2009 Aralık Anneleri

inş. canım ..
ya benim sütüm çok fazla değil.. geçen gün bi arkadaş kendini anlattı hayretler içinde dinledim.gece yatarken uyku setinden çarşafa sonra batteniyeye sonrada koltuğa akıyormuş sütü hergün kotuk siliyordum dedi nasıl olur kaç kat örtü var koltuğa kadar
süt sızar ya benim hiç okadar yok duyunca moralim bozuldu.
bazılarında emzirirken sütü fışkırırya öylede olmuyor benim sizde böyle oluyormu?
ama tek tesellim oğlumun aylık kilo alımı iyi demekki az olsada yarıyor sütüm
onu düşünüp mutlu oluyorum.
yok canım ya nerde öyle süt, çok nadir insanlarda oluyor.. benim annem anlatıyor böyle üstüme başıma akardı diyor, aynı şekilde yengemde öyleymiş senin anlattığın kız gibiymiş sütü fışkırıyormuş resmen amcamın çocukları 5-6 yaşına kadar emmiş

yok canım ya nerde öyle süt, çok nadir insanlarda oluyor.. benim annem anlatıyor böyle üstüme başıma akardı diyor, aynı şekilde yengemde öyleymiş senin anlattığın kız gibiymiş sütü fışkırıyormuş resmen amcamın çocukları 5-6 yaşına kadar emmiş
ne biliyim duyunca hem şaşırdım hem moralim bozuldu yetmiyor sütüm diye.
5-6 yaşmı maşallah:))

Kilo alımı nasıl peki?
Benimki böyle emmek istemesine rağmen bir ayda 350 gr almış. Son ongünde hiç almamış. Hatta 40 gr vermişti.
Mama veriyor musun? Mamaya da aynı tepkiyi mi gösteriyor eğer veriyorsan.

benimki en son 5 günlük tartım yapmıştık 5 günde 40gr almıştı.o ölçüm yapılana kadar sadece geceleri mama veriyordum.az kilo alınca gündüz de emzirmeye ilaveten 2 defa mama veriyorum.biberonu de zor alıyor.1 saate içiyor biberonla oynuyor. 30ccyi anca 1 saat ağzında oynaya oynaya alıyoo.delirecem

ne biliyim duyunca hem şaşırdım hem moralim bozuldu yetmiyor sütüm diye.
5-6 yaşmı maşallah:))
he kııs annneee ciciiikk diye geliyorlarmış sokağın ortasında bile ne çirkin demi.. ben 6 ay emzirsem belki bir yaşa kadar emzirsem yeter diye düşünüyorum.. sütümüzde yetmese kilo almazlar merak etme yetiyordur bozma moralini, banada arad bir geliyorlar ama napalımm

amın canım
iş bitmez senın şimdi yavas yavas yap yorma kendını çocuklu kadınsın artık :1hug:

kayınvalidem burda cnm 15 günlüğüne geldi onla birlikte yapıyoruz sağolsun çok faydası oluyo bana yoksaa bu yaramazla bişy yapamazdım sırnaşık şey

ben göremedim cnm kızını

ya bozada gaz yapıyo diyolar diye içmiyorum aslında çok severim bozayı?
buarada sab simplex denedim kızlar dün gece iyi geçti gaz gene var ama çıkıyo en azından guclubacismile

