2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gurme kuzy ...bu kadar uğraşa o yemekler yenmeyince insan tuhaf oluyor..

yazdıklarından cok etkılendım.. ne.. neden.. nıye..?? yıne bır suru soru oldu kafamda.. en kısa zamanda konusalım.. sen bana susma.. kıme susarsan sus eywallah da.. bana susma.

herkese selam.. ara ara bende topiğe girip okuyordum.fakat sayfalar hiç ilerlemiyordu.o yüzden de yazmak gelmiyordu içimden.
ama artık havalar soğumaya başladı. herkes evine toplanıyor. artık bol bol yazışmalar olur heralde.ufaktan ufaktan bir canlanma olmuş topikte.
biraz kendimizden bahsedeyim.kıvanç çok yaramaz oldu. o sakin sus pus çocuk gitti. yerine afacan 5 dk bile oturmayan,
bir yere gittiğimizde elimden tutmak istemeyen, gel dediğim zaman hemen yere oturup inatlaşan bir çocuk oldu çıktı.
boyumuz 93 cm kilomuz 14.700 olmuş. çok şükür yememiz içmemiz yerinde.inanılmaz derecede araba hastası.
nerdeyse bütün araba markalarını sembollerinden tanıyor.söylemeside çok hoş teno(renault) missan(nissan) fundai(hyundai) toyok (toyoto) gibi.
konuşma konusunda da onu şaşkınlıkla izliyoruz.o kadar çok biliyor ki anlatamam.her duyduğunu anında kaydediyor.
uzun uzun cümleler kuruyor.birde 10 a kadar saymayı öğrendi luli tv sayesinde.bazen arada atlıyor diyorum aradakiler nerde anne yuttum onları yuttum diyor.
size küçük bir anımızı anlatayım. geçen akşam ayağıma aldım sallıyorum. o da sürekli kıpır kıpır kıpırdanıyor.
elide poposunda kaşıyıp duruyor. sanırım bez sıkmıştı.anneciğim noldu ndn kıpırdıyorsun ne var poponda dedim.
anneciğim kurt var popomda kurt diyor.ayy şaşırdım kaldım.artık herşeyi anlıyorlar.çok dikkat etmek gerekiyor konuşmalarımıza.

tuvalet eğitimine gelince iki defa girişimde bulundum fakat ikisi de hüsranla sonuçlandı.
ilk denememi ağustos başında yaptım.önce direk tuvalete oturtayım dedim.lazımlıkla uğraşma sonra tekrar tuvalete alıştırmak zor oluyor diye birkaç kişi akıl verdi.
tuvalete oturduk.ilk gün güzeldi. gel anneciğim çişş yapalım diyordum.yarım saata arayla çişe götürüyordum yapıyordu.sonra sıkılmaya oturmak istemiyorum demeye başladı.çişş varmı diye soruyorum hayır yok diyor 3-4 dk sonra anne çiş yaptım diyor bir gidiyorum yere yapmış.dedim bu böyle olmayacak biraz erteledim ve bayram bitiminde tekrar denemeye başladım. en iyisi lazımlığa oturtayım belki tuvaletteki delikten korkmuştur diye düşündüm.lazımlığı aldık.odaya ortasına koydum tvye bakıp belki yapar diye. ilk önce oturmaya başladı.1-2 defa yaptı. sonra yine sıkılmalar başladı oturmayacağım demeye başladı.onun çok sevdiği bir horoz var ilgisini çekmek için gel dedim bak horozda yapıyor falan ayy senmisin onu diyen bütün oyuncaklarına çiş yaptırmaya başladı anne arabada yapsın anne ayıcıkta yapsın anne buda yapsın şuda yapsın deken hadi dedim şimdi kıvanç yapsın bir güzel oturdu bekledi anne bitti dedi.ahh dedim çok şükür bu kadar kolaymıydı bu.bir kalktı ki ortada ne çiş var ne kaka. sadece oyun oynuyor bütün oyuncakları yaptırıyor hadi sende yap deyince yaptım deyip ağzıylada çişşşş deyip işin içinden çıkıyor.ara ara soruyorum çiş varmı diye yapıcakmısın diye yapıcam diyor hadi gel diyorum bu seferde yapmıcam diyor.he birde lazımlığa oturtuyorum hadi sen otur yap diyorum sonra benim yanında olmadığım bi anda lazımlıktan kalkıyor yere yapıyor gelip beni çağırıyor anne bitti yaptım diyor nereye yaptın diyorum buraya diyor birde bakıyorum yere yapmış yaptığı yeride gösteriyor munzur.lazımlıkta oturmak ona sıkıcı geliyor.ben bu konuda çok sabırlı olamıyorum sürekli yere yapması beni kızdırıyor bu sefer bağırıyorum. dedim bu böyle olmayacak artık seneye tekrar denerim.

