2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayçamm canım ya narin bayan zarif bayan.oglu annesine benzemeyen bayan.
ya bakıcı olayına çok üzüldüm.
yani bırakmasını ayrı bi ayıp tavrı ayrı bi ayıp off insan evladını kimlere nasıl bırakacagını şaşırıyor.
annenide anlıyorum aslında hani annelerimiz bizleri buyuttü tam rahata erdik düşüncesiyle emeklilik yaşayacakken bizim evlatlarımız çıkıyor ortaya.
umarım gönlüne göre birisni yada kreş gunduz bakım evi gibi bi yer bulursun.
ya bi site vardı ordan bakıcı ilanları vardı.
ama sen istersen sahibinden e bi ilan ver.
off yakın olsak ben bakardım ayçam afikle oynarlardı .vala içim okadar ssızlıyor yani..

bu arada aferim ruzgara demek çiş olayı bitti.
bizde bu hafata önce memden kesices sonrada bezden..
meme için gunlerdir telkinde bulunuyorum doktora gitces meme uff olcak afik bardakdan içcek diye.
kendisie tekrarlıyor ama bakalım nasıl olcak

pazartesi hem aşımız var hemde 2 yaş kontrolu.

bu arada tombik bebelere maşallah ya.
bizimki 13 olmamıştır en son 12 700 falandı.
aslında iştahı yemesi iyiy ama hareketi çok fazla sanırım ondan.gunde 2 defa kaka yapıyor

ayy bu aralar bide yemiyycem doydum diyor.
çok akıllandı dillide çok tatlı tam sıpaaaaaa!

sürekli benm dediklerimle bana konusuyor.
bana uslu dur sen otur ben sana kitap okıcam diyor.
konyada pepeyi izledi bi kaç kere 2 ekmek aldım şarkısına hastayıs.
aklına gelince başlıyor söylemeye.

yazmama kararı almışsın.
bence karar alma
çünkü bazen hiçvakit bulamayıp girmediğim oluyor ama bazende resmen boş vaktim çok oluyor ozaman yazasım geliyor.
bak kaçgundur yokdum ama geldim mesala ben yani.

ama çalışan arkadaşlardan bu konuda performansı daha fazlabekliyoruz.

bu arada sen bu yıl ne çok tatil yaptım maşalalh.

ecenin uyuklama videosuna bayıldım.
hayy ççok yaşa yaa.çokda güldüm valla.başı her yana düştükçe uyanması ayy yaa kıyamam çok şeker.
hakkaten he bu kız senin kopyan resmen
afik sadece 1 kere mama sandalyesinde uyuya kaldı elinde simitle bi düğün davetindeydik üstelik
düğün bitene kadar rahat ettik ama sonra kucagıma alınca hemen uyanmıştı

buketcim afikde gece üstünü örtmeyenlerden.
şimdilik okadar serin değil ya.
,hatta afik sıcakdan yatamadıgı için uyku öncesi klimayı açıp odayı serinletiyoruz.
cam açmıyorsan geceleri şimdilik sorun olmaz.

ama sana tavsiye edebileceğim tek şey beşiğin üsütnden çarşaf ört.
yurtdışı forumlarında görmüştüm üsütnü açana bebeklere anneleri öyle yapıyordu.
nasıl anlatsam beşiğin üsütünden çadır gibi işte öyle bişekilde.
umarım anlamışsındır.
off tarif konusunda çok beceriksizim yolda tarif edemem ki ben!

minnak tubamda gelmiş gitmiş.
istanbula ne zaman gelcen hatunn özledim s eni valla:)
şevvali memeden kestinmi?

ayy Nur uda merak ettim ya napıo acaba?
cocuklar nasılki
yiğit bebek ne alemde acaba yemesi iştahı nasıl musti emziği bırakdımıki?
musti çiş söylüyomuki?
ayy içime esrako kaçtı!

Hoşgeldin Güli ne iyi ettin de geldin...
Maşallah Afik daha da ballanmış. Cevapları falan büyük çocuk gibi...
Güli bacım sizde iki yaş sendromu yok galiba maşallah, aman evlerden uzak olsun.

