Benim oğlanda dün onbirde uyudu. Hemi de ilk defa yatağına koydum. Üçe kadar kesintisiz uyudu şükür. Gerçi bunda mama vermeminde etkisi oldu sanırım. Ama sonra 3-5-6 en sonda 7 de uyanıp aynen seninki gibi tepinip durdu bir de tatlı oluyor ki gün içinde başka hiçbir zaman bu kadar tatlı neşeli olduğu bir an yok. Ben de uykulu uykulu keyfini çıkaramıyorum ne yazık ki o anların.
Canberk bir haftadır falan yeni bir huy çıkardı. İki elini öne uzatıyor yumruklarını sımsıkı sıkıp ıııııııııııııııııı diye sesler çıkarıyor. Suratta asık. Acaba ıkınıyor mu yoksa sinir mi yapıyor şimdiden anlamadım.
Bu arada iki memeyi sonuna kadar emip üstüne de 120 cc mama içiyor günde iki kere. Versem daha içecek. Hiç doymuyormuş meğer bu çocuk.
kaydirigubbakcemile3 yerim ben bu sıpaları ya.ben az seviyorum valla dayanamıyorum.bir yandan da yüz vermiyim de alışmasın bu saatte uyanıp oynamaya diyorum ama..Benim oğlanda dün onbirde uyudu. Hemi de ilk defa yatağına koydum. Üçe kadar kesintisiz uyudu şükür. Gerçi bunda mama vermeminde etkisi oldu sanırım. Ama sonra 3-5-6 en sonda 7 de uyanıp aynen seninki gibi tepinip durdu bir de tatlı oluyor ki gün içinde başka hiçbir zaman bu kadar tatlı neşeli olduğu bir an yok. Ben de uykulu uykulu keyfini çıkaramıyorum ne yazık ki o anların.
Canberk bir haftadır falan yeni bir huy çıkardı. İki elini öne uzatıyor yumruklarını sımsıkı sıkıp ıııııııııııııııııı diye sesler çıkarıyor. Suratta asık. Acaba ıkınıyor mu yoksa sinir mi yapıyor şimdiden anlamadım.
Bu arada iki memeyi sonuna kadar emip üstüne de 120 cc mama içiyor günde iki kere. Versem daha içecek. Hiç doymuyormuş meğer bu çocuk.
Kilo alımı nasıl peki?ne güzel benimki de hiç aç değil hep ben zorluyorum.5dk emip göğsü bırakıyor.sonra agzını kitliyor.ben ağzının içine sütümü sıkıp yağlı kısmını alsın diye terin suyun içinde kalıyorum.tam bir işkenceeeeee
kaydirigubbakcemile3 yerim ben bu sıpaları ya.ben az seviyorum valla dayanamıyorum.bir yandan da yüz vermiyim de alışmasın bu saatte uyanıp oynamaya diyorum ama..
o huyu elini öne uzatıp sıkıp ses çıkarması bana kalkmaya çalışıyor yada kaldırın demeye çalışıyor gibi geldi canm yerimseniben arada kollarından tutup kaldırır gibi yapıyor musun çekerek ben yapıyorum dr.yap dedi sevinir hem oyun gibi olur dedi seviniyor gerçekten kalkacağını sanıp heyecanlanıyor:) sonrada kucağıma alıyorum zaten.bazn ellerimi uzatıp gel gel yapıyorum saf saf suratıma bakıyorsempatiksalakcinni keşfetsin uzanmayı gelmek için diye.
Ver ozaman cnm içsin bebişin mmayı da memeyi de ver .2-3saatte 90cc içermiş bebekler dr.bana öyle demişti.
Kilo alımı nasıl peki?
Benimki böyle emmek istemesine rağmen bir ayda 350 gr almış. Son ongünde hiç almamış. Hatta 40 gr vermişti.
Mama veriyor musun? Mamaya da aynı tepkiyi mi gösteriyor eğer veriyorsan.