2 gündür de hastanedeydik.oğlumla ikimiz zehirlendik.marketten çikolata aldım.belki bilirsiniz eskiden cino diye çikolatalar vardı.baktım markete gelmiş.2 tane aldım birini kıvanç yedi diğerinide tam dolaba koyuyordum çok erimişti.neyse dedim koymayayım şimdi batırmayayım heryeri atıverdim ağzıma.zaten küçük parmağım kadar bişey. kıvançı uyuttum.ağlayarak uykudan uyandı hiç yapmadığı bişey.dedim rüya falanmı gördü.noldu oğlum dedim anne kusucam dedi.zaten demesiyle kusması bir oldu. allah allah dedim noldu acaba? o günde güliyle telde konuşmuştuk afik kustu falan demişti.dedim salgın falan var heralde.sonra çocuk sürekli kusmaya başladı.düşündük yediği bişeymi dokundu ben ne verdim bu çocuğa dedim.değişik olarak çikolata yedi hemen çöpe gittim tarihine baktım ne göreyim son kullanma tarihi
06/2011 yazıyor.bana bişey olmamıştı onu etkiledi aldım hemen hastaneye serum falan takıldı çok şükür o atlattı. gece bende bir bulantı ve karın ağrısı başlamazmı sonradan da beni vurdu bende etkisini geç gösterdi dünde ben hastanedeydim serum falan derken bugün toparlandık iyiyiz.siz siz olun sakın tarihine bakmadan bişey almayın.ben aslında çok dikkat ederim böyle şeylere ama dalgınlığıma geldi işte.

yazdıklarından cok etkılendım.. ne.. neden.. nıye..?? yıne bır suru soru oldu kafamda.. en kısa zamanda konusalım.. sen bana susma.. kıme susarsan sus eywallah da.. bana susma.

yanıtlarım tatmin etmemiş hatta daha çok soru işareti oluşturmuş..(
en kısa zamanda arayacağım seni...:))

hoş geldin..ikinizede çok geçmiş olsun..

hoş geldin..ikinizede çok geçmiş olsun..

hoşbulduk deryacığım.. sizede geçmiş olsun. dalgınsın sanırım bu aralar belli canın bişeylere sıkılmış.
kafanın karışması normal iki çocukla uğraşıyorsun. biz birtaneyle neleri karıştırıyoruz bir bilsen..

ayyy inanmıyorum yaaa. daha bugün topiğe yazdım kıvanç araba markalarını sembollerinden tanıyıp söylüyor diye.
az önce yetenek sizsinizde bir çocuk 2.5 yaşındaymış.araba markalarını sayıyor. arabalara karşı çok ilgisi varmış. yetenek sizsinize katılmış bizdemi katılsaydık:))
gerçi bana biraz saçma geldi katılması.sonuçta bu yaşlardaki çocukların ilgisi değişik yönlerde olabiliyor.örneğin benim yeğenim 2 yaşındayken çok güzel tekerlemeler söylerdi.ben kıvança öğretmeye çalışıyorum ama tık yok. fakat iş arabalara gelince maşallahı var.kıvanç sürekli arabalarla oynuyor.araba reklamları ilgisini çekiyor.reklamlardan gördüklerini de bir şekilde ezberliyor sanırım o yüzdende sembolleri gösterdiğimiz zaman markaları söylüyor.her çocuğun ilgisi başka bir yönde sonuçta bu çocuk 100 tane araba markası bilmiyor sayacağı en fazla 10 tanedir.

kıvanç sürekli tırnaklarını yiyor.hatta ellerinin dışında ayak baş parmaklarını bile yemeye başladı.koparıp kanatıyor resmen.
ne yapmam gerekiyor.
eczaneden acı cila aldım ama banamısın demiyor tavsiye edebileceğiniz başka birşey varmı
nette araştırdım psikolojik olabilir diyor sürekli yeme diye ikaz etmeyin ilgisini başka yönlere çekin diyor
deniyorum fakat sadece o anlık bırakıyor sonra yine devam ediyor.

amaneyy dilek geçmiş oslun yavv. demek zehirlendiniz. ayy allah beterinden korusun. çok geçmiş olsun.

yetenek sizsiniz konusunda bence sen boşver onu bunuda siz bu çocugu götürün futbol takımının alt kadrosuna miniklerine yazdırın sol ayak muhteşem vuruyor ve topa vuruşu çok muhteşem bence buna yogunlaşın. eşinede söle işi ciddiye alın derim ben.
yaramazlık konusunda valla gözumle görmeden inanama. kıvanc ve yaramazlık hee ben pek gözümde canlandıramadım..

