2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin diyenlere tenks diyorum hoşbuldum:)) iyiki sizleri buldum karşımda

GÜLİ selinin gözü şükür iyi şuan için geçti epey bi damla kullandık 2 ay sonra kontrolümüz var 3 yaşına kadar sık sık muayene ama şükür şimdilik sorun yok.

6. hastalık konusundada şükür selin o şekilde hasta değil düşmeyen sürekli bi ateşi yoktu ara ara gün içinde oluyordu şükür dün akşam daha iyiydi iğneler çok çabuk etki etti, burnuda büyük ölçüde açıldı.

ben diyete başladım, yarın dr. randevum var 15 gündür açım:)) yemekler az çok doyuruyor ama hamur işini tatliyi çok özledim gözüm dönüyor bazen allahım ahtım var yarına 1gr bile verememiş olursam gidip eskişehirde dr. çıkışı ne bulursam yiyeceğim:))

ESKAKO ya seslenmiş GÜLİ geçimişe bakamadığım için tam olarak yani 1-2 sayfa bakabiliyorum oda yarım saate açılıyor noldu neden girmiyor yazmıyor??

Tuvalet alıştırmalarını bizde beceremiyoruz tam olarak birkaç kez yeltendik selin çiçisini yapmıştı üstünü soyduk tam giydirecekken kakasını yaptı allahtan çok katıydı onun yere düştüğünü görünce çok korktu biraz zaman geçmesini bekliyoruz üstüne gitmiyoruz şimdilik, ama sanırım bende hazır değilim nasıl olcak bu iş bilmiyorum

sürem dolmak üzere kaldı 6 dk. anca sayfaya yüklenir yazdıklarım....görüşürüz :))))

yazmayı unutmusum once yapıştırıcıyı cıkarmadan boya kalemleriyle kagıtlarıboyadık sonra cocuk makasıyla kestik ve piritleyip yapıştırdık tabii aysecik durucuk belli bir yerdeden sonra ellerini piritlemeyi tercih ettigi için kolajımız anca bu kadar cıktı.her yaptıgımızda mutlaka aksam babamıza gosterıyoruz cok mutlu oluyor

aynen canım sabiha paktunanın kitabını bende aldım ama dediğin gibi bu taktik işe yaramıyor. Bende gizlice kaçmak zorunda kalıyorum içim acıyarak.
üzücü.. inşallah zamanla düzelirler menekşe.
fatmacım saol sen cabuk yırtmışsın darısı başımıza ama buraları sen gördüğün için nedemek istediğimi ruh halimi anlamışsındır
amin canım darısı başına. çok iyi anlıyorum hem de. inşallah gönlünün istediği yerde yaşarsınız biran önce..
elektirikler sürekli gidip geliyor dışarda çok rüzgar var şimşek çakıyor ve şimdide yağmur başladı gündüz hava çok güneşliydi lojmanın parkına gittik oynamaya bize iyi geldi
bizim de çok giderdi geçen sene. buzdolabım bozuldu en sonunda. git gel git gel.. beyaz eşyalarına dikkat et. baktın çok gidip geliyorsa fişlerini çek serapcım.
Geçen yıl ben de hep Didara görünmeden çıktım. Bu yaz Didar bana yapışık yaşadı. Bırakıp gitmek şöyle dursun banyoya bile girince evde "anneee, annecimmm nenesin, anneeem" diye beni arıyordu. O arayışları duydukça içimin nasıl acıdığını tahmin edersiniz. İşe başlamak fikri kabus gibiydi. Bu yıl hiç bırakmayacak, daha fazla tutturacak diye... bu yıl ilk 2 hafta gittiğimi görünce mızmızlanıyordu. Kapıyı kapatınca evde biraz beni arıyordu, ama çok sürmüyordu 2 dk.. bakıcı "kızımın annesi işe gitmiş ona mamalar getircek, ciciler alacakmış, gel biz şunu yapalım" vs... diyip hemen dikkatini başka yere çekiyordu. İki hafta sonra ben bir sabah onu öpüp çıkmak istedim. Öptüm, "Didar bak ben işe gidicem, sana gelirken çukulata alıcam." dedim. Ağlamaya başladı. Yok ağlama hadi bana el salla annecim dedim. Ben gülerek el salladım ve kapıyı kapattım. Ama arkamdan yaşlı gözlerle bakışı hala aklımda :KK43: Akşam gelirken hoşlanacağı birşeyler alıp geldim. (İlk hafta boyunca zaten hep ona birşeyler alıp geliyordum. Artık kestik.) Ertesi gün beni kendi yolcu etmeye başladı. Bana "anne oku, iş" dedi. evet okula gidicem kızım hadi öpüşelim dedim. Beni öptü, arkamdan el salladı, hoşçakaaal diye gönderdi. Nasıl sevinmiştim anlatamam. O günden beri beni kapıdan yolcu ediyor. Allah tüm çalışan annelere nasip etsin. zor bir süreç ama gittiğinizi görmesi, ona el sallamanız ve bu konudaki kaygınızı yansıtmadan gülerek, öperek vedalaşmanız bir süre sonra belki işe yarayabilir. Alışacaklar, başka yolu yok, sizi çooook iyi anlıyorum.
anlattıkça sen gözümde canlandı canım yaa.. ne zor oluyor değil mi. siz alışmışsınız ne güzel maşallah diyim darısı bizim başımıza.
bugün oğlum ilk defa ağlamadan beni işe gönderdi çok mutluyum... bu sabah konuştum onunla gerçi daha evveldende denemiştim ama işe yaramamıştı.. neyse bu sefer mam(tamam) deyip ağlamadı...inşallah devamı gelir..
hadi bakalım inşallah devamı gelir..
fatma yiğit madem aglıyor siz giderken sizde ona göstermeden gidin bazen teorik bilgiler pratikde uygulanamaz ya buda onlardan.
onlar başka odada oyanılırken yoklugunuzu farketmiyorsa yani size en uygunu nasılsa öyle yapın
bu arada maşallah yiğite demek sen şarkıya başlayınca gidip ayakkabısını giyiyor.:)akıl küpü bu sıpalar maşalallah.

