Aksam aclıktan bayılması gereken oglum ıkı kasık mercımek corbası ıcıp bana bakıp kötüüüüüüüüüüüü dedi :/
Sonra ona sebzelı bebek makarnasını kabaklı pısırıp ustune de peynır rendeledım, suyuna tereyagı katıp pısırdım.. yemın ederım lezzetınden dibim düştü.. sebze sevmeyen Ozy bıle, keşke fazla yapsaydın ben de yeseydım falan dedı.. bılın bakalım Kuzey efendı ne yaptı??? ıkı uc catalı ıte kaka aldı.. kötüüüüüüüüüüüüüüü dedi :/
Sonra Ozy nın karnı acıktı Ozy ye tost yaptım sucuklu tursulu mayonezlı falan.. bılın bakalım ne oldu.. adamın tostunun yarısını yedı
Fenalardayım parcasını kendıme hedıye edıyorum,kendı kendıme ben edıyorum hedıyeeben kendıme ediyorum, bılıyorum da caktırmıyorum
ne şişkosu asaletinin ve zerafetinin ağırlığı evrimim :)))
nickim sürekli meraklı sorulardan sıkıldım o yüzden değiştim..
neden arayıp sormuyorum çok defa aklımdan geçtin ama moralim hep bozuktu keyifsiz konuşmaktansa sessiz kalmayı tercih ettim..
VERDİĞİMİZ ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZİ DAĞLADI GÖZ YAŞLARIMIZ O YÜZDEN SEL OLDU..yoksa benim cephede asayiş berkemal canım evrimim..
sanırım sorularına yeterli yanıt verdim..
EVRİM içimde birşeyler koptu hayata dair insanlara dair suskunluğum çoğunlukla bundandır aslında..hayatımda herşey yolunda şükür..ama bende kocaman bir kırgınlık var..
yazdıklarından cok etkılendım.. ne.. neden.. nıye..?? yıne bır suru soru oldu kafamda.. en kısa zamanda konusalım.. sen bana susma.. kıme susarsan sus eywallah da.. bana susma.
hoş geldin..ikinizede çok geçmiş olsun..herkese selam.. ara ara bende topiğe girip okuyordum.fakat sayfalar hiç ilerlemiyordu.o yüzden de yazmak gelmiyordu içimden.
ama artık havalar soğumaya başladı. herkes evine toplanıyor. artık bol bol yazışmalar olur heralde.ufaktan ufaktan bir canlanma olmuş topikte.
biraz kendimizden bahsedeyim.kıvanç çok yaramaz oldu. o sakin sus pus çocuk gitti. yerine afacan 5 dk bile oturmayan,
bir yere gittiğimizde elimden tutmak istemeyen, gel dediğim zaman hemen yere oturup inatlaşan bir çocuk oldu çıktı.
boyumuz 93 cm kilomuz 14.700 olmuş. çok şükür yememiz içmemiz yerinde.inanılmaz derecede araba hastası.
nerdeyse bütün araba markalarını sembollerinden tanıyor.söylemeside çok hoş teno(renault) missan(nissan) fundai(hyundai) toyok (toyoto) gibi.
konuşma konusunda da onu şaşkınlıkla izliyoruz.o kadar çok biliyor ki anlatamam.her duyduğunu anında kaydediyor.
uzun uzun cümleler kuruyor.birde 10 a kadar saymayı öğrendi luli tv sayesinde.bazen arada atlıyor diyorum aradakiler nerde anne yuttum onları yuttum diyor.
size küçük bir anımızı anlatayım. geçen akşam ayağıma aldım sallıyorum. o da sürekli kıpır kıpır kıpırdanıyor.
elide poposunda kaşıyıp duruyor. sanırım bez sıkmıştı.anneciğim noldu ndn kıpırdıyorsun ne var poponda dedim.
anneciğim kurt var popomda kurt diyor.ayy şaşırdım kaldım.artık herşeyi anlıyorlar.çok dikkat etmek gerekiyor konuşmalarımıza.
tuvalet eğitimine gelince iki defa girişimde bulundum fakat ikisi de hüsranla sonuçlandı.
