Meneksehosgeldn cnm
Evrimmmnaber nasil kuzeyin istahi ayni tempo kosturmaya devam mi ?
Ev hanimligi supersin yani yalniz 15 dakikada karniyatik birda makarna birde yanina kuzeyyyy helal olsun sana nediyeyim.
Ya fotograf nerefen ekliyorduk en kolayindan??
hoşgeldın Sibel.. demek sızde hasta oldunuz,gecmıs olsun.gırebılecek olmanada sevındım burası bugunlerde baya canlandı sayılır :)) kolay gelsın sanaönüm, arkam, sağım, solum sobbbeeeee
çok özledim sizleri, bugün yeni birşeyi keşfettim çok mutluyum iş yerinden giriyorum 12 ila saat 2 arası nete girebiliyorum her siteye izin vermeyen yer kk ya izin veriyormuş meğer gerçi çok yavaş 2 ye kadar anca yazarım ağır mağır iki kelam yazmakta güzel:))))
geçmişe bakamıyorum sayfalar çok ağır açılıyor ama umarım hepiniz iyisinizdir sizleri çok özledim hayatımın unutulmaz yeri burası ne olursa olsun giremesemde kk nın ayrı bi yeri var seviyorum hepinizi
benim iş tempom çok yoğun haftanın 2 günü duruşmalar, geri kalan 3 günde ise genel işlerden hiç vakit kalmıyor dolu dolu çalışma tempom var ama arkadaş ortamım müdürüm çok iyi sıkıntısız gidiyor şimdilik, hal böyle olunca işlerin yoğun olması koymuyor insana huzurlu bi ortamda çalışmak çok güzelmiş, sabah 7 de evden çıkıyorum otobüsle bileciğe gel, akşamları 6-6,5-7 kaçta çıkacağım hiç belli olmuyor o saatten sonra 35 km yol gidip eve varıyorum, yemekti, selinle ilgilenmekti hiçbirşeye vakit kalmıyor, ne nete girebiliyorum ne başka birşey,
seline gelince gün güne büyüdüğünü daha çok farkediyoruz, hergün yeni birşeyler öğreniyor, kendince bi kelime dağarcığı oluşturmaya çalışıyor, hiç olmadık bi cümle kurup bizleri şaşırtıyor, adam olacak çocuk daha bu yaşta çok hamarat dışarı çıkıyorsak yerde terlik, ayakkabı ne varsa alıp yerine ayakkabılığa koyuyor, bir şeyi nerden alıyorsa aynı yerine koyuyor vb, çok tertipli düzenli olacak sanırım hiç bana çekmemiş:)))) bi o kadarda inat ağlayarak sızlayarak bi şekilde istediğini yaptırıyor, ne yapalım sağlıklı olsunlar yeter,
pazar gününden beri hasta selin ateş, burnu tıkalı ne denediysek geçmedi, aferin şurup, dolven, klamoks antibiyotik, tonimer baby sprey, dün akşam yeniden dr.a götürdük iğne verdi devapen, 7 gün vurunacağız ömrümüzden ömür gidiyor, iğnedensonra korkuttu bizi yarım saat basmadı yürümedi ağlıyor yere bıraktığımızda falan en sonunda carrefoura götürdük ikna oldu orda yürümeye başladı içimiz rahat etti, sanırım bi 6 gün daha bizi böyle günler bekliyor,
daha yazacak çok şey var ama inanın mutluluktan aklıma gelmiyor, inşallah yazdıklarım gitmez, hepinizi ve kuzucukları öpüyırum, kendinize iyi bakın, fırsat buldukça girmeye çalışacağım,
cocukların genelınde var zaten sahıplenme benım bu demeler falan.bence yapılabılecek en guzel sey yasıtlarıyla bol bol bıraraya gelmesı.nekadar soyutlanırsa okadar bilenir bence.Şevvalde oyuncak kıskanma huyu hıc yoktu ama ondan buyuk olanlar hep elınden cektı, benım falan dıe alınca, oda ögrendı.şimdi gücü yetene Şevvalde aynını yapıyo :)) ama gayet sakın bı dılle anlatıyorum beraber oynayın,hoş anlamıyo ama elbet bıgun anlıycaklar :)) hadı al kardese baska verelım ozaman dıorum.secenek sunuyorum bunumu ıstersın bunumu dıe.Kızlar aranızda istediği olmayınca çığlık atarak yaptırmaya çalışan bebişi olan varmı? Benim oğlum 3-4 aydır böyle maalesef çığlık atmaya başladı birde parkta yada eve bir çocuk geldiğinde herşeye benim diyor. Ellerinde ne görse benim diye istiyor. Düzeltmek için ne yapabilirim fikri olan varmı?
