2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gulicim esasinda havalar bozmadan bi kacmak gelmek isterdm sana.ama hic cesaretim yok inanki uzun yol durmazsa naparim bilmem. Bu ara gezmeye cok alisti cokda seviyor birilerine gidelim birileri gelsin ama cocuk iste gunu gunune tutmuyo.

Annem trabzona gitmisti on gundur yoktu.dun babam bendeydi bizde kalmisti duru nasil dedeci cok mutluydu sabah kalktiginda dedesini salonda gorunce cok sevindi.baktim hava guzel corbasini termosa koyup ekmegini ivirini zivirini cantasina doldurup saat 11i geciyordu hadi dedesi duruyu viaporta gezmeye goturelim dedim.masallah cok uyumluydu orada doga kolejinin dahiler okulu tanitimi vardi.iste kucuk masalar sandalyeler aktiviteler falan orada onlarla oynarken tikadim agzina :)) ekmekli corbasini.uyku saati geldi soz verdim diye tirtila bindirdim ama benimkinde hic tepki yok uyuycak sarhos gibi tepkisiz bakiyo sadece sonra pusetine koyduk.dedesi mescide gitti namaza biz kizimla pusette oturdu inanamadim.uyur dedim uyumadi babam geldi sonra eve donelim hadi dedik bi baktik uyumus kuzuuu:))
Baba kiz torun madoda goturduk tatlilari.en son babamla lise yillarinda boyle keyifli muhabbet ve basbada yemrk yemistim.ne cok zaman gecmis ustunden.
Cok iyi geldi bana ve bize:))
Aksamada anneannesini karsilamaya havaalanina gittik.ayyy cok mutluydu.yalniz havaalaninda guvemlikte sutyenimin metalleri olsa gerek ötüp durdum en sonda bir bayan gorevli aradi.kehkehhhh
Ayyy ne cenem acilmis.

facede bi esra bacimla arkadasiz herkesin orjinal adini bilmiyorum eklesenize ayol beni ))guli sen yoksun galiba

Meneksehosgeldn cnm
Evrimmmnaber nasil kuzeyin istahi ayni tempo kosturmaya devam mi ?
Ev hanimligi supersin yani yalniz 15 dakikada karniyatik birda makarna birde yanina kuzeyyyy helal olsun sana nediyeyim.

Ya fotograf nerefen ekliyorduk en kolayindan??

cnm konuya cevap veri tıklayınca sayfa açılıyor ya orada eklentileri seç oradanda dosya seç masüstündemi neredeyse resmin. sonra aç de.

hoşgeldın Sibel.. demek sızde hasta oldunuz,gecmıs olsun.gırebılecek olmanada sevındım burası bugunlerde baya canlandı sayılır :)) kolay gelsın sana
cocukların genelınde var zaten sahıplenme benım bu demeler falan.bence yapılabılecek en guzel sey yasıtlarıyla bol bol bıraraya gelmesı.nekadar soyutlanırsa okadar bilenir bence.Şevvalde oyuncak kıskanma huyu hıc yoktu ama ondan buyuk olanlar hep elınden cektı, benım falan dıe alınca, oda ögrendı.şimdi gücü yetene Şevvalde aynını yapıyo :)) ama gayet sakın bı dılle anlatıyorum beraber oynayın,hoş anlamıyo ama elbet bıgun anlıycaklar :)) hadı al kardese baska verelım ozaman dıorum.secenek sunuyorum bunumu ıstersın bunumu dıe.
evet canım hersey üstüste geldı.ancak bukadar olurdu yanı. yazmayı unuttum bıde diş patlatıyodu hasta oldugunda.kök dişi ates yaptı bıraz.şimdi cok ıyı 3-4 gun sürdü ama 2 süründürdü kusması 2 gunde hasta halı vardı bıttı gıttı cok şükür.şuan yemesı cok iyi maşallah ama bence Lenada cok iyi yiyor.yapısal yanı cok kasma, yemese evet sorun edersın ama gayet ıyı kahvaltı ara ögünlerı vs var.kımısı cok yakar kımısı az yakar.netıcede resımlerden gördüğümüz kadarıyla anne baba gıbı zayıf olucak sanırım, armut dibine düşer:))