gerginlik ve kabuslarla ilgili sana tavsiyem her gece yatmadan 3 nas 3 felak suresini okuman. hatta yiğitede oku. aslında her insanın okuması gerekir. okuyamıyacak yaştakilerede ebebeynlerinin okuması gerekir..hem negatif enerjiyi hemde gerginliğini alır.
herşeyin Yaratıcısna sıgınmak en mantıklısı. nacizane dülüncem.
ben yokken dışarı çıkmak istediğinde de annem mantosunu giymeden çıkmıyor ya dışarı öğrenmiş bunu. gidip annemin mantosunu tutuyormuş askıdaki. ıh ııhh diye bağırıyormuş anneme :)
okumaz olur muyum gülistan okuyorum. hatta anneme de dedim bana oku diye. ilk defa dün gece biraz rahat uyumuşum yani. inşallah geçici bir durumdur. cidden huzursuz ediyor çünkü.
bilmiyorum becerebildimmi eklemeyi daha once buradan hiç eklememiştim

bu Ayse Duru'yla yaptıgımız bır faaliyet baya aa eglendik
pirit cocuk makası ve boyama kalemleriyle kagıt lazım
bu arada ben suda cok rahat akıp cıkabilen toksik madde içermeyen boya kalemleri almiştim aylardır onu kullanıyorum cunku benimki bir sure sonra kendini boyama baslıyor :))yada yerleriEki Görüntüle 265892

ne güzel çalışmalar yapmışsınız öyle :) biz daha boyama olayına başlamadık.

Herkeşlerı okudum..

Sorun soyleyeyım.. valla bak :KK70:

Kuzey ın hıc bır sey yememesı tavan yaptıgı ıcın.. bı kan tahlılı ıstıyorum acıkcası.. bır haftadır burnu tıkalı sadece.. baska da hıc bır belırtı yok, o duzelsın gıdecegım doktora.. yoksa sınır hastası olacagım.. ne yogurt yer, ne corba yer.. ya makarna ya pılav.. ha bı daakkkkaa ben de sıze bır gunluk ogunumuzu anlatayım.. gorun!!

sabah 8 de kalkıs..

12 30 a kadar kadar hıc bır sey yemez

( cok nadır domates yer, o da bazen)

12 30 da bazen makarna, bazen pırınc pılavı.. ama bazen.. bır haftada 3 kere fılan.

13 30 da bır bıberon süt

aksama dogru uyanır..

aksam ozgur gelene dek yerse o da dısarı cıktıgımızda salıncakta felan 8-10 tane badem..

aksam ozgur un elınden pılav yer.. o da eh ıste.. belkı...

gece yatmadan once bır bıberon süt!!!

nasıl??

bugun arkadasımın kızı bızde dıe, sabah bı lokma acma yedı, ıkı dılım elma yedı o kadar..

arkadasımın kızı 2.5 yasında, 8 kılo ve benım kadar yemek yıyor kız.. abarttıgımı duusnuyorsunuz degıl mı?? :)) keske gorsenız.

sımdı sorarım sıze, bır aydır kesıntısız bır sekılde boyle yasıyoruz.. ne dersınız bana,

gece uyurken sutune gızlıce karıstırıgım vıtamınlerle ayakta tutuyorum cocugu.

1 aydan once yıne eh ıste... sabah corba yerdı, aksam yemek yerdı.. bır ogunu muhakkak yerdı, ara da 3 tane kofte yedırırdımm..

......................

yogurdu goruyor, cocuk aglıyor, taze fasulye, kabak yemegı sunuyorum asla agzını acmıyor.. corbayı kesınlıkle reddedıyor.. 6 saatten fazla ac bıraktım yıne de ne corba yedı ne de yemek.. meyve yı bır ay onceye kadar gunde bı elmayı falan yedırebılıyordum sımdı agzına sokmuyor..

bu surecte ben bu cocugu hıc zorlamıyorum,agzına zorla kasık asla sokmuyorum, asla baskı yapmıyorum.. gosterıyorum, bı sekıl oyunla yemegın tadına bakmasını saglıyorum ama gerısı gelmıyor..

ben bu sorunuma care bulacak bır dr bulamadım malesef..

MİNNAK TUBAMMM, demıssın kı devam sutu mu?? kuzum devam sutunu bu adam sadece uyumadan once bır bıberon ıcıyor.. o da gunde toplam 500 cc, yanı her cocugun sart be sart ıcmesı gereken sut mıktarı kadar.. aralarda asla sut vermıyorum..

Artık cıddı manada uzulmeye basladım..

Keske yol gosterek bırını bulsam, hangı dr a gıtsem, olsun onemlı degıl yemesın dıyor.. gecıstırıyor... su vıtamını al ıstahını acsın, yok metabolızmasını calıstırsın dıyor.. ben pıayaadakı tum vıtamınlerı ıcırdım.. hıc bır sekılde fayda etmedı bana.

eger uyuma oncesı sutu vermesem cocuga halıyle ac oldugundan uyuyamıyor, cok aglıyor... bunu da yazıyorum kı bu ornekle gelenler de cok..

Etrafımdakı yas gurubundakı kadınlar.. ıkı yasından sonra bırden duzeldı dıyorlar.. ben oyle bır mucıze de beklemıyorum.. bız de gıttıkce kotuye gıdıyor durum.

Ben de herkes gıbı kahvaltı yapan, yemek yıyen,benden yemek ısteyen bır cocuk ıstıyorum.. herkes gıbı ben de yemegımı yedırıp cocugumu oyle dısarı cıkarmak ıstıyorum.. elımde kaseler, kavanozlar, belkı bır sey yer umıdı ıle dısarılardayım.. ama yok!! o bıle yok. Etraftakı en kucugunden en buyugune kadar cocuklar hepsı elımdekı seylere sulana sulana bakıyorlar,annelerı demez mı bı de, aaaaa yıyıp te cıkardım halbu kı, dıye. Bundan dolayı bır sey de cıkarmıyorum artık dısarı,zor durumda kalıyorum cunku.