ilk denememi ağustos başında yaptım.önce direk tuvalete oturtayım dedim.lazımlıkla uğraşma sonra tekrar tuvalete alıştırmak zor oluyor diye birkaç kişi akıl verdi.
tuvalete oturduk.ilk gün güzeldi. gel anneciğim çişş yapalım diyordum.yarım saata arayla çişe götürüyordum yapıyordu.sonra sıkılmaya oturmak istemiyorum demeye başladı.çişş varmı diye soruyorum hayır yok diyor 3-4 dk sonra anne çiş yaptım diyor bir gidiyorum yere yapmış.dedim bu böyle olmayacak biraz erteledim ve bayram bitiminde tekrar denemeye başladım. en iyisi lazımlığa oturtayım belki tuvaletteki delikten korkmuştur diye düşündüm.lazımlığı aldık.odaya ortasına koydum tvye bakıp belki yapar diye. ilk önce oturmaya başladı.1-2 defa yaptı. sonra yine sıkılmalar başladı oturmayacağım demeye başladı.onun çok sevdiği bir horoz var ilgisini çekmek için gel dedim bak horozda yapıyor falan ayy senmisin onu diyen bütün oyuncaklarına çiş yaptırmaya başladı anne arabada yapsın anne ayıcıkta yapsın anne buda yapsın şuda yapsın deken hadi dedim şimdi kıvanç yapsın bir güzel oturdu bekledi anne bitti dedi.ahh dedim çok şükür bu kadar kolaymıydı bu.bir kalktı ki ortada ne çiş var ne kaka. sadece oyun oynuyor bütün oyuncakları yaptırıyor hadi sende yap deyince yaptım deyip ağzıylada çişşşş deyip işin içinden çıkıyor.ara ara soruyorum çiş varmı diye yapıcakmısın diye yapıcam diyor hadi gel diyorum bu seferde yapmıcam diyor.he birde lazımlığa oturtuyorum hadi sen otur yap diyorum sonra benim yanında olmadığım bi anda lazımlıktan kalkıyor yere yapıyor gelip beni çağırıyor anne bitti yaptım diyor nereye yaptın diyorum buraya diyor birde bakıyorum yere yapmış yaptığı yeride gösteriyor munzur.lazımlıkta oturmak ona sıkıcı geliyor.ben bu konuda çok sabırlı olamıyorum sürekli yere yapması beni kızdırıyor bu sefer bağırıyorum. dedim bu böyle olmayacak artık seneye tekrar denerim.
2 gündür de hastanedeydik.oğlumla ikimiz zehirlendik.marketten çikolata aldım.belki bilirsiniz eskiden cino diye çikolatalar vardı.baktım markete gelmiş.2 tane aldım birini kıvanç yedi diğerinide tam dolaba koyuyordum çok erimişti.neyse dedim koymayayım şimdi batırmayayım heryeri atıverdim ağzıma.zaten küçük parmağım kadar bişey. kıvançı uyuttum.ağlayarak uykudan uyandı hiç yapmadığı bişey.dedim rüya falanmı gördü.noldu oğlum dedim anne kusucam dedi.zaten demesiyle kusması bir oldu. allah allah dedim noldu acaba? o günde güliyle telde konuşmuştuk afik kustu falan demişti.dedim salgın falan var heralde.sonra çocuk sürekli kusmaya başladı.düşündük yediği bişeymi dokundu ben ne verdim bu çocuğa dedim.değişik olarak çikolata yedi hemen çöpe gittim tarihine baktım ne göreyim son kullanma tarihi
06/2011 yazıyor.bana bişey olmamıştı onu etkiledi aldım hemen hastaneye serum falan takıldı çok şükür o atlattı. gece bende bir bulantı ve karın ağrısı başlamazmı sonradan da beni vurdu bende etkisini geç gösterdi dünde ben hastanedeydim serum falan derken bugün toparlandık iyiyiz.siz siz olun sakın tarihine bakmadan bişey almayın.ben aslında çok dikkat ederim böyle şeylere ama dalgınlığıma geldi işte.