evet canım hersey üstüste geldı.ancak bukadar olurdu yanı. yazmayı unuttum bıde diş patlatıyodu hasta oldugunda.kök dişi ates yaptı bıraz.şimdi cok ıyı 3-4 gun sürdü ama 2 süründürdü kusması 2 gunde hasta halı vardı bıttı gıttı cok şükür.şuan yemesı cok iyi maşallah ama bence Lenada cok iyi yiyor.yapısal yanı cok kasma, yemese evet sorun edersın ama gayet ıyı kahvaltı ara ögünlerı vs var.kımısı cok yakar kımısı az yakar.netıcede resımlerden gördüğümüz kadarıyla anne baba gıbı zayıf olucak sanırım, armut dibine düşer:))minik kelebek:
memeden ayrılırken herşeyiniz üstüste gelmiş ama şimdiii iyi dimi annelik nekadar zor memeye alıştırmak zor ayırmak zor yemek yedirmek tam bir dert kilosuydu,boyuydu,vitaminiydi herşeyi biz düşünüyoruz okuduğum kadarıyla burdaki herkesin çocuğunun gelişimi ileri bizimki hala 11.300 gr.ve 87 boyunda yemesi çook problemlide değil seven seas balık şurubu içiyoruz hep:
,öğünlerimizde şöyle`;
sabah: tereyağında patlamamış yumurta biz ona patlatık yumurta diyoruz kendi patlatınca çok seviyor,tamek kahvaltım 1 bard. tereyağlı ekmek reçel domates ne varsa yiyiyoruz,canımız isterse peynir
ara öğün nesguikle süt yiyiyoruz yada yemiyor
pek öğle yemeği kavramı yok olursa çorba yada makarna
akşamüstü meyve
akşam yemeği biz ne yiyiyorsak oda yiyiyor
2 ay önceye kadar yatmadan önce mutlaka karışık tost ve süt içiyorduk şimdi tek süt onuda keçisütü içiriyoruz..
ama gün içinde sürekli buzdolabının içinde bana şunu ver bunu ver yemesede hepsini 1-2 ısırık yada kaşık alıp bırakıyor.
ve hergün elma hastalığımız var
ama yinede kilomuz düşük(((
hoşgeldin canım. çok geçmiş olsun. topraktan mikrop kaptı demek kuzucuk. kıyamam.. ben de kumlarla oynasın diye götürüyorum yiğiti fakat oynamıyor pimpirikli işte. kime çektiyse.. tatiliniz de güzel geçmiş ne güzel. ben götürmeye cesaret edemedim yiğiti tatile. başbaşa bi tatil yaptık biz de. zor oldu özlemi fakat güzeldi yine de..Herkese merhaba benden ve bizden kocaman.
Arada bir bakip ciktim ama ne zaman gecmis en son yazismamimizin uzerinden.hepinizi ozledim yaa. :))
Cok dolu dolu yaz gecirdim guzeldi kizimla o park bu park gezdik durduk.amele yanigi misali bronzlasmaya baslamistim falan. bir on gunluk cjmartesi oyun gurubumuz oldu cok keyif aldi durucuk aysecik :))
Ramazan mubarek ay ilk on bes gunu hastaliklarla gecti.kizim parktaki kumlardan mikrop kapti.
Ben biraz sokakta parkta oynarken beyaz giydiren yeterki ustu kirlensin,camurlara bulansin,disarida gecirdgi dakikalardan olabildgnce keyif alsin diyenlerinizdenim.gercekten kirlenmek guzeldir buna inaniyorum :))
O guzelim cingene cocuklari gibi cok hosuma gidiyordu ciplak ayaklaaini dolmalarini kumlarda gezdirmesi...
Taaa ki mikrop kapincaya kadar neyse ramazan telasi derken agustos ayi faaliyetsiz gecti maalesef.ama guzel iftar davetleri verebildm cok sukur buyuk ozlemle.
Bu arada hepimizin biciriklari 2 yi doldurdu maasallah.
Çiş kaka muhabbeti e gelince kendimde hayal kirikligina ugradim valla,kizim hazir ama annesi hazir degil valla napcam bilmem.
Bu arada hastane muhabbetimizden sonra sadece uyuturken agzina alan kizim aysecik durucuk emzik bagimlisi oldu kuzum .memmeeee diye krize giriyo cok saskinim.
Eylulde bayram sonrasinda bir haftalik bodrum tatilimiz oldu kuzum cok keyifliydi cok guzel bi tatildi..
Kuzum uyanir birazdan,bazilariniz ikinciye hamile galiba cok guzel cesaretinden dolayi tebrik ediyorum sizleri :))
Yazicaklarimin hepsi uctu gitti aklimdan heheheee
Daha neler var anlaticak ama cabuk cabuk anca bukadar geldi aklima.
hoşgeldin özlemcim. iş yeri sıkıntıları devam ediyor üzüldümBu işyeri tüm düzenimizi alt üst etti valla ya! 9 aydır dibe vurdum ya!Tam evdeyim diyorum sonr işyerinde sorun hooop tekrar işe dön...