hoşgeldin canım. çok geçmiş olsun. topraktan mikrop kaptı demek kuzucuk. kıyamam.. ben de kumlarla oynasın diye götürüyorum yiğiti fakat oynamıyor pimpirikli işte. kime çektiyse.. tatiliniz de güzel geçmiş ne güzel. ben götürmeye cesaret edemedim yiğiti tatile. başbaşa bi tatil yaptık biz de. zor oldu özlemi fakat güzeldi yine de..
hoşgeldin özlemcim. iş yeri sıkıntıları devam ediyor üzüldüm inşallah biran önce herşey istediğin gibi olur. tabi özde etkilenir etkilenmez mi canım benim. kendi iş yerinde kendin çalışmazsan yürümüyor işte en olumsuz tarafı ne yazık ki. genelde çalıştırılan elemanlar ya çalıyor çırpıyor ya da işi boşveriyor savsaklıyor. hakkıyla kazanan az ne yazık ki...
nur üzülme. iki evladının sana ihtiyacı var. boşver nasılsa er geç düzelir sonra kendini üzdüğünle kalırsın. tabii keşke geçseydiniz kendi evinize ama olmadıysa da bir hayır vardır inşallah. sen iyi ol ki oğullarında iyi olsun tamam mı?
teşekkür ederiz.
evet gerçekten çok yoruyor ama bir o kadar da güzel şehir. anlamış değilim.. fakat isterim yani ölmeden şöyle bikaç sene de olsa istanbulda yaşamak. fazla yaşlanmadan olsa iyi olur tabi :)
ben de o salıncağı reklamda görünce beğenenlerdenim. ama almayı düşünmedim düşer diye ben de. diğer şu parktaki salıncak türlerinden aldık o var tavanda çakılı. onda yemek filan yediriyoruz. uyumadan önce sallayıp sersemletiyoruz. ona sığmayınca da bundan alırız artık.
Selamlar Evrim
Oturak aldın mı? Oturtmaya razı edebildin mi Kuziyi?
Biz beze devam ediyoruz çişin lafı bile edilmiyor şu sıra...
bizde de öyle. daha hiç hazır değil tuvalet eğitimine..
yiğitte oynar mı ki yaa çok tereddütte kaldım gittim aldım aldım geri yerine koydum. ağzına götürür diye korkuyorum ben.
hoşgeldin. demek doğu göreviniz çıktı. inşallah rahat edersiniz. ben de geçen sene doğu görevindeydim fakat af çıkınca kurtuldum şükür. inşallah sende biran önce kurtulursun..

kreş kreş kreş.. off ne zor bir konu değil mi. bakıcıdan iyi geliyor sanki bana hem sosyalleşir diye ama insan yinede tereddütte kalıyor. içine sinmediyse biraz daha araştır derim belki değiştirirsin daha içine sinen bir yer bulursun filan.. inşallah yolunda gider herşey aklın yavrunda kalmaz canım..
3 yıl mıı offf.. ayçaya yazmışsın ama yazmadan duramadım serapcım. öyle bakan erkek tipi ne zor oluyor eve tıkılıp kalıyor insan. ben gardırobumu bile yenilemek zorunda kalmıştım.
Kız canım. 7,5 aylık oldu :) Bir sorun yok çok şükür, iyi gidiyor. Didardaki kadar kilo almadım. 4 kilo aldım. Didarda bu ayda 7 kilo almıştım. Ama bebeğin kilosu iyi.
oy maşallah demek yedi buçuk oldu. allahım hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah..
kesinlikle katılıyorum. mesela yiğit artık oyuncak neredeyse hiç oynamıyor. kendi bişiler bulunca bizle daha çok seviniyor. yaratıcı olmak lazım işte..
hoşgeldin menekşe. benim de oğluma anneanne ve çoğunlukla babanne bakıyor. senin paylaşımlarını da bekliyoruz..
oyy neler yaşamışsınız. çok geçmiş olsun. memeden ayırmak zaten zor bir de hastalık eklenmiş üstüne. serum filan.. okurken içim acıdı. rabbim bir daha göstermesin evlatlarımızın hiçbirine de inşallah. memeden kesmeye yarayan ilaçlar varmış. o sıtma filan yapmaması için. öyle bişi kullansaydın keşke canım.
bence menü çok güzel. yiğit çoğunu yemiyor ne yazık ki zayıf da olsa o vitaminini mineralini alıyor sonuçta üzülme. ben öyle zayıf büyümüşüm ki. önemli olan sağlıklı olması..
ben de peynir yediremiyorum. ne yapılacak hiçbir fikrim de yok
hoşgeldin canım. çok geçmiş olsun. o hastalık ne yazık ki bir hafta sürüyor. ilaçlar pek kar etmiyor. salgın mı ne biz de atlattık ailecek.
benim oğlum yiğit bağırmak bi tarafa nasıl ağlıyor görsen böyle gözyaşları içinde. susar diyorum denedim ama susmuyor. istediği olana kadar. çaresini bilsek keşke..

