İki gündür bir ağız tadıyla yazamıyorum. Kızım her daim memede kalmak istiyor. Uyudu diyorum, yerine bırakıyorum, 5 dk sürmüyor uyanıyor küçük sıpa..
KIZLAR , AŞAĞIDAKİ SORUMU KİMSE GÖRMEMİŞ GALİBA. YA DA KİMSEDE BÖYLE BİR YARA YOK. OLAN VARSA LÜTFEN CEVAPLASIN, KÜSECEĞİM BAK....:çok üzgünüm:
BİRSORU DAHA;
kaşıklı biberon kullanan kimdi? EBRUSKA sen miydin? başka kullanan var mı? hangi marka kullanıyorsunuz? ve memnun musunuz? ben ceren biberona alışacak diye çok korkuyorum. kaşıkla vermek de çok meşakkatli oluyor. yarısı üstüne dökülüyor sabinin. şimdi tek göğsümde yara olduğu için onu sağmak zorundayım , emziremiyorum.sağarken bile çok acıyor. MEDELA nın kaşıklı biberonu 60tl ydi e-bebekte. değer mi acaba? kullanan var mı? NUBY vardı bi de, o da 30tl.
Nazan'cım, sütüm hemen gelmediği için hastanede kaşık biberonla mama vermişlerdi. Evde de gerek sağılmış sütü gerekse mamayı vermek için bunu kullanın dediler. Biz de MEDELA'nınkini aldık, 50 TL'ye aldık diye hatırlıyorum. Medela markasının ithalatçısından aldık. Sümer A.Ş. Ancak ben 1 haftadır biberona geçtim. Dr.Brown almıştım. Çünkü kaşık biberonu sevmedi bir türlü kızım. Yediğinin ziyan olmasını geçtim, ağlaya ağlaya yediği için tıkanacak, boğazına kaçacak diye yüreğimi ağzıma getiriyordu. Ben de pes ettim, biberonla veriyorum.
ceren hanım feryat figan ağladı az önce. altını zor değiştirdim. ne oldu anlam veremedim. altını değiştirirken çişini yapmaya başladı. bodysini de değiştirmek zorunda kaldım. sabredemedi sıpa, bastı çığlığı. elimayağıma dolaştı. oysa çok keyifli değiştirirdik biz hep altımızı. önceden sağdığım 100ml sütü vardı biberonda onu vereyim de hemen sussun dedim ve hafifi ılıttım. altını değiştirmeden önce göğsümden 20-30ml kadar emmiş olduğunu tahmin ediyorum. sus payı diye verdiğim biberondan da 50ml içse yeter diye düşünüyordum. ama ne yaptı bizim hatun. tamamını bitirdi. yani bir kerede en az 120ml içmiş oldu. yahu bu minnacık şeyin o kadar midesi var mı ki şaşırdım. ben sanıyordum ki en fazla 90ml içebilir. daha kendisi 4 kilo bile yok. ama işe yaradı, şimdi uyuyor. inşallah da 2 saat filan kesintisiz uyur. ee o uyurken senin ne işin var nette diye merak edebilirsiniz. ben de diğer yaralı göğsümü sağarken topiğe bi göz atayım demiştim, şimdi de sterilizatörün durmasını bekliyorum. hepinize iyi geceler.
BURKO sbaha doğurmuş olur inşallah. allah ona kolaylık versin, bir avazda kurtarsın inşallah.
Bizim kız da alt değiştirmeden hiç hoşlanmıyor. Çoğu zaman feryat figan geçiyor alt temizleme seanslarımız.
Oburluk konusu bizde de aynı. Gece emzirdim, yerine yatırdım, baktım 2 dk sonra gene aranmaya başladı. 90 cc sağılmış sütüm vardı. Hepsini cok cok bitirdi.
Gündüzleri bir uyusa, emzirmeden sonra kalan sütümü de sağacağım, hiç değilse mama yerine bunları veririm, gene doymazsa o zaman mama veririm diyorum ama ne çare.. Kız gündüzleri uyumuyor, habire memede kalmak istiyor. Beni oyuncak etti resmen. Ben de süt sağacak vakit bulamıyorum..
canım diom ya delii hırsı geldi resmen cocuk sırtından omuzuna kadar kaka olmus badisini cıkarırken kollarına bulastı sildim kollarını.
kuvetine badilerinden (temiz olandan) buktum buktum yastık yaptım icini su doldurdum sampuan dokup kopurttum ecosu yatırdım sıcak su ii geldi sonra o kopuku suyla bi guzel elimle yıkadım sonra sabunla lifiyle heryerini sabunladım su doktum en son kafasını sampuanladım arkadan su doktum yada yatırıp duruladım cıkarmadanda guzel guzel temiz temiz doktum suyu havluyu yanıma yere koymustum hemen sardım cocukta rahatladı bende. bu yontemle kolay yıkanıo cırladı ama yapcak bisey yok sonra rahatladı
Bu gece bizimki de yatağı çarşafı batırdı. Gece yarısı Hilmi'yi de uyandırdım mecburen, çarşaf değiştirdik :))
Bu arada, tebrik ederim, tek başına banyo yaptırmak da büyük marifet.. Biz kocamla hallediyoruzi, kayınvalidem o kadar tırsıyor ki banyo zamanı mutfağa kaçıyor. Daha hiç bir yıkanışını izlemedi ki, sen tek başına banyo yaptırmışsın..