Hasta mı desem, Kuzey her zaman kı Kuzey.. bır degısıklıkte yok cocukta.

Artık sıkıntımın tavan yapmasını sızınle paylasma ıhtıyacı hıssettım cunku çocukların önlerinde büyümek için kısa, bunun sonuçları ıle yaşamak ıcın uzun bır yılları olacak. Ben bu noktada cocugum ıcın cok endıselenıyorum.

aaa bi girdim Evrimi gördümmm keşke kalsam sohbet edebilsek ama bi 5 dk sonra çıkıcam yarın boş vaktim olur inşallah yazarımm

Artık sıkıntımın tavan yapmasını sızınle paylasma ıhtıyacı hıssettım cunku çocukların önlerinde büyümek için kısa, bunun sonuçları ıle yaşamak ıcın uzun bır yılları olacak. Ben bu noktada cocugum ıcın cok endıselenıyorum.

ay canım üzüldüm yaa. hakikaten yemeyince insan çok üzülüyor. kuzey yemediği dönemlerde seven seas filan veriyorum biraz etkisi oluyor ama sen bunuda denemişsindir eminim. canım birde pekmez yedirme şansın olurmu pekmezinde iştaha faydası oluyor. hem sadece süt içiyormuş..fazla süt kansızlık yapıyor onada iyi gelir..

fatmacım buraların sorunu bu galiba beyaz eşyalar bozulmasın die bir cihaz varmış eşim onu almış taktırmış inş. bişey olmaz..bugün sabahtan beri 5-6 kez kesildi yine akşamada eşimin iş arkadaşları gelicek bana moral olsun die ama hazırlık imkanı yok yapamazsın bu elektirikile buzdolabı sürekli çalışmak için direniyor hepside yeni yaa parayı kolay bulmuyoruzki aman olsun desem offf :KK43:(

EVRİMM cok zor durumun seni çok ii anlıyorum lenanın yeme sorunu pek olmadı ama bende birara kilosu yüzünden ege üniv. ne götürmüştüm ama inanırmısın lenadan ne idrar ne kan alabildiler boşboş geri döndük elimize sadece sabahtan akşama kadar hastanede perişan olmak geçti sonrada vazgeçtim ALLAh kolaylık versin kuzey aç die uyuyamıyorsundur yemek yiyemiyorsundur sende eminim başka çocukların yanında yedir bi sana bi ona die özenir belki öyle öyle alışır

çok haklısın böyle düşünmekle her anne bu endişeyi yaşar menekşenin dediği gb bizede sevenseas iyi geliyor ve ben keçiboynuzu pekmezi verdim sürekli çocuklar kabul etmez genelde ama ben içine biraz tahin ve rondodan ceviz çekip kattım çok sevdi her sabah küçük reçel kasesiyle yedirdim çokta etkisi oldu eminim sen zaten çok yol denemişsindir

bu arada ben suda cok rahat akıp cıkabilen toksik madde içermeyen boya kalemleri almiştim aylardır onu kullanıyorum cunku benimki bir sure sonra kendini boyama baslıyor :))yada yerleriEki Görüntüle 265892

Maşallah resimleriniz çok güzel olmuş. Bacım o boyanın markasını da bi yazsan Allah rızası için. Bizde boya bulduk mu, üst baş şöyle dursun TV camı, parkeler ve koltuk döşemelerine kadar heryer batıyor.

EVRİMCİM, ben de tam "bi kan tahlili yaptırsana" diyecektim ki sen yazmışsın. İştahsızlığa doktorlar çok önem vermiyor. Bizim doktor da yememesi çok yemesinden daha iyi diyor. Obeziteden sakınıyorlar. Vitamin bile önermiyor. Benim bakıcımın oğlunun burnunda et varmış, rahat nefes alamadığı için hiç yemek yemezmiş. "Görsen bir deri bir kemikti. Bu ne biçim anne hiç mi bakmıyor bu çocuğa diyecekler diye oğlumla insan içine çıkmaya utanırdım. Ne kadar uğraşsam koca gün bir kaşık yemeği zor yedirirdim. Hiç yemek yemeden büyüdü o çocuk" diye anlatıyor. Şimdi 23 yaşında aslan parçası olmuş, yeni askere gönderdi. Ben Didarın iştahı kesildi diye üzüldüğüm zaman bana hep bunları anlatır. Kan tahlilini her ihtimale karşı yaptır canım ama çok da içine dert etme, kıyamam sana.

oyy neler yaşamışsınız. çok geçmiş olsun. memeden ayırmak zaten zor bir de hastalık eklenmiş üstüne. serum filan.. okurken içim acıdı. rabbim bir daha göstermesin evlatlarımızın hiçbirine de inşallah. memeden kesmeye yarayan ilaçlar varmış. o sıtma filan yapmaması için. öyle bişi kullansaydın keşke canım..
aklıma geldı fakat memeden kesmemle beraber hastalıklar ardarda gelıce ona sıra gelmedı.neyse atlattık bıttı cok şükür
geçmiş ne kadar da çok birikmiş. umarım unuttuğum yoktur arkadaşlar..