hoş bulduk..aslında ben hep buralardayım..şükür bir aksilik yok..ailecek ufak bir soğuk alıgınlığı furyası yaşıyoruz..
sorun yok dedim ama iki günüdür acayip bir hata yapıyormuşum tubaya öksürük şurubu diye kendim için hazırladğım yağ karışımını içiriyormuşum hata sebebim öksürük şurubu şişesi içine hazırlmama ve onuda ilaçlrın içinde unutmam.içinde ki yağlar genelde içilebilen yağlar yasemin yağı hariç ...((
canım az sıkkın yani..
sen nasılsın ?
hoş geldin..ikinizede çok geçmiş olsun..
çok teşekkür ederiz. şimdi azcık daha iyiyiz.Geçmiş olsun Fatma, offf çabuk geçer inşallah..
Şu aralar gene grip salgını var. Arkadaşların çocuklarından da ateşli grip olanları duydum bugün gene başladı hastalık mevsimi...
Öyle böyle de değil bir hafta yatak döşek yatırıyor.
teşekkürler evrim hoşgeldin sende canım. tekrardan yazılarını okumak gerçekten güzel. ihmal etme buraları...Fatmacım gecmıs olsun,
TAM BIR AY CEKTIM... Allah yardımcın olsun arkadasım. Umarım sızı cok hırpalamadan bır an once ceker. Uzun sure ılac gormek ıstemıyorum,nefret edıyorum,zaten m ıdem de kaldırmıyor, son ıkı antıbıyotıgımde mıdem ıflas etmıstı resmen. Kesınlıkle kabul etmıyordu, sureklı kusuyordum, Izmır den Antalya ya butun bır yolu kusarak geldım. Anlatılır gıbı degıl.. sağlık gıbısı yok.. yok.. yok.
iki yaş hepatit a ilk doz. altı ay sonra ikinci doz.kızlarrrrr slm
en son hangi aşılarınızı yaptırdınız.
ben yiğit için uslu diyemeyeceğim. bence aslan bebeği oldukça zor. zaten derler ya aslanlar doğunca şu psikoloji ile doğarmış ; ben komutanım herkes benim askerim..merhaba ağustos anneleri, :)
ben Allah nasip ederse 2012 ağustosunda anne olmak istiyorum. ekim sonu kasım gibi çalışmalara başlayacağız
ağustos bebekleri nasıldır anlatırmısınız. uslu bebeklermi, neşelilermi
gayet güzel yararlı bir tarif vermişsin canım. ama yiğit eline alıp yemez kiBu arada günü en zor öğünü bizim için hala kahvaltı.
İnek Sütü her şekilde denedim içmiyor.Bir ara ballı süt içiyordu ondan da bıktı. Devam sütünden bıkalı zaten çok oluyor.
Ben de artık baya baya yufkacı oldum çıktı Elif için.
Efendim bir bardak süt, yumurta biraz lor peyniri,yarım çay bardağı zeytin yağı bir miktar un ile yoğrulur.(dikkat edin hiç su yok, maksimum vitamin)
Bir tupperware kaba(en iyi sonucu onda aldım) ağzı kapalı olarak alınır. İstenirse buzdolabında 2 gün sorunsuz saklanabiliyor.
Bu hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alınır. Peynir de yemeyen kız için biraz içine kaşar veya dil peyniri rendelenir ve alınan hamur parçasının içine bu peynir parçaları iyice yoğurarak yedirilir( Zira ağzına peynir parçası gelirse tükürüyor sıpa, belli olmayacak yani)
Bu hamur pişireceğiniz tava ölçüsünde açılır ve yağsız tavada arkalı önlü pişirilir, piştikten sonra bir miktar tereyağı sürülürse lezzeti de pek bir güzel olur.
Çocuğa bir güzel eline verilerek veya parça parça koparılırak yedirilir.
