2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayçacım
doktor kontorulumuz gerçekleşemedi.
doktorun acil işi çıktı aşımızı erteledik
ama memeden kesdik.
dün başladık uçlarına bant yapıştırdım anlattım uf oldu doktoragittik ya falan diye.
çok acıdı falan dedim.
arada kriz geliyor gun içinde çok sorun değilde.öglen uykusundan uyanınca ve sabah uykudan uyanınca epey agladı.
ben fena şiştim ya. afiki kucagıma alamıyorum yan yatamıyorum falan acıyor ama 2 gun sonra gececk biliyorum.o açıdan dayanırım.
gece bi sıtma geldi tirtir titredim şimdideateş bastı.
hakkaten zormuş.
bol bol dua ediyorum.
"anne karnın emmeyi ögreten rabbim ogluma artık memeyi bırakması gerektiğini ögretmeme bu süreci zararsız hasarsız geçirmeme yardım et"
diye. Allah buyuk.

ben dua nın gucune çok çok inanıyorum.

Son düzenleme:
belma protakal agacının tariflerine herzaman gözum kapalı denerim yıllardır denerim süper cuk otururherşeyi

belma gelmiş.
hoşgeldin.
dmeek 7 aylık oldunuz maşallah.
tombik olcak demişsin ya didar kaç kg idi.
didar şimdide tombik maşallah ya!
wc egitimi konusunda didar hazır oldugunda kendisi belli eder zaten. kısa zamanda hallerdesiniz inş.
bizdede çişini söylüyor yapıyoruz ama kaka hala yaptıkdan sonra söyluyor o sebeple hala bezli.
öglen uykusundan kuru uyanıryor bu iyiye işaret bizim için.
bizde çişe bay bay yapma sevdası var fazlasıyla.
illa su döküp son bay bayı afik yapacak..
kışlık hazırlıklarına başlamışsın. bizde başladık epey bişeyler yaptım kırmız biber ve barbunya kaldı. bakalım.

Canım Didar doğduğunda 3760 gr dı. Şimdi 16-17 kilo arasında oynuyor. 3-4 aydır kilosunu sabit tutmaya uğraşıyoruz :) Yoksa yarmagül olacak. Yazın hareket alanı arttı. Günde 2 kez dışarı çıkıyor. Koşuyor, oynuyor, vs... kilo alımı da durdu. Keşke havalar hep böyle olsa. Kışın yine 4 duvar arasına tıkılacak yavrular.

Güli nasıl geçti dr kontrolü.

Memeden birden keseceksen hazırlıklı ol kardeşim, üç gün inanılmaz halsizlik ve sıcak basması yapıyor. Ve uyku. Ki benim göğüsler hiç zorlamadı beni, aşamalı bıraktığım için. Hiç aşırı rahatsız edici şiş olmadı. Ama bünyem inanılmaz derecede yenik düştü. Menopozlu kadınlar gibi dolaştım:) Kolaylıklar diliyorum sana. .

Memeden kesilenlere Allah kolaylık versin. Ben 22 aylıkken kestim, fiziksel bir sorun pek yaşamadım. Sadece arada bir sıtma krizi gibi titremeler geliyordu. Isınınca geçiyordu. Sütün çekilmesi sırasında olurmuş. Bunlarla baş edilir de, çocuğun meme kriziyle baş etmek daha zor geliyor. Yaklaşık bir ay sürmüştü. Sonra alıştı ama hala memede uyuyoruz. Memeyi tutuyor, yanağını dayıyor, bazen öpüyor, çoğunlukla uykuya memede dalıyor. Kardeşi doğunca napıcaz bilmiyorum, "nanay da yavrum nanay"....

Belma hoşgeldin, 7 aylık oldun demek. İzne ayrılmıyor musun?