Özde çalışmamdan çok etkilendi ya bir anda annesi babası yok oldu annemde kalıyor birde iyice evden koptu... İş yerinde Deniz in ortağı onun eşi ben falan çalışıyorduk ben sonra evde oturmaya karar verdim bıraktım onlarda eşim arkada imalatta kasa onlarda eşiyle adam bakıyordu dükkana ortağına güvendiği için hesabı komple ona bırakmıştı gelir gider takibi yapmadan en son ben çok uyarınca takibe aldı ve tahmin ettiğim gibi kasada çok açık çıktı tüm sezon neredeyse boşa çalışmışız gibiAdamın dostu varmış gece barlarda yemiş paraları defteri eşim önüne dökünce en fazla 1000 lira yemişimdir gibi savunma hesap verememe gibi bir durum olmuş ki 10000 in üzerinde açık var hesap veremeyince aklı sıra gurur yapıp karısınıda alıp gitmiş tabii mecbur döndüm işe ve tüm dükkanı tek başına çevirmeye çalışıyorum geçen gün sabah 7 gece 2 çalıştım Özde yi görmeye çalışıyorum her fırsatta ama belki 1 saat günde bugün gittim akşam denizin işi erken bitince dükkanı bıraktım ona gittim bana diyor ki annem sen beni annenneme attn dittin (( çizgi film izledik uzandık masal anlattım külkedisi prensle dansetmiş abi parasını vermiş mamasını sonra alacakmış gibi saçma sapan şeyler işle masalı karıştırdım yarı uyur şekilde anlattığım mslalla ikimizide uyutmuşum ( Off ya nereden açtık şurayı ben işi bırakınca eleman almışlardı onunda kasadan para aldığını görmüşler o da işi bırakmıştı ortaklarda ayrılınca bana kaldı bütün iş onlarda arıza çıkarıyor eşimle bir çekişme halindeler onunda aklı bulanık hepimiz depresyondayız ailecek düzelsin herşey hemen ne uğursuz iş yeriymiş ya! Adamın biri geçen şifresini söyledi sen gir diye Atütürk ün doğum günü diye 1984 girdim hatalı şifre dedi dedim neden böyle oldu diye saf saf pos cihazına bakıyorum tam dank etti adam söyler gibi oldu gurur yaptım biliyorum girdim dedim ama nasıl utandım ya tam rezalet beynim yerinde değil cidden nasıl bir kafa karışıklığıdır anlayın işte!
Kusura bakmayın yarın yine maraton var atlamışımdır kesinlikle bir şeyleri... Gözler kapanıyor öptüm hepinizi
nur üzülme. iki evladının sana ihtiyacı var. boşver nasılsa er geç düzelir sonra kendini üzdüğünle kalırsın. tabii keşke geçseydiniz kendi evinize ama olmadıysa da bir hayır vardır inşallah. sen iyi ol ki oğullarında iyi olsun tamam mı?Cokkk sıkıtidayim onumuzdeki mayis aldigimiz eve tasinacaktik ne gusel dun evi yaptiranlarla yemege ciktik gokhanin arkadasi neyse adam dediki 3 kattan sonra dedi gelin bakin duvarlari nasil yaptiracaniz karar verin dedi ters kolon ev neyse tabi o arada gokhan biz tasinmicaz sanirim dedi kala kaldim ben soledin dayisigille ayni binada oturmak istemiyorum dedim.simdi gokhan dayisiyla baristi ve dayisi kesin caydirdi konumuyorum gokhanla offf offf
teşekkür ederiz.okul telaşı başladı düzene girene kadar çok yoğunum..
sabah sabah GÜLİM NE GÜZEL HABER VERMİŞSİN OKUDUM ÇOK SEVİNDİM PERVİNCAN HAMİŞMİŞ..RABBİM sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin..cinsiyet tahmini ikinci kız mı geliyor acaba? Başını kapatmadan hemen öncesinde görüşmüştük nasıl mutlu hissediyorsa öyle yaptı..
FATMA hocam ve diğer değerli öğretmenlerimizin yeni öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun kolaylıklı ve rahat geçsin inşallah..
evet gerçekten çok yoruyor ama bir o kadar da güzel şehir. anlamış değilim.. fakat isterim yani ölmeden şöyle bikaç sene de olsa istanbulda yaşamak. fazla yaşlanmadan olsa iyi olur tabi :)Özlem hoşgeldin benim de kafa kalmadı. Okuduğumu anlayamıyorum merak etme yalnız değilsin akıllar karışık o biçim.. Çok yoğun hayatın böyle sürmesin inşallah bir çare bulursunuz sana da Özde ye de yazık.
FAtma İstanbul yorar insanı haklısın buranın trafiği de çarşısı pazarı da bir alemdir hakikaten. Her yer çok kalabalık şu sıralar herkes alışverişte sanırım.
ben de o salıncağı reklamda görünce beğenenlerdenim. ama almayı düşünmedim düşer diye ben de. diğer şu parktaki salıncak türlerinden aldık o var tavanda çakılı. onda yemek filan yediriyoruz. uyumadan önce sallayıp sersemletiyoruz. ona sığmayınca da bundan alırız artık.Deryam,
bı ara o salıncaga takmıstım, alayım dıe.. sonra duserse falan dıe korktum.. ama sımdı artık boyle bır korkum yok.. Kuzey ı bu kıs guzel eglendırır.. yıne bakındım bı.. sen 30 dedın ama 50 den asagı goremedım.. bı ara alacagım, daha acelesı yok sonucta.
sen dusuncelerını yazarsan sevınırım salıncakla ılgılı..
okulunuz hayırlı ugurlu olsun, nıce guzellıklerıne sahıt olacagız ınsallah.
bizde de öyle. daha hiç hazır değil tuvalet eğitimine..Selamlar Evrim
Oturak aldın mı? Oturtmaya razı edebildin mi Kuziyi?
