2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nurr musti yiğitimi dövüyorrr :KK53:
bu konuyu nette iyice bi araştır bu tarz konular hakkında çok güzel öneriler oluyor pedagoglardan falan aman dikkat et sakın yalnız bırakma Allah muhafaza bunlar artık sürekli tv izliyor orada gördüğü herşeyi yiğitin üzerinde uygulayabilir :KK43:(
bugün salona girdğimde bi baktım baby tvde küçük çocuklara spor yaptıryorlar yahyada geçmiş karşınsda aynı hareketleri yapıyor,oğlum napıyorsun diyorum tvyi gösteriyor ıhh ıhh diye :KK37:

bilgiler süper ve aynı biz dedğin gibi yemek sofrasında falanda herkes aynı yerinde oturacak
adaş bizdede kumanda durumları tam tersi mami eve geldğinde kumandayı alsa hemen elinden alıp bana veriyor :KK53:
biliyorki ben onun istedği kanalları açıyorum mami varsa yoksa discovery chanell :KK37:
ancak sizleri okudukça bende bu durumun dönemsel olduğunu düşünmeye başladım hepinizin beybilerde farklı takıntılar var yahoda bunların hepsi toplanmış durumda maalesef :KK50:
belmacım dediğin gibi bir süre daha gözlemleyip karar vereceğim ayrıca kulak enfeksiyonu durumunu asla ihmal etme bunu her seferinde söylerim ben çok çektim kulaktan

arkdaşlar yiğit mustiyi ne kadar seviosa muti yiğiti bi okadar sevmio galibaa bi insan süreklimi vurur kaçla göz arası çocuğa tekme atıo kafa atıo bugün oyuncağıyla bir vurdü yüzüne alnı burdu morardı çocuğun daha dönmeleri yeni öğrendiki musti yiğit kadarken emekliodu yere koyamıoruz bebeyi... ne yapmalıyımm...

annem dioki sürekli yiğitin elinde ona çikolata şeker filan ver dio ölemi yapsam acabaa şaşrıdım... çocuğum şamar oğlana döndü
nurcum aklıma yontem gelmiyor maalesef netten okumalısın en guzel deneyimler bilgiler kk da topikte olabilir kardes e zarar verme vs seklinde . ay yas farkı olmasının zorlukları bunlar ama mutlaka vardır bir yontemler puf noktalar

bu konuyu nette iyice bi araştır bu tarz konular hakkında çok güzel öneriler oluyor pedagoglardan falan aman dikkat et sakın yalnız bırakma Allah muhafaza bunlar artık sürekli tv izliyor orada gördüğü herşeyi yiğitin üzerinde uygulayabilir :KK43:(
bugün salona girdğimde bi baktım baby tvde küçük çocuklara spor yaptıryorlar yahyada geçmiş karşınsda aynı hareketleri yapıyor,oğlum napıyorsun diyorum tvyi gösteriyor ıhh ıhh diye :KK37:

ay ece de yapıor yaa bir program var baby tv de sanırım iki kadın kucaklarında bebekler plats topu vs ece de normal top ustune yatıp o hareketleri yapmaya çalısıyor falan komediler yaa:))))