WC eğitimi çok riskli biliyorsunuz değil mi. Amanın bir nefret ederlerse çok zor olur. Gerçekten çocuk hazır oluyorsa kendiliğinden oluyor. Zaten zorlamıyorsunuz farkındayım da öyle genel olarak şey ettim. Kimsenin lafına bakmayın bence. Çok bilmişler her yerde var...........

Bir sürpriz olmazsa doğuma 3 hafta kalaya kadar çalışmayı düşünüyorum. İznimi doğum sonrasına atmak daha çok işime geliyor.

:nazar::nazar: Bugün evden çıkarken kızım beni öptü, arkamdan da el salladı. Aman nasıl mutlu ve rahat işe geldim anlatamam. Allah tüm çalışan annelere nasip etsin. :nazar::nazar:

Evrim nelerde. Hiç yazısını görmüyorum. Artık buraya gelmiyor demeyin sakın :18:

belma protakal agacının tariflerine herzaman gözum kapalı denerim yıllardır denerim süper cuk otururherşeyi

O zaman mutlaka bu tarifi denemelisin. Pişman olmayacağına eminim. Lezzeti çok farklı, zencefilin hoş bir aroması var. Hem de besleyici.

Portakal ağacında kabaklı kek tarifi gördüm dün de onu denedim. Aynı browni gibi oluyor. Islak kek sevenler kaçırmasın. İçinde kabak olduğu bile belli değil. Ama 1,5 bardak şeker bize biraz fazla tatlı geldi. Üstünde de çikolata olduğu için 1 bardak herhalde tam olur. Eğer denerseniz aklınızda olsun. Kabaklı kek, ıspanaklı kek, tahinli, pekmezli kek, ..... çocuğum olana kadar hiçbirinden haberim bile yoktu. Herşey çocuklar için :)

ayçacım
doktor kontorulumuz gerçekleşemedi.
doktorun acil işi çıktı aşımızı erteledik
ama memeden kesdik.
dün başladık uçlarına bant yapıştırdım anlattım uf oldu doktoragittik ya falan diye.
çok acıdı falan dedim.
arada kriz geliyor gun içinde çok sorun değilde.öglen uykusundan uyanınca ve sabah uykudan uyanınca epey agladı.
ben fena şiştim ya. afiki kucagıma alamıyorum yan yatamıyorum falan acıyor ama 2 gun sonra gececk biliyorum.o açıdan dayanırım.
gece bi sıtma geldi tirtir titredim şimdideateş bastı.
hakkaten zormuş.
bol bol dua ediyorum.
"anne karnın emmeyi ögreten rabbim ogluma artık memeyi bırakması gerektiğini ögretmeme bu süreci zararsız hasarsız geçirmeme yardım et"
diye. Allah buyuk.

ben dua nın gucune çok çok inanıyorum.

Allah dualarını kabul etsin. Ben de tuvalet eğitimi için dualar ediyorum. Kızım o süreci rahat atlatsın, çok uzamadan ve zorlanmadan wc.ye alışsın diye. memeyi atlattık, bir de wc.yi halletsek dünyalar benim olacak. Didar memenin tadına bakma konusunda ısrarcıydı. Ben balla bol miktarda tuzu karıştırdım, sürdüm. Hem yapış yapış oluşu, hem de tadı hiç hoşuna gitmedi. Memeye bakıp, "meme uff uff, meme pis" dedi. Eğer sıkışırsan yara bandını açıp ucunu gösterip bak nasıl uf olmuş, istersen em ama tadı artık çok kötü" gibi bir yöntem deneyebilirsin.

Güli nasıl geçti dr kontrolü.

Memeden birden keseceksen hazırlıklı ol kardeşim, üç gün inanılmaz halsizlik ve sıcak basması yapıyor. Ve uyku. Ki benim göğüsler hiç zorlamadı beni, aşamalı bıraktığım için. Hiç aşırı rahatsız edici şiş olmadı. Ama bünyem inanılmaz derecede yenik düştü. Menopozlu kadınlar gibi dolaştım:) Kolaylıklar diliyorum sana.