Biz beze devam ediyoruz çişin lafı bile edilmiyor şu sıra...
yiğitte oynar mı ki yaa çok tereddütte kaldım gittim aldım aldım geri yerine koydum. ağzına götürür diye korkuyorum ben.Güliiiiiiiiiiiiiii ne güzel oyunlar kuruyorsunuz akifle..
bizimle paylaşmaya devam et..
kıvanç bu tür şeylerden çabuk sıkılıyor.
bizde oyun hamuru aldık.
hamurla oynamak hoşuna gidiyor.
mıncıklıyor mıncıklıyor kendince birşeyler yapıyor...
hem enerjisini atmış oluyor.hemde birkaç saat sakin bir şekilde oturup oyalanıyor.
benimde hoşuma gidiyor hamurla oyalanmak.
ona birşeyler öğreteyim derken farkettim ki benimde stresimi inanılmaz derecede alıyor bu hamurlar.
tavsiye ederim.
hoşgeldin. demek doğu göreviniz çıktı. inşallah rahat edersiniz. ben de geçen sene doğu görevindeydim fakat af çıkınca kurtuldum şükür. inşallah sende biran önce kurtulursun..merhaba bende geldim uzuunnca aradan sonra giremediğim zamanlar bebişleri faceden takip ettimzaman nasılda geçti 2 çocuğu olanlarda olmuşş ...
bizimde bu yıl doğu tayinimiz çıktı temmuzda eşim eşyayla mardin-nusaybine gitti bizde anneanneye yazı orda geçirdik şimdide bizde nusaybine geldik ama izmirden sonra burası çarptı bizi zaman nasıl geçicek bilmiyorumm ağla ağla yoruldum artık...
lena ya gelince tuvaleti alalı çok olduk fisher pricenin müziklilerinden çok güzel bikaç deneme yaptık annemdeyken alışıcaz gb müzik olunca ilgisini çekti ama ben hazır değildim
kreş kreş kreş.. off ne zor bir konu değil mi. bakıcıdan iyi geliyor sanki bana hem sosyalleşir diye ama insan yinede tereddütte kalıyor. içine sinmediyse biraz daha araştır derim belki değiştirirsin daha içine sinen bir yer bulursun filan.. inşallah yolunda gider herşey aklın yavrunda kalmaz canım..Bizden haberler,
Anneannenin gitmesi gerekince yarım gün kreşe başlattım Rüzgar'ı. Sadece 2 gün gönderdim ama:) Çok fazla araştırma şansım olmamıştı ne yazık ki. Neyse, başladı ama içime hiç sinmedi. Beklediğimden çok kalabalıktı. Mevcutları 12'yi bulacakmış. Yemek yemedi. (hadi alışır belki zamanla) Rüzgar çok hareketli malum, tehlikeli hareketlerini kontrol edemeyeceklerini düşündüm. Servis içimize sinmedi, büyüklere takılan emniyet kemerini takıyorlar, bol geliyor, hiç emniyetli değil. Gerçi Ruzy çok kolay adapte oldu. Psikolog vardı kreşte, adaptasyonunda sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum dedi. Öğretmeni de bilinçliydi aslında ama. Ben fazla dert ediyorum galiba.
Neyse geri kalan yarım gün için bakıcılar içime sinmeyince ve işyerim acaip yoğunlaşınca, en iyisi ayrılayım biraz daha Rüzgarla evde olayım dedim. O akşam Barış annesiyle konuşmuş benden gizli. "Anne son kez gel Ayça işten ayrılacak diye". Kadıncağız napsın geldi yine. İteleye kakalaya ilerliyoruz. 3 hafta sonra dönecek tabi.
Öyle işte...
Eki Görüntüle 263925
Geçenlerde de kolu dirseğinden çıktı. Dr. tak diye oturttu yerine. Yusuf'un da çıkmıştı değil mi Derya??
3 yıl mıı offf.. ayçaya yazmışsın ama yazmadan duramadım serapcım. öyle bakan erkek tipi ne zor oluyor eve tıkılıp kalıyor insan. ben gardırobumu bile yenilemek zorunda kalmıştım.3 yıl kalıcaz ayçacım inş. cbukgeçer..evden çıkamıyoruz cnm ya kimse türkçe konuşmuyor sanki farklı ülkedeyiz buranın çocukları çokk fırlama 2 yaşını dolduran sokaklarda büyüyor...erkekleri ök... gb bakıyo çok rahatsız edici oluyor zamanla alışıcaz çare yok
oy maşallah demek yedi buçuk oldu. allahım hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah..Kız canım. 7,5 aylık oldu :) Bir sorun yok çok şükür, iyi gidiyor. Didardaki kadar kilo almadım. 4 kilo aldım. Didarda bu ayda 7 kilo almıştım. Ama bebeğin kilosu iyi.
kesinlikle katılıyorum. mesela yiğit artık oyuncak neredeyse hiç oynamıyor. kendi bişiler bulunca bizle daha çok seviniyor. yaratıcı olmak lazım işte..Oyuncak almak çözüm değilmiş, evde basit malzemelerle oyun bulmak gerekiyor sürekli gerçekten.