deryacım çok çok geçmiş olsun bu kapı kitleme olayı gerçekten ne kadar fazla oldu topikte inşallah bir daha kimsenin başına gelmez.
özlem ben ne diyeceğimi bilemedim seninle ilgili ama senin yerinde olsam bende aynı şekilde davranırdım kendini suçlu hissetme sakın suçlu olan karşı taraf bebek konusunda da haklısın malesef bunu söylüyorum ama aldırmak bence en doğrusu
cipsi esra bizdede hiç böyle bir durum yok özlemin dediği gibi dağınık annenin dağınık kızı bizimki
esrako ben sana bi şey söylesem ben bu dayak olayını bilmiyordum nasıl olduyasa atlamışım oraları sabah çok merak ettim geçmişten bulup okudum. içim parçalandı bugün tir tir titriyorum şu an işi gücü bırakıp yazılarını okudum.ve biliyomusun çok kötü bir zamana geldi öğrenmem dün ben bir şeye şahit oldum.Kayınvalidem burda eşimim yiğenine bakıyo çocukla beraber geldiler oda 3 yaşında bizimkilerden 16 ay büyük dün bi şeyoldu kayınvalidemi sinirlendirdi çocuğa kayınvalidem bağırdı seni döverim falan dedi.ben nehir bağrışları duymasın diye başka odaya aldım nehiri sanırım o sırada vurdu çocuğa içim parçalandı ağladı ağladı durdu.sonra nehire pc yi açıp çocuğun yanına gittim çok korkmuştu nasıl sarıldı bana anlatam bunu yapan babane ya inanamıyorum çok kötüyüm ve daha kötüsü bir gün önce annemin işi vardı. Nehire babanesi baktı.nehir o gece ağlayarak uyandı dedim bi şey olmuş mutlaka hatta ayçayada o yüzden söyledim uykularına dikkat et diye şimdi diyorum acaba nehirede vurdumu.bide ayaklarını çekip ağlıyordu acaba çiş falanmı yaptırmaya çalıştı ayaklarınımı tuttu niye öyle ağladıki.Allahtan bugün gidiyorlar ilk defa bir misafirimin gitmesine bu kadar sevindim.12ye almışlar bileti şu an hazırlanıyolardır.kadın çok seviyo öpüp koklamak için can atıyo ama umarım bi şey yapmamıştır belki öpmek için zorla tutmuşta olabilir kötü düşünmek istemiyorum.nehir pek sıkıntıya gelemez çünkü belki ondan rahatsız olmuştur.dünde birde illa getirdiği kıyafetleri giydircem diye askılıyla dolaştırmışlar kızı 3 4 gündür antalyada havalar serin uzun kollu gömlekle dolaşan bile var.ama küçücük kıza askılı giydirmişler. eşim vardiyalı çalışıyo 2 ye kadar o yanlarındaydı allahtan ama oda bir şey dememiş askılıyla dolaşmasına dün 2 den sonra annem gitmiş allahtan yanlız kalmamışlar yine ama geçen gün ne oldu bilmiyorum gecede annemde kaldı ağlayıp ağlamadığnı bilmiyorum onlar gittikten sonra arayıp sorucam.

nur oğluşların çok tatlı maşallah studyadamı foto çektirdin bende nehiri çektirmek istiyodum bir türlü fırsat olmadı.
sorun hakkında Allah senin yardımcın olsun diyorum başka diyecek bir şeyim yok çünkü gerçekten çok zormuş iki çocuk birden misafirimiz gelince bunu anladım.ben bir kere daha vazgeçtim ikinci çocuktan
senin dediğin gibi gelen misarimizde çok kıskanç bir çocuk nehir ne yapsa oda yapmak istiyo nehire gösterilen ilgi alakayı kıskanıyo ama hiç vurma huyu yok yani ben görmedim. nehir saçını çekti falan diye ağladı okadar savunmasız kendini savunmayı bilmiyo zaten o hiç vurmadı nehire. nehir olsa parçalar aslan ya çekiyoruz işte çilesini:))

annesi yanında olmayan emanet cocuğa nasıl vuruyo bu insanlar. nasıl bir sinire hakim olmamaktır bu hiç anlam veremiyorum. çok üzüldüm seda o çocuk için, ben olsam annesine söylerdim. yazık ya o durumda sen olsaydın?

Abi musti kardeşini kıskanıyo demek nur, topiği araştır pedagoglar yazmıştır mutlaka nasıl davranman gerektiğini. çok ince bi çizgide hareket etmek lazım. ben kendimden hatırlıyorum 5 yaşındayken henüz 1 yaşında olmayan kardeşimi kucaklayıp camdan aşağıya atmaya çalışırken annem yakalamış, musti daha da küçük seni paylaşmak istemiyordur doğal olarak.

yavruların büyük bir kısmında düzen takıntısı var demek. alpte de düzenli evde takıntılar oluşuyor her yer dağınık olacak taş üstünde taş kalmayacak küçük adamın felsefesi bu şimdilik.