Bizde hııı hhıı, ve ıhıh şeklinde iletişim kuruyoruz bazen Evet diyor, elimizden tutup götürüyor istediği yere ve parmakla işaret ediyor ne istiyorsa..
Anlamadım falan diyorum bu sefer çok sinirleniyor, kendini yerlere atıyor falan filan...

buketcim afikde gece üstünü örtmeyenlerden.
şimdilik okadar serin değil ya.
,hatta afik sıcakdan yatamadıgı için uyku öncesi klimayı açıp odayı serinletiyoruz.
cam açmıyorsan geceleri şimdilik sorun olmaz.

ama sana tavsiye edebileceğim tek şey beşiğin üsütnden çarşaf ört.
yurtdışı forumlarında görmüştüm üsütnü açana bebeklere anneleri öyle yapıyordu.
nasıl anlatsam beşiğin üsütünden çadır gibi işte öyle bişekilde.
umarım anlamışsındır.
off tarif konusunda çok beceriksizim yolda tarif edemem ki ben!

Sağol Güli dediğini anladım sanırım. İyi fikir bir deniyim, çünki üşütüyor bu sıralari kakadı yeşil ve isal gibi gece üşüyor diye düşünüyorum..

ah buketcimm 2 yaş sendromu olmaz olurmu hiç.
küçük bardakda su içcem diyor veriyorum olmazzz kocaman bardakda içcem diyor.
ya sabır buda gececk diyorum. maymun oldum elinde.
yemek yicem diyor masayageçiyoruz yemicem diyor iyi oglum sen bilirsin yeme diyorum yiceeem diyor
gece aglıyor anne meme ver diye kucagıma alıyorum
meme istemiyoruuum diyor tamma gel yanıma yat diyorum meme emceeeem diyor.
halimi düşün sen.
pazartesiden itibaren memeden kesiyoruz.
pazartesi aşımız ve kontrolumuz var.
bu zamana kadar hep dooktora gitces meme uff olcak falan dedim ya
yalan söylemiş olmamak için doktordan sonra uff oldu diye bantlıcam bakalım Allah kolaylık versin.
banada afikede.
valla bende çok sevmiştim kucagıma sırnaşıp meme istemesini.

nazlana nazlana gelir ister.
poposu acır mesela anne çok acıdı meme ver diye gelir sıpamm.
neyhse çok şükür dolu dolu 2yaş emdi.

buketcim yeşilimsi ve hafif ishal kaka ayagını üşütmüş olabilerr
malum çorap durdurmuyorlar ayaklarında.

küçük su torbası aldık biz balıklı çiçekli falan arada sıcak su koyup balıklar afikin karnına gelmek istemiş diyoruz koyuyoruz biraz sende dene istersen .ayaklarına gelmişler gıdıgıdı yapmışlar falan dersin..

Kızlarr slmmm
ne kadar yazmasamda okuyorum sizi çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz .
Yazmasamda diyorum çünkü yazmıyorum halbuki vaktim oluyor çalıştığım için ama sonradan geldiğim için paylaşım olmuyor gibi neyse hakkınınızı helal edin takip erdiyorum vakit bulunca ....

Geçenlerde kafaya taktım kızımın bulamaç hala arada birde olsa yemesini baktım burdada yedirenler varmış rahatladım.çok iyi geliyor paylaşımlarınız sağolun kızlarrrr

Merhaba Arkadaşlar, uzuuun bir aradan sonra yine geldim. Ancak işte olursam buraya girip yazmaya fırsat bulabiliyorum :)

Yazın İzmirdeydik. Onyria Claros Beach diye sözde 5 yıldızlı bir otele gittik. İnternette çocuklara yönelik aktiviteleri güzel görünüyordu ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Aklınızda olsun. Çok dik yamaçlar üzerine kurulmuş bir otel. Plaja inmek için yokuş inip çıkmak çocukla zor oluyor. otelle plaj arasına mini arabalar koymuşlar ama sayıları yetersiz ve çok kuyruk oluyor. Yemekleri çeşitli ve geniş bir mönüsü var ancak yağlı ve tuzlu. Yemekte seçici olanlar, yaşlılar ve tansiyon hastaları aç kalır. En kötüsü otelin park sorunu var. Arabanızın anahtarını vermek zorunda kalıyorsunuz ve bizim anahtarımızı çıkış yapacağımız gün kaybettiler. Odayı boşaltmıştık. Saat 10.00 dan 17.00 ye kadar çok mağdur olduk ve doğru dürüst ilgilenmediler bile. Uzun lafın kısası yıldızlara aldanmayın, o otele gitmeyin derim. Tatilden keyif alıp eğlenen tek kişi Didar oldu :)