geçmiş ne kadar da çok birikmiş. umarım unuttuğum yoktur arkadaşlar..

bize gelince.. yiğit bu sene fena halde arkamızdan ağlıyor. mecburen o diğer odalarda anneannesiyle oyuna dalınca sessizce çaktırmadan kaçıyoruz. aslında sabiha paktunanın anne işte kitabında göstererek gidin diyor. yani oğlum kızım ben gidiyorum geleceğim deyin. bi şarkı bi söz belirleyin onu her evden çıkışınızda ve her eve gelişinizde hep rutin tekrarlayın diyor. yani çocuk döneceğinizi anlasın diyor. fakat bu durum yiğitte ters tepiyor. denedim. şarkıyı söylemeye başlayınca yiğit bizden önce gidip ayakkabılarını alıyor ve kapının önünde bekliyor. onunla çıkmazsakta nasıl ağlıyor nasıl ağlıyor... dışarıya çıkarmak bile kar etmiyor. elleriyle yok işareti yapıp dudaklarını büze büze ağlıyor. ama abartmıyorum belki de iki saat yani. susmuyor kolay olmuyor gönlü. bu durum bizi gerçekten çok üzüyor ve zorluyor bu sene..

şu günlerde bir gerginlik bir sinir bende anlamadım gitti. sebepsiz... bir haftadır her gün kabus görüyorum. rahat gecem yok. sabah yorgun uyanıyorum. zamansız ağlamak geliyor içimden. sebepsiz.. dün yine rahimden sancı girdi. dış gebelik dönemimdeki gibi. doğum kontrol hapını bırakmıştım ondan mıdır bilmem. tekrarlarsa doktora gideceğim bakalım inş tekrarlamaz. mahvediyor çünkü beni.

aynen canım sabiha paktunanın kitabını bende aldım ama dediğin gibi bu taktik işe yaramıyor. Bende gizlice kaçmak zorunda kalıyorum içim acıyarak.

peyniri alışsın die çok çok erkenden vermiştim çok şükür seviyor memeden kesincede tüm günü peynirle geçirmişti birde dr.umuz hep kefir içirin diyordu ordan ayrancı olduk çıktık tostta peynire alışır belki öyle devam et nie böyleki şimdikiler çevremdeki çoğu kişinin çocuğu peynir yemiyor
hoşgeldin sende çalışan annelik çok zor allahtan ben şimdilik evdeyim 1-2 daha erteledik çalışmayı
allah kolaylık versin çok zor görmezden gelsen yaptıklarını belki sen umursamazsan vazgecer ama dışardayken bunu yapmak zor olur bizim halkımız hemen kadına bak çocuğuyla ilgilenmiyor der...

evet bana benzediyse dediğin gb babamız benden çok iyi yine annelik işte kıyaslamaya giriyoruz illa...

fatmacım saol sen cabuk yırtmışsın darısı başımıza ama buraları sen gördüğün için nedemek istediğimi ruh halimi anlamışsındır

elektirikler sürekli gidip geliyor dışarda çok rüzgar var şimşek çakıyor ve şimdide yağmur başladı gündüz hava çok güneşliydi lojmanın parkına gittik oynamaya bize iyi geldi

Herkese ii geceler gecmise bakamadin teldeb giriyorum suara yine yogunum cannim annem ameliyat oldu sinir sikismasi vardi bileginde actiklatinda kireclene ve yapisik sinirler varmis baya zor olmus lokel oldugu icin hemde cok uyustutmamalari gerekiomus bu sefer cok aci hissetmis tansiyonu yukselmis ameliyati yarida kesip sakinlestirici filan vurmuslar sabah kalkip oraya gidiyorum gelen gideb oluyor bu aradaa kisliklari yapiorun ama yavas yavas tursu isini bitirdim ama belim koptu resmen....