Uykular düzeliyor, çok güzel çooook.

Buket, ben yazarken bazen çok düşünüyorum şu emzirme olayını, gerçekten sizin içinizde ukte kaldı diye. Ama inan ben çok zorluğunu da yaşadım biliyor musun. Ne yalan söyleyeyim kendi kendine bırakanlardan olsa diye ne çok geçirdim içimden. İyi yanları da çok var ama. Hiç üzülme senin o dönem sıkıntıların vardı. Onları halletmesen çocuğuna nasıl faydalı olacaktın. İnşallah 2. çocuğun olursa (düşünüyorsan yani) doya doya yaşarsın o duyguyu.
Evet Ayça içimde ukte ama çok kötü bir dönemkdi başka türlü de olamazdı.
İkinci çocuk mu :KK33: lafı bile beni buhranlara sokuyor...

esra bende okuyup çıkıyorum artık açıkçası ama bugün seni görünce yazasım geldi ben en çok senin yazılarını merakla okuyorum sende yazmazsan ne olur bilmiyorum herşeyi ayıntılarıyla anlatman çok hoşuma gidiyordu ama senin kararın tabi bize saygı duymak düşer
+1 benim de favorilerimdendir Esrako...
Canım Didar doğduğunda 3760 gr dı. Şimdi 16-17 kilo arasında oynuyor. 3-4 aydır kilosunu sabit tutmaya uğraşıyoruz :) Yoksa yarmagül olacak. Yazın hareket alanı arttı. Günde 2 kez dışarı çıkıyor. Koşuyor, oynuyor, vs... kilo alımı da durdu. Keşke havalar hep böyle olsa. Kışın yine 4 duvar arasına tıkılacak yavrular.

Memeden kesilenlere Allah kolaylık versin. Ben 22 aylıkken kestim, fiziksel bir sorun pek yaşamadım. Sadece arada bir sıtma krizi gibi titremeler geliyordu. Isınınca geçiyordu. Sütün çekilmesi sırasında olurmuş. Bunlarla baş edilir de, çocuğun meme kriziyle baş etmek daha zor geliyor. Yaklaşık bir ay sürmüştü. Sonra alıştı ama hala memede uyuyoruz. Memeyi tutuyor, yanağını dayıyor, bazen öpüyor, çoğunlukla uykuya memede dalıyor. Kardeşi doğunca napıcaz bilmiyorum, "nanay da yavrum nanay"....

Bir sürpriz olmazsa doğuma 3 hafta kalaya kadar çalışmayı düşünüyorum. İznimi doğum sonrasına atmak daha çok işime geliyor.

:nazar::nazar: Bugün evden çıkarken kızım beni öptü, arkamdan da el salladı. Aman nasıl mutlu ve rahat işe geldim anlatamam. Allah tüm çalışan annelere nasip etsin. :nazar::nazar:

Evrim nelerde. Hiç yazısını görmüyorum. Artık buraya gelmiyor demeyin sakın :18:

Maşallah tombiş prenses.
Evet için rahat evde bırakmak çok güzel bir duygu..
Evrimi face de görüyorum ama yok buralarda uzun süredir görülmedi....

Ben de konuşması için hep dua ediyorum annem de Taha suresinden ayetler okuyor.
HAni Musa peygamberin firavun karşısında dili tutulmuş ve sonra açılmış konuşabilmiş. Bu kısmı açıklayan ayetleri okuyor, aşağıdaki ayetler....

25 - Musa dedi ki: "Ey Rabbim! Benim göğsüme genişlik ver,

26 - İşimi kolaylaştır,

27 - Dilimden düğümü çöz

28 - Ki, sözümü iyi anlasınlar.

Elif herşeyi anlatıyor mimikler ve beden diliyle..
Bu aralar hayvan sesleri çıkartıyor büyük olay benim için. Çocuğu bülbül olanlara çok komik geliyordur ama benimki için büyük bir adım.
Evde olduğum zamanlarda hep konşuyorum basit cümlelerle yaptığım herşeyi anlatıyorum anlıyor sıpa ama yok konuşmuyor.