bize gelince.. yiğit bu sene fena halde arkamızdan ağlıyor. mecburen o diğer odalarda anneannesiyle oyuna dalınca sessizce çaktırmadan kaçıyoruz. aslında sabiha paktunanın anne işte kitabında göstererek gidin diyor. yani oğlum kızım ben gidiyorum geleceğim deyin. bi şarkı bi söz belirleyin onu her evden çıkışınızda ve her eve gelişinizde hep rutin tekrarlayın diyor. yani çocuk döneceğinizi anlasın diyor. fakat bu durum yiğitte ters tepiyor. denedim. şarkıyı söylemeye başlayınca yiğit bizden önce gidip ayakkabılarını alıyor ve kapının önünde bekliyor. onunla çıkmazsakta nasıl ağlıyor nasıl ağlıyor... dışarıya çıkarmak bile kar etmiyor. elleriyle yok işareti yapıp dudaklarını büze büze ağlıyor. ama abartmıyorum belki de iki saat yani. susmuyor kolay olmuyor gönlü. bu durum bizi gerçekten çok üzüyor ve zorluyor bu sene..
off cok zor olmalı.Rabbım yardım etsın hepinize.bence zamanla alısır,kacıp gıtmek yalnıs olabılır.bıara Şevval Hakanın peşine cok aglıyodu,oda kacıp gitmeyı tercıh edıyodu hep. aglamasına, o mahzun bakısına kıyamıyom dıe.ama ben ınatla kacmaması gerektıgınde ısrar ettım.cıktık balkondan bay bay yaptık,aksam baba gelınce oynıcaz baba para kazancak ciciler alcaz vs vs hıkaye yazdım anlıyacagın :)) sonunda alıstı, baba didiyomu baba aksam gelcekmı dıe sormaya basladı.hala bıle gun ıcınde "anne baba geliyomu nezaman gelcek dıe" soruyoinş Yiğitte alısır
Gunaydiin

Suan halimi bi gorseniz bi tarafimda musti bu tarafimda yigit uyuyo uzun zamandir ilk defa bu saate kadar uyuyorlar normalde musti odasinda yatar ama bizim ust kattakiler cok gurultu yapiolar son 4 gundur gece agliyarak yanimiza gelio ses gelio die. Sabahlari odasinda oynasa ses gelince yukardan bagrarak yanima gelio bu korkuyu nasil yenecegiz acaba? Ama ole az ses olmuyo onun ustundeki tasindi oglu uni ye hazirlaniodu cok ses yaptiklari icin kavga ettiler ve ciktilar..
ah be kızım ya,yıne boş durmuyosun 2 cocukla kışlık tursu vs nası yapıyosun maşalah kızım maşalah
oyy maşallahh kkimler gelmiş.

sibecim gözun aydın demek kk yasak değilmiş. hadi bakalım bekliyoruz artık yazılarını.
selinin göz le ilgili sorun vardı ya o ne oldu?

ateş ve burun tıkanıklıgı ve her ilaca ragmen geçmemesi diye yazınca aklıma 6.cı hastalık geldi. son zamanlarda cok sık duyuyorum selinin keyfi yerindeyse sadece ateş varsa bide bunu sorun doktora..
bi kaç gun sonraateş düşüp vucudunca kırmızı dökuntuler oluyormuş?

minnak tubamda gelmiş. demek şevvalin meme kesme operasyonu hastalıkla birleşti ahhh kıyammam yaa.çok çok geçmiş olsun.bende afikdeki memeden sonra iştah konusunda şaşkın ım. gerçekden memenin yerini doldurcak şeyler araştırıyoruz hep. aklına gelmiyor artık ama bi boşluk var elbet. malum 2 yıldır bagımlıydı. neyhseki atlattık bunuda.!
şimdi sırada wc eğitimi var. allah yardımcımız olsun.

esrako esra valla yazılarını arıyorum bende. hadi artık yavvnaza çekme kendini gel yaz. paylaş:))
aynen bagımlıydı Şevvalde.nelere dadanıyo şok oluyoruz.yemedıgı seylerı yıyo maşallah.ama bız hala süt içmiyoruz siz? hıc sevmıyo tadını,üzülüyorum sabah bıde aksam ıcsın ıstıyorum ama içmiyo
Herkeşlerı okudum..

..........................

MİNNAK TUBAMMM, demıssın kı devam sutu mu?? kuzum devam sutunu bu adam sadece uyumadan once bır bıberon ıcıyor.. o da gunde toplam 500 cc, yanı her cocugun sart be sart ıcmesı gereken sut mıktarı kadar.. aralarda asla sut vermıyorum..
canımm gercekten hıc bırsey yemıyor Kuzey!!! cok üzüldüm içim cız ettı valla.yemıyo yemıyo dıodun ama bukadar az yedıgını valla düşünmemiştim.her anne endıse eder az yıyo dıe öle bıse sandım.devam sutu içiyomu derken cokmu fazla tüketıyokı dıe merak ettım.500ml normalmiş.kan tahlılı bencede yaptır mutlaka,kansızlık falan varsa oda iştahsızlık yapıyormuş.bizim doktor öle demıstı sanki.

kıyamam ya gercekten cok üzüldüm.inş düzerlır bian önce

günaydın hatunlar..bir haftadır bilgisayarın başına geçemiyorum..ablamız okula başladı yusuf çok değişti..öğle uykusuna yatmıyor zar zor uyuyor..rahatlarım derken tam koa ortamı oluştu ...:KK43:(
çok haklısın böyle düşünmekle her anne bu endişeyi yaşar menekşenin dediği gb bizede sevenseas iyi geliyor ve ben keçiboynuzu pekmezi verdim sürekli çocuklar kabul etmez genelde ama ben içine biraz tahin ve rondodan ceviz çekip kattım çok sevdi her sabah küçük reçel kasesiyle yedirdim çokta etkisi oldu eminim sen zaten çok yol denemişsindir
keçiboynuzu yada diğer adıyla harnup pekmezi fazla kullanıldığında erken ergenliğe sebeb oluyormuş..8 yaşındaki kızını doktora götüren anne kıznın 14 yaş kemiği ve hormonun sahip olduğunu tahlillerden öğrenince araştırılmış ve uzunca bir süre sürekli keçiboynuzu pekmezi verdiği ve sonucunun da böyle olduğu açıklanmış..YANİ HERŞEYİN AZI KARAR ÇOĞU ZARAR..aman dikkatli kullanın süre çok önemli en fazla üst üste 3 ay verileblir..yılda iki kere tekrar edilmek üzere tabi..
fatmacım buraların sorunu bu galiba beyaz eşyalar bozulmasın die bir cihaz varmış eşim onu almış taktırmış inş. bişey olmaz..bugün sabahtan beri 5-6 kez kesildi yine akşamada eşimin iş arkadaşları gelicek bana moral olsun die ama hazırlık imkanı yok yapamazsın bu elektirikile buzdolabı sürekli çalışmak için direniyor hepside yeni yaa parayı kolay bulmuyoruzki aman olsun desem offf :KK43:(