Kızım iyi. Yalnız hala tuvalet sorunumuzu aşamadık. Yaz boyunca uğraştım, tuvalet yada lazımlığa çiş yaptıramadım. Oyun gibi oturuyor ama kısa süre sonra kalkmak istiyor. Sık sık tuvalete oturtmak istediğimde hayıııır hayııır diye kıyametleri koparıyor. Bu yaz wc sorununu çözmemin tek yolu çocuğu zorlayıp yaka paça tuvalete sokmak, onu zorlamak olacaktı, ben de bunu uygun görmediğim için Didar kendini biraz daha hazır hissedene kadar ara verdim. Bu arada etraftan millet söyleniyor tabi, "geç kaldın, alışırdı sen alıştırmadın, vs....". :KK36:

Hamileliğim 7. ayını bitirdi. Çok şükür iyi gidiyor. Kilosu biraz önde. Yarmagül olacak gibi bu yavru. Didarda 7. ayda hastane çantamızı hazırlamıştım. 2.de henüz elimi hiçbir şeye süremedim. Zaten çok birşey alınmayacak. Bir hastane çıkışı, bir de bana gecelik vs... Didarın küçülenlerini tasnif edip aylarına göre ayırmam gerek.

Kışlık dondurucu hazırlıklarına da başladım. Bamya ile siftah yaptık. Taze fasulye, kırmızı biber, menemenlik domates biber ve közlenmiş patlıcan hazırlayabilirsem çok iyi olacak. Kışın hızır gibi imdada yetişiyor.

Benden haberler bu kadar. Facedeki arkadaşları takip ediyorum, diğerlerine buradan bakacağım. Özledim sizi :KK16:

Kızlarr slmmm
Yazmasamda diyorum çünkü yazmıyorum halbuki vaktim oluyor çalıştığım için ama sonradan geldiğim için paylaşım olmuyor gibi neyse hakkınınızı helal edin takip erdiyorum vakit bulunca ....

Geçenlerde kafaya taktım kızımın bulamaç hala arada birde olsa yemesini baktım burdada yedirenler varmış rahatladım.çok iyi geliyor paylaşımlarınız sağolun kızlarrrr

Bizde de bulamaç devam. Sabah o yedikten sonra kahvaltıda da bizimle oturup bir iki atıştırıyor. Özellikle sucuğa dayanamıyor. cucuuk diye daha pişerken eteğime yapışıyor sıpa.

uzunca bir aradan sonra herkese merhabalar.

ara ara okusam da pek aktif olamadım epeydir ama sizi cok özledim. bu yaz epey zor geçti bizim için. mide kanaması geçirdim, ardından eşim bel fıtıgından ameliyat oldu. en son 1 ay önce de iş yerinin merdivenlerinden düşerek kaburgamı kırdım. 1 ay evde yatmak zorunda kaldım. aslında cok acılı geçti ama şimdi düştüğüme sevinecek duruma geldim :) evdeyken her ayağa kalktığımda alperen anne işe gitme diye bacaklarıma yapışmaya başladı. sürekli beni göz hapsinde tutuyor, her an gidecekmişim gibi cocuk diken üstünde duruyordu. 2 hafta geçti hala aynı hiç elimi bırakmamalar, durum durup anne gitme demeler. dedim böyle olmayacak aradım işyerini yöneticime dedim durum böyle böyle rapor sonrası istifa edeceğim şimdiden bulun yerime birini. neyse bir süre sonra işyerinden aradılar ve home ofis çalışmayı önerdiler :) iki hafta sonra evden çalışmaya başlıyorum bilgisayara program hazırlanıyor şuanda. çok şükür sıkıntılı günler bitmiştir inşallah....

