merhabalar herkese,
arkadaşlar istanbulda özellikle anadolu yakasında iyi bir çocuk doktoru tavsiye edebilecek olan varmı acaba? Cep telefonu sürekli açık ve çocukları gerçekten seven bir doktor arıyorum.
Doğum yaptığım hastanenin çocuk doktorlarından birine gidiyoruz şimdilik, hatta doğumuma giren çocuk doktorudur kendisi ama iletişim konusunda çok başarısız olduğu için bu doktora devam etmeyi düşünmüyorum. Ve perşembe günü 15 günlük olacak kızım, genel kontrol için götürmem gerek ama doktor konusunda karar vermedim henüz..
canım nazanda yazmıs benim dr hakkında bilgi erhan ates minimed caddebostan da bagda t caddeinde yeri gece 12 de bile arayıp adamı uyandırıp sorularımızı soruyoruz acil durumlarda kendisini tavsiye ederim yenilikleri takip eden çok sakin çocuklarla guzel diyalogu olan bir adam oglumu yillarca ona goturduk simdi kizim goturuyoruz telefonu yazayım istersen sormak birsey falan 216 411 91 16 17 iki hat
ece odabas var hastanız onun arkadasıyız vs diyebilirsin biziçok iyi tanıyor
hey gidiii, yaprak dökümü başlıyor..en son onu izleyip forumu boş bıraktığımız günlerde hamileydik..şimdi bebeklerimiz var, inanılır gibi değil..nerden nereye geldik..zamanın bu kadar hızla akıp gitmesi beni korkutuyor..
Ve aklımın bir köşesinde pinky ve burko var..pinky kesin doğum yapmıştır sezeryan bekliyordu..peki ya burko?? Taze senin haberin vardır..
yaa dimi ayca ya en son yaprak dokumu son bolum izledigimde dedimki bir sonrkaki bolumde kızımla izliycezzz ay inanamıyorum bu aksam baslıyor ve ben emzirirken izliycem muhtemelen allahım çok heyeca:))
nlı yaayarında askı memnu varrr ece ye de alıstırma yapcam dizilere
kızlar , aşağıdaki sorumu kimse görmemiş galiba. Ya da kimsede böyle bir yara yok. Olan varsa lütfen cevaplasın, küseceğim bak....:çok üzgünüm:
Birsoru daha;
kaşıklı biberon kullanan kimdi? Ebruska sen miydin? Başka kullanan var mı? Hangi marka kullanıyorsunuz? Ve memnun musunuz? Ben ceren biberona alışacak diye çok korkuyorum. Kaşıkla vermek de çok meşakkatli oluyor. Yarısı üstüne dökülüyor sabinin. şimdi tek göğsümde yara olduğu için onu sağmak zorundayım , emziremiyorum.sağarken bile çok acıyor. Medela nın kaşıklı biberonu 60tl ydi e-bebekte. Değer mi acaba? Kullanan var mı? Nuby vardı bi de, o da 30tl.
nazancım bilmiyorum canım gouste beyazlık ne olabilirhiç aklım ermediginden yanıt yazamadım sana
kasık biberonda madelanın var iste hastanede bize brosurunu verdiler hastanede mama verirken onunla vermisler oyle dediler
birde nuby nin genis koca biberonları var yolda orda burda annelerin elinde hep onndan goruyorum e bebekte satılıyor o da genis lastigi falan anne gogsune benzeyen bir urun oldugundan bebeklerin anne gogsunden sonra yadırgaması olmuyor diyorlar birde ona bak istersen ama kasıkla yetirmek çile birsey ben kasıkla gunde 6 kez ilac veriyorumkabus gibi yani iki kisi elini tut kolunu vurmasınfalan zor oluyor
bu arada ben biryerlerd okudum sanırım erhan bey in kitabında sor sinana oda okumustur o okuyordemistin kitabı
bebekler bir ogunde 120 ml sut cekerlermismama ile esdeger dusunme ama mamanın doyurculugu dahaçok anne sutunun hazmı kolay çabuk midede bosalıyor mama 90 ise anne sutunun daha miktarınnı çok verilmesi gerkek aynı oranda kilo alması doyması için sasırma yani sutu 120 ml içmesine 120ml her ogunde içip gunde 8-9 kez emen beekler ayda 1 kilo alabilirmis
bir anne bebgi iyi kilo alan anne gunde 800 cc falan sut uretirmis dusun bir litnreye kyakın sut uretiyoruz yani:) hey masalah dimi inek miisali:)))
kundak meselesi
arkadaşlar neva hanımın uykuya dalma problemi var..emdikten snra bazen saatleri bulan omuzda dlaştırma göğüste uyuma alışkanlığı vardı.3 gün önce battaniyeyle kundak yapıp uyutmayı keşfettik daha kolay uyuyor..öbür türlü çok yorucu oluyor gece yarısı iki saat evin içinde dolaşmaktan helak olduk.
