arkadaşlar ben yine dayanamayıp sabiha paktuna'nın kitaplarını tavsiye edeceğim.
yaşadığınız durumların hepsi birer sorun ve çözüm bekleyen durumlar. kardeş kıskançlığı, takıntılar, anne kokusu özlemi. her çocukta doğal olarak takıntı olurmu yapmayın allah aşkına. bu sorunların hepsi için çözüm kitaplarda var, okumazsanız doktora gidin ama bişey yapıp bence biran önce çözümleyin, yoksa kanımca daha fazla soruna yol açacaktır.
yok canlarım... ben başlıkları karıştırıyorum sürekli temmuz annelerine yazdığımı buraya yazdığımı sanıyorum böyle karışıklık oluyor...kızımın durumunu burda hiç bahsetmemişim...
benim kızım 7 aylık doğduğu için akciğerleri gelişmemiş ve oksijensiz kalmış...ve beyne oksijen gitmeyince beyin kanaması geçirmiş ve beynin büyük kısmı felçli...
Cerebral Palsili yani kısaca...
buna bağlı olarak, görmesinde, duymasında, yürümesinde, algısında çok sorun var....
özel eğitim ve fizik tedavi görüyor bakalım...
yakın zamana kadar biz duyduğunu sanıyoduk ama bera testinden geçemedi işte...
müziği çok iyi dinliyor ama komutlara hiç tepki vermiyor ismini söyleyince bakmıyor...
sürekli nörolog kontolünde çocuk doktorları bu durumda yetersiz kalıyor...
bakalım fizik tedadviyle beynin felçli kısınların görevini sağlam kısınlar üstlenecekmiş...
Allah büyük sabırla bekliyoruz bakalım ama işte insan bazen ümitsizliğe düşüyor...
size ve kuzuca rabbim yardım etsin.herşey ondan çözümde ordan gelsin inşallah..bebeğinin ismi nedir yazarsan şifa için dua ederiz..
teşekkür ederim canım.. zeynep hilal kızımın adı...
duaya çok ihtiyacımız var zaten her kul gibi...
Allah razı olsun...
yok canlarım... ben başlıkları karıştırıyorum sürekli temmuz annelerine yazdığımı buraya yazdığımı sanıyorum böyle karışıklık oluyor...kızımın durumunu burda hiç bahsetmemişim...
benim kızım 7 aylık doğduğu için akciğerleri gelişmemiş ve oksijensiz kalmış...ve beyne oksijen gitmeyince beyin kanaması geçirmiş ve beynin büyük kısmı felçli...
buna bağlı olarak, görmesinde, duymasında, yürümesinde, algısında çok sorun var....
müziği çok iyi dinliyor ama komutlara hiç tepki vermiyor ismini söyleyince bakmıyor...
bakalım fizik tedadviyle beynin felçli kısınların görevini sağlam kısınlar üstlenecekmiş...
Allah büyük sabırla bekliyoruz bakalım ama işte insan bazen ümitsizliğe düşüyor...
belmaa belmaa esraya yazdıgın uzun uzuzun cevaplar ve sorgulamalrına bende katılıyorum ve son mjınada annelik iç güdüsü evet bu zamnada kadar hep bizi dogru yere iletti.
bebiş nasıl kaç haftalık oldunuz*
ayy saglıgı yerindemi neler yapıyorcinsiyet ögrendinizmi
hmm allah yardımcınız olsunyok canlarım... ben başlıkları karıştırıyorum sürekli temmuz annelerine yazdığımı buraya yazdığımı sanıyorum böyle karışıklık oluyor...kızımın durumunu burda hiç bahsetmemişim...
