2009 Aralık Anneleri

Ancak bugün kırk uçurmak için gezmeye gitti oğlum dede yaptılar orda unla.bugün çekilmiş 3fotomuzu ekledim bakarsınız teyzeleri çirkin oğluma

biz gül çiçeğini dibine gömdük :) yüzleri hep gülsün diye, bizimkileri de annem öyle yapmış :)

üniversite kampüsünün içindeki caminin bahçesine gömüolar burda da :) hem okusun hem dinine bağlı olsun diye

canım gazı gel sen bizde gör, iki kızım var 12.12.09 da doğdular inanın ne gem var ne gündüzüm ikisi birden sabah 7 de bir başlıyolar gece 1 e kadar, çığlıl çığlığa, sürekl kolumuzda kucağımızda hoplatıyoruz, hatta dün gece ben artık iptal oldum fenalaştım, iğnelerle kendme geldim.. sürekli meme de olmak istyolar, çoook kötüyüm çoook, ben genelde ikiz gebelik topiğindeyim o yüzden buraya hiç takılamamıştım, kızlar bundan sonra sık sık gelicem, tabi gaz kolik krizlerinden fırsat bulursam :bilmiyorumkismile

Senin işinde baya zormuş be arkadaşım allah yardımcın olsun.bir ara demiştim biz bu kadar zorlanırken kendimize vaktimiz kalmazken ikiz üçüz anneleri ne yapıyor acaba diye.bizimki sık sık emmek istiyor mesela sen nasıl başa çıkabiliyorsun kiibilmiyorumkismile
Bekleriz buralaradaa

Ancak bugün kırk uçurmak için gezmeye gitti oğlum dede yaptılar orda unla.bugün çekilmiş 3fotomuzu ekledim bakarsınız teyzeleri çirkin oğluma

canım benim nice 40 lara 40000 lere :)) fotolara baktım şahaneeeeee :) nasıl büyümüş 41 kere MAŞALLAH ....:nazar:

kızlar slm, benim ikizlerim 12.12.09 da dünyama geldiler...gaz sancılarıyla başımız büyük belada.. sizler ne durumdasınız? öpüyorum hepinizi?

a.s ne güzel Allah bağışlasın bebeklerini :) çok zordur herhalde Allah yardımcın olsun...kolik ilacı var bitane amerikan bu konudaki en iyisiymiş...adı aklıma gelmedi ...sende biliyorsundur belki...

benim oğlumda gazlı ama, kızım kadar deil...kızım da kolikti ve offfffff feci bişeydir çok iyi anlıyorum seni...
biz rezene çayı ve zincoyla idare etmeye çalışyoruz...

sevgiler...

kizlar ya sila dun gece miktari fazla sekilde kustu normalde az az kusardi arada oda herzaman degil ama dun gece burnundanda geldi sizinkiler kusarken geliyomu burnundan endiselendim acaba usuttumu
benimkide ilk zamanlarda bi iki kere yaptı burnundan kusmayı olağan bişeymiş her bebekte olmazmış ama sorunda değilmiş yerini denk getiremedi herhal:)

Benm oğlumunda arada geliyor burnundan kusarken zaten çok kusan bir bebek:KK43: em em kus nereye kadar :p

Vücut Ağırlığı ve Boy

Bir yaşın sonunda çocuk, doğum ağırlığının 3 misline, boyu 1.5 misline ulaşır.

Süt çocuğunda önceleri en hızlı büyüyen bölüm baştır. 6. aydan sonra göğüs çevresi genişler, 9. aydan sonra kol ve bacakların büyümesi öne geçer. Beyin, sinir ve kasların gelişimi baştan ayağa doğru olan bir rota izler. Bu nedenle çocuk önce başını tutar, sonra oturur, daha sonra yürüyebilir. Çocuğun istemli hareketler yapma, anlama, etrafla ilgilenme, istediklerini belirtme yetenekleri gelişir.
Vücut Ağırlığı

Ortalama doğum ağırlığı 3000-3500 gram kadardır. ıkinci ve üçüncü çocukların doğum kilosu birinciden, erkeklerinki kızlardan fazladır. Zamanında doğan bebekler normal olarak ağırlıklarının % 5-10'unu, erken doğanlar tartılarının % 10-15'ini ilk bir iki hafta içinde kaybederler. Buna fizyolojik kayıp adı verilir.

Çocuklar ilk 6 ay içinde ayda 600-1000 gram, sonraki 6 ay içinde ayda 400-600 gram ağırlık kazanırlar. Bir bebek 5. ayda doğum ağırlığının 2 katına, bir yaşın sonunda 3 katına, üç yaş sonunda 4 katına çıkar. 7. yaşın sonunda 7 katına ulaşır. 2 yaşından büyük çocuklarda normal vücut ağırlığını kabaca hesaplamak için Yaş X 2 + 8 formülü kullanılabilir. Bulunan rakam ortalama değerdir.

