmış onu anladım. Önceleri kucakta sallıyordum ama bacaklarım koptu. Şimdi yatağa oturup kucağıma alıp sallıyorum şimdi daha rahatım.

gunaydın herkese
allahım yarabbım ya o kadar yazdım yazıdm azra geldı kapatma tuşuna bastı ya ,şimid o kadar şeyı en baştan nası yaızyım..kenıdyle ılgılı nagatıf şeyler yazdığımı mı anladı ne oldu geldı çat dıye kapattı.nese bı ara yıne yazarım ınş.

Kızlar bu arada bebek büyütmenin en zor şeyi uyutmakmış onu anladım. Önceleri kucakta sallıyordum ama bacaklarım koptu. Şimdi yatağa oturup kucağıma alıp sallıyorum şimdi daha rahatım.

bu arada sende hoşgeldın aramıza canım.be<nde ayağımda sallıyodum bır aydır bıraktım kucağıma cıkıp uyuyor cok cok daha rahatım artık bu konuda

bu arada sende hoşgeldın aramıza canım.be<nde ayağımda sallıyodum bır aydır bıraktım kucağıma cıkıp uyuyor cok cok daha rahatım artık bu konuda

bu uyutma işi nasıl son bulacak bilmiyorum bizdede ayakta sallama var.ayağımda salladığımda 5 dakikayı bulmuyo tak gidiyo hemen.ama ne zaman bitecek .bu ara kendi uyumak istiyor sallamamı istemiyo yatağına giriyor uyumaya çalışıyor ama bi türlü dalamıyor.kitabını alıyor o olmuyor bebeğini alıyor olmuyor ayısını kedisini ineğini danasını en sonunda pes ediyor beni çağırıyor.kendi hazır istekliyken kendi kendine uyuma dönemine geçelim diyorum ama bi yerde tıkanıyoruz.en son dalma işinde pes ediyor.sizin öneriniz var mı.

Gunaydinlar

bu arada oglen uykularini kesen kuzu var mi ? Biz 10 gun oldu kesinlikle uyumuyoruz artik.

slm

ben yeni katıldım aranıza...

benim kuzu hala öğlenleri 2 saat uyuyor.. aksi halde huysuzlaşıp kuduruyor:)))

canım benim kızımda yazın başında sallatmamaya başladı kendini. uykusu gelince senin dediğin gibi zorda olsa uyuyor. ben artık hiç karışmıyorum. zaten uykusuz olunca huysuzlaşıyor bana işkence oluyor ama en sonunda uykuya dayanamıyor pes ediyor taklaya geliyor. akşamda eşimle aramızda ışığı kapatıyoruz dönüyor dönüyor onu yapıyor bunu yapıyor bakıyor ses soluk yok hareket yok taklaya geliyor alıp yatağına götürüyorum. ben yaklaşık 3 aydır ayağımda sallamıyorum.

bu arada arkadaşlar çocuklarınıza nerelerden oyuncaklar alıyorsunuz. ben kızıma şimdiye kadar hayvan ve müzik sesli müzikçalar, eğitici telefon, lego falan aldım çok fazla oyuncak almadım. pek kullanmasını bilmediği için bebekte pek almıyordum. ama artık almam gerektiğini düşünüyorum. fonksiyonlu bebekler (msl çişini yapan..) tahta bir çok oyuncak (yapbozlar müzik aletleri )istiyorum avmlerde çok pahalı. tavsiye edeceğiniz yerler varmı.

haha yerim onun minnak parmaklarını da kendinide :))

ahhhh ahhhhhhhhhhhhhhhhh bana uyku demeyin doğduğumuzdan beri sorun bizim uykumuz mutlaka hamağında sallanarak uyuyo.. aynen kendi kendine uyusun diye neler yaptım ama cık.. uykusu geldikçe daha da huysuzlanıyo en son krize giriyo ama uyumuyo uyumuyo illaki sallıcan..

Gunaydinlar

bu arada oglen uykularini kesen kuzu var mi ? Biz 10 gun oldu kesinlikle uyumuyoruz artik.

günaydın canım yok çok şükür henüz uyuyo da bi nefes alıyorum..

slm

ben yeni katıldım aranıza...

benim kuzu hala öğlenleri 2 saat uyuyor.. aksi halde huysuzlaşıp kuduruyor:)))

hoşgeldin canım..

sibel oyun hamurlarına erken değilmi? ağzına falan almıyormu? kutuların üstünde 3+ yazıyorda ondan soruyorum?

hemen hemen bütün oyuncakların üstünde zaten o güvenlik uyarısı var.. valla biz güzel güzel oynuyoruz ağzına sokmuyo artık hiçbişeyi... ama yine de ben yanındaysam veriyorum yoksam vermiyorum.. hani mutfakta filan işim varsa başka şeylerle oynuyo..hamur kalıplarımız da var şekiller yapıyoruz filan çok eğleniyoruz.. parmak boyası pastel boya baskılar.. vs. ama kışa saklıyorum çoğunu şimdi daha çok sokaklarda zaman geçirmeye çalışıyorum park bahçe.. akşamları 1 saat filan istiyo yapıyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…