bugunki etkinliğimizden bi kaç kare. mevsimler. ilkbahar yaz sonbahar kış.
yaz kısmındaki otobus afikin fikri. yaztatilinde otelin kendi otobüsüyle gittik ya hep aklında. tatile gitmek otobüsle olur.
hatta soruyorum otobüsle çocuklar nereye gider diye tatile diyor sonrada konya ya diyor(anane)
bide denizde yuzen balık gemi ve yuzen bi çocuk var.
deniz afikin aklına bunları getirdi şimdilik:)

ilk baharda ugur böcegi ve kebelek:)) bide elma agacı:)

resimleri çizen boyayan ben aradaki çızdırıklar afikin:)

kışın kardan adama sonbahardada yagmur ve şemsiye belli başlı nesneler:))
sizede fikir olsun didim. haftalık aktivite düşünenlere.
1 hafta boyunca resimleri çıkarıp çıkarıp cocuklara sorup resimdekileri anlatmasını istiyebilirsiniz.

gibi gibibi

Son düzenleme:
deryacım ilk mesajından bi kırgınlık hissetmiştim ama bende acıkcası ailevi mi acaba diye girmek istemedim.
şükür ailecek iyi olmanıza çok sevindim. gül gibi 2 melekli, yuvanız birliğiniz daim olsun inş.
insanlara kırgınlıkmı?abovv ben o faslı geçtim ya çokdan
kiminle mutluysam onunlayım. kalbimi kıranla beni üzenle görüşmüyorum yada mesafeliyim.

evriiim evrimmm sen yanlış yoldasın böbemm.kuzeye vitamnili yok söyle böyle çorbalar yemekler yama ver tatlım çocuga tost turşu ketçap patates pizza ayy sende rhatla yavv.
bakka adamın damak tadı belli. sevmio öyle yavan şeyleri. tavsiyem birde adana deneyin:)

öperim sisiiiiiii:)

tv konusunda ben burda çok defa yazdım kendi şahsi düşüncemi okudugum makaleleri dinleidğim pedagogları
katıldıgım seminer notlarını falan filan.
tabii herkesin evladı cevresi bulundugu ortam buna musait olmayabilir. ama en azından biryerden başlamak gerek.
tebrik edrrim bu kararlılıgından dolayı..

çok teşekkür ederiz. şimdi azcık daha iyiyiz.
teşekkürler evrim hoşgeldin sende canım. tekrardan yazılarını okumak gerçekten güzel. ihmal etme buraları...
kızlarrrrr slm

en son hangi aşılarınızı yaptırdınız.
iki yaş hepatit a ilk doz. altı ay sonra ikinci doz.
ben yiğit için uslu diyemeyeceğim. bence aslan bebeği oldukça zor. zaten derler ya aslanlar doğunca şu psikoloji ile doğarmış ; ben komutanım herkes benim askerim..
gayet güzel yararlı bir tarif vermişsin canım. ama yiğit eline alıp yemez ki
Sankı hep Kuzey ıle boyle yasayacakmısım gııb gelıyor.. hanı normal bır sekılde sofrada oturup yıyen cocuklardan olmak.. o kadar uzak bır hayal kı benım ıcın.. resmen ütopya.
aynen al benden de o kadar.
yiğit işte tıpkısının aynısı.. tam bir aslan erkeği.
hoşgeldin gizemcim. adamıza maşallah boy kilo gayet yerinde. hastaymış çok gaçmiş olsun. iki aşı demek ağır geldi kıyamam. 50 kelimeye az mı diyorsun, yiğit daha iki kelime bile konuşmuyor ben ne yapayım
topiğin ağr topu evrim gelmiş...:)))
ben kimim kimsenin adını bile hatırlamadığı gelsede yazsa diye bekelmediği kişilerden birisiyim ((sakaleyn derya...yeni nickim ysfmir..
hoşgeldin derya.
yeme konusu bizde de aynı. tuvalet eğitimine henüz hazır olmadığını düşünüyorum. üç kelimeyi yan yana getirmesi bence büyük başarı. araba merakı da hepsinde var heralde bizimkilerin..
keşke yardımcı olabilsem ama hani derler ya kelin merhemi olsa kendi başına sürer..
merhaba ben aranıza yeni katıldım benimde haylazmı haylaz bi oğlum var inş. bundan sonra bir sorun oldoğunda sizlerle paylaşıp birbirimize yardım edriz.
hoşgeldin. şanslısın. şu sıralar sayfalarımız canlandı azcık.
teşekkürler güliz.
ne güzel konuşuyormuş maşallah. tuvalet eğitimi için alışır daha diyorum. yaşları anca geliyor. cok geçmiş olsun ya demek tarihi geçmiş. çok dikkat etmek lazım bişiler alırken hep bakmak lazım aslında ama bazen ihmal ediyoruz işte..
bi ara yiğitte yaptı. sonra kendiliğinden geçti. ama ben de yapıyorum benden gördü öğrendi diye düşündük biz. çevrenizde yapan varsa önce o bıraksın canım.