Sevgili anne ve babalar, her çocuk kendi büyüme eğrisinde izlenmeli, ne kendi kardeşleriyle, ne de diğer ailelerin çocuklarıyla karşılaştırılmalıdır.

Boy Uzunluğu

Doğumda boy uzunluğu 48 ile 52 santimetre arasında değişmekle birlikte ortalama 50 cm kadardır. Sonraki 3 ay içinde 8 cm, ikinci 3 ay içinde 8 cm, üçüncü 3 ayda 4 cm, dördüncü 3 ayda yine 4 cm boy uzaması olur. Çocuklar ilk yaş sonunda doğum boylarının yarım katı olan 75 santimetreye, dört yaşında iki katına, 13 yaşında 3 katına erişirler. ıki yaşından büyüklerde yaklaşık boy uzunluğunu bulmada Yaş X 5 + 80 formülü kullanılabilir. Elde edilen rakam ortalama boy uzunluğudur. Normal değerler ise çok geniş bir yelpazeye dağılır.

Sevgili anne ve babalar, ağırlıkta olduğu gibi her çocuğun boy gelişimi yine kendi eğrisi üzerinde izlenmeli, başka çocuklarla hatta kendi kardeşleriyle bile kıyaslanmamalıdır.

Baş Çevresi

Baş çevresi doğumda ortalama 35 cm kadardır. 3. ayda 40,5 cm, 6. ayda 43 cm, 1 yaşın sonunda 46 cm olur. Yenidoğanda baş ve göğüs çevreleri eşittir. Birinci yaştan sonra göğüs çevresi baş çevresinden büyük olur.

Süt çocuklarında baş çevresinin her ay ölçülmesi çok önemlidir. Baş çevresi eğrileri üzerinde değerlendirilen normalden sapmalar derhal ele alınmalı, nedenleri ciddiyetle araştırılmalıdır. Bu sayede örneğin kısaca beyin içinde su birikmesi olarak tarif edebileceğimiz "hidrosefali"nin erkenden tanınması ve hasar meydana gelmeden tedavi edilmesi mümkün olabilir. Benzer şekilde mikrosefali ( küçük kafa ) de tespit edildiğinde gecikmeden nedenleri araştırılmalı, sebebe yönelik tedavi yapılmalıdır.

Vücut Ağırlığı ve Boy

Bir yaşın sonunda çocuk, doğum ağırlığının 3 misline, boyu 1.5 misline ulaşır.

Süt çocuğunda önceleri en hızlı büyüyen bölüm baştır. 6. aydan sonra göğüs çevresi genişler, 9. aydan sonra kol ve bacakların büyümesi öne geçer. Beyin, sinir ve kasların gelişimi baştan ayağa doğru olan bir rota izler. Bu nedenle çocuk önce başını tutar, sonra oturur, daha sonra yürüyebilir. Çocuğun istemli hareketler yapma, anlama, etrafla ilgilenme, istediklerini belirtme yetenekleri gelişir.
Vücut Ağırlığı

Ortalama doğum ağırlığı 3000-3500 gram kadardır. İkinci ve üçüncü çocukların doğum kilosu birinciden, erkeklerinki kızlardan fazladır. Zamanında doğan bebekler normal olarak ağırlıklarının % 5-10'unu, erken doğanlar tartılarının % 10-15'ini ilk bir iki hafta içinde kaybederler. Buna fizyolojik kayıp adı verilir.

Çocuklar ilk 6 ay içinde ayda 600-1000 gram, sonraki 6 ay içinde ayda 400-600 gram ağırlık kazanırlar. Bir bebek 5. ayda doğum ağırlığının 2 katına, bir yaşın sonunda 3 katına, üç yaş sonunda 4 katına çıkar. 7. yaşın sonunda 7 katına ulaşır. 2 yaşından büyük çocuklarda normal vücut ağırlığını kabaca hesaplamak için Yaş X 2 + 8 formülü kullanılabilir. Bulunan rakam ortalama değerdir.

Sevgili anne ve babalar, her çocuk kendi büyüme eğrisinde izlenmeli, ne kendi kardeşleriyle, ne de diğer ailelerin çocuklarıyla karşılaştırılmalıdır.