Bu konuda eşimin anaokulu sorumlusu işaretle anlattığı şeyleri anlamamazlıktan gelmeyin çocuk iletişimi kesebilir dikkatli olun demiş hakikaten de inat ve sinirli bir dönem benim de koktuğum bir konu bu.
Tatilde tanıştığım bir rehberlik uzmanı ise, anlamamazlıktan gelmek işe yarar falan dedi.
Çocuğa ve duruma göre değişiyor bu tip konular.
İnşallah konuşmayan çocuklarımız da en kısa zamanda dillenir ve ağızlarından hep güzel laflar duyarız...

Ahh Belma ahh kek tarifleri beni benden alıyor
Bayılırım ıslak tarzdaki keklere, kusana kadar yemek istiyorum şöyle en ıslak ve çikolu olanlardan...

Geldimmmmmmmmmmmmmmmmm geldimmmmmm

5 hafta once Izmıre bır haftalıgına gıttıgım tatıl.. 5 hafta boyunca orada hasta olarak yatmamla son buldu.. bır haftadır yenı evımdeyım. tam 5 haftadır evın ıcı resmen pıslıge donmus, Ozgur ne kadar yapmaya calıssa da olmamıs halıyle. Tam bır haftadır evı yasanılası hale getırmeye calısıyorum.

Bundan once gıremıyordum, cunku pc de bu sıte engellı ıdı. Superonlıne den kaynaklanan bısı ıdı, cozuldu. Ama cozuldukten sonra da ben Izmır e gıttım, sonra da orada fecı bır grıp gecırdım.. Esra ve Güli bilir yakından. Oldukca kotu zamanlardı.. bu ole ayakta gecırılen oksuruklu tıksırıklı bır sey degıldı. Resmen heder oldum.. sureklı yattım.. 3 kutu antıbıyoptık bıtrdım falan.. neyse kısa keseyım berbattım.. o kadar hastalandım kı Fatoş bırakmadı benı, orada kaldım.

Bundan sonra sık sık gelırım.. yazarım, konusuruz yıne.. kım var kım yok bılemıyorum.. gecmıste neler yazılmıs hıc bır fıkrım yok.

Face e de gunde 5 dk mı bıle ayırmıyorumdur herhal.. o da akraba fertlerınden haberdar olmak ıcın bı nevı. Arkadasları da gormek guzel oluyor.

Tabı burası bambaska..

fırsat buldukca gecmıse donerım.. donemezsem de bı sekıl bılmedıgım cıddı bır seyler olmussa yazarsanız bana sevınırım.

Hoşgelişler ola ınsallahh :))

Dun ben yazmısım en son.. yıne ben baslayayım barı... olana olmayana gunaydın :))

Su ara aklıma takılan Kuzey ı tuvalete alıstırmak.. kakası geldıgı zaman masa arkalarına falan gıdıp gızlıce yapıyor 3 aydır.. benden de çişi falan nasıl yapıldıgını gosterıyoırum. Ama bundan sonrakı asama ne olmalı nasıl olmalı bılemıyorum..

50 tane sey okudum.. zorlamayın, akısına bırakın.. e tamam da ne yapalım?? bunu yazan bı yazı bulamadım.. gazetede yazmıs hafta sonu tuvalet egıtımı dıye... zorlamayın,uzmeyın,korkutmayın.. eeeeeeeeeeee ya pekı nasıl ne sekıl ne hareketle yapılmalı?? onu yazan yokkkk :KK70:D

Varsa bılen bı Allahın kulu paylasırsa sevınırım... gozunuuzu seveyım zorlamayın,uzmeyın demeyın :)))) onu 100 kre okudum.. nasıl hareket etmelıyız?? nereden baslamalıyız???

evriim
öncelikle sakın üzme kızma sıkıştırma dermişimmmm

sadete geleyim;

canım bilgisine tecrubesine guvendiğim bi dostum bana şöyle dedi.herşeye Rabbim kaadir oldugu için Ondan yardım istemek en mantıklısı.
mutlaka dua et. "Allahım wc eğitiminde benm yardımcım ol. evladıma bunu öğretmemde sen kolaylık ver" gibi giib.. çogaltıp daraltabilirisniz.