kızlar bazen eşinizi boğcak gibi oluyo musunuz yoksa bende mi anormallikfisfisfis dün gece geldi en fazla 10 dakika ilgilenmiştir ya bide deli gibi başım ağrıyo dememe rağmen bana acıyan yooook musenağlama
cnm arkadaş olarak ekli değilsen göremezsin davet gnder ekliyim seni
bizim gaz problemimizi zinco çözdü
tabi bnm hergün düzenli içtiğim 2 kez ballı ıhlamur
rezene
papatya
çörek otu
dere otu -tatlicadiarzu-
durmadan içiom nolcak halim bilmiom:lepi:
boza gaz yapmıyor ben kilo yaptıgını duyana kdr şişe şişe içtim
babulıne bıze ıyı geldı gaz için
sab sımplexle metsılın içeriği birebır aynı
eşler oyle be cnm
yokmuş gibi devam edecgz çocuga bkmya
bizimki pek ilgilenio napsın 2 aydır hiç görmediği kızını geldiğimizden beri kucağında hep opuyorumnanaktan
aman nazar değmesin:nazar:
Selam arkadaşlarr
oğlum bir kaç gündür uyku saatini erkene aldı çok şükür 2ye 3e kadar beklemiyor.ama bu seferde sabah 4-5 gibi bir uyanıyor 1-1,5saat uyanığız.hem de öyle neşeli enerjik oluyor kiakannehir sevinç çığlıkları atıp tepinip sırıtıp duruyor. oğlum daha kalkma saati değil diyorum ama yok anlamıyoo:KK43:
ahh bu yaramazlar bnmkide 12 gibi uyuyor 2 gündür gece 2 kez uyanıyor sabah 6 da bi kalkıo bi daha uyumak yok 9 a kadar oyun istio :kedi:
kızlar dış çıkarmalar ne alemde belirtiler varmı benimki zannedersem dış çıkarıyor salyaları başladı bide sürekli emzik yada meme istiyor elleri hep yüzünde bide alt damağı beyazladı üst damağın rengi normal ne verirsem ağzına getirmeye çalışıyor bu normal dişle alakası yok gerçi dişlik verdim eline ama dişini kaşıyacak becerisi yok anlattıklarım diş çıkarıyo diyo dün öyle huzursuzdu ki durup durup ağlıyodu

diş için erken değilmi cnm ya:uhm:

yok canım ya nerde öyle süt, çok nadir insanlarda oluyor.. benim annem anlatıyor böyle üstüme başıma akardı diyor, aynı şekilde yengemde öyleymiş senin anlattığın kız gibiymiş sütü fışkırıyormuş resmen amcamın çocukları 5-6 yaşına kadar emmiş[/QUOTE.................................. kadınnın biri 20 yıllık evliymiş ve çoçuğu yokmuş sonra kız kardeşi art arda iki bebek doğurmuş birini çoçuğu olmayan kardeşıne vermiş kadın o kadar çok istermişki emzirmeyi kendi doğum yapmadığı halde emsin süt gelirdiye düşünmüş ve gerçekden süt gelmiş ve o çoçuğu ilk okula gidene kadar emzirmiş annemlerin sınıfındaymış okulda evlerinin karşısındaymış tenefüsde eve gider emer gelirmiş herkezde dalga geçermiş :ecrin_bebek:

he kııs annneee ciciiikk diye geliyorlarmış sokağın ortasında bile ne çirkin demi.. ben 6 ay emzirsem belki bir yaşa kadar emzirsem yeter diye düşünüyorum.. sütümüzde yetmese kilo almazlar merak etme yetiyordur bozma moralini, banada arad bir geliyorlar ama napalımm
ay çok komik hayal etmesi bile kötüü:))
ben 2 yaşa kadar düşünüyorum dinen de böyle olması gerek ama sütüm olursa tabi.
şu 6.ay gelsede ek gıdalara başlasak yaz meyvelerinden yedirsek bebişlere
sabırsızlıkla bekliyorum:)
insan düşünmeden edemiyorki canım şimdi tek düşüncemiz onların iyi olması

yok canım ya nerde öyle süt, çok nadir insanlarda oluyor.. benim annem anlatıyor böyle üstüme başıma akardı diyor, aynı şekilde yengemde öyleymiş senin anlattığın kız gibiymiş sütü fışkırıyormuş resmen amcamın çocukları 5-6 yaşına kadar emmiş[/QUOTE.................................. kadınnın biri 20 yıllık evliymiş ve çoçuğu yokmuş sonra kız kardeşi art arda iki bebek doğurmuş birini çoçuğu olmayan kardeşıne vermiş kadın o kadar çok istermişki emzirmeyi kendi doğum yapmadığı halde emsin süt gelirdiye düşünmüş ve gerçekden süt gelmiş ve o çoçuğu ilk okula gidene kadar emzirmiş annemlerin sınıfındaymış okulda evlerinin karşısındaymış tenefüsde eve gider emer gelirmiş herkezde dalga geçermiş :ecrin_bebek:

ayy evet bnde duydum eskiden öyleymiş çok emzirirlermiş o zamanlar için normalmiş bzim zamanımızda en fazla 2 yaş 1 yzşını geçenlere bile
hala emiyomu bu canım diyen tepkiler oluyo

