2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

2 yaş da hepatit a aşısı
sağıol cnm cevabın için

hayırlısı inşallah
ben hhiç tavsiye etmem ağustos un aslan burcu tarafını benimki ve birçok çocuk fazlasıyla dediğim dedik ve inatççı.
Tehlikeli boyutta kendine güven ve ben yaparım, ben bilirim halleri var. çok zorluyor insanı...
Başak burcu iyidir sen eylül ayına doğru doğurmaya bak bence...:KK49:

kızlarrr benim kuzum 23 ağustos doğumlu heryer başka bişey diyor aslan yada başak diye
sizce hangisi?

Hocam,

Yanlıs meslekte mıyawlıyorsunuz bence..

Bu ne yaaaa :))) hay masallahhh

Benım her ogun her daım sorun.. her yıyecek sorun :) ya artık gülüyorum... ne yazsam,ne kadar yırtınsam boş..

Sızın yazdıklarınızı gıpta ıle okuyorum.. Kuzey elıne alacak, bır de ısıra ısıra yıyecek haaaaa :KK52: Anca ıste sabaha karsı ruyada falan gorurumm ben onu.
Bu çocuk milleti insana herşey yaptırır Evrim.:))
Benim annem hem pastacı, hem ayakkabı bağlayıcısı hem yufkacı misali....
Benimki de birtek bu gözleme tarzı şeyi ve ekmeği ısırarak yer yanlış olmasın. Seni anlıyorum ben merak etme...
HAtta aklımdan geçti sorayım bir Kuzinin durumunu dedim ama korktum sormaya...
Off ne desem bilemiyorum bu durumda. Allah sağlık sıhhat versin yavrulara...

kızlarrr benim kuzum 23 ağustos doğumlu heryer başka bişey diyor aslan yada başak diye
sizce hangisi?

Aslan çocuğunu bi kilometre öteden tanırım.
Dediğini yaptıran, inatçı, kimseye aldırış etmeyen, özgüvenli tiplerdir.
Biraz uyumluysa Aslan değildir kesin.
Seni kendine uyduyorsa aramıza hoşgeldin :KK34:

Bu çocuk milleti insana herşey yaptırır Evrim.:))
Benim annem hem pastacı, hem ayakkabı bağlayıcısı hem yufkacı misali....
Benimki de birtek bu gözleme tarzı şeyi ve ekmeği ısırarak yer yanlış olmasın. Seni anlıyorum ben merak etme...
HAtta aklımdan geçti sorayım bir Kuzinin durumunu dedim ama korktum sormaya...
Off ne desem bilemiyorum bu durumda. Allah sağlık sıhhat versin yavrulara...

korktun dı mı??

bak bıraktıgım etkıyee :))

bı ara aglyıordum yaaa.. :KK70: aglaya aglaya alıstım galıba, bana da Kuzey ın getırdıgı zorluk bu ıste.. herkes te ayrı bır sey var. Ama Kuzey zor bır cocuk, o ıstemedıgı taktırde asla bır sey yaptıramazsın ya da yedıremezsın, o yuzden bızde oyun oynatayaım yesın, yok bır seyın ıcıne bır sey saklayayımm yutsun mumkun mu??

bır gun pılav yıyor.. yanına yogurt ta koydum, olur a belkı alır dedım, kasıgın ucuna yogurt degmıs pılavı verdım agzına.. oldukca uzun bır sure pılav yemedı Kuzey, zaten yedıgı ıkı seyden bırı ıdı :) kaldı kı arasına sakla falan.. ne mumkun :KK70:

korktun dı mı??

bak bıraktıgım etkıyee :))

bı ara aglyıordum yaaa.. :KK70: aglaya aglaya alıstım galıba, bana da Kuzey ın getırdıgı zorluk bu ıste.. herkes te ayrı bır sey var. Ama Kuzey zor bır cocuk, o ıstemedıgı taktırde asla bır sey yaptıramazsın ya da yedıremezsın, o yuzden bızde oyun oynatayaım yesın, yok bır seyın ıcıne bır sey saklayayımm yutsun mumkun mu??

bır gun pılav yıyor.. yanına yogurt ta koydum, olur a belkı alır dedım, kasıgın ucuna yogurt degmıs pılavı verdım agzına.. oldukca uzun bır sure pılav yemedı Kuzey, zaten yedıgı ıkı seyden bırı ıdı :) kaldı kı arasına sakla falan.. ne mumkun :KK70:

Anladım, 2 yaşından çocuklardan korkan anneler oldu yaff.
Ben annemin bakışından ne demek istediğini çözerdim.
Misafirlikte yemeli miyim, yememeli miyim, oturmam mı yamuk.
Biraz büyüyünce çay mı yapılacak kahve mi evde....

Ben kızımın maymunu oldum bu yaşta....