1-oturagı göz önunde dursun.
mesela ben banyonun kapısını axık bırakıyorum hemen kapının önune koydum
sürekli görüp çiş yapmak aklına gelsin diye
2-çiş yaptıkdan sonra beraber yıkamak baybay yapmak.
oturagın için ben boşaltıyorum afik su döküyor bay bay yapıyor.
3-asla ödül verme yani tebrik ve aferin diyebirlirsn alkış yapabilirisn ama kakasını yada çişini yaptı diye rüşvete alışmasın.
4-öglen uykusundan hemen önce çişini mutlaka yaptır.
kalkarkalmazda hemen çişini yapsın(uykuda çiş yapılmamasını ögrenirmiş)
5-tam karar verdiğinizde sakın bezlemeyin.2 kat altına giydirin etrafa sızmasın ama bezlemeyinki ıslandıgını anlasın.
ıslanmak ona rahatsızlık verdiği için çişinin geldiğini anlıyacakdır.

benden bilgiler bu kadar biz herşeyi oyun yapıyoruz saolsun oglumla.
hayatım manyak derecede ona yönelik oldu. aklım fikrim hep afik bu durumda nasıl olur nasıl düşünür diye çalışıyor.
2 yaş oldular ya artık çok şükür .çişide ögrendimi benden yuku kalkacakdır.

birde wc egitimi süresince evine misafir gelmesin yada siz misafirl,ğe gitmeyin dedi ısrarla.
düzeni oturana kadar mak. 1 hafta gibi dedi..çünkü başkaısnı evine gierken aman elin evi çiş olur batar diye bezlersen sil baştan başlarsn dedi.

Son düzenleme:
hee aklıma geldi
wc egitmin hayata etkisini söylemeden geçmiyeyim. ev okulu seminerinde not almıştım,

wc egitiminde eger anne çok serbest olursa yani çiş kaçırdıgında aman olsun yavrum gibi çok aşırı serbest olursak cocuk hayatında savurgan olurmuş
ama tam aksine çok katı olup çocugu cezalandırıp hatta popoya vurmak falan aşırı kısıtlamalrda cocugun hayatında cimri olmasına neden olurmuş. cimriliği sadece maddi açıdan düşünmemek lazım.sevgisinde saygısında nezaketinde herşeyinde cimri olur diye not almışım..

birde kendi istediği zaman mutalaka çişe götürün
şimdi işşim var sen bezine yap sonra gideris gibi geçiştirmeler çocugun guveninin sarsar ve en az 3 ay ötelermiş haberiniz ola...

.............Tatilde tanıştığım bir rehberlik uzmanı ise, anlamamazlıktan gelmek işe yarar falan dedi. Çocuğa ve duruma göre değişiyor bu tip konular. İnşallah konuşmayan çocuklarımız da en kısa zamanda dillenir ve ağızlarından hep güzel laflar duyarız...

Amin canım, inşallah. Didar kelime söylüyor, söylenenleri kafasına göre tekrarlamaya çalışıyor ama cümle kurarak anlatma çabası yok. Bir arkadaşımın oğlu 2,5 yaşında konuşmuyordu. Sonra bir anda, sanki sihirli değnek değmiş gibi cümleler kurarak konuşmaya başladı. Hem de yarım yarım da değil, yetişkin gibi. İnşallah birden çözülecektir.