kızlar dış çıkarmalar ne alemde belirtiler varmı benimki zannedersem dış çıkarıyor salyaları başladı bide sürekli emzik yada meme istiyor elleri hep yüzünde bide alt damağı beyazladı üst damağın rengi normal ne verirsem ağzına getirmeye çalışıyor bu normal dişle alakası yok gerçi dişlik verdim eline ama dişini kaşıyacak becerisi yok anlattıklarım diş çıkarıyo diyo dün öyle huzursuzdu ki durup durup ağlıyodu

bebeklerde bu ay tükürük bezleri çaılşmaya başlarmış, annelerde salyalardan dolayı diş çıkarıyor zannedermiş, bebek doktoru diye bir site var orda okumuştum istersen oraya bak

kızlar arda kendin, çok fazla zorluyor resmen ağzından kelime çıkacak nerdeyse hepimizde uzun uzun konuşuyoruz onunla.. agular gülücükler tamam normalde bu resmen kendini zorluyor çok belli acaba bir sorun olur mu psikolij olarak ters teper mi.. anne napıyımm öyle diyor 6 aylık çocuk gibi davranıyoruz diyor bence yapmayalım diyor ters teper konuşmaz allah korusun diyor.. çok zorluyor gerçekten kendini..dilini dışarı uzatarak boynunu kaldırıp resmen dediklerime cevap vermeye çalışıyor

kızlar arda kendin, çok fazla zorluyor resmen ağzından kelime çıkacak nerdeyse hepimizde uzun uzun konuşuyoruz onunla.. agular gülücükler tamam normalde bu resmen kendini zorluyor çok belli acaba bir sorun olur mu psikolij olarak ters teper mi.. anne napıyımm öyle diyor 6 aylık çocuk gibi davranıyoruz diyor bence yapmayalım diyor ters teper konuşmaz allah korusun diyor.. çok zorluyor gerçekten kendini..dilini dışarı uzatarak boynunu kaldırıp resmen dediklerime cevap vermeye çalışıyor

korkma arzu bizim kızda öyle yapıyor böyle kaşlarını kafasını kaldıra kaldıra ağzını oynatıo dil hep dışarda zaten aavv diyoruz o da bize av diyip gülüyor oyun yapıyorlar işte yaramazlargamyoncuiremsu

korkma arzu bizim kızda öyle yapıyor böyle kaşlarını kafasını kaldıra kaldıra ağzını oynatıo dil hep dışarda zaten aavv diyoruz o da bize av diyip gülüyor oyun yapıyorlar işte yaramazlargamyoncuiremsu
evet haklısın da.. aslında şuda kulağıma geliyor ne kadar çok konuşur ilgilenirsen ok adar çabuk konuşurlar diye... ama annemin dediğide çok mantıklı geldi biran.. ara doktora bir danış diyor belki biz seviyoruz diye onu psikolojik olarak zorluyor olabiliriz belki daha az konuşun diyebilir diyor napsam bunun için doktor aranırmıki

evet haklısın da.. aslında şuda kulağıma geliyor ne kadar çok konuşur ilgilenirsen ok adar çabuk konuşurlar diye... ama annemin dediğide çok mantıklı geldi biran.. ara doktora bir danış diyor belki biz seviyoruz diye onu psikolojik olarak zorluyor olabiliriz belki daha az konuşun diyebilir diyor napsam bunun için doktor aranırmıki

mantıklı bişy annenin söylediğide doğru ama ne bileyim banada herkes ne kadar çok ilgilenir konuşursan o kdr çabuk konuşur dediler :bbo:
benide şaşırttın bk şimdi olmaz heralde öyle bişey ya çünkü oyun yapıyolar işte bizi taklit etmeye çalışıyorlar

şimdi ki çocuklar çok akıllıcanım aman maşallah diyelim nazar değmesin:)
çok normal canım bunlar ilgi bekliyorlar büyük insan gibi laf dinliyor bizimki
biz konuşurken sanki oda bişiler konuşuyor kendince:)
özellikle emerken çok keyifli oluyorlar ben avvvv diyorum oda aynını diyor
aguuu diyorum oda dio bişiler mırıldanıp duruyo bi konuşabilseler neler anlatıcaklar neler:roflol:

zorla emzirdim.çok şükür banyoya girdim.biraz da uyur inşallah da yemeğimi de yerim.kaydirigubbakcemile2

X