benimde bir sorum var. alperen doğduğundan beri bir koklama huyu vardı. önceleri cok önemsemedik ama şimdi doruğa cıktı bu davranışı. benim gece giydiğim geceleğimi koklamak istiyor. sık sık uyanıp üzerime giydiğim geceliği cıkarıp ona vermemi istiyor. birlikte uyuyoruz ama illa penyeye sinmiş olmalı kokum. gecede 2 yada 3 kez üstümü değiştirip ona veriyorum. bundan nasıl vazgeçer, böyle olan var mı babyler arasında?

merhaba herkese...
kızlar burda bera testi yaptıracak biri vardı... acaba sonuç ne çıktı geçmişi karıştırdım ama buamadım sayfalar baya ilerlemiş...
bizimki kötü çıktı testi geçemedik...
ama anlamıyorum ki benim kızım en kısık sesteki müziklere bile tepki veriyo da neden adını söylediğimizde bakmıyo... hiç bişi anlamadım ben bu bera testinden...
artık iyice umudumu yitirmeye başladım...:KK43::KK43::KK43:

arkdaşlar yiğit mustiyi ne kadar seviosa muti yiğiti bi okadar sevmio galibaa bi insan süreklimi vurur kaçla göz arası çocuğa tekme atıo kafa atıo bugün oyuncağıyla bir vurdü yüzüne alnı burdu morardı çocuğun daha dönmeleri yeni öğrendiki musti yiğit kadarken emekliodu yere koyamıoruz bebeyi... ne yapmalıyımm...

annem dioki sürekli yiğitin elinde ona çikolata şeker filan ver dio ölemi yapsam acabaa şaşrıdım... çocuğum şamar oğlana döndü

bi pedagoga falan danışsan canım...
benim bebeklerimin de arasında çok az yaş farkı var hatta ay farkı bizimki de bazen kıskanıp üstüne falan çıkıyo çocuğun... ama hiç vurmuyo maşallah seninki de zamanla anlayacaktır ama yine de danışmak lazım... mesela onun küçük olduğunu tek başına bişey yapamayacağını söylesen...
ona görevler versen mesela mama içiyosa biberonunu tutabilir... suyunu verebilir, bez değiştirirken bezini o getirsin, ıslak mendili o alsın kirli bezi çöpe atsın vs gibi...yardım etmeye bayılıyorlar bu dönemde...