EVRİMM cok zor durumun seni çok ii anlıyorum lenanın yeme sorunu pek olmadı ama bende birara kilosu yüzünden ege üniv. ne götürmüştüm ama inanırmısın lenadan ne idrar ne kan alabildiler boşboş geri döndük elimize sadece sabahtan akşama kadar hastanede perişan olmak geçti sonrada vazgeçtim ALLAh kolaylık versin kuzey aç die uyuyamıyorsundur yemek yiyemiyorsundur sende eminim başka çocukların yanında yedir bi sana bi ona die özenir belki öyle öyle alışır
güç kaynağı bizde şarkta almıştık tüm cihazların fişini o alete takıyorsunuz ışık gittiğinde dahi tv bilgisayar 20 dk çalışmaya devam ediyor..elektik ani düştüğünde otamatik devreye girip ani kapnmayı ani yüksek voltajı engelliyor..
çok sıkılmışsın belliki iştahszı çocuk büyütmek 20 çocuk büyütmeye bedel derler..
Artık cıddı manada uzulmeye basladım..

Keske yol gosterek bırını bulsam, hangı dr a gıtsem, olsun onemlı degıl yemesın dıyor.. gecıstırıyor... su vıtamını al ıstahını acsın, yok metabolızmasını calıstırsın dıyor.. ben pıayaadakı tum vıtamınlerı ıcırdım.. hıc bır sekılde fayda etmedı bana.

eger uyuma oncesı sutu vermesem cocuga halıyle ac oldugundan uyuyamıyor, cok aglıyor... bunu da yazıyorum kı bu ornekle gelenler de cok..

Etrafımdakı yas gurubundakı kadınlar.. ıkı yasından sonra bırden duzeldı dıyorlar.. ben oyle bır mucıze de beklemıyorum.. bız de gıttıkce kotuye gıdıyor durum.

Ben de herkes gıbı kahvaltı yapan, yemek yıyen,benden yemek ısteyen bır cocuk ıstıyorum.. herkes gıbı ben de yemegımı yedırıp cocugumu oyle dısarı cıkarmak ıstıyorum.. elımde kaseler, kavanozlar, belkı bır sey yer umıdı ıle dısarılardayım.. ama yok!! o bıle yok. Etraftakı en kucugunden en buyugune kadar cocuklar hepsı elımdekı seylere sulana sulana bakıyorlar,annelerı demez mı bı de, aaaaa yıyıp te cıkardım halbu kı, dıye. Bundan dolayı bır sey de cıkarmıyorum artık dısarı,zor durumda kalıyorum cunku.

Hasta mı desem, Kuzey her zaman kı Kuzey.. bır degısıklıkte yok cocukta.
doktorlar iştahsızlığı önemsemiyor..boy gelişimi devam edyiorsa gerileme yoksa ciddiye almıyor..sana şunu yap bunu yap diyecek birşey bırakmamşısn herşeyi denediğin apaçık ortada..kuzy arkdaş mı istiyor acaba ona bakarak yer belki ..
bizde 2 aydır felaketiz 8 azı patladı hepsi bir anda sinirle hepsini çıkat artık kurtulalım dedik hepsi yarı etin içinde yarı çıkık 2 aydır süründürüyor gece uykumuz yok saat başı ayaktayım..bende uykudan yana muzdaribim ..iştah bir ileri 3 geri..:KK43:((
Herkeşlerı okudum..

Kuzey ın hıc bır sey yememesı tavan yaptıgı ıcın.. bı kan tahlılı ıstıyorum acıkcası.. bır haftadır burnu tıkalı sadece.. baska da hıc bır belırtı yok, o duzelsın gıdecegım doktora.. yoksa sınır hastası olacagım.. ne yogurt yer, ne corba yer.. ya makarna ya pılav.. ha bı daakkkkaa ben de sıze bır gunluk ogunumuzu anlatayım.. gorun!!

sabah 8 de kalkıs..

12 30 a kadar kadar hıc bır sey yemez

( cok nadır domates yer, o da bazen)

12 30 da bazen makarna, bazen pırınc pılavı.. ama bazen.. bır haftada 3 kere fılan.

13 30 da bır bıberon süt

aksama dogru uyanır..

aksam ozgur gelene dek yerse o da dısarı cıktıgımızda salıncakta felan 8-10 tane badem..

aksam ozgur un elınden pılav yer.. o da eh ıste.. belkı...

gece yatmadan once bır bıberon süt!!!

nasıl??

bugun arkadasımın kızı bızde dıe, sabah bı lokma acma yedı, ıkı dılım elma yedı o kadar..

arkadasımın kızı 2.5 yasında, 8 kılo ve benım kadar yemek yıyor kız.. abarttıgımı duusnuyorsunuz degıl mı?? :)) keske gorsenız.

sımdı sorarım sıze, bır aydır kesıntısız bır sekılde boyle yasıyoruz.. ne dersınız bana,

gece uyurken sutune gızlıce karıstırıgım vıtamınlerle ayakta tutuyorum cocugu.

1 aydan once yıne eh ıste... sabah corba yerdı, aksam yemek yerdı.. bır ogunu muhakkak yerdı, ara da 3 tane kofte yedırırdımm..