Bir off ceksem karsı ki daglar yıkılır türküsünün remixini ben yaptım.. biliyor muydun Hocam.. bı ara soyleyeyım sana.. valla bak :KK70:

hatun kişiler selamlarrr!! çoook uzun oldu farkındayım, anca döndük, anca toparladık diyelim! aslında ben henüz toparlayamadım, yazlığa dönmek, açık havaya çıkmak istiyorum, istanbuldan bir kez daha nefret ediyorum! neyse..
yaz çok güzel ama çooook yorucu geçti, e ben ne kadar özgürsem, ada benim 5 katım özgürdü... evden kaçmalar mı istersiniz, komşuların evlerine dalmalar mı, kendi oyuncak pusetiyle siteyi turlamalar mı, parasını uzatıp dondurma almalar mı!! (yalnız karadutlu olacak, rengi farklı görürse almıyor!) işte hal böyle olunca, benim de peşinden koşma durumum arttı tabii.. helak oldum, ama olsun yine de pek güzeldi.. anane, dede filan olunca benim her dediğim "tınnnnnnnnnnnnnnnnnnn"olarak geri döndü bana ama olsun.. bir ara çok tepki gösterdi bana. onlar herşeyi serbest bırakıp ben kural koyunca istenmedim tabii.. çok üzüldüm bi ara, çocukla çocuk olup içerledim küstüm hatta ama istanbula dönünce şak diye eskiye döndü herşey şok oldum!neyse geldi geçti işte..
tuvalet eğitimini biz de başaramadık bu yaz.. altı açık gezdirdim defalarca, ama çişini bacaklarını açıp yaptı ve yürümeye devam etti. en ufak bir rahatsızlık duymadı bile! lazımlığına oturtmak istedik korku korku dedi.. zorlamadım vazgeçtim.
evrim; doktor bana tuvalet eğitimini şöyle anlattı;
öncelikle giyinik olarak lazımlığüa oturacak. yani önce oturmayı öğrenecek. eline kitap filan verip süre uzayacak. sonra pantolonsuz oturacak, sonra bezsiz. ancak, tuvalet eğitimine hazır olmasının 2 belirtisi varmış. kakayı gizlenip yapması, bir de sabah kuru kalkması. kaslarını tutabilmesi gerekiyor. ada hala bi ton çişle kalkıyor sabah. ama belki alıştırma külotu ile ıslaklık hissettirilerek de bu geliştirilebilir. ada şu an sadece oturuyor lazımlığına çişşş diyor. ama üstü giyinik. bakalım ne zaman olacak..
bu arada konuşmuyoruz henüz biz de. 40-50 kadar kelimesi var, onları döndürüp duruyor. cümle filan yok yani.. herkes birden açılır diyor ama mucize olsa gerek diyorum ben.. ya bi de millet aaa hala niye konuşmuyo demiyo mu valla deliricem! bi de bizimki azman boy ya, 3 yaşında filan sanıyolar..
bu arada 2 yaş aşısı olan hepatit a yı olduk. aynı gün adaya grip aşısı da yaptırdım.yarım doz. yarım dozu da 1 ay sonra. kreşe gitmeyecekse gerek yok ama gidecekse öneriyorum dedi doktor. ben de belki adayı busene yakın bi yerlere oyun grubuna göndermeyi düşünüyorum. sonradan aklımda kalmasın yaptırıyım dedim. ancak, ya 2 aşı birden ağır geldi veya vücudunda bi mikroğp vardı da, aşı olup da direnci düşünce çıktı bilmiyorum 2 gündür perişan olduk. ateş felaket! ilaçla dahi 39.5 in altına düşmedi. doktor normal 2 gün sürebilir diyo ama ben deliriyodum artık ki bugün neyseki 37 ye düştü.. ama başka hiçbişey yok.. sadece ateş.. aynı hareketlilik yaramazlık da devam.. demezsin 40 derece bu çocuk diye! dün gece n eziyet ettik çocuğa ıslak tülbentler sardık vücuduna, anne anne diye nasıl ağlayıp sarıldı kuzum...
boyumuz 94 olmuş, kilo da 16. yazın sadece süt ve meyveyle beslendiği için kilo almamış, boyu uzamış. pek öyle tombul gözükmüyor artık. normale döndü.. yememiz hala problem tabii.. ne pişirsem naapsam şaşırdım artık..
amannn amma konudan konuya atladım di mi!

Ya Avukat hanımm.. bı saattır asagıdasın, bi gık deseydın bari :))
dur nan.. okuduk, yazdık anca işte...
canım geçmişler olsun bu arada... zor atlatmışsın, allah tekrarını göstermesin..

belmaaa demek 7 ay bitti haaa!! vayyy anasını!!! hayırlısıyla tamamla kuzum..