keşke bir fikrim olsa nur şunu yap desem fakat kardeş kıskançlığı çok önemli bir konu. doğru davranmak, doğru yönlendirmek lazım çocukları. yoksa allah muhafaza musti zarar verebilir yiğite. internette araştır. bi uzmana sor derim. ya da aramızda iki çocuğu olan arkadaşlar daha çok bilgi verebilirler sanırım. kolay gelsin.
herkeze iyi aksamlarrrr....
topık canlanmıs cok sevındım.bızde tatıl yaptık geldık,şansımıza hava kötü basladı ama son 3 gun gunesı yakaladık
Şevval araba yolculugunda kustugu ıcın uyku saatıne denk getırdık gıdısı ve dönüşü cok şükür hep uykuda gectı yınede metpamıd ıcırdım yolculuktan önce.
su delısı kızımı bı gun havuza getırdım ve 2 saat hıc cıkmadı havuzdan.hasta olur dıe getırmedım bıdaha.
ama bol bol gezdı,elımızı hıc tutmak ıstemedı, bızde rahat bıraktık.özgurce gezdıkce dahada mutlu dahada mutluydu hep.
4 aıle gıttık,2 tane daha yasıtı vardı bırı 10 ay bırı 8 ay buyuk.
guzel bı tatıl oldu, eger planımızdada bı degısıklık olmasaydı Gülilerle aynı yere,aynı tarıhte gıdecektık,olmadı.
ve ben hala cıkamadım keyif modundan.yıkancak ütülencek bi dünya iş benı beklıyo.
yemek konusundada cok sıkıntı yasamadı Şevval.bir ögün corba mutlaka yedı,gerısıde bız ne yedıysek yedı sayılır azar azar.sabah kahvaltısı yapmadıysa sütlü bebe bisküvisi peynır vs yada gece bebe bisküvili süt verdım.bizden haberler bunlar
oh ne güzel. deşarj olmuş gelmişsinizdir. darısı başımıza.. sorunsuz olmasına sevindim tatilinizin. sanırım ben yiğiti götürmeye cesaret edemeyeceğim.
benimde bir sorum var. alperen doğduğundan beri bir koklama huyu vardı. önceleri cok önemsemedik ama şimdi doruğa cıktı bu davranışı. benim gece giydiğim geceleğimi koklamak istiyor. sık sık uyanıp üzerime giydiğim geceliği cıkarıp ona vermemi istiyor. birlikte uyuyoruz ama illa penyeye sinmiş olmalı kokum. gecede 2 yada 3 kez üstümü değiştirip ona veriyorum. bundan nasıl vazgeçer, böyle olan var mı babyler arasında?
ooouuy seni istiyor özlüyor demek ki güliz :KK43: bence bu davranışında bişi yok. yapsın.. kokunla seni yanında hissediyor olmalı. sabiha paktuna keskin söylemişti. işe giden anneler özellikle işe giderken kokularının sindiği bir kıyafetlerini çocuklarının yattığı beşiğe, yatağa bıraksınlar diye.
merhaba herkese...
kızlar burda bera testi yaptıracak biri vardı... acaba sonuç ne çıktı geçmişi karıştırdım ama buamadım sayfalar baya ilerlemiş...
bizimki kötü çıktı testi geçemedik...
ama anlamıyorum ki benim kızım en kısık sesteki müziklere bile tepki veriyo da neden adını söylediğimizde bakmıyo... hiç bişi anlamadım ben bu bera testinden...
artık iyice umudumu yitirmeye başladım...:KK43::KK43::KK43:
testi yaptıran benim canım. o gün gittik işte biz. uyuması gerekiyormuş. ataraks şurup verdiler çabuk uyusun diye. ki gittiğimizde uykusuzdu zaten. neyse salladım uyudu. bir kulağa taktık uyandı hemen uyudu. onu geçti. ama diğer kulağa yaptırmadı bi türlü. daha kulağına dokunur dokunmaz hep uyandı. onda da uyuması şartmış testi yapabilmek için. gözleri bile kıpırdamamalı dedi. bir saat uğraştık. üç kere uyudu ama her denemede uyandı. ertesi günü tekrar gelin deneyelim dedi kadın ama biz gidemedik. temmuza kadar zaman tanıdık bakalım. sizin için gerçekten üzüldüm :KK43: doğru yapılmış mıdır acaba yani farklı bir yere daha mı götürseniz ki?

benim bebeklerimin de arasında çok az yaş farkı var hatta ay farkı bizimki de bazen kıskanıp üstüne falan çıkıyo çocuğun... ama hiç vurmuyo maşallah seninki de zamanla anlayacaktır ama yine de danışmak lazım... mesela onun küçük olduğunu tek başına bişey yapamayacağını söylesen...
ona görevler versen mesela mama içiyosa biberonunu tutabilir... suyunu verebilir, bez değiştirirken bezini o getirsin, ıslak mendili o alsın kirli bezi çöpe atsın vs gibi...yardım etmeye bayılıyorlar bu dönemde...

annesi yanında olmayan emanet cocuğa nasıl vuruyo bu insanlar. nasıl bir sinire hakim olmamaktır bu hiç anlam veremiyorum. çok üzüldüm seda o çocuk için, ben olsam annesine söylerdim. yazık ya o durumda sen olsaydın?

