2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.


Amanın, arkadaşım sen naptın? Hayırlı olsun, allah analı babalı büyütsün diyelim. 2si bir arada :)

kızlar kalp atışını kaçıncı haftada duydunuz

Daha önce 5+6 da duymuştum. Şmidi 6+2 de gidicem. Genelde 6.- 7. haftada duyuluyor..


İçini ferah tut, öncekilerde yapabileceğin bir şey vardı da yapmadın mı sanki? Şimdilik çok bağlanma, perhiz yapman gereken bir hastalıkmış gibi gör, sabret, birşeylerle oyalan. İnşallah hamilesindir ve bebeğin görünür. 4. haftanın ortalarında görünmeye başlıyor kese.
 
canım sağol ilgilendiğin için tsk ederim verdiğin destek için allaha şükür 2 kere içtim söylediğim ilaçtan bidaha gelmedi yüce rabbim bebeklerimize ömür versin
 

canım cok uzak deil komsu vatan azerbaycandayım yani bakude
 
canlarım gunaydın bu sabah itibari ile ilk kusma seansımı yasamıs bulunuyorum hayırşı ugurlu olsun ( tamda meyvesuyu sıkmıstım elma portakal ve ilaclarımı almıstım yarım saat e kalmadan hepsi cıktı ilacları tekrar icsemmi icmesemmi bilemedim

bugun tr saatiyle 10da doktorda olucam insallah iyi haberlerle donerim.

evriscim dereotu pek tavsiye edilmior hamislikte canım sen yinede yerken dikkatli ol
 
Kıyamam size yaaaa.... "çogu gece esim ben ve bebegimiz aglamıstık aynı anda:)"

hep aynısı olcak değil ya, endişelenme üzülme... canımm yaaa bi garip oldum yazdıklarını okuyunca.

yok zaten evris artık bi cesaret karar verdik ikinci bebek fikrine kendimizi alıstırdık ne çıkarsa bahtımıza dedik en kotulerini yasadık zorluk olarakallah hastalık vemesin hepsi geride kalıyor su an k ocaman bir oglum var oyle keyifliki arkadas bana resmen .


ceviz de omega3 oldugu için yararlı oldugnu biliyoum bende yemege baslayacagım. ama uzum yiyemem sevmem zaten tatlı birde midem almıyor bu ara

çok uykum geliyor arkadaşlar. Bankada uyuyup kalacağım. Bu da yeni başladı. Sürekli uyumak ya da istirahat etmek istiyorum. Havaların da etkisi vardır.


ah canım ya aynenn aksam yemek yiyor kut koltukta uyuyorum . evde islerim kalıyor ertesi gunun yemegi vs en onemlisi oglum etrafımda anne ac gozunu seklinde. ilgilenmemm gereken bir çocuk daha olunca evde bu durum isi z orlastırıyor bu aksam kararlıyım yemekten sonra yayılmayacaım. hareket edeceğim hatta dus alayım diyoum acılırım:)
neyse hepsi normal belirtiler allahtan herkeste olan seyler anormallik yok bunada sukur tabiki
 
ya bısey sorcam folıkasıt gunde kac ıcıyorsunuz. ben 1 ıcıyorum ama 3 adet ıcenlerde okudum sız nekadar ıcıosunuz

dun ogleden sonra giremedim masalah dokturmussunuz geriden yanıtlayacagım artık :)
bende folibol içiyorum gunde bir tane.


bende merak ediyorum yiyen arkadaslar cevizi ac karnına yemenizini bir nedeni varmı ?