Kalanı da anne tarafından hüpletilir.
aynen al benden de o kadar.Sankı hep Kuzey ıle boyle yasayacakmısım gııb gelıyor.. hanı normal bır sekılde sofrada oturup yıyen cocuklardan olmak.. o kadar uzak bır hayal kı benım ıcın.. resmen ütopya.
yiğit işte tıpkısının aynısı.. tam bir aslan erkeği.Aslan çocuğunu bi kilometre öteden tanırım.
Dediğini yaptıran, inatçı, kimseye aldırış etmeyen, özgüvenli tiplerdir.
Biraz uyumluysa Aslan değildir kesin.
Seni kendine uyduyorsa aramıza hoşgeldin
hoşgeldin gizemcim. adamıza maşallah boy kilo gayet yerinde. hastaymış çok gaçmiş olsun. iki aşı demek ağır geldi kıyamam. 50 kelimeye az mı diyorsun, yiğit daha iki kelime bile konuşmuyor ben ne yapayımhatun kişiler selamlarrr!! çoook uzun oldu farkındayım, anca döndük, anca toparladık diyelim! aslında ben henüz toparlayamadım, yazlığa dönmek, açık havaya çıkmak istiyorum, istanbuldan bir kez daha nefret ediyorum! neyse..
yaz çok güzel ama çooook yorucu geçti, e ben ne kadar özgürsem, ada benim 5 katım özgürdü... evden kaçmalar mı istersiniz, komşuların evlerine dalmalar mı, kendi oyuncak pusetiyle siteyi turlamalar mı, parasını uzatıp dondurma almalar mı!! (yalnız karadutlu olacak, rengi farklı görürse almıyor!) işte hal böyle olunca, benim de peşinden koşma durumum arttı tabii.. helak oldum, ama olsun yine de pek güzeldi.. anane, dede filan olunca benim her dediğim "tınnnnnnnnnnnnnnnnnnn"olarak geri döndü bana ama olsun.. bir ara çok tepki gösterdi bana. onlar herşeyi serbest bırakıp ben kural koyunca istenmedim tabii.. çok üzüldüm bi ara, çocukla çocuk olup içerledim küstüm hatta ama istanbula dönünce şak diye eskiye döndü herşey şok oldum!neyse geldi geçti işte..
tuvalet eğitimini biz de başaramadık bu yaz.. altı açık gezdirdim defalarca, ama çişini bacaklarını açıp yaptı ve yürümeye devam etti. en ufak bir rahatsızlık duymadı bile! lazımlığına oturtmak istedik korku korku dedi.. zorlamadım vazgeçtim.
evrim; doktor bana tuvalet eğitimini şöyle anlattı;
öncelikle giyinik olarak lazımlığüa oturacak. yani önce oturmayı öğrenecek. eline kitap filan verip süre uzayacak. sonra pantolonsuz oturacak, sonra bezsiz. ancak, tuvalet eğitimine hazır olmasının 2 belirtisi varmış. kakayı gizlenip yapması, bir de sabah kuru kalkması. kaslarını tutabilmesi gerekiyor. ada hala bi ton çişle kalkıyor sabah. ama belki alıştırma külotu ile ıslaklık hissettirilerek de bu geliştirilebilir. ada şu an sadece oturuyor lazımlığına çişşş diyor. ama üstü giyinik. bakalım ne zaman olacak..
bu arada konuşmuyoruz henüz biz de. 40-50 kadar kelimesi var, onları döndürüp duruyor. cümle filan yok yani.. herkes birden açılır diyor ama mucize olsa gerek diyorum ben.. ya bi de millet aaa hala niye konuşmuyo demiyo mu valla deliricem! bi de bizimki azman boy ya, 3 yaşında filan sanıyolar..