Çok geçmiş olsun Gülizcim. Yaşadığın sıkıntılara üzüldüm ama şu home ofice gelişmesine çok sevindim. Allah gönlüne göre verdi ama koşulları buna hazırlamak seni biraz yıpratmış. Neyseki bundan sonra yavruşunla beraber olacaksın. Sabah ben evden çıkarken Didar arkamdan "anneeee" diye haykırıyordu. Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun. Çok zor çook.

Kızlar kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim bir kek tarifi yazıyorum. Yaz başında bir öğretmen arkadaşım yapmıştı, okulda herkes hasta oldu, 3 aydır da bizim evimizde sürekli yapılıyor. Çocuklar için de besleyici bir tarif. Pekmez, zencefil, hindistan cevizi, tarçın herşey var :)

tarif portakalagaci.comdan.

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KEK

malzemeler:

• 2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
• 1/2 su bardağı kakao (50g.lık poşet yetiyor)
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1/2 tatlı kaşığı tuz
• 1 + 1/2 tatlı kaşığı zencefil
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1/4 tatlı kaşığı hindistan cevizi
• 1 paket damla çikolata (ben evdeki madlen çikolataları kırıp kullandım)
• 12 yemek kaşığı margarin/tereyağı.
• 1 + 1/4 su bardağı şeker
• 1 tatlı kaşığı vanilin
• 2 yumurta
• 1 su bardağı pekmez
• 1 su bardağı kaynar su

Hazırlanması:

1.kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp buzdolabına koyun.
2. 2,5 su bardağı unu, kakaoyu, kabartma tozunu, tuzu, zencefili, tarçını ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın.
3. ayrı bir yerde çikolataları 2 yemek kaşığı una bulayın.
4. karıştırma kabında yağı, şekeri ve vanilini 3 dakika çırpın. hızı ortaya düşürüp yumurtaları (arada karıştırarak) teker teker ekleyin. fırını 175C'ye getirin.
5. bir kapta pekmezi ve kaynar suyu karıştırıp çırpın. unla pekmezli karışımı dönüşümlü olarak (azar azar) şekerli yağa ekleyin. hepsi özleşene kadar düşük hızda karıştırın. en son çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
6. karışımı buzdolabında beklettiğiniz kalıba dökün. önceden ısınmış fırında bir saat pişirin. (yarım saatten sonra kenarları yanmaya başlıyor bu yüzden kalan yarım saati üzeri folyo ile kapalı olarak tamamlayın).
7. kek pişince 20 dakika kabında bekletin. daha sonra kabından çıkarıp tamamen soğutun. dilerseniz üzerine kakao serpin.

Afiyet olsun

ah buketcimm 2 yaş sendromu olmaz olurmu hiç.
küçük bardakda su içcem diyor veriyorum olmazzz kocaman bardakda içcem diyor.
ya sabır buda gececk diyorum. maymun oldum elinde.
yemek yicem diyor masayageçiyoruz yemicem diyor iyi oglum sen bilirsin yeme diyorum yiceeem diyor
gece aglıyor anne meme ver diye kucagıma alıyorum
meme istemiyoruuum diyor tamma gel yanıma yat diyorum meme emceeeem diyor.
halimi düşün sen.
pazartesiden itibaren memeden kesiyoruz.
pazartesi aşımız ve kontrolumuz var.
bu zamana kadar hep dooktora gitces meme uff olcak falan dedim ya
yalan söylemiş olmamak için doktordan sonra uff oldu diye bantlıcam bakalım Allah kolaylık versin.
banada afikede.
valla bende çok sevmiştim kucagıma sırnaşıp meme istemesini.

nazlana nazlana gelir ister.
poposu acır mesela anne çok acıdı meme ver diye gelir sıpamm.
neyhse çok şükür dolu dolu 2yaş emdi.
Maşalllah Afik gene de daha bi akıllı daha bi uslu gibi geliyor bana. Tabi çeken bilir o da ayrı.
Her halleri ayrı bir güzel gerçekten
Emzirmek de gerçekten çok az emzirdiğim için tadına doyamadığım birşey benim için de. Ama belli bir süre sonra çok zorluyorlar emizrme konusudna çocuklar.

buketcim yeşilimsi ve hafif ishal kaka ayagını üşütmüş olabilerr
malum çorap durdurmuyorlar ayaklarında.

küçük su torbası aldık biz balıklı çiçekli falan arada sıcak su koyup balıklar afikin karnına gelmek istemiş diyoruz koyuyoruz biraz sende dene istersen .ayaklarına gelmişler gıdıgıdı yapmışlar falan dersin..
Allahım neler akıl etmişsiniz hastasıyım bu tip çözümlerin :KK9:
Kızlarr slmmm
..