Abi musti kardeşini kıskanıyo demek nur, topiği araştır pedagoglar yazmıştır mutlaka nasıl davranman gerektiğini. çok ince bi çizgide hareket etmek lazım. ben kendimden hatırlıyorum 5 yaşındayken henüz 1 yaşında olmayan kardeşimi kucaklayıp camdan aşağıya atmaya çalışırken annem yakalamış, musti daha da küçük seni paylaşmak istemiyordur doğal olarak.

yavruların büyük bir kısmında düzen takıntısı var demek. alpte de düzenli evde takıntılar oluşuyor her yer dağınık olacak taş üstünde taş kalmayacak küçük adamın felsefesi bu şimdilik.

nur oğluşların çok tatlı maşallah studyadamı foto çektirdin bende nehiri çektirmek istiyodum bir türlü fırsat olmadı.
sorun hakkında Allah senin yardımcın olsun diyorum başka diyecek bir şeyim yok çünkü gerçekten çok zormuş iki çocuk birden misafirimiz gelince bunu anladım.ben bir kere daha vazgeçtim ikinci çocuktan
senin dediğin gibi gelen misarimizde çok kıskanç bir çocuk nehir ne yapsa oda yapmak istiyo nehire gösterilen ilgi alakayı kıskanıyo ama hiç vurma huyu yok yani ben görmedim. nehir saçını çekti falan diye ağladı okadar savunmasız kendini savunmayı bilmiyo zaten o hiç vurmadı nehire. nehir olsa parçalar aslan ya çekiyoruz işte çilesini:))

nurcum aklıma yontem gelmiyor maalesef netten okumalısın en guzel deneyimler bilgiler kk da topikte olabilir kardes e zarar verme vs seklinde . ay yas farkı olmasının zorlukları bunlar ama mutlaka vardır bir yontemler puf noktalar

ay ece de yapıor yaa bir program var baby tv de sanırım iki kadın kucaklarında bebekler plats topu vs ece de normal top ustune yatıp o hareketleri yapmaya çalısıyor falan komediler yaa:))))

sonucların ıyı cıkmıstır ıns zaten düşmeye baslamıstı sanırım

Şevvalınde bazı takıntıları var ama bukadar degıl.Yaho belkıde cok duzenlı bı cocuk olcak yada simetri şeysi adını unuttum :)) Şaka bı yana bencede gözlemle,eger takıntılarda bı azalma gerıleme öncekılerı unutma durumu varsa muhtemelen geçicidir ama bı artma yada devam söz konusuysa bı pedegog sıze ıyı geleblır.

Özlem şoktayım boşanma dıyon bebek dıyon... ne dıyecegımı şaşırdım.hakkınızda hayırlısı olsun canım.bazen boşanmak gercek bı çözüm olabılıyor ama dogru karar verdıgınde tabı... fakat bbek konusunda yorum yapmıycam,benımde fıkrım sabıt bu konuda...

dehşetle okudum yazdıklarını,dolu bır kuvet ve kaynar su!!! üstüne bırde kılıtlı kalmıs bir bebek... Allah korumus dıyorum baskada dıycek bıse gelmıyo aklıma

maşallah cok güzeller.yanaklar ısırmalık tamm

ama Mustide bılmıyokı ne yaptıgını.anneyı paylaşıyo sonucda,kıskanıyodur ıllaki kıyamam kuzuma.bu konuda tecrube sıfır haliyle.tavsıye edecek bısey gelmıyo aklıma.Mustıyı gunduz bol bol dısarı cıkarabılecek dede anane babane amca vs bırılerı olsa,enerjıyı dısarda harcasa, okadar zarar vermez belkı Yiğite.
hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum yorumlarınız için...
gelişmemiş bi şehirde yaşadığım için burda çocuk pedagog uzmn filan yokk ...
ama netten araştırım bir pedagogla görüştüm sorular sordu ama sordukları mustide yoktu eşit davarn dedi ona ne yapıosan aynısını oda yap dedii.....

zaten bir yede okumuştum çocuklarınızla göz hizasında konuşun die hep öle yapıorum...
işin tuaf tarafı kıskanç deil nasıl diim mesela musti bir tek yiğiti öper kimseyi öpmez oyuncaklarını önlerine döktüğümde elindekini almaz ona verir başka çocuklarlada öle en sevdiği oyuncağıda olsa başka çocuk alsa kıskanmaz... mesela şöle diim akşam oturuyoruz musti gökhanın kucağında oturuo yiğit ya yanımda ya yerde dielim bianda inio gelip vurum tekrar oturuo..onu severken yanımıza gelmezki ben hadi bişiler sölerim yiğite ama gökhan asla sevmez mustinin yanında yiğiti ne zmn musti yattı gökhan öle sever.. yanında sevgi göstemioz ölee dee .....

