2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

giremiyorum giremiyorumm... çok hastayız :KK43: yiğit kuzudan bize bulaştı. hep beraber nezle olduk. burun boğaz öksürük.. gözümüz yaşarıyor sürekli. bir de diş problemi çekiyorum. doktora gitmeye fırsat bulamıyorum. geçmişi okuyacağım inşallah ilk fırsatta. sayfa azcıkta olsa ilerlemiş güzel bir gelişme..

giremiyorum giremiyorumm... çok hastayız :KK43: yiğit kuzudan bize bulaştı. hep beraber nezle olduk. burun boğaz öksürük.. gözümüz yaşarıyor sürekli. bir de diş problemi çekiyorum. doktora gitmeye fırsat bulamıyorum. geçmişi okuyacağım inşallah ilk fırsatta. sayfa azcıkta olsa ilerlemiş güzel bir gelişme..

Geçmiş olsun Fatma, offf çabuk geçer inşallah..
Şu aralar gene grip salgını var. Arkadaşların çocuklarından da ateşli grip olanları duydum bugün gene başladı hastalık mevsimi...
Öyle böyle de değil bir hafta yatak döşek yatırıyor.

Fatmacım gecmıs olsun,

TAM BIR AY CEKTIM... Allah yardımcın olsun arkadasım. Umarım sızı cok hırpalamadan bır an once ceker. Uzun sure ılac gormek ıstemıyorum,nefret edıyorum,zaten m ıdem de kaldırmıyor, son ıkı antıbıyotıgımde mıdem ıflas etmıstı resmen. Kesınlıkle kabul etmıyordu, sureklı kusuyordum, Izmır den Antalya ya butun bır yolu kusarak geldım. Anlatılır gıbı degıl.. sağlık gıbısı yok.. yok.. yok.

Grıp asısı onerıyorlardı.. yaptırdıktan sonra bır hafta grıbal durum yasıyormussun.. bunu goze alamadıgımdan yaptırmaktan vazgectım desem yalan olmaz.

Kendımı kızaga cektım.. her gun bı kase yogurdu, hem arksam yatarken bır bardak sutumu, sabah kalkar kalkmaz ıkı kasık kecı boynuzu pekmezını, gunde en azından ıkı tane meyveyı yemeden gunu kapatmıyorum.. ısrarla zorla ıstemesem de salatayı, domatesı falan yıyıp te kalkıyorum sofradan..

ılac kullanmadan,ek bısıler almadan bedenımı toparlamaya calıusıyoprum.. cayı bıle gıdım gıdım ıcıyorum.. her gun bır maden suyu ıcıyorum falan.. artık ne yapabılırsem.

Ama vucut dırencımı artırıp bagısıklıgımı korumak adına yırtınıyorum, ole vıtamın falan ıcecek durumum kalmadı.. 3 kutu antıbıyotık,sayısını bılemedıgım vıtamınler, bagısıklık artırıcı solusyonlar.. (bı ara ondan bahsedecegım sıze..) dan sonra yok yanı.. olacak gıbı degıl.

Evrim bak geldin ayağın uğurlu geldi sayfalar ilerliyor yaşasın...
Hava hala sıcak diyeceğim kızacaksın biliyorum ama İstanbul ve bayramda kaldığım Ayvalık hakikaten akşamları ve sabahları çok serindi.
Nasıl bir iklimi var güzel Akdeniz imizin anlamadım.

Bu arada ben de önce tuvalet aparatı aldım ama bir hocamın açıklaması ile çocuğun neden oturmak istemediğini anladım.
Bizim tuvalete oturduğumuzda ayaklarımız yere değiyor. Yavrumlarımızın ise ayakları henüz yere değemiyor oturduklarında ve bu ayak desteği olmadı için kendini güvende hissedemez dedi. Mantıklı geldi.
Ben de gittim oturak aldım ama yok ona da oturmadı benimki gerçi ama. Belki Kuzi ondan oturmak istememiştir.

Hocam,

Tesekkur ederım hıssıyatların ıcın.. ne mutlu bana.