Ev konusuna gelince gokhanla hic konusmadin ama 2 gun once beni aradi eve bakmaya gelecekler die neyse kadin evu begendi filan tmm dedi ama sonra yuksek gelmis fiyat almadilar sonra dedim ne is bu die cikacagiz dedi biran once satalim dedi ama yine bisi demedim sonumuz hayrola:)

Yeni ark lar gelmis sibel serap minisim ayca gelmia son gorduklerimden hos geldinizzz

aynen canım sabiha paktunanın kitabını bende aldım ama dediğin gibi bu taktik işe yaramıyor. Bende gizlice kaçmak zorunda kalıyorum içim acıyarak.

Geçen yıl ben de hep Didara görünmeden çıktım. Bu yaz Didar bana yapışık yaşadı. Bırakıp gitmek şöyle dursun banyoya bile girince evde "anneee, annecimmm nenesin, anneeem" diye beni arıyordu. O arayışları duydukça içimin nasıl acıdığını tahmin edersiniz. İşe başlamak fikri kabus gibiydi. Bu yıl hiç bırakmayacak, daha fazla tutturacak diye... bu yıl ilk 2 hafta gittiğimi görünce mızmızlanıyordu. Kapıyı kapatınca evde biraz beni arıyordu, ama çok sürmüyordu 2 dk.. bakıcı "kızımın annesi işe gitmiş ona mamalar getircek, ciciler alacakmış, gel biz şunu yapalım" vs... diyip hemen dikkatini başka yere çekiyordu. İki hafta sonra ben bir sabah onu öpüp çıkmak istedim. Öptüm, "Didar bak ben işe gidicem, sana gelirken çukulata alıcam." dedim. Ağlamaya başladı. Yok ağlama hadi bana el salla annecim dedim. Ben gülerek el salladım ve kapıyı kapattım. Ama arkamdan yaşlı gözlerle bakışı hala aklımda Akşam gelirken hoşlanacağı birşeyler alıp geldim. (İlk hafta boyunca zaten hep ona birşeyler alıp geliyordum. Artık kestik.) Ertesi gün beni kendi yolcu etmeye başladı. Bana "anne oku, iş" dedi. evet okula gidicem kızım hadi öpüşelim dedim. Beni öptü, arkamdan el salladı, hoşçakaaal diye gönderdi. Nasıl sevinmiştim anlatamam. O günden beri beni kapıdan yolcu ediyor. Allah tüm çalışan annelere nasip etsin. zor bir süreç ama gittiğinizi görmesi, ona el sallamanız ve bu konudaki kaygınızı yansıtmadan gülerek, öperek vedalaşmanız bir süre sonra belki işe yarayabilir. Alışacaklar, başka yolu yok, sizi çooook iyi anlıyorum.

annene çok geçmiş olsun canım. ev konusunda hayırlısı olsun.

evet var :) dün iki ayrı parka gittiğimiz halde eve gelmeden 3. bir park istedi. gitmeyince kıyameti kopardı. ağladı, bağırdı. Ben bu tip durumlarda kararlı oluyorum ve gitmeyeceğimizi açıklayarak başka şeylere yönlendirmeye çalışıyorum. Bizim altımızda oturan eylem ablamız var onu çok seviyor. Sokakta çırpınıp ağlarken, eylem evde mi acaba Didar, eyleme bakalım mı dedim. "eye, eye bakalım" dedi. burnunu çeke çeke eve yollandı. eylem ablasında 5 dak. oyalandı sonra eve geldik. başka zaman başka yöntemlerle dikkatini dağıtıyorum ama çığlık atıp tutturma moduna girdiği birşeyi yapmıyorum. Ha bir de o durumlarda olabildiğince sakin ve soğuk kanlı kalmaya çalışıyorum. Sanki herşey yolundaymış, hiç birşey olmamış gibi, gülmüyorum ama agresif ve sinirli de olmuyorum. Nasıl desem, soğuk kanlı, ama kızgın değil. Ben kızgın olduğum zamanlar daha çok inatlaşıp üstüme geliyor.