güzel aktivite resimler de güzel olmuş :) bizde çiziyoruz. sonra soruyoruz ama yiğitin henüz şunu çiz katkısı bulunmuyor konuşmadığı için. soruyorum gösteriyor ama renklendirmek daha iyi fikir. boya almak lazım..

sayfalar baya ilerlemiş çok sevindim.
ama gözüm esrako esracımın yazılarını arıyor. canım dön aramıza..

okulumu açılacak malum. bu sene yine yoğun bir program beni bekliyor. annem geldi bugün. bayrama kadar bizimle inş bi sorun çıkmazsa. yiğit kuzu baya sevindi anneannesiyle dayısıyla oynadı bugün bol bol. yorulmuşum ilaç gibi geldi..

saol hemde ne dalgınlık..can sıkıntısı gelir geçer mühm olan tekrarlamasın..:))
insanlarda şaşırdı..yazık çocuğa..kıvancıda öperim ..
tırnak yemede en büyük etken stres ortamda onu geren bir şeymi var acaba bi takip et ne zamanlar bu şekilde davranıyor..yada birisindenmi gördü ki?üstüne fazla düşme ..bak bide benim başıma geldi çocukalrın tırnaklarını kesmeyi unutmuşum tabi çok uzayınca rahatsız etmiş yusufta kemirmeye çalışyordu ..bendede akıl gitmiş çocuk kopartmaya çalışınca tırnaklarını kesmediğimi hatırladım..yuh diyorum.

amin canım saol dualarını eksik etme ..
kalbde kırılınca kabe yıkılıyor gülim.......insanı üzmek çok kolay güldürmek dahada kolay..mutlu etmek daha doğrusu ..duygularımı ifade edecek kelimeleri bulamıyorum anlayın işte..

fatma annen gelince sesinin rengide değişiyor ..
okullar açılıoyr tüm öğretmen arkadaşlara kolaylıklar dilerim..

Dilek çok geçmiş olsun, ben en çok tavuktan korkuyorum zehirmenme konusunda ama demek li bisküvi falan da tehlikeli.
Kıvanç çok tatlı olmuş maşallah. Kızımla karşılıklı sohbet edebileceğimiz günleri ben de sabırsızlıkla bekliyorum

Ne güzel resimler yapmışsınız Güli, ne de düzenli dizmişsiniz legoları ..
Bizim resimlerde de legolarda da bir düzen yok,

Acılı sos tarifi
5 killo kırmızı biber
2,5 kilo domates
bir demet küçük turşuluk çok acı olan biberlerden 250 gr kadar çıktı benim aldığım demette.

Domatesleri yıkayıp büyük büyük doğrayarak (4 e bölebilirsiniz) büyük bir tencerenin içine atalım. Tencerenin altını yakalım ki domatesler bitaz ölsün suyu çıksın. Bir taraftan biberleri yıkayıp ayıklayıp onları da büyük doğrayalım. Çok ince doğramanıza gerek yok yumuşayınca blendır olayına gireceğiz çünkü.

Domateslerin biraz suyu çıkınca (kaynadıktan 10 dakika sonra takabül edebilir) içine kırmızı biberleri ekleyelim.
Bu karışım 30-45 dakika arası kaynıyor birlikte bütün malzemeler iyice pişiyorlar.
Ardından blendır ilr güzelce eziyoruz tüm karışımı.

Şimdi acı biberle sıra geldi.
Bu aşamada bir eldivenle iş yapmak iyi olur. Çünki acısı çıkmıyor ellerden.
Yıkanan küçük ac biberlerin sakın çekirdeklerini çıkarmayın bütün bütün kullanacağız.
Küçük biberleri mutfak robotunun parçalayıcı bıçaklı aparatıyla güzelce çekiyoruz paramparça yapıyoruz.
Bir tavada bir su bardağı zeytinyapı çiçek yapıp karışımı kavuruyoruz.
Büyük tenceredeki karışıma kavrulan acı biberleri ekleyip, biraz tuz atıp biraz daha kaynatıp kavanozlara alıp sıcak sıcak ağızlarını kapatıp ters çevirerek soğuması için bırakıyoruz.
Afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…