bu arada 2 yaş aşısı olan hepatit a yı olduk. aynı gün adaya grip aşısı da yaptırdım.yarım doz. yarım dozu da 1 ay sonra. kreşe gitmeyecekse gerek yok ama gidecekse öneriyorum dedi doktor. ben de belki adayı busene yakın bi yerlere oyun grubuna göndermeyi düşünüyorum. sonradan aklımda kalmasın yaptırıyım dedim. ancak, ya 2 aşı birden ağır geldi veya vücudunda bi mikroğp vardı da, aşı olup da direnci düşünce çıktı bilmiyorum 2 gündür perişan olduk. ateş felaket! ilaçla dahi 39.5 in altına düşmedi. doktor normal 2 gün sürebilir diyo ama ben deliriyodum artık ki bugün neyseki 37 ye düştü.. ama başka hiçbişey yok.. sadece ateş.. aynı hareketlilik yaramazlık da devam.. demezsin 40 derece bu çocuk diye! dün gece n eziyet ettik çocuğa ıslak tülbentler sardık vücuduna, anne anne diye nasıl ağlayıp sarıldı kuzum...
boyumuz 94 olmuş, kilo da 16. yazın sadece süt ve meyveyle beslendiği için kilo almamış, boyu uzamış. pek öyle tombul gözükmüyor artık. normale döndü.. yememiz hala problem tabii.. ne pişirsem naapsam şaşırdım artık..
amannn amma konudan konuya atladım di mi!
hoşgeldin derya.topiğin ağr topu evrim gelmiş...:)))
ben kimim kimsenin adını bile hatırlamadığı gelsede yazsa diye bekelmediği kişilerden birisiyim((sakaleyn derya...yeni nickim ysfmir..
yeme konusu bizde de aynı. tuvalet eğitimine henüz hazır olmadığını düşünüyorum. üç kelimeyi yan yana getirmesi bence büyük başarı. araba merakı da hepsinde var heralde bizimkilerin..yeme içme tuvalet eğitimi konuşma durumları ortalama bizdede aynı..
konuşmada cümle yok iki kelime yanyana getiriyor baba iş yarın (baba işte yarın gelicek)ablasına avva puba diye sesleniyor..kelime çok derdini anlatıyor ama cümle yok..acayip araba meraklısıyız..her fırsatta direksiyona atlıyor..bu gün akşam üzeri alışverişe giderken annem oto koltuğunda oturacaksın direksiyona geçmek yok dedim aman nasıl kahırlandı kızdı sıpa dışarı çıkmak eziyet oluyordu ..küçük adam dediğimi anladığı için aşağı inince sorun çıkartmadı..biz aslan değiliz malum yengeciz..:))
yeme konusu felaket hiç yazmayayım..
tuvalet eğitimine gelince bugün klozet üstü aparat aldım.. arada tuvalete girince yanıma geliyordu geçen kendiliğinden evdeki oyuncak kovasını alıp getirmiş üstüne oturup anne cişşş dedi..ilk denememizi bugün akşam yaptık ..aslında pipimizde sorun olduğunda gece boyu beze ciş yapmadan kalktı çocuğum ama çok etkilendiği için tuvalet eğitimine girmemiştim..aslında hazır olma belirtimiz yok kakasını alenen yapıyor o belirtiyse eğer bizde yok..ama altnı ıslatınca anne ciş diyor kısaca durmumuz bu..
keşke yardımcı olabilsem ama hani derler ya kelin merhemi olsa kendi başına sürer..günaydın kızlarrrrrrrr
size danışmam gereken bir şey varda
ben çalışıyorum annem bakıyor kızıma bu sene benim izin yüzünden çok ayrı kaldık ara ara 1 aya nerdeyse
çok zor dönemler yaşadım .ve yaşadık.
2 defa annemle 1 defa baba 1 defada babanneyle tatile gitti kızım mecbur.
kızım yaz başından beri gizlenerek kaka yapıyor.bu aralar da bezi istemiyor ama tuvalete götürüncede istamiyor.yaklaşımım nasıl olmalı.sabahları bazen çok fazla bazende az ıslatmış oluyor altını.
hoşgeldin. şanslısın. şu sıralar sayfalarımız canlandı azcık.merhaba ben aranıza yeni katıldım benimde haylazmı haylaz bi oğlum var inş. bundan sonra bir sorun oldoğunda sizlerle paylaşıp birbirimize yardım edriz.
teşekkürler güliz.puketcim;
sen hakkaten aştın kendini yazmadıgın kadar cok yazıyosun bu aralar maşallah.:)
ama her 3 mjdan biri yemek yemek. süppersin.:)
acılı sos ne olaki? meraklandım.