Bağlantıları paylaşırsan çok sevinirim.
Geçen gün de yazdım inciminci.com çok güzel, ben yeni keşfettim blogcuanne yi iyi oldu.
Yoksa canları sıkılıyor kuzuların.
Geçen gün büyük bir düğmeye kalınca bir ip geçirip, iki elimle karşılıklı tutup sallladım sonrada ipi gergin tutunca düğme dönmeye başladı tabi.
Çocukluğumuzda yapılan basit bir olay ama.
İlgisini çekti oynadık bir süre iyi oldu
hoşgeldin menekşe. benim de oğluma anneanne ve çoğunlukla babanne bakıyor. senin paylaşımlarını da bekliyoruz..
herkese selam ben haziran annesiyim ama sizin sayfanızı okumayı çok seviyorum ne kadar güzel herkesin katılımı var. Paylaşım çok hoşuma gitti. benimde 19 haziran doğumlu oğlum var sizinkilerden yaklaşık 2 ay büyük. ben çalıştığım için oğluma ananesi bakıyor. geçen aya kadar bakıcısı vardı ama taşındık artık o yüzden anane bakıcak sağolsun.
oyy neler yaşamışsınız. çok geçmiş olsun. memeden ayırmak zaten zor bir de hastalık eklenmiş üstüne. serum filan.. okurken içim acıdı. rabbim bir daha göstermesin evlatlarımızın hiçbirine de inşallah. memeden kesmeye yarayan ilaçlar varmış. o sıtma filan yapmaması için. öyle bişi kullansaydın keşke canım.herkeze iyi aksamlarrr....
cok sevındım topik canlanmıs kanlanmıs... gireemedım epeydır, memeden kesme, hastalık derken fırsatım olmadı.
sonunda kesın bır kararlılıkla gecen persembe memeden kesmeye karar verdım. aksamına ben hastalandım bulantı kusama falan.noldugunu anlamadık,ilk aksam halıyle zor gectı hem ben hastayım hemde benı emmeden kesınlıkle uyumaz.Hakan baktı falan ama uykusu geldı atıyo kendını ordan oraya emcem demıyo ama ne ayakta sallanıyo ne uyuyo.hasta masta cıktık arabasıyla uyuttum.babasını ıstemedı,gece 11.5 araba turu yaptık neyse uyudu.ertesı gun uyanınca ıstedı ,uf oldu dedım bant yapıstırmıstım Gülimin tavsiyesı üzerine.meme operasyonumuzun 2. gecesı Şevval hastallandı, fecı sekılde kusma basladı ama öyle böyle degıl.mahvoldu kuzum,hıc bukadar kustugunu bılmem.hatta bu hastalıgından sonra diyorum meger bız hıc hastalık görmemişiz.gece acile yatış yaptık mecburen, 5-6 saat boyunca belkı 20 kere kusmustu cunku.sabahı zor ettık cocuk doktoruna götürmek için.mide bagırsak enfeksıyonu dedı ama tahlıllerı temız cıktı ıdrar ve kan.neyın nesıydı anlamadık.ilk defa serum yedı yavrum onu o halde görmek mahvettı benı.hıc bıse yemedı memeyıde kesmıs oldugumuz için emzıremedım 2 gun hıc bıse yemedı sayılır ama herseyde bı hayır varmıs eger araya bu hastalık girmeseydı belkı memeden kesme olayı cok sorunlu gececektı psikolojık olarak cok etkılenecektı.hıc ummadıgım kadar kolay bıraktık sayılır arada sordu sabah uuyandıgında cok pürüz oldu gece bı kac kere aglayıop istedı ama gectı cok şükür bugun tam 1 hafta gectı.tabı göğüslerım şişti, aktı, benı arada sıtma tuttu, ates bastı. menopozlulara döndüm ve cok halsızlık yaptı.Şevval hasta olmasa tum gun yataktan kalkmazdım heralde.ama anladımkı emdıgı ıcın hıc bırsey yemıyormus meger.şimdilerde cok şükür herseyı yıyor.gözlerim fal taşı şoktayım bu cocuk benım olamaz dıe :)) zaten 4 gunluk hastalık süresince 1.5 kılo kaybetmıstı 12ye düşmüştü.cabuk toparladı.Şevval bırde tiryakı gıbı emdıgınden şimdilerde onun yerıne ne koyacagını şaşırdı.2 gun boyunca süreklı köfte istedı,ama gunde belkı 10 kere.son 2 gundurde bademe sardık :)) emme isteği aklına geldıkce yerıne koyacak bıseler arıyor.
