çok kötü bir hafta geçirdik.. özellikle ben hem fiziken hem de ruhen acaip yoruldum ve bunaldım.. daha önce söylemiştim sanırım adanın düşmeyen yüksek ateşi var diye.. aşıdan mı falan demiştik ama değil. 6. hastalık geçirdi. bitince anlaşıldı tabii. bu hastalığı çocukların %99 u 5 yaşına kadar geçirirmiş. havadan kapılan bir çocuk hastalığı. özelliği en az 3 gün süren ve 39 un altına hiçbir şekilde düşmeyen ateş, bazen ishal, iştahsızlık.. sonra ateş şak diye düşüyor ve birdvücudun heryerinde bazen spreyle boyanmış gibi bazen de nokta nokta kırmızı döküntüler çıkıyor, bazen gözlerin altı şişiyor. yappılacak hiçbişey yok. tedavisi ateş düşürücü ilaçlar, ve ateşi daha fazla yükselip havale geçirmesin diye ılık duşlar, soğuk kompresler filan.. neyse atlattık. perişan oldu çocuğum. 4 saatte bir dönüşümlü olarak 1,5 ölçek calpol ve 3/4 ölçek ibufen işe yaramadı arkadaşlar. ılık duşlar, vücudu ıslak tutma, ıslak tülbente çocuğu sarma, çıplak yatırma gibi eziyetlerin ardından bile ateş en fazla 39.3 e düştü. yoksa hep 39.9-40. 3. günün sonunda gerçekten de düştü ateş birden ve döküntüler bastı heryanını. doktor, bulaşıcılığın ateşli dönemde olduğunu, döküntü olunca bulaşıcılığın kalmadığını ve hastalığın bittiğini söyledi. kendiliğinden geçecekmiş 1-2 güne.. bu kırmızılıklar kaşıntı ve acı yapmazmış.
tam onun ateşi düştü cuma günü, rahat nefes aldım derken, böbrek sancım tuttu. istifra istifra, acıdan.. sağdakini doğumdan 15 gün sonra düşürmüştüm. (hamileliğimde oldu bu taşlar, daha önce hiç böyle bir problem yaşamadım) tam adanın fototerapileri bitti iyileşti, rahat nefes aldım, o gece acillik oldum. emzirdiğim için ağrı kesici yapamadılar, stemedim daha doğrusu. ama ne acı anlatamam.. ikisini de yaşayanlar doğum sancısından fena diyorlar, ben çekmedim onu kıyaslayamam ama çok çok fenaydı. şimdi de sol taraf düştü işte. ama hemen volteren aldım o iyi geldi biraz. sıcak duş, sıcak su torbası filan derken, geçen seferki gibi kanalda kaydığını filan hissettim. düştüğünü tahmin ediyorum.
amannnnn işte böyle, fenaydı yani.. allah beterinden saklasın...