ben biliyorum bi dene ama tarifinii unuttum. kahvaltıda ekmek üstü sürülen bişeydi.
kırmızı biber domates acı biber üçlüsünden oluşuyordu.tarifini bulursam yazarım .
fatma sanada geçmiş olsun gerçi maaile hastayız demişsinde.hepin ize geçmiş olsun bu ara herkesde bi grip havası var salgın sanırım ayy Allah korusun ya.
gizmo grip aşısını bende sorcambakalım ama karasızım .
ne güzel konuşuyormuş maşallah. tuvalet eğitimi için alışır daha diyorum. yaşları anca geliyor. cok geçmiş olsun ya demek tarihi geçmiş. çok dikkat etmek lazım bişiler alırken hep bakmak lazım aslında ama bazen ihmal ediyoruz işte..herkese selam.. ara ara bende topiğe girip okuyordum.fakat sayfalar hiç ilerlemiyordu.o yüzden de yazmak gelmiyordu içimden.
ama artık havalar soğumaya başladı. herkes evine toplanıyor. artık bol bol yazışmalar olur heralde.ufaktan ufaktan bir canlanma olmuş topikte.
biraz kendimizden bahsedeyim.kıvanç çok yaramaz oldu. o sakin sus pus çocuk gitti. yerine afacan 5 dk bile oturmayan,
bir yere gittiğimizde elimden tutmak istemeyen, gel dediğim zaman hemen yere oturup inatlaşan bir çocuk oldu çıktı.
boyumuz 93 cm kilomuz 14.700 olmuş. çok şükür yememiz içmemiz yerinde.inanılmaz derecede araba hastası.
nerdeyse bütün araba markalarını sembollerinden tanıyor.söylemeside çok hoş teno(renault) missan(nissan) fundai(hyundai) toyok (toyoto) gibi.
konuşma konusunda da onu şaşkınlıkla izliyoruz.o kadar çok biliyor ki anlatamam.her duyduğunu anında kaydediyor.
uzun uzun cümleler kuruyor.birde 10 a kadar saymayı öğrendi luli tv sayesinde.bazen arada atlıyor diyorum aradakiler nerde anne yuttum onları yuttum diyor.
size küçük bir anımızı anlatayım. geçen akşam ayağıma aldım sallıyorum. o da sürekli kıpır kıpır kıpırdanıyor.
elide poposunda kaşıyıp duruyor. sanırım bez sıkmıştı.anneciğim noldu ndn kıpırdıyorsun ne var poponda dedim.
anneciğim kurt var popomda kurt diyor.ayy şaşırdım kaldım.artık herşeyi anlıyorlar.çok dikkat etmek gerekiyor konuşmalarımıza.
tuvalet eğitimine gelince iki defa girişimde bulundum fakat ikisi de hüsranla sonuçlandı.
ilk denememi ağustos başında yaptım.önce direk tuvalete oturtayım dedim.lazımlıkla uğraşma sonra tekrar tuvalete alıştırmak zor oluyor diye birkaç kişi akıl verdi.