Dedıklerını yapacagım.. bı otıurak bır de alıstırma kulodu almam ıcap edıyor demek kı... onu da alırızz.. nıcın varız ki :))

Yannız.. ben Kuzey ı tuvalete alıstırmaya hazır mıyımm :KK9: kımse bunu sormuıyor.. ıstedıgı olmadıktan sonra hıcbır halt yaptırmayan turunun tek ornegı bu cocuk.. bır de ben ısteyecegım de o yapacak haa :)) damardan bısıler falan almam lazım bu surede.. ya da burundan cekecek bısıler bulmam lazım.. yoksa ayık kafa ıle bu cocuk tuvalete alıstırılamaz :KK70:DD AHHAAAA bılmeyen okusa dıyecek kı,hay masallahh hanımablaya bak.. sıkı içicii :KK9: çay ıcmekten korkar oldum halbusemm :KK59:

AYÇAAAAAAAAAAAAAAAA ÇAÇAÇAAAA

Okudun kactınnn, gordum gammazladımm senı, acımam gammazlarım boleeee

Ayçaaa okudu kaçtııııııııııııııı... haberınız ola!!!!! :nazar:

AYÇAAAAAAAAAAAAAAAA ÇAÇAÇAAAA

Okudun kactınnn, gordum gammazladımm senı, acımam gammazlarım boleeee

Ayçaaa okudu kaçtııııııııııııııı... haberınız ola!!!!! :nazar:

ısırırım seni bak:)

he valla okuyup kaçıyorum..yazcam pek yakında!!!!!

merhaba ağustos anneleri, :)

ben Allah nasip ederse 2012 ağustosunda anne olmak istiyorum. ekim sonu kasım gibi çalışmalara başlayacağız :KK69::KK69::KK69:

ağustos bebekleri nasıldır anlatırmısınız. uslu bebeklermi, neşelilermi

kızlarrrrr slm

en son hangi aşılarınızı yaptırdınız.
2 yaş da Hepatit A aşısı

ben Allah nasip ederse 2012 ağustosunda anne olmak istiyorum. ekim sonu kasım gibi çalışmalara başlayacağız :KK69::KK69::KK69:

Hayırlısı inşallah
Ben hhiç tavsiye etmem Ağustos un Aslan burcu tarafını benimki ve birçok çocuk fazlasıyla dediğim dedik ve inatççı.
Tehlikeli boyutta kendine güven ve ben yaparım, ben bilirim halleri var. Çok zorluyor insanı...
Başak burcu iyidir sen Eylül ayına doğru doğurmaya bak bence...:KK49:

Bu sınemalarda mı?? Fragmanları gırıyorsun sanırsam bole bole.. helecanlı gorunuyor.. ne zaman baslıyor??? Kuzey e benzer kas durumları varsa ızlerım ben senı,valla bak :KK70:

aHHAHAA... Ya bu tam bır uzmanlık sorusu olmus.. :)) uyurken uslu, ısteklerı yerıne geldıgı surece neşeli.. onun harıcınde vayyyyy halımızee :))))

gerceklestırmek ıstedıgın tum hayallerını gerceklestır bu arada, gıtmek ıstedıgın her yere gıt.. sonrakı 5 senen ıptal :KK70: değer mi????? hem de nasıl, sonuna dek.

Hocam,

Tesekkur ederım hıssıyatların ıcın.. ne mutlu bana.

Dedıklerını yapacagım.. bı otıurak bır de alıstırma kulodu almam ıcap edıyor demek kı... onu da alırızz.. nıcın varız ki :))

Yannız.. ben Kuzey ı tuvalete alıstırmaya hazır mıyımm :KK9: kımse bunu sormuıyor.. ıstedıgı olmadıktan sonra hıcbır halt yaptırmayan turunun tek ornegı bu cocuk.. bır de ben ısteyecegım de o yapacak haa :)) damardan bısıler falan almam lazım bu surede.. ya da burundan cekecek bısıler bulmam lazım.. yoksa ayık kafa ıle bu cocuk tuvalete alıstırılamaz :KK70:DD AHHAAAA bılmeyen okusa dıyecek kı,hay masallahh hanımablaya bak.. sıkı içicii :KK9: çay ıcmekten korkar oldum halbusemm :KK59:

Evet yaa benimki de be birçok çocukda da aynı durum var. Yoook istemedi mi razı etmek imkansız ...
Buradaki anneler anlar seni korkma, misal benimkini dün oturtayım dedim oturağa uğur böceklerimi aldım yapışkan onları yapıştırdım üzerine büyüklü küçüklü ilgisini çeker sever diye.. Sonuç mu ateşe düşmüş gibi bağırma tekmeleme. olunca hemen kaldırdık tabi...
Elif ise uğur böceklerini özenle söküp yüzüne oraya buraya yapıştırıp mutlu butlu bezine yaptı kakasını...
Aman dedim yok yok. Bir kaç ay sonra tekrar deneriz.

