Kızlarr slmmm
ne kadar yazmasamda okuyorum sizi çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz .
Yazmasamda diyorum çünkü yazmıyorum halbuki vaktim oluyor çalıştığım için ama sonradan geldiğim için paylaşım olmuyor gibi neyse hakkınınızı helal edin takip erdiyorum vakit bulunca ....
Geçenlerde kafaya taktım kızımın bulamaç hala arada birde olsa yemesini baktım burdada yedirenler varmış rahatladım.çok iyi geliyor paylaşımlarınız sağolun kızlarrrr
Bizde de bulamaç devam. Sabah o yedikten sonra kahvaltıda da bizimle oturup bir iki atıştırıyor. Özellikle sucuğa dayanamıyor. cucuuk diye daha pişerken eteğime yapışıyor sıpa.
uzunca bir aradan sonra herkese merhabalar.
ara ara okusam da pek aktif olamadım epeydir ama sizi cok özledim. bu yaz epey zor geçti bizim için. mide kanaması geçirdim, ardından eşim bel fıtıgından ameliyat oldu. en son 1 ay önce de iş yerinin merdivenlerinden düşerek kaburgamı kırdım. 1 ay evde yatmak zorunda kaldım. aslında cok acılı geçti ama şimdi düştüğüme sevinecek duruma geldim :) evdeyken her ayağa kalktığımda alperen anne işe gitme diye bacaklarıma yapışmaya başladı. sürekli beni göz hapsinde tutuyor, her an gidecekmişim gibi cocuk diken üstünde duruyordu. 2 hafta geçti hala aynı hiç elimi bırakmamalar, durum durup anne gitme demeler. dedim böyle olmayacak aradım işyerini yöneticime dedim durum böyle böyle rapor sonrası istifa edeceğim şimdiden bulun yerime birini. neyse bir süre sonra işyerinden aradılar ve home ofis çalışmayı önerdiler :) iki hafta sonra evden çalışmaya başlıyorum bilgisayara program hazırlanıyor şuanda. çok şükür sıkıntılı günler bitmiştir inşallah....
Çok geçmiş olsun Gülizcim. Yaşadığın sıkıntılara üzüldüm ama şu home ofice gelişmesine çok sevindim. Allah gönlüne göre verdi ama koşulları buna hazırlamak seni biraz yıpratmış. Neyseki bundan sonra yavruşunla beraber olacaksın. Sabah ben evden çıkarken Didar arkamdan "anneeee" diye haykırıyordu. Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun. Çok zor çook.
Kızlar kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim bir kek tarifi yazıyorum. Yaz başında bir öğretmen arkadaşım yapmıştı, okulda herkes hasta oldu, 3 aydır da bizim evimizde sürekli yapılıyor. Çocuklar için de besleyici bir tarif. Pekmez, zencefil, hindistan cevizi, tarçın herşey var :)
tarif portakalagaci.comdan.
ZENCEFİLLİ TARÇINLI KEK malzemeler:
• 2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
• 1/2 su bardağı kakao (50g.lık poşet yetiyor)
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1/2 tatlı kaşığı tuz
• 1 + 1/2 tatlı kaşığı zencefil
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1/4 tatlı kaşığı hindistan cevizi
• 1 paket damla çikolata (ben evdeki madlen çikolataları kırıp kullandım)
• 12 yemek kaşığı margarin/tereyağı.
• 1 + 1/4 su bardağı şeker
• 1 tatlı kaşığı vanilin
• 2 yumurta
• 1 su bardağı pekmez
• 1 su bardağı kaynar su
Hazırlanması: 1.kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp buzdolabına koyun.
2. 2,5 su bardağı unu, kakaoyu, kabartma tozunu, tuzu, zencefili, tarçını ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın.
3. ayrı bir yerde çikolataları 2 yemek kaşığı una bulayın.
4. karıştırma kabında yağı, şekeri ve vanilini 3 dakika çırpın. hızı ortaya düşürüp yumurtaları (arada karıştırarak) teker teker ekleyin. fırını 175C'ye getirin.
5. bir kapta pekmezi ve kaynar suyu karıştırıp çırpın. unla pekmezli karışımı dönüşümlü olarak (azar azar) şekerli yağa ekleyin. hepsi özleşene kadar düşük hızda karıştırın. en son çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
6. karışımı buzdolabında beklettiğiniz kalıba dökün. önceden ısınmış fırında bir saat pişirin. (yarım saatten sonra kenarları yanmaya başlıyor bu yüzden kalan yarım saati üzeri folyo ile kapalı olarak tamamlayın).
7. kek pişince 20 dakika kabında bekletin. daha sonra kabından çıkarıp tamamen soğutun. dilerseniz üzerine kakao serpin.
Afiyet olsun