......................

yogurdu goruyor, cocuk aglıyor, taze fasulye, kabak yemegı sunuyorum asla agzını acmıyor.. corbayı kesınlıkle reddedıyor.. 6 saatten fazla ac bıraktım yıne de ne corba yedı ne de yemek.. meyve yı bır ay onceye kadar gunde bı elmayı falan yedırebılıyordum sımdı agzına sokmuyor..

bu surecte ben bu cocugu hıc zorlamıyorum,agzına zorla kasık asla sokmuyorum, asla baskı yapmıyorum.. gosterıyorum, bı sekıl oyunla yemegın tadına bakmasını saglıyorum ama gerısı gelmıyor..

ben bu sorunuma care bulacak bır dr bulamadım malesef..

kan tahlili yaptır bencede kansızlık ciddi iştahsızlık yapıyor...biz birde immuzinc şuruba başladık malum okul açıldı ablamız her daim hasta oluyor ikisinede içriyorum..çinko eksikliğide iştahsızık yapıyor..
evirmaqklıma yeni geldi içerse eğer devam sütü içine bebe bisküvisi ekle en azından tok tutar kalorisi artar..bir dönem yusufta sadece devam sütü içti gece ve gündüz uykusunda içine 6-7 bebe bisküvisi ekleyip içirdim malum uykuda içtiği için fark etmedi..en azından halsiz düşmedi tok tuttu..dene istersen..
birde KENDİNİ YIPRATMA DEMESİ KOLAY DİYEBİLRİSİN AMA ÜZME KENDİNİ ÜZÜLDÜKÇE KUZY BUNU HİSEDİYOR VE ETKİLENİYOR OLABLİR..YEMEK SAATLERİNİ SABİTLE VE NORMAL BİR PROSÜDÜR UYGULA GERİLME YEMEYECEK DİYE DÜŞÜNME YEMEZSE ÜSTELEME..ELİNDE PEŞİNDEN GEZME ..kendini çok sıkmışsın kuzy herşeyin farkında çocukta etki tepki oluşmuş..istediğin kadar sakinim de içinde kopan fırtınayı biliyor aslan parçası...

Son düzenleme:
ilginize alakanıza cok tesekkur ederım.. yazdıgınız tum onerılerı denedım arkadaslar.. yıne de saolun,dusundugunuz ıcın.. dun aksam herhalde acımı derınden anladı kı babası ıle yemek yedı :)) bı kac prof' e maıl attım, bakalım tenezzul edıp cevap verecekler mı?? Antalya da bı beslenme uzmnanı arıyorum.. ama genelde proflar hep ıstanbul da.. buırada hep dıyetısyenler var..

günaydın hatunlar..bir haftadır bilgisayarın başına geçemiyorum..ablamız okula başladı yusuf çok değişti..öğle uykusuna yatmıyor zar zor uyuyor..rahatlarım derken tam koa ortamı oluştu ...:KK43:(

keçiboynuzu yada diğer adıyla harnup pekmezi fazla kullanıldığında erken ergenliğe sebeb oluyormuş..8 yaşındaki kızını doktora götüren anne kıznın 14 yaş kemiği ve hormonun sahip olduğunu tahlillerden öğrenince araştırılmış ve uzunca bir süre sürekli keçiboynuzu pekmezi verdiği ve sonucunun da böyle olduğu açıklanmış..YANİ HERŞEYİN AZI KARAR ÇOĞU ZARAR..aman dikkatli kullanın süre çok önemli en fazla üst üste 3 ay verileblir..yılda iki kere tekrar edilmek üzere tabi..

güç kaynağı bizde şarkta almıştık tüm cihazların fişini o alete takıyorsunuz ışık gittiğinde dahi tv bilgisayar 20 dk çalışmaya devam ediyor..elektik ani düştüğünde otamatik devreye girip ani kapnmayı ani yüksek voltajı engelliyor..

çok sıkılmışsın belliki iştahszı çocuk büyütmek 20 çocuk büyütmeye bedel derler..

doktorlar iştahsızlığı önemsemiyor..boy gelişimi devam edyiorsa gerileme yoksa ciddiye almıyor..sana şunu yap bunu yap diyecek birşey bırakmamşısn herşeyi denediğin apaçık ortada..kuzy arkdaş mı istiyor acaba ona bakarak yer belki ..
bizde 2 aydır felaketiz 8 azı patladı hepsi bir anda sinirle hepsini çıkat artık kurtulalım dedik hepsi yarı etin içinde yarı çıkık 2 aydır süründürüyor gece uykumuz yok saat başı ayaktayım..bende uykudan yana muzdaribim ..iştah bir ileri 3 geri..:KK43:((

kan tahlili yaptır bencede kansızlık ciddi iştahsızlık yapıyor...biz birde immuzinc şuruba başladık malum okul açıldı ablamız her daim hasta oluyor ikisinede içriyorum..çinko eksikliğide iştahsızık yapıyor..
evirmaqklıma yeni geldi içerse eğer devam sütü içine bebe bisküvisi ekle en azından tok tutar kalorisi artar..bir dönem yusufta sadece devam sütü içti gece ve gündüz uykusunda içine 6-7 bebe bisküvisi ekleyip içirdim malum uykuda içtiği için fark etmedi..en azından halsiz düşmedi tok tuttu..dene istersen..
birde KENDİNİ YIPRATMA DEMESİ KOLAY DİYEBİLRİSİN AMA ÜZME KENDİNİ ÜZÜLDÜKÇE KUZY BUNU HİSEDİYOR VE ETKİLENİYOR OLABLİR..YEMEK SAATLERİNİ SABİTLE VE NORMAL BİR PROSÜDÜR UYGULA GERİLME YEMEYECEK DİYE DÜŞÜNME YEMEZSE ÜSTELEME..ELİNDE PEŞİNDEN GEZME ..kendini çok sıkmışsın kuzy herşeyin farkında çocukta etki tepki oluşmuş..istediğin kadar sakinim de içinde kopan fırtınayı biliyor aslan parçası...