Gel bacım sen de katıl paylaş,
Bu aralar biraz canlandı burası.
benimki bulamaçtan bıktı ve artık omlet, gözleme, açma gibi şeyler yiyor sadece...
Merhaba Arkadaşlar, uzuuun bir aradan sonra yine geldim. Ancak işte olursam buraya girip yazmaya fırsat bulabiliyorum :)

Yazın İzmirdeydik. Onyria Claros Beach diye sözde 5 yıldızlı bir otele gittik. İnternette çocuklara yönelik aktiviteleri güzel görünüyordu ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Aklınızda olsun. Çok dik yamaçlar üzerine kurulmuş bir otel. Plaja inmek için yokuş inip çıkmak çocukla zor oluyor. otelle plaj arasına mini arabalar koymuşlar ama sayıları yetersiz ve çok kuyruk oluyor. Yemekleri çeşitli ve geniş bir mönüsü var ancak yağlı ve tuzlu. Yemekte seçici olanlar, yaşlılar ve tansiyon hastaları aç kalır. En kötüsü otelin park sorunu var. Arabanızın anahtarını vermek zorunda kalıyorsunuz ve bizim anahtarımızı çıkış yapacağımız gün kaybettiler. Odayı boşaltmıştık. Saat 10.00 dan 17.00 ye kadar çok mağdur olduk ve doğru dürüst ilgilenmediler bile. Uzun lafın kısası yıldızlara aldanmayın, o otele gitmeyin derim. Tatilden keyif alıp eğlenen tek kişi Didar oldu :)

Kızım iyi. Yalnız hala tuvalet sorunumuzu aşamadık. Yaz boyunca uğraştım, tuvalet yada lazımlığa çiş yaptıramadım. Oyun gibi oturuyor ama kısa süre sonra kalkmak istiyor. Sık sık tuvalete oturtmak istediğimde hayıııır hayııır diye kıyametleri koparıyor. Bu yaz wc sorununu çözmemin tek yolu çocuğu zorlayıp yaka paça tuvalete sokmak, onu zorlamak olacaktı, ben de bunu uygun görmediğim için Didar kendini biraz daha hazır hissedene kadar ara verdim. Bu arada etraftan millet söyleniyor tabi, "geç kaldın, alışırdı sen alıştırmadın, vs....". :KK36:

Hamileliğim 7. ayını bitirdi. Çok şükür iyi gidiyor. Kilosu biraz önde. Yarmagül olacak gibi bu yavru. Didarda 7. ayda hastane çantamızı hazırlamıştım. 2.de henüz elimi hiçbir şeye süremedim. Zaten çok birşey alınmayacak. Bir hastane çıkışı, bir de bana gecelik vs... Didarın küçülenlerini tasnif edip aylarına göre ayırmam gerek.

Kışlık dondurucu hazırlıklarına da başladım. Bamya ile siftah yaptık. Taze fasulye, kırmızı biber, menemenlik domates biber ve közlenmiş patlıcan hazırlayabilirsem çok iyi olacak. Kışın hızır gibi imdada yetişiyor.

Benden haberler bu kadar. Facedeki arkadaşları takip ediyorum, diğerlerine buradan bakacağım. Özledim sizi :KK16:
Hoşgeşdin Belma,
Ben çok merak ediyordum seni ne yaptı hamilelik nasıl gidiyor falan diye.
Çok şükür iyi olmanıza çok sevindim.
HEm hamilesin, hem çocuklu,bi de çalışıyorsun nasıl kış hazırlığı yapıyorsun maşallah sana.
Bırak biraz naz falan yap, yan gel yat keyfine bak.:KK49:
Tuvalet sorunu bizde de var etraftakiler çok biliyor herşeyi.
Benimki lazımlığa bebeğini oturtuyor ve çiş çiş diyor.
Kendisi asla oturmuyor ağlıyor ben de otur falan dersem. Artık lafını etmiyorum ben de ne yapayım.