Geldimmmmmmmmmmmmmmmmm geldimmmmmm

5 hafta once Izmıre bır haftalıgına gıttıgım tatıl.. 5 hafta boyunca orada hasta olarak yatmamla son buldu.. bır haftadır yenı evımdeyım. tam 5 haftadır evın ıcı resmen pıslıge donmus, Ozgur ne kadar yapmaya calıssa da olmamıs halıyle. Tam bır haftadır evı yasanılası hale getırmeye calısıyorum.

Bundan once gıremıyordum, cunku pc de bu sıte engellı ıdı. Superonlıne den kaynaklanan bısı ıdı, cozuldu. Ama cozuldukten sonra da ben Izmır e gıttım, sonra da orada fecı bır grıp gecırdım.. Esra ve Güli bilir yakından. Oldukca kotu zamanlardı.. bu ole ayakta gecırılen oksuruklu tıksırıklı bır sey degıldı. Resmen heder oldum.. sureklı yattım.. 3 kutu antıbıyoptık bıtrdım falan.. neyse kısa keseyım berbattım.. o kadar hastalandım kı Fatoş bırakmadı benı, orada kaldım.

Bundan sonra sık sık gelırım.. yazarım, konusuruz yıne.. kım var kım yok bılemıyorum.. gecmıste neler yazılmıs hıc bır fıkrım yok.

Face e de gunde 5 dk mı bıle ayırmıyorumdur herhal.. o da akraba fertlerınden haberdar olmak ıcın bı nevı. Arkadasları da gormek guzel oluyor.

Tabı burası bambaska..

fırsat buldukca gecmıse donerım.. donemezsem de bı sekıl bılmedıgım cıddı bır seyler olmussa yazarsanız bana sevınırım.

Hoşgelişler ola ınsallahh :))
Hoşgeldin Evrim ne güzel senden haber almak..
Çok geçmiş olsun.
Aman bu ağır gripleri bilirim valla deviriyor insanı ve gözünü bile açarken sanki vücudun sızlıyor. Evlerden uzak olsun..

Tuvalet konusunda ben pek yorum yapamayacağım hiç istemiyor benimki oturak tuvalet falan. Ben de bıraktım zaten.
Zaten benimki ortalık yerde çömeliyor ve bir güzel yapıyor hiç öyle saklanma falan da yok.
İnşallah alışır Kuzi,
Sağolsun Güli açıklamış hepimiz için faydalı oldu..

.................................nasıl hareket etmelıyız?? nereden baslamalıyız???

Ben de seninle aynı durumdayım. Bezini çıkarıp iç çamaşırı giydirdik, wc.ye sık sık götürdük, lazımlığa da oturttuk. İkisine de çiş yapmadı. Oyun gibi bir süre oturup kendince birşeyler mırıldandı, kıpırdandı, kalktı. Kiloduna yaptı, altını ıslattığında kaçıp saklandı. Ben sert bir tepki vermedim. Hadi annecim kilodunu değiştirelim bak ıslanmış dedim, değiştik. Kararlı olalım dedik, bağlamadık. Ama tuvaletinin geldiğini anlasın, wc.ye alışsın diye yarım saat aralıklarla götürmeye kalkınca sıkıldı. Direnmeye başladı. Wc.ye oturunca (yada lazımlık) hayııııır hayıııır diye haykırmaya başladı. Bir keresinde bardak bardak su içmesine rağmen 3 saat çişini yapmadı. Tuttuğunu anladım. Dolaşmak için bahçeye çıktığımız an altına yaptı. Evde yapmak istemedi. ondan sonra henüz hazır olmadığına karar verdik.

Daha önce bu deneyimi yaşayanlar bana devam etmemi, ısrarcı olmamı, o istemese de tuvalete oturtmamı, hatta altını bir süre ıslak yada kakalı bırakmamı (pişik olursa canı yanar altına yapmak istemez diye) söylediler. Hatta bir arkadaşım oğlu wc.ye oturmuyor diye banyo küvetine yaptırıyormuş. Çocuk oturmadan ayakta çişini ve kakasını yapıyormuş. :KK37: Neredeyse bir yıl böyle geçmiş. Bana ısrarla bu yöntemi öneriyor. "Aman geç kaldın, aman 2 yaşını geçti bu bez ne böyle, ...." umrumda değil.

