2009 Aralık Anneleri

ay öznurla burcuyu kızdırayım bıraz
belkı daha soran olmamıştır bugun
dogurmuyormusunuz bugunde kızlar :):)
yasasın kötulukkaydirigubbakcemile3

tabi aldın mis kokulu kuzunu kucağına konuşursun böyle uzaktan..
kimse aramamıştı daha başlarlar birazdan:)
bende bi numara yok daha ama burcudan umutluyum ben bikaçgüne alırız güzel haberlerini..

maşallah pelin nekadar büyümüş mina.. böyle devam etsin inşallah..
kendini söyle birazda senin kilolar ve göbek ne durumda:)

(ilk dogumdan hemen sonra hemen göbek ınıyor pek bir sevındırık oluyorsun bide hızla ilk kılo verince ama zaman geçtıkçe duruyomu ne anlamadım dogum yapanlar yazında bende mı anormallık var anlayayım )
göbek sorma ya öznur var göbek
geçen kendımı zayıflamış görüp kotumu deneyeyım dedım dugme daha uzun muddet kapanmaz sanırım
4 kılo dogumda gitti sonrakı 10 gun içindede 3,5 kılo gitti yanı bugun tam 1 ay kı son 1 haftadır falan hıç gitmedı kılo 7,5 toplamda gitti 7-8 kılo kaldı ama kendımı çok genışlemiş hissediyrm 12 kılo falan vermek lazım sanırım eskısı gıbı gorunmek ıçın
hele göguslerı görunce şok oluyrm benım normalde çok buyuk degıldı şimdi buyuk demek az kalır

teşekkur ederiz teyzesi
hımm tabı musaıt olmanı bekleyecektık dımı pardon ya :1hug::roflol:

tabi aldın mis kokulu kuzunu kucağına konuşursun böyle uzaktan..
kimse aramamıştı daha başlarlar birazdan:)
bende bi numara yok daha ama burcudan umutluyum ben bikaçgüne alırız güzel haberlerini..

Bugun belki cidden sinirden dogururum. Olabildigince gergin bi gundeyim . Benim yerime birisni almislardi hatirlarsiniz. 4-5 Aylik birisi .Amcam 45 yaslarinda dini butun bi amca . Bende hergun firmayi kontrol ediyorum uzaktan baglanip filan . Her gun hakkimda yalan atiyor. Yok sunu boyle yapmis filan gibilerinden hatta bugun okudugum mail beni deli etti. Hesapta ben kartuslari cok pahaliya aliyormusum . 300 Ytl olan kartusu o 70 ytl ye alirmis yani gerisi benim cebime geliyormus onu ima ediyor. Insanlarda hic utanma kalmamis. Gercekten cok gerginim . Seytan diyor git firmaya oku adamin canina.

ama şu var yuzundekı o şapşal ifade yanı bende oyleydı çunku çok şişmişti yuzum ve karnındakı o ınanılmaz şişlik hemen gidiyor pek bir rahatlıyorsun hastaneden çıkarken hafiflemiş çıkıyorsun cıdden derlerdıde bu göbek bebek çıksada hemen kuçulmez dıyordum kuçuldu ama tatmın etmıyor şimdi

Bugun belki cidden sinirden dogururum. Olabildigince gergin bi gundeyim . Benim yerime birisni almislardi hatirlarsiniz. 4-5 Aylik birisi .Amcam 45 yaslarinda dini butun bi amca . Bende hergun firmayi kontrol ediyorum uzaktan baglanip filan . Her gun hakkimda yalan atiyor. Yok sunu boyle yapmis filan gibilerinden hatta bugun okudugum mail beni deli etti. Hesapta ben kartuslari cok pahaliya aliyormusum . 300 Ytl olan kartusu o 70 ytl ye alirmis yani gerisi benim cebime geliyormus onu ima ediyor. Insanlarda hic utanma kalmamis. Gercekten cok gerginim . Seytan diyor git firmaya oku adamin canina.