2 yaş da Hepatit A aşısı

Hayırlısı inşallah
Ben hhiç tavsiye etmem Ağustos un Aslan burcu tarafını benimki ve birçok çocuk fazlasıyla dediğim dedik ve inatççı.
Tehlikeli boyutta kendine güven ve ben yaparım, ben bilirim halleri var. Çok zorluyor insanı...

çok ıyı yaa.. Eylul ıyıdır bence de :KK70:

2 yaş da Hepatit A aşısı

Hayırlısı inşallah

:KK70: bu da guzel bı tavsıye

Bu arada günü en zor öğünü bizim için hala kahvaltı.
İnek Sütü her şekilde denedim içmiyor.Bir ara ballı süt içiyordu ondan da bıktı. Devam sütünden bıkalı zaten çok oluyor.
Ben de artık baya baya yufkacı oldum çıktı Elif için.
Efendim bir bardak süt, yumurta biraz lor peyniri,yarım çay bardağı zeytin yağı bir miktar un ile yoğrulur.(dikkat edin hiç su yok, maksimum vitamin :KK76:)
Bir tupperware kaba(en iyi sonucu onda aldım) ağzı kapalı olarak alınır. İstenirse buzdolabında 2 gün sorunsuz saklanabiliyor.
Bu hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alınır. Peynir de yemeyen kız için biraz içine kaşar veya dil peyniri rendelenir ve alınan hamur parçasının içine bu peynir parçaları iyice yoğurarak yedirilir( Zira ağzına peynir parçası gelirse tükürüyor sıpa, belli olmayacak yani)

Bu hamur pişireceğiniz tava ölçüsünde açılır ve yağsız tavada arkalı önlü pişirilir, piştikten sonra bir miktar tereyağı sürülürse lezzeti de pek bir güzel olur.
Çocuğa bir güzel eline verilerek veya parça parça koparılırak yedirilir.
Kalanı da anne tarafından hüpletilir.:KK56:

Bugün Komagene etsiz çiğ köftede aldığının yarısı bedeva...:KK56:
Tamam hep yemek konusunda yazıyorum ama ilgi alanım ne yapayımmm :KK61:
Belki benim gibi hastası olanlar faydalanır.

Hocam,

Yanlıs meslekte mıyawlıyorsunuz bence..

Bu ne yaaaa :))) hay masallahhh

Benım her ogun her daım sorun.. her yıyecek sorun :) ya artık gülüyorum... ne yazsam,ne kadar yırtınsam boş..

Sızın yazdıklarınızı gıpta ıle okuyorum.. Kuzey elıne alacak, bır de ısıra ısıra yıyecek haaaaa :KK52: Anca ıste sabaha karsı ruyada falan gorurumm ben onu.

Bugün Komagene etsiz çiğ köftede aldığının yarısı bedeva...:KK56:
Tamam hep yemek konusunda yazıyorum ama ilgi alanım ne yapayımmm :KK61:
Belki benim gibi hastası olanlar faydalanır.

Hazır cıgkoftelerın egzamalarımı artttırdıgını farkettım.. ozellıkle Bım dekı EGEmezzz markasının kıne bayılıyorum,hem de dürüm ıcerısınde, ama bıraz fazla yersem ki o ole bır tane tadına bakayım ıle kalacak bır yıyecek degıl.. hemen sabaha egzamalar yerını almıs oluyor. Hamılelıkten sonra bana kalan mıras bu egzama.

Sankı hep Kuzey ıle boyle yasayacakmısım gııb gelıyor.. hanı normal bır sekılde sofrada oturup yıyen cocuklardan olmak.. o kadar uzak bır hayal kı benım ıcın.. resmen ütopya.

Hanımablalar.. bakınmaya mı geldınız?? pazar mı burası... asagıdakıler.. acımam desıfre ederım.. ya yaz.. ya terkett!! :)))

X