Kollarından tutup kaldırır gibi yapıyorum ara sıra çok seviniyor. Yalnız kafasını kaldırmıyor bu sırada kaldırması gerekmez mi acaba? Bir de kollarından kıtır kıtır ses geliyor içim bir tuhaf oluyor.
Kafasını henüz benmki de kaldırmıyor hatta geriye atıyor iyice.ama seviniyor ses gelmiyor bizdenCADIARZU
bugün gündüz cesaret edersem oğlum uyurken banyoya girmeyi düşünüyorum ilk kez.inş. bir sorun olmaz
gündüzleri kaç saatte emziriosunuz yada geceleri?
bide mamayı biberonla mı veriosunuz bende gece yatmadan mama veriorum bide gün içerisinde bi kere falan 90 veriorm ne marka mama kullanıosunuz kızlar?
Ben gündüzleri ortalama 2 saatte bir emziriyorum. Tabii bazen durmayınca süre de kısalabiliyor. Mamayı biberonla veriyorum. En başından beri biberon kullandık. Şükür memeden soğumadı.
Biz ilk doğduğunda bebelac vermiştik. Sonra aptamil 1 le devam ettik. Şimdiyse çok gazlı olduğu için aptamil conformil veriyorum. Gazını arttırmadı bu mama.
sabah kalktığında kötüydü burnu baya bi tıkalı zor nefes alıyordu.emerken biraz zorlandı ama sonradan açıldı.şurup unu verdim.kendi kendine uyumuş beşiğinde yavrum.şimdi uyurken hırıltılı
sesler çıkarmıyor inş. toparlar yavrum kendini.
bu arada 12 günde 500 gr almış ama dr.100 gr kıyafetlerden düşücez dedi maşallah oğluma
inş.bu hastalık yüzünden keyfi bozulmaz ya
Oyun halısı ben de alıcam ama netteki çoğu sitede kalmamış tekmele ve oyna modeli.
E-bebekte de stokta yok diyor.
Halen araştırmaktayım bakalım. En ucuz toyikinin sitesinde görünüyordu ama orada da stokta yok diyor. Maymun adası var ama tekmele ve oyna daha işlevsel gibi.
arkadaşlar ya kio verdiğini hatta eski halindende zayıf olduğunu söyleyen arkadaşlar olmuş bugün pek bir imrendim size, nasıl yapıyosunuz hiç yiyip içmiyomusunuz? ben zaten kahvaltıyı yarım yamalak yapıp birde sadece akşam yemeği yiyorum yine de +12 kilo da takılı kaldım.. göbekte resmen 4 aylık gibi duruyor.. mangodan pantolon aldım oranın kalıplarını bilen bilir dardır hani, 42 beden aldım inanırmısınız.. hadi kalıp dar diyelim 40 olmuşum demekki ben 36 giyiordum nasıl kendimi mutsuz hissettim.. benim birde omuzlarım geniştir zaten şimdi kilodan filan resmen izbandot gibi duruyor deli olcam arkadaşlar biri bir fikir versin hiç ekmek yemesem sadece sıvı tketsem sütüm kesilmeden zayıflayabilirmiyim??? şimdi sadece bebeğini düşün demeyin nolur kendim mutlu olamayınca o da olmuyor malesef...
benimkinin 1 aydan beri salyalar felaket durumda hep önlük takıyorum:)kızlar dış çıkarmalar ne alemde belirtiler varmı benimki zannedersem dış çıkarıyor salyaları başladı bide sürekli emzik yada meme istiyor elleri hep yüzünde bide alt damağı beyazladı üst damağın rengi normal ne verirsem ağzına getirmeye çalışıyor bu normal dişle alakası yok gerçi dişlik verdim eline ama dişini kaşıyacak becerisi yok anlattıklarım diş çıkarıyo diyo dün öyle huzursuzdu ki durup durup ağlıyodu
inş. canım ..Kilo alımı çok iyi maaşallah. kısa sürede toparlar merak etme.