Bu aralar böyle Esrako, herkes kaçtı...
Nurdan dan haberi olan var mı bu arada ne yaptı, ameliyat oldu mu?
Bu aralar böyle Esrako, herkes kaçtı...
Nurdan dan haberi olan var mı bu arada ne yaptı, ameliyat oldu mu?
çınarda cevizi çok seviyor 2 adet falan bütün ceviz yer.kuru üzümde koyuyorum öününe onuda atıştırıyor.Çok iştahsız olduğunda benim kurtarıcım kuruyemiş oluyor. Belki sizlerde de işe yarar.
Fındık, fıstık, ceviz, üzüm gibi. En son leblebi ve dut kurusu denedim. Biraz yedi onlardan da.
nurdanı bende merak ediyorum ne yaptı bilmiyorum hiç girip yazmıyor haberi olan varsa yazsın.
enginara ben bayılırım her sene mutlaka defalarca yaparım çıktıgı an son donem kilciklanıyor gecen senede ecenin çorbaya koyuyordum hatta kılcıkları falanda gelmisti ama yemisti yinede ogure ogrure :)
çok faydalı anlamasalar iste herseye katmak gerek sebzeleride anlıyorlar
bizimki için tat çok muhim degil severek yada sevmeden oyunla yer oyun oynatılıyorsa ilgin c birseyler gosteriliyorsa ne versen yer ece boyle bir yapısı var aslolan sey tat degil oyun ece için
güle güle oturun inşallah. annene yakın olmak ne kadar güzel.. keşke ben de olsambu arada bende taşındım .allahıma çok şükür artık rahatım.çınar çok mutlu .babasını sürekli görebiliyor.balkona çıktığı an teyzeleri (ablam ve kardeşim )ablamın kızı,heran kapıda birileri çınar için geliyor.annemin evine çok yakın.uyandığında annem direk bahçeye götürüyor.orada bütün gün oynuyor oyalanıyor.öyle bir kaptırıyorki kendini:)))benim çocukluğum geçtiği yerlerde büyüyor oğlum.
akşam iş çıkışı çınarı almaya gittim anneme saatlerde alınınca süper oldu hava aydınlık.bahçe kapısından seslendim çınar çınar bakmadı bana .birşeyler arıyor annemle birlikte.teyzemde bahçeyi kazıyor.meğersem çınarda çapa arıyormuş teyzeme yardım edicekmiş.buldu bitane sopa koşa koşa kıvırta kıvırta gitti bahçeye teyzemin yaptığı hareketleri yapıyor.oğlum ben geldim diyorum gel öpeyim geldi sarıldı öptü ve tekrar işinin başına döndü.işi bittiğindede sopayı bulduğu yere geri götürdü.:)))
bu arada bende taşındım .allahıma çok şükür artık rahatım.çınar çok mutlu .babasını sürekli görebiliyor.balkona çıktığı an teyzeleri (ablam ve kardeşim )ablamın kızı,heran kapıda birileri çınar için geliyor.annemin evine çok yakın.uyandığında annem direk bahçeye götürüyor.orada bütün gün oynuyor oyalanıyor.öyle bir kaptırıyorki kendini:)))benim çocukluğum geçtiği yerlerde büyüyor oğlum.