Finkim, canımsın, çok incesin, teklif etmen bile yeter saolasın. Valla ben bu sıkıntıları yaşadıktan sonra evde olsam ben de sevabına birinin çocuğunu bakarım diyorum ne zormuş yahu. Hoşgeldin bu arada sefalar getirdin.

Buketcim, şu üst örtmeme durumu Rüzgar'ın bebekliğinden beri var, artık umursamıyorum desem. Kışın soğuğunda hep öyle uyurdu biliyor musun ben kafayı yerdim zatürre olcak bu diye ama olmadı çok şükür. Ama benim de annem hep bana diyordu beşiğin üstünü kapat diye ama yapmadım yararı olmaz diye. Sana da aynı tavsiye verildiğine göre yapmak gerek galiba.

Belma hoşgeldin, 7 aylık oldun demek. İzne ayrılmıyor musun?

WC eğitimi çok riskli biliyorsunuz değil mi. Amanın bir nefret ederlerse çok zor olur. Gerçekten çocuk hazır oluyorsa kendiliğinden oluyor. Zaten zorlamıyorsunuz farkındayım da öyle genel olarak şey ettim. Kimsenin lafına bakmayın bence. Çok bilmişler her yerde var.

Bizim bakıcımızın bize en güzel hediyesi o oldu. Gece bezliyorum ama aslında sabah hep kuru kalkıyor. Bezlemezsem ya yapar da duymazsam üşütür diye korkuyorum. Alıştırma külotu alıcam da beden bulamadım bir türlü.Ama gündüz çok rahat ettik, darısı hepinizin başına.

Güli nasıl geçti dr kontrolü.

Memeden birden keseceksen hazırlıklı ol kardeşim, üç gün inanılmaz halsizlik ve sıcak basması yapıyor. Ve uyku. Ki benim göğüsler hiç zorlamadı beni, aşamalı bıraktığım için. Hiç aşırı rahatsız edici şiş olmadı. Ama bünyem inanılmaz derecede yenik düştü. Menopozlu kadınlar gibi dolaştım:) Kolaylıklar diliyorum sana.

Uykular düzeliyor, çok güzel çooook.

Buket, ben yazarken bazen çok düşünüyorum şu emzirme olayını, gerçekten sizin içinizde ukte kaldı diye. Ama inan ben çok zorluğunu da yaşadım biliyor musun. Ne yalan söyleyeyim kendi kendine bırakanlardan olsa diye ne çok geçirdim içimden. İyi yanları da çok var ama. Hiç üzülme senin o dönem sıkıntıların vardı. Onları halletmesen çocuğuna nasıl faydalı olacaktın. İnşallah 2. çocuğun olursa (düşünüyorsan yani) doya doya yaşarsın o duyguyu.

güliz çoook geçmiş olsun yaz boyu neler yaşamışsın öyle ya allah kolaylık versin
iş olayına çok sevindim ama alpella şans getirmiş sana

esra bende okuyup çıkıyorum artık açıkçası ama bugün seni görünce yazasım geldi ben en çok senin yazılarını merakla okuyorum sende yazmazsan ne olur bilmiyorum herşeyi ayıntılarıyla anlatman çok hoşuma gidiyordu ama senin kararın tabi bize saygı duymak düşer

belma gelmiş.
hoşgeldin.
dmeek 7 aylık oldunuz maşallah.
tombik olcak demişsin ya didar kaç kg idi.
didar şimdide tombik maşallah ya!
wc egitimi konusunda didar hazır oldugunda kendisi belli eder zaten. kısa zamanda hallerdesiniz inş.
bizdede çişini söylüyor yapıyoruz ama kaka hala yaptıkdan sonra söyluyor o sebeple hala bezli.
öglen uykusundan kuru uyanıryor bu iyiye işaret bizim için.
bizde çişe bay bay yapma sevdası var fazlasıyla.
illa su döküp son bay bayı afik yapacak..

kışlık hazırlıklarına başlamışsın. bizde başladık epey bişeyler yaptım kırmız biber ve barbunya kaldı. bakalım.

X