aa şerefsize bak sen gelmede yerleşsin oraya planı yapıyor sanırım burcu el at olaya
çok da germe şimdi eylulude kendınıde sakın sakın hallet

aa şerefsize bak sen gelmede yerleşsin oraya planı yapıyor sanırım burcu el at olaya
çok da germe şimdi eylulude kendınıde sakın sakın hallet

Pelin sakinim desem yalan olur. Ben ilk is hayatina baslarken babam hic unutmuyorum bana bak calismaya baslicaksin sakin haram para haram lokma yeme demisti. Alim yaptigim icin cok olmustur boyle sizi de gorelim dedikleri. Allaha sukur hic tenezzul bile etmedim. Hakkimda boyle bisey soylenmesi cidden beni deli etti Pelin.

amca baya dini bütün bi amcaymış burcu..deli olmamak elde değil ama sen sakin olmaya çalış eylülüde strese sokma son günlerinde

ama şu var yuzundekı o şapşal ifade yanı bende oyleydı çunku çok şişmişti yuzum ve karnındakı o ınanılmaz şişlik hemen gidiyor pek bir rahatlıyorsun hastaneden çıkarken hafiflemiş çıkıyorsun cıdden derlerdıde bu göbek bebek çıksada hemen kuçulmez dıyordum kuçuldu ama tatmın etmıyor şimdi

ay hakkaten her hamilenin yüzünde var o ifade bende aynaya bakmak bile istemiyorum son günlerde.

amca baya dini bütün bi amcaymış burcu..deli olmamak elde değil ama sen sakin olmaya çalış eylülüde strese sokma son günlerinde

Sakin olmaya calisiyorum . Ama basarili fazla oldugum soylenemez. Yasindan basindan bari utanmasi lazim insanin.

ay hakkaten her hamilenin yüzünde var o ifade bende aynaya bakmak bile istemiyorum son günlerde.

Benimde var oyle melül bi ifade.

şerefsızlık böyle birşey işte burcu hayatta böyle insanlar hep çıkacak karşımıza bizde hesabını burda sorabilirsek burda olmadı soramadıkmı ilahi adalet vaktı gelince hesabını soracak

şerefsızlık böyle birşey işte burcu hayatta böyle insanlar hep çıkacak karşımıza bizde hesabını burda sorabilirsek burda olmadı soramadıkmı ilahi adalet vaktı gelince hesabını soracak

Gecenlerde boyle bi olay oldu yine atladim gittim firmaya . 5 Sene oldu ben ayni yerdeyim. Bilgisayar isim oldugu icinde gormemem gereken bi cok seyi bile gormuslugum vardir. Banka hesaplari , sifreler , ozel konulari bile. Ama hic gormemis bilmemis gibiyimdir . Adam uzaktan baglanip ya silerse verileri diye mail atmis genel mudure. Atladim bende bu mail uzerine gittim. Bu adamin silip benim uzerime atmayacaginin garantisini istiyorum diye. Burcu takma biz ne oldugunu biliyoruz dediler . Simdi de bu olay . Hergun baktigimda yeni biseyler goruyorum . İnsanlar dedigin gibi ne kadar serefsiz olmuslar.

ben geldim kocacigimla kahvalti yapiyoz ama ben onceden yedim simdi oyle eslik ediyomus gibi yapiyoz size yaziyommmkaydirigubbakcemile3

selam kızlar hala inanamıyorum ama ben de doğum yaptım. sanki daha çok var gibiydi bekliycekti ama sabırsızlandı kızım.
size bişey sorabilirmiyim benim acilen bi pompa almam lazım en iyisi hangisi bilgisi olan var mı pelin sen kullanmıştın sanırım hangi modeldi memnun kaldınmı yardımcı olabilirmisin bugün 3. günüm süt gelmiyodu yeni yeni gelecek gibi ama bebek ucu olmadığı için ememiyo