Ikı yasına kadar demır ılacı verdım Kuzey e.. hala demır eksıklıgı olur mu bılmıyorum.. kan tahlılınde ortaya cıkacak tabı kı .. cınko dıyorsun.. Kuzey bılıyorsun duzenlı vıtamın ıcen bırı.. hala da cınko da var mıdır kı?? saatlerımız hep aynı Deryam.. yeme duzenımız hep aynı.. asagı yukarı aynı.. bak gece sut ıctı.. su saat oldu bır sey yedıremedım.. ne dıyeyımm bılemıyorum.. sonumuz hayrolsun ınsallah.

Hıpp oldukca yogun oluyor bılıyorsun, bır de bebe bıskuvısı katarsam cocuk onu ıcebılır mı?? ne dersın?? aptamılde o ıs kolay olur da.. Hıpp neredeyse muhallebı kıvamına gelıyor,yıne de bır deneyeyım.. saol dostum.

Günaydınlarrrr
Arkadaşlar biliyosunuz biraz iş durumlarından bahsetmiştim sizlere iş yerim devir aşamasında olduğu için toplanma durumlarım vardı. Arşivi falan topladık paketledik kaldırdık evrak üstüne evrak ay kafayı yicektim anladımki şu memlekette en çok bu yapı denetimler ağaç tüketiyodur acıdım valla ya herşeyin fotokopisini çekmişler yazık boşa giden kağıtlara
arada girp baksanmda cevap yazma durumum pek olmuyodu aklımda kaldığınca cevap yazmak isterim
Sibel hoş geldin Seline geçmiş olsun toparlanır inşallah bir an önce Esrako herkes girip okuyup çıktığı için yazmama kararı aldı çünkü karşısında ona cevap veren biri olmuyodu çoğu zaman yazıyo ama karşılık vern olmayınca sıkıldı heralde oda.. hatta son zamanlarda bende sürekli sadece esrakoyla yazışıyodum esrako çıkma kararı alınca çok üzüldüm bende yazmıyım diye düşündüm ama yine burdayım esrako da inşallah döner.
Tuğbaa canım sizdede çok geçmiş olsun neler yaşamış Şevval çok zor ya insan kendini unutuyo direk bebeğine yoğunlaşıyo zaten seninde öyle olmuş memeden ayırma operasyonun başarıyla geçmesine çok sevindim iştahının açılmasında darısı diğer bebişlerimizin başına
Serap tayininiz çıkmış 3 yıl senin için inşallah su gibi akıp gider memleketine geri dönersin çünkü bilyorum istersen dünyanın en güzel yerine git insan arıyo doğup yaşadığı yeri
Evrim canım yaaa ben sana ne diyim bilemedim zaten en çok sen bilgilisin bu tür konularda ne yedirip içireceğini sen biliyosun sen bile çaresiz kalmışken ben ne diyeceğimi bilemedim sana Allah kolaylık versin diyorum sadece bu arada evet kızgınım sana :KK47: 1 yıl olucak taşınalı bir program yapıp görüşemedik oysa ben çok istiyodum kuziyi görmeyi nehirle oynatmayı onların bıcır bıcır hallerini... ama Gizem geliyomuş inşallah o vesile olur bi şekilde görüşürüz. Ayyyyyyy Adacık senide görmeyi çok istiyorum tombul kuşum :))
Menekşe Birsen hoşgeldiniz
Özlem kolay gelsin sana inşallah kafanıza göre bir yardımcı bulursuz
Nur şu temizlik işinde biraz olsun azaltıp dinlenmene sevindim ev işinde hayırlısı olur inşallah:)
Esrako inan çok özledim seni son zamanlarda bi tek seninle yazışabiliyoduk birde Fatma bak arkandan bu kadar insan sesleniyo geri dön geri döööönnnnnnn
Ebru sende hoş geldin çalışmaların çok güzel bende Nehirle kolaj çalışması yapmak istiyodum ama o iş için daha küçük diye düşündüm bakalım belki denerim

günaydın kızlarrrrhoşbuldummmmm

ben aslında okuyordum ama inanın bi yazamadım nisan dan beri takipçinizim bahsetmiştim yine bi aralar yazdım ama cvp vern olmadığı için bende çekindim yazmadım ki yanlış yapmışım bundan sonra bende yazicam vakit buldukça sizleri ve paylaşımlarınızı çok sevdimmm.

Bu aralar çok karışığım yine eve ve kızıma yetmediğimi düşünüyorum napıcam ve nasıl bi karar versem bilmiyorum.
Işten ayrılsam bi dert ayrılmasam başka dert inanın zor bi durumdayım
bu sene kızımla çok fazla ayrı kalmak zorunda kaldıkk(işim yüzündenn)
çok zor günler geçirdim şimdi napsam bilemedimm

hoşgeldin diyenlere tenks diyorum hoşbuldum:)) iyiki sizleri buldum karşımda

GÜLİ selinin gözü şükür iyi şuan için geçti epey bi damla kullandık 2 ay sonra kontrolümüz var 3 yaşına kadar sık sık muayene ama şükür şimdilik sorun yok.

6. hastalık konusundada şükür selin o şekilde hasta değil düşmeyen sürekli bi ateşi yoktu ara ara gün içinde oluyordu şükür dün akşam daha iyiydi iğneler çok çabuk etki etti, burnuda büyük ölçüde açıldı.

ben diyete başladım, yarın dr. randevum var 15 gündür açım:)) yemekler az çok doyuruyor ama hamur işini tatliyi çok özledim gözüm dönüyor bazen allahım ahtım var yarına 1gr bile verememiş olursam gidip eskişehirde dr. çıkışı ne bulursam yiyeceğim:))

ESKAKO ya seslenmiş GÜLİ geçimişe bakamadığım için tam olarak yani 1-2 sayfa bakabiliyorum oda yarım saate açılıyor noldu neden girmiyor yazmıyor??