uykuda gaz çıkarma
uykuda sürekli mıyırdanma nedenimiz gaz sancısıymış meğer.mıyordayınca masaj yapıyoruz karnına gözü kapalı zortlatıyor devam ediyor uyumaya..müdahale etrmesek ağlayacak ve uyanacak..şu an kucağımda myırdıyor kıvranıyor çk gazı var..zooort zortt sesleri beni hayrete düşürüyor..
didecim bizimde oyle aglamaya baslamadan hemen anlıyorkuz yatırdıktan on dk sonra bagrırsa hemen omza alıyouz gak guk sonra koyuyoruz geri uyuyor çok sukur uyanıp aglasa gozleri acılsa zor oluyort ekrar uyutmak tekrar emzirmek gerekiyor falan
bu arada oto koltugunda gordum nevayı yenidogan için olanalrdanmı aldın benim baktıklarım hep 9-25 kilo falan oto koltuguna geçmek için sabırsızlanıyorum ana kucagnıın tutmak zor oluyor arabada dusycek diyeoglumu birkere yere yuvarlamıstık arka kolkutka çunku yanında oturdgum halde ani frende akıl edip tutamadım bir anda oldu yere gittiydiçocukne korkmustuk bir oturtsam oto koltugnaa baglasam rahat yolculuk etcem bende
kızlar çağan'ın yanağında alnında kırmzı lekeler oldu dün sivilce gibi amadeğil isilk gibi ama isilikde değil
doktora götürsemmi? Annem geçer dedi ama bugün birazda çoğaldı sanki
isilik yoktu hiç hergün yıkıyoruz
annemin inanışına göre bebeği görmeye gelenlerden biri regl dönemindeymiş ondan böyle olmuş 2 güne geçermiş ne yapmalıyım ??
Birde kakasının rengi yeşil oldu normalmi yeşil renk, önce sarıydı sonra yeşile döndü.. Sizin bebişlerin kakası ne renk
aynıları bizdede oldu nesrin iki gun evel aynen kendi geçiyor dr kadınlık hormonu aldıgın soyledi benden anne sutu ileendise etmeye gerek yok insanın içiacıyor oyle yaralı bereli gibi ama geçiyor korkma bizim bugunyok oldu gibi yani hersey kendi olup kendi geçiyor zaten ne entüeresan:
)
kakanın hardal olmasıgerek aslında yeni doganlarda
anne sutu alanlarda bizimde yesil ve sumuklu diye tahlil yaptındık mikrop vs çıktı ma tek yesil olmasıkıstas degilsumukluluk varsa falan dikkat et sayet olursa tahlile goturun kakayı
bizde amip çikti ilac kulanıyorkuz mikrop kapmıs
gülistanla konuştum şimdi sesi çok güzel geliyordu çıtır : )
3020 gr 48 cm doğmuş mehmet akif
Yan durdugu için suni sancı denemedim dedi genel anesteziyle sezeryan olmuş
selamı var sizlere
oy maallah gulistanım da dogurdu allaha sukur tamamlandı liste ya inanamıyorumm