Çok geçmiş olsun canım. Çok üstüste gelmiş. Şükür ki toparlamışsınız.

Gunaydiin

Suan halimi bi gorseniz bi tarafimda musti bu tarafimda yigit uyuyo uzun zamandir ilk defa bu saate kadar uyuyorlar normalde musti odasinda yatar ama bizim ust kattakiler cok gurultu yapiolar son 4 gundur gece agliyarak yanimiza gelio ses gelio die. Sabahlari odasinda oynasa ses gelince yukardan bagrarak yanima gelio bu korkuyu nasil yenecegiz acaba? Ama ole az ses olmuyo onun ustundeki tasindi oglu uni ye hazirlaniodu cok ses yaptiklari icin kavga ettiler ve ciktilar..

oyy maşallahh kkimler gelmiş.

sibecim gözun aydın demek kk yasak değilmiş. hadi bakalım bekliyoruz artık yazılarını.
selinin göz le ilgili sorun vardı ya o ne oldu?

ateş ve burun tıkanıklıgı ve her ilaca ragmen geçmemesi diye yazınca aklıma 6.cı hastalık geldi. son zamanlarda cok sık duyuyorum selinin keyfi yerindeyse sadece ateş varsa bide bunu sorun doktora..
bi kaç gun sonraateş düşüp vucudunca kırmızı dökuntuler oluyormuş?

minnak tubamda gelmiş. demek şevvalin meme kesme operasyonu hastalıkla birleşti ahhh kıyammam yaa.çok çok geçmiş olsun.bende afikdeki memeden sonra iştah konusunda şaşkın ım. gerçekden memenin yerini doldurcak şeyler araştırıyoruz hep. aklına gelmiyor artık ama bi boşluk var elbet. malum 2 yıldır bagımlıydı. neyhseki atlattık bunuda.!
şimdi sırada wc eğitimi var. allah yardımcımız olsun.

esrako esra valla yazılarını arıyorum bende. hadi artık yavvnaza çekme kendini gel yaz. paylaş:))

bugün oğlum ilk defa ağlamadan beni işe gönderdi çok mutluyum... bu sabah konuştum onunla gerçi daha evveldende denemiştim ama işe yaramamıştı.. neyse bu sefer mam(tamam) deyip ağlamadı...inşallah devamı gelir..

yeni gelen arkadaşlar olmuş,hoş geldiniz geç geldiniz ama topiğinbu hali bile cezbettiyse vayy canına diyorum!!!

ebrucum baba kız torun güzel bi gun geçirmişsiniz belli. ne güzel.
sen viaport yazınca offf çok uzak ya didim sonra aklıma geldi sana en yakın yer dimi.!
gelme konusunda bi görüşelim:)

fatma yiğit madem aglıyor siz giderken sizde ona göstermeden gidin bazen teorik bilgiler pratikde uygulanamaz ya buda onlardan.
onlar başka odada oyanılırken yoklugunuzu farketmiyorsa yani size en uygunu nasılsa öyle yapın
bu arada maşallah yiğite demek sen şarkıya başlayınca gidip ayakkabısını giyiyor.:)akıl küpü bu sıpalar maşalallah.

gerginlik ve kabuslarla ilgili sana tavsiyem her gece yatmadan 3 nas 3 felak suresini okuman. hatta yiğitede oku. aslında her insanın okuması gerekir. okuyamıyacak yaştakilerede ebebeynlerinin okuması gerekir..hem negatif enerjiyi hemde gerginliğini alır.
herşeyin Yaratıcısna sıgınmak en mantıklısı. nacizane dülüncem.

bilmiyorum becerebildimmi eklemeyi daha once buradan hiç eklememiştim

bu Ayse Duru'yla yaptıgımız bır faaliyet baya aa eglendik
pirit cocuk makası ve boyama kalemleriyle kagıt lazım
bu arada ben suda cok rahat akıp cıkabilen toksik madde içermeyen boya kalemleri almiştim aylardır onu kullanıyorum cunku benimki bir sure sonra kendini boyama baslıyor :))yada yerleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…