Tuvalet alıştırmalarını bizde beceremiyoruz tam olarak birkaç kez yeltendik selin çiçisini yapmıştı üstünü soyduk tam giydirecekken kakasını yaptı allahtan çok katıydı onun yere düştüğünü görünce çok korktu biraz zaman geçmesini bekliyoruz üstüne gitmiyoruz şimdilik, ama sanırım bende hazır değilim nasıl olcak bu iş bilmiyorum

sürem dolmak üzere kaldı 6 dk. anca sayfaya yüklenir yazdıklarım....görüşürüz :))))
hoş geldin sibel..
selin kuzu hastaymış geçmiş olsun..iş yerinde mutlu olman nekadar güzel maşallah ..
diyetin hayırlı olsun hafta içi girde yaz bakalım sonuçlar iyidir inşallah..kilo vermemiş olsan dahi bence bozma diyeti yoksa diğer çabalarında boşa gider..

ne güzel uğarşıyorsunuz bense 1 dk boş vaktim klaıcakmı diye diye akşam oluyor..
bugün oğlum ilk defa ağlamadan beni işe gönderdi çok mutluyum... bu sabah konuştum onunla gerçi daha evveldende denemiştim ama işe yaramamıştı.. neyse bu sefer mam(tamam) deyip ağlamadı...inşallah devamı gelir..
inşallah ağlamaz kuzu..sizin için zor oluyor belliki..
bu arada hoş geldiniz..
Gunaydiin

Suan halimi bi gorseniz bi tarafimda musti bu tarafimda yigit uyuyo uzun zamandir ilk defa bu saate kadar uyuyorlar normalde musti odasinda yatar ama bizim ust kattakiler cok gurultu yapiolar son 4 gundur gece agliyarak yanimiza gelio ses gelio die. Sabahlari odasinda oynasa ses gelince yukardan bagrarak yanima gelio bu korkuyu nasil yenecegiz acaba? Ama ole az ses olmuyo onun ustundeki tasindi oglu uni ye hazirlaniodu cok ses yaptiklari icin kavga ettiler ve ciktilar..
ah bu komşu sesleri..tubamıda matkap sesi korkutmuştu ve çok uzun süre odasında yatağında yanlız yatıramadım ..kendi kendine yatıp uyuyna çocuğum korkudan yatamazdı..nasıl geçti dersen geçmedi yeni eve taşındık ve hep yanında yatmak zorund akaldım..uyuayan kadar yanındayadım her uyandığındada yanımıza kaıp gelirdi..
Herkese ii geceler gecmise bakamadin teldeb giriyorum suara yine yogunum cannim annem ameliyat oldu sinir sikismasi vardi bileginde actiklatinda kireclene ve yapisik sinirler varmis baya zor olmus lokel oldugu icin hemde cok uyustutmamalari gerekiomus bu sefer cok aci hissetmis tansiyonu yukselmis ameliyati yarida kesip sakinlestirici filan vurmuslar sabah kalkip oraya gidiyorum gelen gideb oluyor bu aradaa kisliklari yapiorun ama yavas yavas tursu isini bitirdim ama belim koptu resmen....

Ev konusuna gelince gokhanla hic konusmadin ama 2 gun once beni aradi eve bakmaya gelecekler die neyse kadin evu begendi filan tmm dedi ama sonra yuksek gelmis fiyat almadilar sonra dedim ne is bu die cikacagiz dedi biran once satalim dedi ama yine bisi demedim sonumuz hayrola:)

Yeni ark lar gelmis sibel serap minisim ayca gelmia son gorduklerimden hos geldinizzz
ananeciğine çok geçmiş olsun..
aynen canım sabiha paktunanın kitabını bende aldım ama dediğin gibi bu taktik işe yaramıyor. Bende gizlice kaçmak zorunda kalıyorum içim acıyarak.
en iyi yöntem anne ve bebeğininin mutlu olduğu yöntemdir..
şu günlerde bir gerginlik bir sinir bende anlamadım gitti. sebepsiz... bir haftadır her gün kabus görüyorum. rahat gecem yok. sabah yorgun uyanıyorum. zamansız ağlamak geliyor içimden. sebepsiz.. dün yine rahimden sancı girdi. dış gebelik dönemimdeki gibi. doğum kontrol hapını bırakmıştım ondan mıdır bilmem. tekrarlarsa doktora gideceğim bakalım inş tekrarlamaz. mahvediyor çünkü beni.
b 12 vitaminine baktır derim..dua olarakta koruyucu dua var bir ara yazayım onu oku geçer..
geçmiş ne kadar da çok birikmiş. umarım unuttuğum yoktur arkadaşlar..

bize gelince.. yiğit bu sene fena halde arkamızdan ağlıyor. mecburen o diğer odalarda anneannesiyle oyuna dalınca sessizce çaktırmadan kaçıyoruz. aslında sabiha paktunanın anne işte kitabında göstererek gidin diyor. yani oğlum kızım ben gidiyorum geleceğim deyin. bi şarkı bi söz belirleyin onu her evden çıkışınızda ve her eve gelişinizde hep rutin tekrarlayın diyor. yani çocuk döneceğinizi anlasın diyor. fakat bu durum yiğitte ters tepiyor. denedim. şarkıyı söylemeye başlayınca yiğit bizden önce gidip ayakkabılarını alıyor ve kapının önünde bekliyor. onunla çıkmazsakta nasıl ağlıyor nasıl ağlıyor... dışarıya çıkarmak bile kar etmiyor. elleriyle yok işareti yapıp dudaklarını büze büze ağlıyor. ama abartmıyorum belki de iki saat yani. susmuyor kolay olmuyor gönlü. bu durum bizi gerçekten çok üzüyor ve zorluyor bu sene..

sizi görmediğinde ağlamıyorsa bir müddet öyle devam et bence..

X