tuvalete oturduk.ilk gün güzeldi. gel anneciğim çişş yapalım diyordum.yarım saata arayla çişe götürüyordum yapıyordu.sonra sıkılmaya oturmak istemiyorum demeye başladı.çişş varmı diye soruyorum hayır yok diyor 3-4 dk sonra anne çiş yaptım diyor bir gidiyorum yere yapmış.dedim bu böyle olmayacak biraz erteledim ve bayram bitiminde tekrar denemeye başladım. en iyisi lazımlığa oturtayım belki tuvaletteki delikten korkmuştur diye düşündüm.lazımlığı aldık.odaya ortasına koydum tvye bakıp belki yapar diye. ilk önce oturmaya başladı.1-2 defa yaptı. sonra yine sıkılmalar başladı oturmayacağım demeye başladı.onun çok sevdiği bir horoz var ilgisini çekmek için gel dedim bak horozda yapıyor falan ayy senmisin onu diyen bütün oyuncaklarına çiş yaptırmaya başladı anne arabada yapsın anne ayıcıkta yapsın anne buda yapsın şuda yapsın deken hadi dedim şimdi kıvanç yapsın bir güzel oturdu bekledi anne bitti dedi.ahh dedim çok şükür bu kadar kolaymıydı bu.bir kalktı ki ortada ne çiş var ne kaka. sadece oyun oynuyor bütün oyuncakları yaptırıyor hadi sende yap deyince yaptım deyip ağzıylada çişşşş deyip işin içinden çıkıyor.ara ara soruyorum çiş varmı diye yapıcakmısın diye yapıcam diyor hadi gel diyorum bu seferde yapmıcam diyor.he birde lazımlığa oturtuyorum hadi sen otur yap diyorum sonra benim yanında olmadığım bi anda lazımlıktan kalkıyor yere yapıyor gelip beni çağırıyor anne bitti yaptım diyor nereye yaptın diyorum buraya diyor birde bakıyorum yere yapmış yaptığı yeride gösteriyor munzur.lazımlıkta oturmak ona sıkıcı geliyor.ben bu konuda çok sabırlı olamıyorum sürekli yere yapması beni kızdırıyor bu sefer bağırıyorum. dedim bu böyle olmayacak artık seneye tekrar denerim.
2 gündür de hastanedeydik.oğlumla ikimiz zehirlendik.marketten çikolata aldım.belki bilirsiniz eskiden cino diye çikolatalar vardı.baktım markete gelmiş.2 tane aldım birini kıvanç yedi diğerinide tam dolaba koyuyordum çok erimişti.neyse dedim koymayayım şimdi batırmayayım heryeri atıverdim ağzıma.zaten küçük parmağım kadar bişey. kıvançı uyuttum.ağlayarak uykudan uyandı hiç yapmadığı bişey.dedim rüya falanmı gördü.noldu oğlum dedim anne kusucam dedi.zaten demesiyle kusması bir oldu. allah allah dedim noldu acaba? o günde güliyle telde konuşmuştuk afik kustu falan demişti.dedim salgın falan var heralde.sonra çocuk sürekli kusmaya başladı.düşündük yediği bişeymi dokundu ben ne verdim bu çocuğa dedim.değişik olarak çikolata yedi hemen çöpe gittim tarihine baktım ne göreyim son kullanma tarihi
06/2011 yazıyor.bana bişey olmamıştı onu etkiledi aldım hemen hastaneye serum falan takıldı çok şükür o atlattı. gece bende bir bulantı ve karın ağrısı başlamazmı sonradan da beni vurdu bende etkisini geç gösterdi dünde ben hastanedeydim serum falan derken bugün toparlandık iyiyiz.siz siz olun sakın tarihine bakmadan bişey almayın.ben aslında çok dikkat ederim böyle şeylere ama dalgınlığıma geldi işte.
bi ara yiğitte yaptı. sonra kendiliğinden geçti. ama ben de yapıyorum benden gördü öğrendi diye düşündük biz. çevrenizde yapan varsa önce o bıraksın canım.kıvanç sürekli tırnaklarını yiyor.hatta ellerinin dışında ayak baş parmaklarını bile yemeye başladı.koparıp kanatıyor resmen.
ne yapmam gerekiyor.
eczaneden acı cila aldım ama banamısın demiyor tavsiye edebileceğiniz başka birşey varmı
nette araştırdım psikolojik olabilir diyor sürekli yeme diye ikaz etmeyin ilgisini başka yönlere çekin diyor
deniyorum fakat sadece o anlık bırakıyor sonra yine devam ediyor.
Eki Görüntüle 258015
Eki Görüntüle 258016
bugunki etkinliğimizden bi kaç kare. mevsimler. ilkbahar yaz sonbahar kış.
yaz kısmındaki otobus afikin fikri. yaztatilinde otelin kendi otobüsüyle gittik ya hep aklında. tatile gitmek otobüsle olur.
hatta soruyorum otobüsle çocuklar nereye gider diye tatile diyor sonrada konya ya diyor(anane)
bide denizde yuzen balık gemi ve yuzen bi çocuk var.
deniz afikin aklına bunları getirdi şimdilik:)
ilk baharda ugur böcegi ve kebelek:)) bide elma agacı:)
resimleri çizen boyayan ben aradaki çızdırıklar afikin:)
kışın kardan adama sonbahardada yagmur ve şemsiye belli başlı nesneler:))
sizede fikir olsun didim. haftalık aktivite düşünenlere.