Boy Uzunluğu

Doğumda boy uzunluğu 48 ile 52 santimetre arasında değişmekle birlikte ortalama 50 cm kadardır. Sonraki 3 ay içinde 8 cm, ikinci 3 ay içinde 8 cm, üçüncü 3 ayda 4 cm, dördüncü 3 ayda yine 4 cm boy uzaması olur. Çocuklar ilk yaş sonunda doğum boylarının yarım katı olan 75 santimetreye, dört yaşında iki katına, 13 yaşında 3 katına erişirler. İki yaşından büyüklerde yaklaşık boy uzunluğunu bulmada Yaş X 5 + 80 formülü kullanılabilir. Elde edilen rakam ortalama boy uzunluğudur. Normal değerler ise çok geniş bir yelpazeye dağılır.

Sevgili anne ve babalar, ağırlıkta olduğu gibi her çocuğun boy gelişimi yine kendi eğrisi üzerinde izlenmeli, başka çocuklarla hatta kendi kardeşleriyle bile kıyaslanmamalıdır.

Baş Çevresi

Baş çevresi doğumda ortalama 35 cm kadardır. 3. ayda 40,5 cm, 6. ayda 43 cm, 1 yaşın sonunda 46 cm olur. Yenidoğanda baş ve göğüs çevreleri eşittir. Birinci yaştan sonra göğüs çevresi baş çevresinden büyük olur.

Süt çocuklarında baş çevresinin her ay ölçülmesi çok önemlidir. Baş çevresi eğrileri üzerinde değerlendirilen normalden sapmalar derhal ele alınmalı, nedenleri ciddiyetle araştırılmalıdır. Bu sayede örneğin kısaca beyin içinde su birikmesi olarak tarif edebileceğimiz "hidrosefali"nin erkenden tanınması ve hasar meydana gelmeden tedavi edilmesi mümkün olabilir. Benzer şekilde mikrosefali ( küçük kafa ) de tespit edildiğinde gecikmeden nedenleri araştırılmalı, sebebe yönelik tedavi yapılmalıdır.

olumunekankayizsmile emeğine sağlık canım, çok güzel paylaşım...

kızlar nasılsınız..
toplantıyı merak ediyorsunuzdur şimdi siiiizz:))))
burcu ebru ve ben pelinlerde toplandık.. çok güzel vakit geçirdik.. harikayydı valla sohbet ettik viyaklamalar eşliğinde... bir ara kendi halimize güldük.. her birimizin elinde bebişler piş piş piş piş... doğumhaneye döndü ortalık.. ama hepimize çok iyi geldiğine eminim.. vakit nasıl geçti anlamadım vallahi..

kizlarr sizin bebislerde terliyomu ya benim kiz usuttumu naptiysa huysuzlasti vede cok terliyo dogru duzgun uyumuyo mafoldumben

kizlarr sizin bebislerde terliyomu ya benim kiz usuttumu naptiysa huysuzlasti vede cok terliyo dogru duzgun uyumuyo mafoldumben

cnm doğru düzgün uyumama hep varda terlemiyo kalın giydirmiyorum ben zaten penye badilerle.

kızlar nasılsınız..
toplantıyı merak ediyorsunuzdur şimdi siiiizz:))))
burcu ebru ve ben pelinlerde toplandık.. çok güzel vakit geçirdik.. harikayydı valla sohbet ettik viyaklamalar eşliğinde... bir ara kendi halimize güldük.. her birimizin elinde bebişler piş piş piş piş... doğumhaneye döndü ortalık.. ama hepimize çok iyi geldiğine eminim.. vakit nasıl geçti anlamadım vallahi..

hemde nasıl merak ediyorum bende gelmek istiyodum yaaaaa:KK43:(((
neyse en kısa zamanda bana geliyosunuz ayarlayıp bari böyle avunayım bende:)))
fotolar yokmu arzucum onlara bakalım hiç değilse...

canım gündüz benim kızda pek uyumuyo..
terlemede epey var bizdede gece hele kafası çok terliyo şapkasını değiştiriyorum sürekli bugece tüm kıyafeti ter olmuştu komple değiştirdim

Vay be oğlum 1,5aylık olmuş sanki daha dün doğduu

yaa nazancım büyüdü sıpalar zaman geçiyo geçmesinede gel bide bana sor nasıl geçiyo bittim resmen yaa bu ne böyle canıma okuyo resmen küçük canavar..

herkese merhaba
benim kız meme almada zorlanıyor özellikle uyandıktan hemen sonra emiyorsa.sürekli sağa sola çekiştiriyor,uzatıyor kafasına göre takılıyor memede.şöyle sakin sakin emsin istiyorum ama yok.zaten çok acıyor böyle emince dahada kötü oluyor.birde arada çenesini titretiyor emerken.aynı durumda olan var mı

X