aftabru sakın sıcak su torbası vs koyma karnına. net bilgim olmasada mantıkensakıncalı gibi geliyor


evris karın buyudukce geriliyor ve kasınıyor kasıdıgım anda catlardı benim cizıtttt diye hatırlarım sesini bile. ama senin su anda neden kasınıyor belkide cildin kuru o yuzden baska aklıma bir neden gelmiyor. sakın kasımayın ilerleyen zamanlarda karnınız buyudukce catlaklara daha bir zemin oluyor çunku. benim karnım harita gibi igrenc durumda. catlama konusu ırsi imis diye duydum cilt yapısı ile alakalı yada. ben lierac diye lancome un kremi vardı bu konuda uzman ondan aldım kaç tup ozenle aksam sabah surdum karnım acık beklettim kurusun ceksin falan yine catladı yine catladı. kimi hiçbirsey yapmıyor catlamıyor kimi sadece bildigimiz bbe yagı suruyor. benedbu sefer bebe yagı sureceğim onamli olan karnın sık sık nemlendirilmesi hiç kuru bırakılmaması.
yuksek ucretli kremlere para vermeyin derim ben denedim bizzat ne bilim onu alınca catlamıycak diye birs uru para verdim dr um onerdi ama sonuç fosss.



evris ya cay konusunda dr un mu kısıtladı gunde bir tane diye? internette okuduklarımda bile iki fincan la sınırlayın cay yada kahve diyor fincan diyor sen nası bir seklide bir tane içiyorsun kuçuk bardak deme ? sayet oyle ise biraz abartı kasmıssın diyecğim. bu kadar korkunç bir madde değil cay tamam kafein var ama yani iki içsende birsey olmaz buyuk koca kupa ile içmiyorsan tabi.bende cay hastasıyım ve kendimi çok fazla kısıtlamıyorum 2-3 fincanı buldugum oluyor bazende tek fincanda kalıyorum



tuana hosgeldin saglıkla kucagına alırsın insalah bebegini . keseden on gun sonra genelde kalp atısı gorunuyor erken değilcanım .



tuana sisli de çok iyi bir dr biliyorum. ultrasonu 4 boyutlu hatta internet sitesi falan var ablamın dr u idi. bana uzak oldugu için dusunemiyorum. osman ozyurt. renkliultrason.com vs gibi birkaç adresten sitesine ulasılıyor. d etaylıultrason com da vardı sanırım. girip incele bir siteyi istersen. aynı zamanda suleymaniye dogum evinin dr larından.
 

seni çok iyi anlıyorum reva.benimde ilk hamileliğim de düşük riski vardı ve kürtajla sonuçlandı.bu hamileliğimde 4 haftalıkken gittim görünmedi.doktor 4 hafta olsa gözükürdü dedi neler hissettiğimi tahmin edersin. sonra inatla bekleyip 7.haftada gittim bebişim 7 haftalıktı gerçekten ve kalp atışıda görünüyordu. o yüzden endişelenip kendini perişan etme canım benim.a.s.
 
Bugün bebişlerimizin keselerini gördük 3 minik kese çok heycanlı ve mutluyum haftaya kalp atışrını duyucaz inşallah.

karamel ucuz demek ha hem harika hem zorlu bir yoluculuk seni bekliyor biliyorsundur hos sende bunu. tup bebek heralde oylemi ? allah saglıkla ucunude kucagına almayı nasip etsin insallah. ne buyuk heyecandır senin için on yıl sonra ve uç tane bende seni yakından takip ediyor olacagım. hosgeldin aramıza.


derin naptınn sen: yani hem guzel hem yorucu bir maraton olacak senin için . ileride kardesler için guzel olacak senin içinde bir bes sene sonra iki koca çocuk hos olacak ama bu arada yorucu ama tatli gunler geçireceksin. valla secme sansım olsa karar veremiyorum pes pese iki çocukmu ara vermek mi . ben ara verenlerden oldum. biraz fazla ara verdim hatta 9 yas fark olacak. yasımı buyuk sanmayın 9 yasında ogulm var diye henuz 30 yasındayım erken evlenip erken anne oldum:)
 
kızlarr allah yardımcınız olsun bende hamileyken çok kusardım ... ve zor bir hamilelilkti benim için..sizleri görünce o günleirm aklıma gelio :) bizd ebi büyütsydik :)
derinerdem canım herşeyin hayırlsıı eminimki bilemediniz ve oldu belkide böylesi hayırlıydı .. allahım yardımcın olsun zor olucak ama güzel olucak eminm:)
 
herkeze selam.elimden geldiğince hepinizin sevinçli haberlerini okudum,bende inşallah 27 ağustos 2009 da evladıma sağ salim bi şekilde kavuşabilirim.bende artık Ağustos 2009 anne adayıyım.cumartesi günü keseyi görmek için doktorada gideceğiz..Allah hepimizin bebeklerine kavuşmasını nasip etsin.
 