çaçaaaa, bakıcı olayına çok üzüldüm ama zararın nereseinden dönülse kardır arkadaşım. inşallah herkesin rahat edeceği bir yol bulursunuz...

esrakoo, kızma bee, bak geldik işte, kış moduna devam.. sen olmazsan olmazzz!!

gülicimm, umarım rahatça atlatırsınız memeden kesme olayını.. allah yardımcın olsun arkadaşım..

buket, üzülme kuzum, ada da daha konuşmuyo, bunlar hem inatçı hem tembel! herşeyi anlıyo, hatta isterse cevap veriyo, biliyo yani herşeyi, ama innaaatttt, popom iki kanat!!!!

amanın aslan bebeği mii!!! ağustos bebeği miii!! şekerim sen bi daha düşün bence..

eee.. aklımda bi sürü şey vardı... balık hafıza oldum ben balık hafıza...

evrim ve sedaa, kurban bayramında antalyada mısınız? oraya gelicez, görmek isterim sisi....

bu arada yazın özlemle görüştük, canım sağolsun aldı kızını geldi.. ödeyle ada bi bakmadılar birbirlerine, tam giderayak oynayaları tuttu..

sonraaaa onurla 2 gün bodruma kaçtık yazın, çok iyi geldi ne yalan diyim.. aslında 3 gündü ama 2. günde baktık yapacak bişi kalmadı, fındığı da özledik, döndük kuzu kuzu.. ama gdilebilirmiş onu anladım. ada bizi hiiiiiççççç aramamış.. umrunda bile değiliz yani. çünkü yanında anane, babane, ve 2 dedesi vardı! daha ne olsun, gak dese oyun parkı, guk dese deniz.. e ben de aramam anneyi babayı! kumsalda uzuuun uzuuun yattık, hatta kitap bile okudum! denize girdik çıktık, tekrar girdik.. amaannn unutmuşum valla, bi garip geldi.. akşam eğlendik filan.. güzeldi.. dönerken, tazefasulyem burcum kuşadasında olacaktı, yol üstünde onlara uğradık, biraz oturduk, doruğu sevdik, naapsak burda naapsak derken, burcu buraya kadar gelmişken efese gidin dedi.. çok da iyi etti! efese gittik orayı gezdik, sonra da bizimkileri yemekte bastık! 2 gün de olsa iyi geldi ama..nefes aldım..

yazlıkta evet annem babam filan yanımdaydı ama nerden bakarsan bak yük benim üzerimde tabii ki adayla ilgili. tek lüksüm, adasaat 9 da uyanıyor, annem onu alıyor, ben 10.10.30 a kadar uyuyodum.. ayyy o kadar özlemişim ki sabah uykusunu! nasıl iyi geldi anlatamam! ama millete dert oldu iyi mi! habire laf sokuşturdular, ay tembelmişim, zaten hep annem bakıyomuş, anneme satmışım çocuğu! allah allaahhhhh yaaa! kimse de demiyo ki, kızım 2 yıldır işini gücünü bırakıp bu çocuğa tek başına bakıyosun, 2. dk bırakacak kimsen yok, biraz rahat et bari burda! yok yani!! 1 saatlik uykumun da içine ettiler haliyle.. hayır ayrıca alan razı satan razı sana ne!

Affetttiimm seni kuzu...

Gık demıstım.. orhun yazıtları olmus vallaa.. cok da guzel olmus, okudum hepsını.. Kuzey uyanınca cevap veremedım.

Onerılerın ıcın tesekkur ederım arkadasım saolasın.

Bayramda burada gorunuyoruz.. aslında bı tatıl yapasımız var.. zaman yaklastıkca senınle haberlesırız. Ben daha benım sayemde Seda yı goremedım ıyı mı?? kız ellı kere ortam hazırladı, bır ben uyamadım.. o da benden vazgectı :KK43:

Neyse artık oturduk yerımıze, herkes yazlıklardan döndu donecek, muhakkkak gorusuruz onunla

Anam Kuzey geldı.. satırlarıma son vermek zorundayım..

aslan çocuğunu bi kilometre öteden tanırım.
Dediğini yaptıran, inatçı, kimseye aldırış etmeyen, özgüvenli tiplerdir.
Biraz uyumluysa aslan değildir kesin.
Seni kendine uyduyorsa aramıza hoşgeldin :KK34:

aynen öle tatlım beni kendine uyduran dik kafalı bilmiş bir kuzu
zati aslana daha yatkın da ama şöle temiz titiz düzenlide olunca bu kuzu ne diyorum yaaaaaa

evrim ve sedaa, kurban bayramında antalyada mısınız? oraya gelicez, görmek isterim sisi....