dışarı dersek yağmur soğuk deilse mutlka babam gelir 2 saat götürür hatta soğuksa babam sitenin içinde oynatırr..bazen 2 kere parka indirdiğim oluyo..birde musti hep bakıyorum bişilerin sinirini alıo geçenlerde gökhanı 3 gün görmedi biliorum özledi hemen araba geçse babam diodu sonra akşam otururkan gökhanın geleceği saate ağladı öle dururken sonra kalktı yiğite vurmaya çalıştıı onun sinirini ondan alıoo..ayrıca musti büyüklerle daha ii geçini gökhanın amcasının oğlu var adam 26 yaşıdan onu asla otutturmuyo amcasını çok sevio..sırf musti için güne katıldım şu halimlee 9 kişilik bi gün ve 3 tane çocuk var aralarında 1 yaş var yada yok çocuklarla oynu oynu onlarla içlerinde biri oynamıosa kafayı ona takıo elini yumruk yapıp havaya kaldırıo puuu dio manyak dioo zorla kendine takıo çocukları...ama genel olarak kıskanç deil..valla şaştım kaldım.. bende abimi kıskanırmışım abim benden 5 yaş büyük annem der abin seni kıskanacağı yerde küçük büyüğü kıskanmıştı bizde de der.. banamı çekti ne yaptı..

Son düzenleme:
gülistan sende gelmişsin tatilden. ohh ne güzel.. sorunsuz atlatmışsınız. çok sevindim canım. ben her ne kadar ayrılmak istemesem de oğluştan sanırım ve büyük bir ihtimalle anneme bırakıp gideceğim bi hafta. belki on gün. götürmeyi çok istiyorum ama hiç cesaret edemiyorum. bir de belki biraz bencillik gelecek ama güzel bir tatil yapmak istiyorum. biz balayı yaptık işte evlenince. ertesi yaz hamileydim gidemedik. ertesi yaz yiğit on aylık diye gitmedik. bu yaz artık gidiyoruz. bunca zaman sonra yani. yiğit yanımda olursa onu çok düşünmekten onun peşinde koşmaktan kendim yine hiçbir şey anlamam onu da hasta ederim diye korkuyorum. doğru mu düşünüyorum acaba?

keşke bir fikrim olsa nur şunu yap desem fakat kardeş kıskançlığı çok önemli bir konu. doğru davranmak, doğru yönlendirmek lazım çocukları. yoksa allah muhafaza musti zarar verebilir yiğite. internette araştır. bi uzmana sor derim. ya da aramızda iki çocuğu olan arkadaşlar daha çok bilgi verebilirler sanırım. kolay gelsin.

oh ne güzel. deşarj olmuş gelmişsinizdir. darısı başımıza.. sorunsuz olmasına sevindim tatilinizin. sanırım ben yiğiti götürmeye cesaret edemeyeceğim.

ooouuy seni istiyor özlüyor demek ki güliz :KK43: bence bu davranışında bişi yok. yapsın.. kokunla seni yanında hissediyor olmalı. sabiha paktuna keskin söylemişti. işe giden anneler özellikle işe giderken kokularının sindiği bir kıyafetlerini çocuklarının yattığı beşiğe, yatağa bıraksınlar diye.

testi yaptıran benim canım. o gün gittik işte biz. uyuması gerekiyormuş. ataraks şurup verdiler çabuk uyusun diye. ki gittiğimizde uykusuzdu zaten. neyse salladım uyudu. bir kulağa taktık uyandı hemen uyudu. onu geçti. ama diğer kulağa yaptırmadı bi türlü. daha kulağına dokunur dokunmaz hep uyandı. onda da uyuması şartmış testi yapabilmek için. gözleri bile kıpırdamamalı dedi. bir saat uğraştık. üç kere uyudu ama her denemede uyandı. ertesi günü tekrar gelin deneyelim dedi kadın ama biz gidemedik. temmuza kadar zaman tanıdık bakalım. sizin için gerçekten üzüldüm :KK43: doğru yapılmış mıdır acaba yani farklı bir yere daha mı götürseniz ki?