Çok geçmiş olsuun canım.İyi ateş falan yapmaması.Mina da büyümüş canım ya.maşallah ona:nazar:Sütün yarıyorsa ne güzel..Ben de 8aylık erken doğum olmuşum 2kilo doğmuşum gören yaşamaz diyormuş hep bana:umursamaz: çok bilmişler.Doğum anı değil sonraki beslenme genetik daha önemli bence gelişim için.Yoksa ben 1.75 olur muydum.Ama kiloyu şimdi söylemiyim boşveryerimsenibenHem erken doğanlar zeki olur derler gerçekten varmış sanırım böyle birşey kendim diye söylemiyorum:roflol:

Ben 2kez mesaj attım ama değiştirmediller:gitme:

Haydi gözün aydın.Benim de 16sında sezeryanımkaydirigubbakcemile5 Ve benim de Efe'm doğacak ogünyerimseniben Burda epidural şansım zaten yok genel anestezi olacağım ben.Şansım olsyadı da ne yapardım bilmiyorum.Aslında epidural biraz ürkütücü geliyor bana.Ama ondan sonra ayaklanmak genel anesteziden daha kolaymış sanırım.Hepimiz sağlıkla alalım da bebişleri kucaklarımıza:Saruboceq:
Senin sat ne zamandı benmkisi 22mart
benım sat 19 mart ıdı bebegın gelısımıne gore kara verırız demıstı dr daha erken beklıyordum ama kısmet16 aralık oldu ınsallah sorunsuz alabılıriz kucagımıza adas bebışlerımız olacak nasıl bır sıkayetın varmı benım mıde yanma harıcınde bır sıkayetim yok sabırzızlıkla beklıyoruz son gunler herkezler tadını cıkar dıyor ama olmuyor malesef ne yatabılıyoyoruz nede rahat oturabılıyoruz saglıkla atlatalım ınsallah bu arada epıdural cok ıastıyorum ama heyecanlı olursam nasıl zaman gecer dıye tedırgınım bakalım hayırlısı allah hepımızı korusun

aşımızı olduk bu aşı degilde 2.aydakı aşı ateş yaparmış
mina igne batarken aglamaya basladı babası tuttu bende basladım aglamaya
igne çıktı mına sustu ben hala aglıyordum :)
hemşire aglamayın o çok çabuk unutur çok kuçuk 6.aydan sonra işiniz zor dedı
3700 olmuşuz çok şukur 2720 ile hastaneden çıkmıştık
iyi dedi doktor mama verme yetıyor sutun dedı kılo almasından bellı dedı
ben ateş duşurucu ve gazı için ilaç yazdırdım evde dursun dıye d vıtamını parayla almıştık 15.gunde baslanıyor saglık ocagı bedava verdi çok ilgilendiler çok memnun kaldım 1 ay sonra tekrar aşımız var
48 cm dı dogum boyu uzamış mınık kuzum maşallah 53 cm olmuş
bilinenın aksıne anne sutu koruma oranı %30 dur guvenmeyın hamıle kalırsınız korunma yöntemı seçin dedıler

birde ben dedımkı 60 cc veriyorum sadece mama geceleri 1 sefer dedım
çocuklar bu konuda çok nankör birkerede verseniz şimdi memenızı alsada birgun bakarsınız istemeyebilir aniden memeyı o yuzden istediği kadar biberon ucu anne memesıne yakın olandan alırsanız alın memeyı unutturabilir o yuzden çok zorda kalınca kaşıkla verin dediler mamayı :KK43:

Maaşallah Minaya canım ne güzel toparladı çok şükür. :nazar::nazar:
Ben de bugün kontrole götürdüm oğluşu. Sarılığı bayağı geçmiş. Ama ışın tedavisi gördüğü için gözünden muayene edilmesi gerekiyormuş iki hafta sonra rop muayenesi diye geçiyor. Bir de işitme testi o da iki ay sonra yapılacak dedi.
Şu ana kadar 20 bilirubinle sorun yaşayan hiç hastam olmadı ilerde dedi doktor o biraz içimi rahatlattı.
Kilo alımımız az hala 3715 doğdu 3250 ye kadar düştü şimdi de 3400 olmuş. Haftaya tekrar bakılacak.
Bugün yine deldiler oğlumu topuktan fenil ketanüri testi için.
Çok kötü oluyor insan değil mi Pelin ağlayınca onlar.
Benimki de susuyor hemen neyse ki. Zaten çocuk hiç ağlamıyor hemen hemen.
Bu meme başı biberon karmaşasını biz yaşıyoruz senin kilo alması da iyiyse hiç verme gerçekten de biberonla falan. Benim oğluş memeyi de aynen biberon gibi emmek istiyor.
Meme başı şaşkınlığı deniyormuş. Korkuyorum memeden vazgeçer diye.
Kaşıkla vermeyi denedik ama ne o becerebildi ne ben döktü yarısını.

selam kızlar hala inanamıyorum ama ben de doğum yaptım. sanki daha çok var gibiydi bekliycekti ama sabırsızlandı kızım.
size bişey sorabilirmiyim benim acilen bi pompa almam lazım en iyisi hangisi bilgisi olan var mı pelin sen kullanmıştın sanırım hangi modeldi memnun kaldınmı yardımcı olabilirmisin bugün 3. günüm süt gelmiyodu yeni yeni gelecek gibi ama bebek ucu olmadığı için ememiyo

bende nuk marka var elektrıklı
zaten elektrklıler iyimiş ama hemde pilliydı ben pılde kullandım elektrıkte acayıp çekıyo canım acıyor dıye elektrıklı al önemlı olan o yanı el pompası tam verım vermiyormuş
hastanedede lansınoh marka vardı kıraya veriyorlarmış sanırım bazı yerlerde
bebegın hayırlı olsun kaç haftalık kaç kılo ve boyda yazda masallah dıyelım :)

Maaşallah Minaya canım ne güzel toparladı çok şükür. :nazar::nazar:
Ben de bugün kontrole götürdüm oğluşu. Sarılığı bayağı geçmiş. Ama ışın tedavisi gördüğü için gözünden muayene edilmesi gerekiyormuş iki hafta sonra rop muayenesi diye geçiyor. Bir de işitme testi o da iki ay sonra yapılacak dedi.
Şu ana kadar 20 bilirubinle sorun yaşayan hiç hastam olmadı ilerde dedi doktor o biraz içimi rahatlattı.
Kilo alımımız az hala 3715 doğdu 3250 ye kadar düştü şimdi de 3400 olmuş. Haftaya tekrar bakılacak.
Bugün yine deldiler oğlumu topuktan fenil ketanüri testi için.
Çok kötü oluyor insan değil mi Pelin ağlayınca onlar.
Benimki de susuyor hemen neyse ki. Zaten çocuk hiç ağlamıyor hemen hemen.
Bu meme başı biberon karmaşasını biz yaşıyoruz senin kilo alması da iyiyse hiç verme gerçekten de biberonla falan. Benim oğluş memeyi de aynen biberon gibi emmek istiyor.
Meme başı şaşkınlığı deniyormuş. Korkuyorum memeden vazgeçer diye.
Kaşıkla vermeyi denedik ama ne o becerebildi ne ben döktü yarısını.

ebru o bızdede var bıbrondan sonra memeyı verınce agzı açıyo delı gıbı kafa sallanıyor kapacam memeyı dıye beceremıyor 2-3 dk memeden sonrada bıberonu görunce mem sanıyor :)onu agza almakta zorlanıyor
bızım yapıldı işitme görme kalça usg hepsi ii çıktı yogunbakımda kaldı dıye 2. ayında rop tekrarlanacak bıde 6.ayında dendı kılo sıkıntı yapmada sutun çogalsın ebrucum ya alır kıloyu emdıkçe

X