bu arada yazın özlemle görüştük, canım sağolsun aldı kızını geldi.. ödeyle ada bi bakmadılar birbirlerine, tam giderayak oynayaları tuttu..

sonraaaa onurla 2 gün bodruma kaçtık yazın, çok iyi geldi ne yalan diyim.. aslında 3 gündü ama 2. günde baktık yapacak bişi kalmadı, fındığı da özledik, döndük kuzu kuzu.. ama gdilebilirmiş onu anladım. ada bizi hiiiiiççççç aramamış.. umrunda bile değiliz yani. çünkü yanında anane, babane, ve 2 dedesi vardı! daha ne olsun, gak dese oyun parkı, guk dese deniz.. e ben de aramam anneyi babayı! kumsalda uzuuun uzuuun yattık, hatta kitap bile okudum! denize girdik çıktık, tekrar girdik.. amaannn unutmuşum valla, bi garip geldi.. akşam eğlendik filan.. güzeldi.. dönerken, tazefasulyem burcum kuşadasında olacaktı, yol üstünde onlara uğradık, biraz oturduk, doruğu sevdik, naapsak burda naapsak derken, burcu buraya kadar gelmişken efese gidin dedi.. çok da iyi etti! efese gittik orayı gezdik, sonra da bizimkileri yemekte bastık! 2 gün de olsa iyi geldi ama..nefes aldım..

yazlıkta evet annem babam filan yanımdaydı ama nerden bakarsan bak yük benim üzerimde tabii ki adayla ilgili. tek lüksüm, adasaat 9 da uyanıyor, annem onu alıyor, ben 10.10.30 a kadar uyuyodum.. ayyy o kadar özlemişim ki sabah uykusunu! nasıl iyi geldi anlatamam! ama millete dert oldu iyi mi! habire laf sokuşturdular, ay tembelmişim, zaten hep annem bakıyomuş, anneme satmışım çocuğu! allah allaahhhhh yaaa! kimse de demiyo ki, kızım 2 yıldır işini gücünü bırakıp bu çocuğa tek başına bakıyosun, 2. dk bırakacak kimsen yok, biraz rahat et bari burda! yok yani!! 1 saatlik uykumun da içine ettiler haliyle.. hayır ayrıca alan razı satan razı sana ne!
Hoşgeldin Gizem ne iyi ettin...
Esrako, Taze burcu GpysEsra, Özlem, Nurdan, Pervin, Özgül, Nur,Damla hocam da gelse keşke
Bu arada geçen gün Özgül ü gördüm rüyamda gülmeyin ben arada görüyorum burdaki arkadaşları. Hayat nasıl falan diye soruyorum. İyidir inşallah...
Gizem bu etrafdan gelen lafa söze bazen kulak veriyorum ama işime gelmedi hıı hıı diyip bildiğin okumak en iyisi.
Artık bu çocuk olayından, geçirdiğim hastalıkdan falan sonra, başkalarının hayatı ve davranışlarını sorgulamak ve yargılamak konusunda çok esnedim. Yaşayan bilir, dışardan gözüktüğü gibi olmuyor işler.
Bir de benim annemin yaş grubu alışmış çilekeş hayata biz bunu da yapardık, şunu da yapardık üstelik böyle imkanlar da yoktu.
Bilmem kaç çocuk büyüttüm, kocamın böyle huyları vardı. Ayy yeter demek geliyor içimden.
Sen de takma zaten boşşverr, keyfine bak en iyisi.
Tek başına tatil, uyku olayı ohh iyi gelmiştir. Bir sene kışın İstanbul tatil yapılmazsa çekilmez evde zati.

Son düzenleme:
Demek grip aşısı yapılabiliyor 2 yaşda Gizem,
Ateş çok korkutuyor beni de. Geçmiş olsun, işe yarar aşı dilerim.

TV izlemeye çok vakit ayırmasam da sırf gündemden kopmamak için neler var diye bakıyorum ama bu kadar da olmaz yani
Çocuk olmadan önce birçok yabancı dizi izlerdim ve beni çok etkilerdi, güzel vakit geçirirdim ama yok bu dizi taklitleri hakikaten çok kötü oluyor insan gerçeğini izlemişse ister istemez aradaki fark sinir bozuyor.
Şimdi umutsuz ev kadınlarının Türkiye verisyonu çıkmış. Ceyda düvenci, bennu yıldırımlar falan var.
Hamileyken falan çok izlerim Desperate Housewife ı. Çocuktan sonra gerek kalmadı bizzat yaşadım zaten...:KK34:
Kaliteli oyuncular ama keşke daha özgün bir dizi olsa, bizim kültürümüze uygun.
Doktorlar dizisi Grey Anatomy veya House ı izledikten sonra çok garip geliyor insana. Oyuncular içinde başarılı olanlar var ama kurtaramıyor güdük kalan yerler çok.

X