anladım canım...
bilmiyorum ki yanlış çıkma ihtimali olabilir mi... konya da başka yerde de bu testi yapmıyolar sadece üniversitede yapıyorlar...
bakalım biz de zamana bıraktık... şimdilik cihaza gerek yok dediler...zamanla belki cihaz verirler...
gözleri için de buna benzer test yaptırmıştık ondan da geçememişti ama şimdi görmesi baya ilerledi çok şükür... inşallah duyması da düzelir kuzumun... bazen umudumu kaybediyorum... rabbim şükürsüzlüğe düşürmesin inşallah...:KK43:

offf güliz napıcam bilemiyorum iki arada kaldım söylesem şikayet gibi olur o eşine söyler eşide annesine nie böyle yaptın der benim söylediğim kesin anlaşılır. zaten ben bakamıyorum söylicem kreşe versinler diyo.ben ona öğretmenin öğrettiği gibi öğretemem diyo çocuk o kadar sakinki anlatamam bursadayken ben bile baktım hamile halimle hiç yaramazlığı yok sadece paylaşmayı bilmiyo ve kıskanç ama şunu getir bunu yap diyince hemen yapıyo parka gitmek istedi annem götürelim parka dedi oda benim dizim var siz gidin dedi ben işten gelmişim yorgun argın gitmek istemedim annemde iki çocuğu zor zapteder onları yanlız göndermek istemedim.sonra annem eve gitti onun arkasından ağladı ikiside. anneme bile hemen alıştı çocuk hiç yabancılık çekmedi.
bide şimdi annemle konuştum üşütmüş nehir korktuğum başıma geldi önünü tutuyomuş karnını tutuyomuş acıyo diye acaba idrar yollarınımı üşüttü ki uyumuş şimdi dr ye de götürmemişler.bakalım kötü olursa uyanınca giderler.

Son düzenleme:
anladım canım...
bilmiyorum ki yanlış çıkma ihtimali olabilir mi... konya da başka yerde de bu testi yapmıyolar sadece üniversitede yapıyorlar...
bakalım biz de zamana bıraktık... şimdilik cihaza gerek yok dediler...zamanla belki cihaz verirler...
gözleri için de buna benzer test yaptırmıştık ondan da geçememişti ama şimdi görmesi baya ilerledi çok şükür... inşallah duyması da düzelir kuzumun... bazen umudumu kaybediyorum... rabbim şükürsüzlüğe düşürmesin inşallah...:KK43:

aminn rabbim yardımcınız olsun canım. rabbim dermansız dertler vermesin. ankara konyaya yakın. olmazsa yazın bir de oraya götürseniz. çocuk gelişimi doktoru baktı mı mesela? biz önce ona götürmüştük. kule yap, babaya götür, kuş hangisi, dişini göster gibi şeylerle bir mini test yapmıştı. bunları yapabiliyor mu? bir de internette bu konuyla ilgili çeşitli videolar var. onları izleyip bir kıyasla bakalım onlar gibi mi davranıyor? bol sakız çiğnetin demişti bize, bir de herşeyi pipetle içsin demişti.

nurcum bak ben buldum;

Çoğu zaman çocuklar, bir başka çocukla iletişime geçmek için vurmayı, itmeyi, bağırmayı tercih ederler, bunları çocuksu acemiliklerdir, aktif bir sabırla çocuğunuzun iletişim öğrenme sürecini idare etmeye devam edin…

maşallah yavrularına,resimlere bayıldım..
yanında sevmiyoruz demişsin ya bak oda yanlışmış,
soru cevap şeklinde!

3.5 yaşında bir oğlum 2.5 aylık bir kızım var. Kızımı abisinin yanında seviyorken oğlumuzun kıskandığını görebiliyorum. Acaba kızımızı abisinin yanında sevmesek mi? Bu onun kıskançlığını körükler mi? Teşekkürler.