Eğer ukalalık olmazsa, başlamak için tecrübesiz bir anne olarak şunları önerebilirim.

1. Önce wc.yi tanıt. Wc üstü aparat yada lazımlığa oyuncağını oturtup "bak ayıcık da çiş yapıyormuş, çişş." gibi. Ama bunu oyun gibi kullanmasın, amaç sadece işlevi göstermek. Sabiha ablanın önerisi bu.
2. Arada onu wc.ye oturt ama çiş yapmasını bekleme. Sadece bir süre wc.de beraber vakit geçirin. Başta 2-3 dakika, giderek daha uzatarak. Bu süre 5 dk.dan uzun olabilir. Ne zaman kalkacağına o karar versin. Bir kitapta çişinin gelmesi ve rahatlaması için dikkatinin wc.den başka yerlere yönelmesi iyi olur yazıyordu. bu amaçla ilgisini çeken bir kitabı wc.de karıştırabilir, resimlerine bakabilirsiniz, vb... Bu süre içinde sürekli çişşş vs. diyip çocuğun üstünde "hadi artık yapsana" baskısını oluşturmayın diyordu.
3. Onun çişim var demesini beklemeden, belirli aralıklarla sen wc.ye götür.

Tüm bu süreçte çocuğun sana verdiği tepkilere dikkat et. Onun hızında ilerleyeceksin. Baktın zorlanıyor ve direnç geliştirmeye başladı bir süre ara ver (biz öyle yaptık ama doğru olan bu mudur bilmiyorum).

Rehber öğretmenim, wc. eğitiminin önemini akademik alanda defalarca okuduk, yazdık, çizdik, ezberledik, sınavlarda cevapladık. Bu konuda sınavlardan geçtik ama uygulamada iş kağıt üzerine yazmak gibi olmuyor. Neden tuvalet eğitimi önemlidir, size bir saat konuşabilirim. Ama geldiğim noktada bir tek şeyden eminim, zorlamadan, baskı oluşturmadan ama kendi haline de çok bırakmadan arada bir denge tutturarak bu dönemi aşmalıyız. Lütfen deneyimlerimiz paylaşalım. Yaklaşık 3 yıldır birbirimizin yaşadıklarından çok şey öğrendik.

Evrimcim bu arada seni gördüğüme çok sevindim :) Topikte gözlerim seni aradı durdu. Çok geçmiş olsun, bir daha hastalığın tekrarlamaz inşallah. Gezmeye gelip hasta yatmak da iğrenç bir durum. Neyse ki atlatmışsın.

Bitanesinizz yaaa.. cigerlerim benım.

Tesekkur ederım ılgınıze alakanıza.. guzel sozlerınıze.. candanlıgınıza..

Kuzey klozet ustune konan oturaga oturmak ıstemıyor.. oturak mı almalıyım acaba.. sanırım almalıyım.. klozete oturarak yapmaya baslasa onun ıcın kavram karmasası da olmaz dıye dusunmustum.. nasıl bız oturaga oturarak yapmıyoruz, onun da bızı gore gore çişi kakayı klozete yaptıgımızı varsayarsak klozete gecısle ogrenmesı sankı daha dogru dıye hıssedıyordum.. belkı de bu yanlıs bır dusunce.. deneyeyım bakayım.

yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyayım.. sındıreyım.. sonsuz tesekkurler arkadaslarım.