1 hafta boyunca resimleri çıkarıp çıkarıp cocuklara sorup resimdekileri anlatmasını istiyebilirsiniz.
gibi gibibi
saol hemde ne dalgınlık..can sıkıntısı gelir geçer mühm olan tekrarlamasın..:))hoşbulduk deryacığım.. sizede geçmiş olsun. dalgınsın sanırım bu aralar belli canın bişeylere sıkılmış.
kafanın karışması normal iki çocukla uğraşıyorsun. biz birtaneyle neleri karıştırıyoruz bir bilsen..
insanlarda şaşırdı..yazık çocuğa..kıvancıda öperim ..ayyy inanmıyorum yaaa. daha bugün topiğe yazdım kıvanç araba markalarını sembollerinden tanıyıp söylüyor diye.
az önce yetenek sizsinizde bir çocuk 2.5 yaşındaymış.araba markalarını sayıyor. arabalara karşı çok ilgisi varmış. yetenek sizsinize katılmış bizdemi katılsaydık:))
gerçi bana biraz saçma geldi katılması.sonuçta bu yaşlardaki çocukların ilgisi değişik yönlerde olabiliyor.örneğin benim yeğenim 2 yaşındayken çok güzel tekerlemeler söylerdi.ben kıvança öğretmeye çalışıyorum ama tık yok. fakat iş arabalara gelince maşallahı var.kıvanç sürekli arabalarla oynuyor.araba reklamları ilgisini çekiyor.reklamlardan gördüklerini de bir şekilde ezberliyor sanırım o yüzdende sembolleri gösterdiğimiz zaman markaları söylüyor.her çocuğun ilgisi başka bir yönde sonuçta bu çocuk 100 tane araba markası bilmiyor sayacağı en fazla 10 tanedir.
tırnak yemede en büyük etken stres ortamda onu geren bir şeymi var acaba bi takip et ne zamanlar bu şekilde davranıyor..yada birisindenmi gördü ki?üstüne fazla düşme ..bak bide benim başıma geldi çocukalrın tırnaklarını kesmeyi unutmuşum tabi çok uzayınca rahatsız etmiş yusufta kemirmeye çalışyordu ..bendede akıl gitmiş çocuk kopartmaya çalışınca tırnaklarını kesmediğimi hatırladım..yuh diyorum.kıvanç sürekli tırnaklarını yiyor.hatta ellerinin dışında ayak baş parmaklarını bile yemeye başladı.koparıp kanatıyor resmen.
ne yapmam gerekiyor.
eczaneden acı cila aldım ama banamısın demiyor tavsiye edebileceğiniz başka birşey varmı
nette araştırdım psikolojik olabilir diyor sürekli yeme diye ikaz etmeyin ilgisini başka yönlere çekin diyor
deniyorum fakat sadece o anlık bırakıyor sonra yine devam ediyor.
deryacım ilk mesajından bi kırgınlık hissetmiştim ama bende acıkcası ailevi mi acaba diye girmek istemedim.
şükür ailecek iyi olmanıza çok sevindim. gül gibi 2 melekli, yuvanız birliğiniz daim olsun inş.
insanlara kırgınlıkmı?abovv ben o faslı geçtim ya çokdan
kiminle mutluysam onunlayım. kalbimi kıranla beni üzenle görüşmüyorum yada mesafeliyim.
okulumu açılacak malum. bu sene yine yoğun bir program beni bekliyor. annem geldi bugün. bayrama kadar bizimle inş bi sorun çıkmazsa. yiğit kuzu baya sevindi anneannesiyle dayısıyla oynadı bugün bol bol. yorulmuşum ilaç gibi geldi..