Cevap: Eğer kızınızı o görmeden severseniz kıskançlıkta daha çok dikkatli olur ve daha çok kıskanır…

Endişe etmeyin siz ikisinin de annesisiniz eğer davranışlarınız iki çocuğunuza da adil olursa endişe etmeyin, onun endişelerinin de yersiz olduğunu yaşayarak anlasın

Son düzenleme:
nur bence de sevgisini nasıl göstereceğini bilemiyor musti, kıskanmak değil belki de sevgi gösterilerinde bulunuyor kendince. göz hizasında konuşmak gerçekten cok etkili bende hep böyle yapıyorum.

cok geçmiş olsun, bebeğinizin motor gelişiminde mi bir aksilik hissettiniz. sadece isme dönüp bakmıyorsa duymadığı için olmayabilir belki de. komut alıyor mu sizden?

arkadaşlar ben yine dayanamayıp sabiha paktuna'nın kitaplarını tavsiye edeceğim.

yaşadığınız durumların hepsi birer sorun ve çözüm bekleyen durumlar. kardeş kıskançlığı, takıntılar, anne kokusu özlemi. her çocukta doğal olarak takıntı olurmu yapmayın allah aşkına. bu sorunların hepsi için çözüm kitaplarda var, okumazsanız doktora gidin ama bişey yapıp bence biran önce çözümleyin, yoksa kanımca daha fazla soruna yol açacaktır.

damla,
sabiha paktuna kitabı ve doktorumun tavsiyesi ile alperen ilk doğduğunda anne kokusunu yanında hissetsin ve çok sık ağlamasın diye beşiğine bırakılan geceliklerimle başladı zaten bu koku konusu. ben çalışmıyorken de böyle idi şimdi de böyle. beni özlediğiyle alakası olduğunu düşünmüyorum. gittiğimiz pedagogu aradım konuşma fırsatı yakalım dedi ki uykuyla senin kokunu bağdaştırmış. özlem konusu sabahtan beri acayip canımı sıkmıştı. neyse ki pedagogun söylediği çok mantıklı geldi.

aminn rabbim yardımcınız olsun canım. rabbim dermansız dertler vermesin. ankara konyaya yakın. olmazsa yazın bir de oraya götürseniz. çocuk gelişimi doktoru baktı mı mesela? biz önce ona götürmüştük. kule yap, babaya götür, kuş hangisi, dişini göster gibi şeylerle bir mini test yapmıştı. bunları yapabiliyor mu? bir de internette bu konuyla ilgili çeşitli videolar var. onları izleyip bir kıyasla bakalım onlar gibi mi davranıyor? bol sakız çiğnetin demişti bize, bir de herşeyi pipetle içsin demişti.

cok geçmiş olsun, bebeğinizin motor gelişiminde mi bir aksilik hissettiniz. sadece isme dönüp bakmıyorsa duymadığı için olmayabilir belki de. komut alıyor mu sizden?

yok canlarım... ben başlıkları karıştırıyorum sürekli temmuz annelerine yazdığımı buraya yazdığımı sanıyorum böyle karışıklık oluyor...kızımın durumunu burda hiç bahsetmemişim...

benim kızım 7 aylık doğduğu için akciğerleri gelişmemiş ve oksijensiz kalmış...ve beyne oksijen gitmeyince beyin kanaması geçirmiş ve beynin büyük kısmı felçli...
Cerebral Palsili yani kısaca...
buna bağlı olarak, görmesinde, duymasında, yürümesinde, algısında çok sorun var....
özel eğitim ve fizik tedavi görüyor bakalım...
yakın zamana kadar biz duyduğunu sanıyoduk ama bera testinden geçemedi işte...
müziği çok iyi dinliyor ama komutlara hiç tepki vermiyor ismini söyleyince bakmıyor...
sürekli nörolog kontolünde çocuk doktorları bu durumda yetersiz kalıyor...
bakalım fizik tedadviyle beynin felçli kısınların görevini sağlam kısınlar üstlenecekmiş...
Allah büyük sabırla bekliyoruz bakalım ama işte insan bazen ümitsizliğe düşüyor...:KK50:

X