olamazzzamma uzun yazmışımmm buneeee konusmaya ihtiyacım varmıs döktürmüşüm :))
bence menü çok güzel. yiğit çoğunu yemiyor ne yazık kiminik kelebek:
memeden ayrılırken herşeyiniz üstüste gelmiş ama şimdiii iyi dimi annelik nekadar zor memeye alıştırmak zor ayırmak zor yemek yedirmek tam bir dert kilosuydu,boyuydu,vitaminiydi herşeyi biz düşünüyoruz okuduğum kadarıyla burdaki herkesin çocuğunun gelişimi ileri bizimki hala 11.300 gr.ve 87 boyunda yemesi çook problemlide değil seven seas balık şurubu içiyoruz hep:
,öğünlerimizde şöyle`;
sabah: tereyağında patlamamış yumurta biz ona patlatık yumurta diyoruz kendi patlatınca çok seviyor,tamek kahvaltım 1 bard. tereyağlı ekmek reçel domates ne varsa yiyiyoruz,canımız isterse peynir
ara öğün nesguikle süt yiyiyoruz yada yemiyor
pek öğle yemeği kavramı yok olursa çorba yada makarna
akşamüstü meyve
akşam yemeği biz ne yiyiyorsak oda yiyiyor
2 ay önceye kadar yatmadan önce mutlaka karışık tost ve süt içiyorduk şimdi tek süt onuda keçisütü içiriyoruz..
ama gün içinde sürekli buzdolabının içinde bana şunu ver bunu ver yemesede hepsini 1-2 ısırık yada kaşık alıp bırakıyor.
ve hergün elma hastalığımız var
ama yinede kilomuz düşük(((
ben de peynir yediremiyorum. ne yapılacak hiçbir fikrim de yokbenim oğlumda yoğurt ve peynir yemiyor. peyniri tostta ve bulamaç kahvaltıda yedirebiliyoruz. yoğurtta sadece meyveli yoğurt yiyor. nasıl alıştırıcam bilmiyorum. ayran filanda içmez. ama sütü seviyor Allahtan.
hoşgeldin canım. çok geçmiş olsun. o hastalık ne yazık ki bir hafta sürüyor. ilaçlar pek kar etmiyor. salgın mı ne biz de atlattık ailecek.önüm, arkam, sağım, solum sobbbeeeee
çok özledim sizleri, bugün yeni birşeyi keşfettim çok mutluyum iş yerinden giriyorum 12 ila saat 2 arası nete girebiliyorum her siteye izin vermeyen yer kk ya izin veriyormuş meğer gerçi çok yavaş 2 ye kadar anca yazarım ağır mağır iki kelam yazmakta güzel:))))
geçmişe bakamıyorum sayfalar çok ağır açılıyor ama umarım hepiniz iyisinizdir sizleri çok özledim hayatımın unutulmaz yeri burası ne olursa olsun giremesemde kk nın ayrı bi yeri var seviyorum hepinizi
benim iş tempom çok yoğun haftanın 2 günü duruşmalar, geri kalan 3 günde ise genel işlerden hiç vakit kalmıyor dolu dolu çalışma tempom var ama arkadaş ortamım müdürüm çok iyi sıkıntısız gidiyor şimdilik, hal böyle olunca işlerin yoğun olması koymuyor insana huzurlu bi ortamda çalışmak çok güzelmiş, sabah 7 de evden çıkıyorum otobüsle bileciğe gel, akşamları 6-6,5-7 kaçta çıkacağım hiç belli olmuyor o saatten sonra 35 km yol gidip eve varıyorum, yemekti, selinle ilgilenmekti hiçbirşeye vakit kalmıyor, ne nete girebiliyorum ne başka birşey,
seline gelince gün güne büyüdüğünü daha çok farkediyoruz, hergün yeni birşeyler öğreniyor, kendince bi kelime dağarcığı oluşturmaya çalışıyor, hiç olmadık bi cümle kurup bizleri şaşırtıyor, adam olacak çocuk daha bu yaşta çok hamarat dışarı çıkıyorsak yerde terlik, ayakkabı ne varsa alıp yerine ayakkabılığa koyuyor, bir şeyi nerden alıyorsa aynı yerine koyuyor vb, çok tertipli düzenli olacak sanırım hiç bana çekmemiş:)))) bi o kadarda inat ağlayarak sızlayarak bi şekilde istediğini yaptırıyor, ne yapalım sağlıklı olsunlar yeter,
pazar gününden beri hasta selin ateş, burnu tıkalı ne denediysek geçmedi, aferin şurup, dolven, klamoks antibiyotik, tonimer baby sprey, dün akşam yeniden dr.a götürdük iğne verdi devapen, 7 gün vurunacağız ömrümüzden ömür gidiyor, iğnedensonra korkuttu bizi yarım saat basmadı yürümedi ağlıyor yere bıraktığımızda falan en sonunda carrefoura götürdük ikna oldu orda yürümeye başladı içimiz rahat etti, sanırım bi 6 gün daha bizi böyle günler bekliyor,
daha yazacak çok şey var ama inanın mutluluktan aklıma gelmiyor, inşallah yazdıklarım gitmez, hepinizi ve kuzucukları öpüyırum, kendinize iyi bakın, fırsat buldukça girmeye çalışacağım,
benim oğlum yiğit bağırmak bi tarafa nasıl ağlıyor görsen böyle gözyaşları içinde. susar diyorum denedim ama susmuyor. istediği olana kadar. çaresini bilsek keşke..Kızlar aranızda istediği olmayınca çığlık atarak yaptırmaya çalışan bebişi olan varmı? Benim oğlum 3-4 aydır böyle maalesef çığlık atmaya başladı birde parkta yada eve bir çocuk geldiğinde herşeye benim diyor. Ellerinde ne görse benim diye istiyor. Düzeltmek için ne yapabilirim fikri olan varmı?
geçmiş ne kadar da çok birikmiş. Umarım unuttuğum yoktur arkadaşlar..