akşam iş çıkışı çınarı almaya gittim anneme saatlerde alınınca süper oldu hava aydınlık.bahçe kapısından seslendim çınar çınar bakmadı bana .birşeyler arıyor annemle birlikte.teyzemde bahçeyi kazıyor.meğersem çınarda çapa arıyormuş teyzeme yardım edicekmiş.buldu bitane sopa koşa koşa kıvırta kıvırta gitti bahçeye teyzemin yaptığı hareketleri yapıyor.oğlum ben geldim diyorum gel öpeyim geldi sarıldı öptü ve tekrar işinin başına döndü.işi bittiğindede sopayı bulduğu yere geri götürdü.:)))
vakit geçirme nöbetlerinizi yazmışsınızzz
aranızda en uzaylısı güli olmuş doğal olarak bende zaman zaman ona uzaylı gözü bakarım zaten
kadında bir sabır var yanından bile geçemem bu kadına 3 tane çocuk müstahaktır yane
bu konuda tek dostum evrimdir her daim aynı programları izlerik izlediğimiz çizgi filmler bile aynıdır hatta ikimizde biran önce pepenin yeni bölümlerinin başlamasını bekliyoruz hevesle
ya tv olmasa nanayı yemiştim yani yemek vakti bile ben mutfakta çorbasını falan ısıtırken koş annecim hadi mama yicez diyorum
adam salona giriyor önce tvyi açıyor sonra koltuğu çıkıp ordan mama sandalyesini biniyor
mesela afik pantolon giyiyor ama kumandadan tv açıp kapayabilirmi kanal değiştirebilrmi ses açıp kapayabilirmi dvdyi açıp kayyuuu cdsini sokup playe basabilirmi
buyrun size yetenek
yani her adam alanında kendini geliştirmiş
bak kuzeye bütün gün camda oziii oziii diye inliyor adam neden anasından fayda yokki kadın bütün gün oturmuş marthayı seyrediyor
mesela kıvanç çocuk acayip konuşuyor papağan gibi ne desen tekrar ediyor neden bakıyor anası sus pus e bari ben konuşayımda boşluğu doldurayım diyor
aynı şekilde eylül ne kadannn hanım hanımcık bir çocuk kimseye yanaşmıyor ağır abla kolay yemek yemiyor ama anası maşallah hep ağzı açık ya gülüyor ya yemek yiyor
örnekler bu şekilde çoğaltılabilir
seviyorum sizi yahuuuu
bu arada bende taşındım .allahıma çok şükür artık rahatım.çınar çok mutlu .babasını sürekli görebiliyor.balkona çıktığı an teyzeleri (ablam ve kardeşim )ablamın kızı,heran kapıda birileri çınar için geliyor.annemin evine çok yakın.uyandığında annem direk bahçeye götürüyor.orada bütün gün oynuyor oyalanıyor.öyle bir kaptırıyorki kendini:)))benim çocukluğum geçtiği yerlerde büyüyor oğlum.
herkese selam
artık sık sık giremiyorum üzülüyorum.. özlüyorum sizleri
kıvançta huy değişiklikleri oluyor sürekli bir mızmız modunda neden olduğunu anlamıyorum.
hep onunla ilgileniyorum artık havalarda ısındı hep dışarı istiyor. elimi tutup kalk dışarı diye çekiştiriyor beni
bu arada bende spora başladım haftada 3 gün spora gidiyorum.
gün arkadaşlarım başlayacağımı biliyorlar söylemiştim onlara.
aldım başımı gittim evlenmeden önce çok fit biri değildim fakat bu kadarda obez değildim.
çarşamba cuma cumartesi günleri gidiyorum
bir gün aerobik bir gün plates bir gün step yapıyoruz.
artı olarakta düzenli bir şekilde diyete başladım inş. sonuçları güzel olur.
fakat tansiyonla ilgili sorunlarım var.
ilk gün sporda bayıldım tansiyon 10/2 ye düştü
ikinci gün ise 15/10 a fırladı sürekli bir dengesizlik içinde bu moralimi bozuyor
doktorun söylediğine göre vucüt alışmaya çalışıyormuş
ilk 1 ay böyle dengesizlik olabilirmiş. aslında korkuyorum biraz. ama yinede azimliyim pes etmeyeceğim.
diyet yapan diğer arkadaşlarıda arada okuyorum tavsiyelerini alıyorum çaylar vs.
destek çok önemliymiş bunu anladım umarım yarı yolda bırakmam.
bugun ece ye enginardan çorba yaptık ve yed nasıl mutlu oldum anlatamam
çok faydalı bir besin almıs oldu
iki enginar bir patates bir havuc biraz pirinc birde hindi eti içinde
içine yinede ilk kez yiyor yadırgamasın diye yogurt koydum pistikten sonra tabagına yani çorbayla karıstırdım iki gun bunu bitircek iki enginer yemis olacak yani
yeni çikti aklınızda olsun deneyin çok faydalı
havalar okadar guzelkı,gırmeye fırsatım olmuyor pek.