slm kızlar hiç kimse online değil isterdimki topik güncel olsun sormak istediğim paylaşmak istediklerim oluyo .......
 
başak, lalece, didemkara, infopark ve essrrraa aramıza hoşgeldiniz. Allah hepimize bebişlerimizi kucağımıza aldığımız günleri göstersin. Sağlıkla, mutlulukla inşallah...

canım 6.5 hafta larak hesaplayamam belkı ama son satını yazarsan hesaplayıp eklerım


minik kelebek sat ı ma göre temmuzda doğması gerekiyo ama ben 2 hafta geriden gidiyorum doğumu muhtemelen 5 ağustos ta olacak

7. haftadayım geçen hafta bebeği gördük 4.8 mm di ama kalp atışlarını duyamadık bugün tekrar gidiyorum inşallah duyarız çok korkuyorum ya uduyamazsak diye.

Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
 
kızlar cok sukur guzel haberle geldim minigimide gordum kalp atısınıda duydum allah herkese yasatsın insallah yeniden asık olmus gibiyim :)) tabi 3 ay dolana kadar iliski yasak ayrıcada progestan fitile 1 ay devam onunn dısında hersey yolunda cok sukur allah herkesinkini saglıkla versin insallah
 
Ohh oh güzel haberlere bak... babymom Allah bıze de nasip etsinnn,gözün aydın.. çok sevindim, cuma günü de ben göreceğim inşallah.

Esra, bir fincan çay içmeme izin verdi doktor, vallahi ısrarla sadece bir fincan içebilirsin dedi, çayın içinde ten die bir madde var, ve de bebek için zararlı imiş çünkü plesenta yı kolay geçen bir madde imiş, o yüzden çayla öpüştük vedalaştık :)
 
Hepinize bu uzun ve zorlu yolculukta kolaylıklar diliyorum. Çok kötü bir hamilelik geçiren ağustos 2008annesi olarak bi kaç tavsiyede bulunmak isterim. Mide bulantıları ,can sıkıntıları ,yorgunluklar ,moral bozuklukları ,daha önce hiç yaşamadığınız duygu değişimleri vs. vs. olabilir.. ama unutmayın sadece 9ay. AYrıca 5. aydan sonra en geç tabi pek sıkıntı kalmıyor.Hepsinin geçici olduğunu bilin Bebeğinizle gözgöze geldiğiniz ilk anda tüm yaşananlar unutuluyor ve geriye sadece mutluluk kalıyor.. Beklemek zor ama kavuşmak güzel.Bide bebek alışverişinizi sonraki zamanlara ertelemeyin doğumdan sonra uzun müddet dışarı çıkmak mümkün olamayabilir. Bence buradaki annelerin tecrübelerinden faydalanın her anınızın tadını çıkarın ve bo bol gezip uyuyun :) Allah kolaylık versin hepinize ..
 
ben girmeyeli neler neler döktürmüşsünüz. dikkatimi çeken en çok yeme içme muhabbeti olmuş. ne yemeli ne içmeli... okurken ağzımı sulandırdınız valla. ben dün akşam çok besleyici ve lezzetli bi yemek yaptım. etten hoşlanmıyorum ya, bir tek haşlama yiyebiliyorum buara. ben de kemikli et haşladım düdüklüde. sonra içine havuç patates soğan ve sarmısak koyup biraz daha haşladım. maydonozu en son koydum. neyse hepsi pişince içine terbiye yaptım güzelce. harika bir yemek oldu. annem hep yapardı ben ilk defa yaptım. gerçekten çok faydalı. hepsi haşlama ve ekstra yağ yok. sadece etin biraz yağı. terbiyesinde yumurta ve yoğurt da olunca iyice hamile yemeği oluyor. limon ve karabiberle.... üüüüfffffff
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…