Bize gelince.. Yiğit bu sene fena halde arkamızdan ağlıyor. Mecburen o diğer odalarda anneannesiyle oyuna dalınca sessizce çaktırmadan kaçıyoruz. Aslında sabiha paktunanın anne işte kitabında göstererek gidin diyor. Yani oğlum kızım ben gidiyorum geleceğim deyin. Bi şarkı bi söz belirleyin onu her evden çıkışınızda ve her eve gelişinizde hep rutin tekrarlayın diyor. Yani çocuk döneceğinizi anlasın diyor. Fakat bu durum yiğitte ters tepiyor. Denedim. şarkıyı söylemeye başlayınca yiğit bizden önce gidip ayakkabılarını alıyor ve kapının önünde bekliyor. Onunla çıkmazsakta nasıl ağlıyor nasıl ağlıyor... Dışarıya çıkarmak bile kar etmiyor. Elleriyle yok işareti yapıp dudaklarını büze büze ağlıyor. Ama abartmıyorum belki de iki saat yani. Susmuyor kolay olmuyor gönlü. Bu durum bizi gerçekten çok üzüyor ve zorluyor bu sene..
peyniri alışsın die çok çok erkenden vermiştim çok şükür seviyor memeden kesincede tüm günü peynirle geçirmişti birde dr.umuz hep kefir içirin diyordu ordan ayrancı olduk çıktık tostta peynire alışır belki öyle devam et nie böyleki şimdikiler çevremdeki çoğu kişinin çocuğu peynir yemiyorbenim oğlumda yoğurt ve peynir yemiyor. peyniri tostta ve bulamaç kahvaltıda yedirebiliyoruz. yoğurtta sadece meyveli yoğurt yiyor. nasıl alıştırıcam bilmiyorum. ayran filanda içmez. ama sütü seviyor Allahtan.
hoşgeldin sende çalışan annelik çok zor allahtan ben şimdilik evdeyim 1-2 daha erteledik çalışmayıSlm kızlar ne güzel şeyler yazmışınız yine
menekşe hoşgeldinnn bende yeni sayılırım bir kaç aydır bakıyorum
ama pek paylaşamıyorum bol bol okyrm ya bide pek kimseyi tanımadığımdan
benimde 23/09/2009 dğumlu azra adında bir kuzum varr
bende çlşyrm yavruma ananesi bakıyor.
allah kolaylık versin çok zor görmezden gelsen yaptıklarını belki sen umursamazsan vazgecer ama dışardayken bunu yapmak zor olur bizim halkımız hemen kadına bak çocuğuyla ilgilenmiyor der...Kızlar aranızda istediği olmayınca çığlık atarak yaptırmaya çalışan bebişi olan varmı? Benim oğlum 3-4 aydır böyle maalesef çığlık atmaya başladı birde parkta yada eve bir çocuk geldiğinde herşeye benim diyor. Ellerinde ne görse benim diye istiyor. Düzeltmek için ne yapabilirim fikri olan varmı?
sayılır :)) kolay canım hersey üstüste geldı.ancak bukadar olurdu yanı. yazmayı unuttum bıde diş patlatıyodu hasta oldugunda.kök dişi ates yaptı bıraz.şimdi cok ıyı 3-4 gun sürdü ama 2 süründürdü kusması 2 gunde hasta halı vardı bıttı gıttı cok şükür.şuan yemesı cok iyi maşallah ama bence Lenada cok iyi yiyor.yapısal yanı cok kasma, yemese evet sorun edersın ama gayet ıyı kahvaltı ara ögünlerı vs var.kımısı cok yakar kımısı az yakar.netıcede resımlerden gördüğümüz kadarıyla anne baba gıbı zayıf olucak sanırım, armut dibine düşer:))
aynen canım sabiha paktunanın kitabını bende aldım ama dediğin gibi bu taktik işe yaramıyor. Bende gizlice kaçmak zorunda kalıyorum içim acıyarak.
geçmiş ne kadar da çok birikmiş. umarım unuttuğum yoktur arkadaşlar..
bize gelince.. yiğit bu sene fena halde arkamızdan ağlıyor. mecburen o diğer odalarda anneannesiyle oyuna dalınca sessizce çaktırmadan kaçıyoruz. aslında sabiha paktunanın anne işte kitabında göstererek gidin diyor. yani oğlum kızım ben gidiyorum geleceğim deyin. bi şarkı bi söz belirleyin onu her evden çıkışınızda ve her eve gelişinizde hep rutin tekrarlayın diyor. yani çocuk döneceğinizi anlasın diyor. fakat bu durum yiğitte ters tepiyor. denedim. şarkıyı söylemeye başlayınca yiğit bizden önce gidip ayakkabılarını alıyor ve kapının önünde bekliyor. onunla çıkmazsakta nasıl ağlıyor nasıl ağlıyor... dışarıya çıkarmak bile kar etmiyor. elleriyle yok işareti yapıp dudaklarını büze büze ağlıyor. ama abartmıyorum belki de iki saat yani. susmuyor kolay olmuyor gönlü. bu durum bizi gerçekten çok üzüyor ve zorluyor bu sene..