ooyyy geçmiş olsun esracım. inşallah şimdi daha iyidir. ne kadar dikkat edersek edelim oluyor işte. düşe kalka büyüyorlar. rabbim daha kötülerinden korusun inşallah.gunaydın
ilk ciddi dususumuzu bu sabah yasadık kendi minik koltugunda ayauga kalkıpatlayıp zipliyor bu ara kut diye sabah birkostum berkeye kahvaltı hazırlıyordum yuzunu gosteriyor acıyo acıyo diye o saniyelerde berke bagırdı anne sisiyord iye alnı kocaman sisti morardı buz koyduk bagıra cagıra berke koydu ben elini kolunu tuttum o ara hatun geldi lasonil falan surduk baska yapacak birsey yok heralde bu kadar.
mai beyaz Allah kızına acil şifalar versinyok canlarım... ben başlıkları karıştırıyorum sürekli temmuz annelerine yazdığımı buraya yazdığımı sanıyorum böyle karışıklık oluyor...kızımın durumunu burda hiç bahsetmemişim...
canım ya eceye çok çok geçmiş olsun. bu arada sen ne kadar sabırlı bir insanmışsın hala onun sayesinde diyebiliyosun saolsun diyebiliyorsun.verdiğin tavsiye içinde teşekkür ederim zaten uzak memleketlerdeyiz o yüzden içim rahat uzak olduğma seviniyorum şu an kötümüyüm ben neyimgunaydın
ilk ciddi dususumuzu bu sabah yasadık kendi minik koltugunda ayauga kalkıpatlayıp zipliyor bu ara kut diye sabah birkostum berkeye kahvaltı hazırlıyordum yuzunu gosteriyor acıyo acıyo diye o saniyelerde berke bagırdı anne sisiyord iye alnı kocaman sisti morardı buz koyduk bagıra cagıra berke koydu ben elini kolunu tuttum o ara hatun geldi lasonil falan surduk baska yapacak birsey yok heralde bu kadar.
sonra santral programım acılmadı pc ye virus girmis aksiliklerle dolu bir gune basladım bugun ne yazıkkı..
sedacım demek haberin yoktu atlamıssın o yle kotu bir olay yasadık ama onun neticesinde ben home office calısmıaya basladım o gunlerde istifa ettim çunku ayrılmaki stedim birakmadılar bu sistem o kadının sayesinde oldu o bu vurma olayını yapmasa su an ben ise gidip geliyor olacaktım ondan yinede sagolsun diyorum :)
kayınvaldenin yapıtggı asla sevmemekten degil torununu kimi insanlara dayak çok normal geliyor bizim çocga vuran kadında torununu çok dovermis ama su an genc d elikanlı torunu ustune titriyor oluyor bitiyor onun için
yani anlatmak istedigim dovmek normal geliyor bu tarzinsanlara doverek egitmek gerektiginid usunuyorlar yada sinirlerine hakim olamayıp dovuyorlar sakın nehirle yanlız bırakma derim ben.
seninde kandilin mübarek olsun ayrıca doğum günün de kutlu olsun cipsiiherkesin Regaip kandili mübarek olsun rabbim dularımızı kabul etsin
Canım 13 haftalık oldum. Allaha şükür iyi gidiyor. Didarla koştururken bu hamilelikten hiçbir şey anlamıyorum. Ne ara 3 ay geçti bilmiyorum. Yalnız hiç doymuyorum, ha bire birşeyler yemek istiyorum. Bu çocuğu doyuramayacağım herhalde :) Tatlıyla aram hiç iyi değil hep mayhoş tatlar peşindeyim. Ama buna rağmen ilk 3 ay kilo almamışım. Göbiş hafiften çıkmaya başladıİlk hamilelikte yok ağır kaldırma, yok yukarı uzanma, aman hızlı hareket etme derlerdi ya, HEEEEPSİ YALAN ANACIM. Didar 17 kilo mecbur kaldırmak zorunda oluyoru, sokağa çıkarıyorum paldır güldür peşinde koştururyorum. Üstüme çıkmaya çalışıyor, karnıma vuruyor, tekme atıyor. Doktora anlattım, güldü "sana ilk hamileliğinde dediğimiz ağır kaldırma vs... hepsini unut. 2. çocukta hepsinin yalan olduğunu anlıyorsun" dedi.