Bu arada su an burada gunes nasıl yakıyor anlatamam sıze.. balkona yıyorsa cık.. o kadar dıyeyım. Kuzey addaaa dıyıp tutturdu.. gel annecım bı cık balkona dedım, ıkı sanıye sonra mutfaga gerı kactı, bı daha da adddaa ıstemedı.. yanı 2 yasındakı cocuk bıle ıdrak edıyor bu sıcakta dısarı cıkılamayacagını.. o kadar yakıcı bır gunes var dıyeyım sıze.. :KK43:

Istanbuldan arkadasımla konusuyorum.. sabahları hırka gıyıyoruz,aksamları ısten cıkarken yıne hırka ıstıyor dıyorrr :KK53: ya dedımm, de gettt :KK70:

Bitanesinizz yaaa.. cigerlerim benım.

Tesekkur ederım ılgınıze alakanıza.. guzel sozlerınıze.. candanlıgınıza..

Kuzey klozet ustune konan oturaga oturmak ıstemıyor.. oturak mı almalıyım acaba.. sanırım almalıyım.. klozete oturarak yapmaya baslasa onun ıcın kavram karmasası da olmaz dıye dusunmustum.. nasıl bız oturaga oturarak yapmıyoruz, onun da bızı gore gore çişi kakayı klozete yaptıgımızı varsayarsak klozete gecısle ogrenmesı sankı daha dogru dıye hıssedıyordum.. belkı de bu yanlıs bır dusunce.. deneyeyım bakayım.

yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyayım.. sındıreyım.. sonsuz tesekkurler arkadaslarım.

Bu arada su an burada gunes nasıl yakıyor anlatamam sıze.. balkona yıyorsa cık.. o kadar dıyeyım. Kuzey addaaa dıyıp tutturdu.. gel annecım bı cık balkona dedım, ıkı sanıye sonra mutfaga gerı kactı, bı daha da adddaa ıstemedı.. yanı 2 yasındakı cocuk bıle ıdrak edıyor bu sıcakta dısarı cıkılamayacagını.. o kadar yakıcı bır gunes var dıyeyım sıze.. :KK43:

Istanbuldan arkadasımla konusuyorum.. sabahları hırka gıyıyoruz,aksamları ısten cıkarken yıne hırka ıstıyor dıyorrr :KK53: ya dedımm, de gettt :KK70:
Evrim bak geldin ayağın uğurlu geldi sayfalar ilerliyor yaşasın...
Hava hala sıcak diyeceğim kızacaksın biliyorum ama İstanbul ve bayramda kaldığım Ayvalık hakikaten akşamları ve sabahları çok serindi.
Nasıl bir iklimi var güzel Akdeniz imizin anlamadım.

Bu arada ben de önce tuvalet aparatı aldım ama bir hocamın açıklaması ile çocuğun neden oturmak istemediğini anladım.
Bizim tuvalete oturduğumuzda ayaklarımız yere değiyor. Yavrumlarımızın ise ayakları henüz yere değemiyor oturduklarında ve bu ayak desteği olmadı için kendini güvende hissedemez dedi. Mantıklı geldi.
Ben de gittim oturak aldım ama yok ona da oturmadı benimki gerçi ama. Belki Kuzi ondan oturmak istememiştir.

Ahh Belma ahh kek tarifleri beni benden alıyor
Bayılırım ıslak tarzdaki keklere, kusana kadar yemek istiyorum şöyle en ıslak ve çikolu olanlardan...

Bak şimdi boğazımdan geçmeyecek, adresini ver göndereyim şöyle bol çikolu tarafından :) Şaka değil valla yapar gönderirim.

Bak şimdi boğazımdan geçmeyecek, adresini ver göndereyim şöyle bol çikolu tarafından :) Şaka değil valla yapar gönderirim.
Sağol Belmacığım şaka bir tarafa yapmaya korkuyorum.
İnsan gibi yemiyorum yapınca, görmemiş gibi yiyorum.
O nedenle pastaneden falan bir dilim almak benim için daha makul.
Senin boğazından geçsin nolur rahat rahat, güzel prenses içerde beslensin büyüsün....

X