Herkese ii geceler gecmise bakamadin teldeb giriyorum suara yine yogunum cannim annem ameliyat oldu sinir sikismasi vardi bileginde actiklatinda kireclene ve yapisik sinirler varmis baya zor olmus lokel oldugu icin hemde cok uyustutmamalari gerekiomus bu sefer cok aci hissetmis tansiyonu yukselmis ameliyati yarida kesip sakinlestirici filan vurmuslar sabah kalkip oraya gidiyorum gelen gideb oluyor bu aradaa kisliklari yapiorun ama yavas yavas tursu isini bitirdim ama belim koptu resmen....
Ev konusuna gelince gokhanla hic konusmadin ama 2 gun once beni aradi eve bakmaya gelecekler die neyse kadin evu begendi filan tmm dedi ama sonra yuksek gelmis fiyat almadilar sonra dedim ne is bu die cikacagiz dedi biran once satalim dedi ama yine bisi demedim sonumuz hayrola:)
Yeni ark lar gelmis sibel serap minisim ayca gelmia son gorduklerimden hos geldinizzz
Kızlar aranızda istediği olmayınca çığlık atarak yaptırmaya çalışan bebişi olan varmı? Benim oğlum 3-4 aydır böyle maalesef çığlık atmaya başladı birde parkta yada eve bir çocuk geldiğinde herşeye benim diyor. Ellerinde ne görse benim diye istiyor. Düzeltmek için ne yapabilirim fikri olan varmı?
herkeze iyi aksamlarrr....
cok sevındım topik canlanmıs kanlanmıs... gireemedım epeydır, memeden kesme, hastalık derken fırsatım olmadı.
sonunda kesın bır kararlılıkla gecen persembe memeden kesmeye karar verdım. aksamına ben hastalandım bulantı kusama falan.noldugunu anlamadık,ilk aksam halıyle zor gectı hem ben hastayım hemde benı emmeden kesınlıkle uyumaz.Hakan baktı falan ama uykusu geldı atıyo kendını ordan oraya emcem demıyo ama ne ayakta sallanıyo ne uyuyo.hasta masta cıktık arabasıyla uyuttum.babasını ıstemedı,gece 11.5 araba turu yaptık neyse uyudu.ertesı gun uyanınca ıstedı ,uf oldu dedım bant yapıstırmıstım Gülimin tavsiyesı üzerine.meme operasyonumuzun 2. gecesı Şevval hastallandı, fecı sekılde kusma basladı ama öyle böyle degıl.mahvoldu kuzum,hıc bukadar kustugunu bılmem.hatta bu hastalıgından sonra diyorum meger bız hıc hastalık görmemişiz.gece acile yatış yaptık mecburen, 5-6 saat boyunca belkı 20 kere kusmustu cunku.sabahı zor ettık cocuk doktoruna götürmek için.mide bagırsak enfeksıyonu dedı ama tahlıllerı temız cıktı ıdrar ve kan.neyın nesıydı anlamadık.ilk defa serum yedı yavrum onu o halde görmek mahvettı benı.hıc bıse yemedı memeyıde kesmıs oldugumuz için emzıremedım 2 gun hıc bıse yemedı sayılır ama herseyde bı hayır varmıs eger araya bu hastalık girmeseydı belkı memeden kesme olayı cok sorunlu gececektı psikolojık olarak cok etkılenecektı.hıc ummadıgım kadar kolay bıraktık sayılır arada sordu sabah uuyandıgında cok pürüz oldu gece bı kac kere aglayıop istedı ama gectı cok şükür bugun tam 1 hafta gectı.tabı göğüslerım şişti, aktı, benı arada sıtma tuttu, ates bastı. menopozlulara döndüm ve cok halsızlık yaptı.Şevval hasta olmasa tum gun yataktan kalkmazdım heralde.ama anladımkı emdıgı ıcın hıc bırsey yemıyormus meger.şimdilerde cok şükür herseyı yıyor.gözlerim fal taşı şoktayım bu cocuk benım olamaz dıe :)) zaten 4 gunluk hastalık süresince 1.5 kılo kaybetmıstı 12ye düşmüştü.cabuk toparladı.Şevval bırde tiryakı gıbı emdıgınden şimdilerde onun yerıne ne koyacagını şaşırdı.2 gun boyunca süreklı köfte istedı,ama gunde belkı 10 kere.son 2 gundurde bademe sardık :)) emme isteği aklına geldıkce yerıne koyacak bıseler arıyor.
olamazzzamma uzun yazmışımmm buneeee konusmaya ihtiyacım varmıs döktürmüşüm :))