kızımla kah orda kah burdayız, sabah kahvaltıya sonra park sonra sokaklar heryer evımız oldu :))
işin en ıyı tarafı arkadaslarımın cocukları falan Şevvalle aynı yaşıt sayılır
ara sıra aralarında oyuncak paylasımı konusunda hır cıksada vakıt guzel gecıyor
belmacım teşekkür ederim oyuncakların resimlerini paylaştığın için.hemen bende sipariş vermeyi düşünüyorum.inşallah çınarında hoşuna gider.Didara aşağıdaki oyuncakları aldım. Resimler biraz küçük ama büyüklerini bulamadım. Ahşap küp, daire, dikdörtgen prizmalar. oyuncakalisveris.com diye biryerden aldım. Kargo bir günde elime geçti. Küpleri üst üste dizme alıştırmaları için bunları aylardır arıyordum. Yalovada hiçbir oyuncakçıda bulamadım. En sonunda netten aldım. El, göz koordinasyonu ve kas gelişimi için tavsiye ederim.
Ahşap yapboz hayvanat bahçesinde çeşitli hayvanlar var en çok da bu yüzden aldım. Şimdilik parçaları yerleştirmeyi beceremiyor. Ali babanın çiftliği şarkısı eşliğinde parçaları takıp çıkardık beni izledi ve hayvanları gördüğünde seslerini çıkarmaya çalıştı. Biz çok keyif aldık.
Arz ederim efenim.
Eki Görüntüle 169730
Eki Görüntüle 169731
:))))belma hiç gülceğim yoktu fatiha olayını okuyunca :)aman dikkat et kedilere hiç belli olmazTaşınmanıza çok sevindim. Güle güle oturun. Havaların ısınması gerçekten de ilaç gibi geldi. Çocuklar artık iyice bunalmıştı. Biz de canımız sıkılınca sabah, akşam kendimizi sokaklara vuruyoruz :) Parklar, bahçeler mis gibi. Yalnız kedi gördü mü miyav miyav diye peşinden koşuyor ve hayvanı sıkıştırmaya çalışıyor. Vahşi bir kediye denk gelicek tırmalayacak diye korkuyorum. Ben hayvanları çok severim, kızım da benim gibi sevsin o konuda babasına çekmesindiye hayvanları sempatiyle tanıtmaya çalıştım. Hatta ist.la anneme gittiğimizde bir ev kedisini sevmesine izin verdim. (kemal öğrenirse bir fatiha okursunuz di mi:18:) Şimdi kedi gördüğü zaman sevecem diye çıldırıyor.
Belma alttaki Ali Babanın çiftliğinden bizde de var. aynı sizin gibi bu şarkıyla diziyoruz. bayılıyorum ahşap oyuncaklara içim sevinç doluyo gördükçe, bende farkettiğimden beri en fazla kendim için ahşap alıyorum alpellaya.
Saldırganlık ne boyutta çocuklarda, alperen acayip sıcakkanlı yolda biri ilgi göstersin hemen kucağına gider arkasından kocaman bir şaplak insanların suratına. acayip rahatsızım bu durumdan. annecim canı acıdı ama deyip sevgi gösteriyorum ama yanlış mı yapıyorum acaba. bazen de istemsiz bir ayyy çıkıyo ağzımdan. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. resmen yüzü gülerken sevimli sevimli tokat indiriyor ya.
tülinnnn acayip sevindim, benimde cok hoşuma gidiyor benim büyüdüğüm sokaklarda büyümesi Alpella'nın.
dün akşam ilk kez topiği rüyamda gördüm. yazlık bir ev herkes orada ama silik sadece gpys esracıyı hatırlıyorum ben sürpriz yapıp gelmişim. kapı çalıyo esra diyo ki özlem geliyo sen saklan, saklanıyorum özlem beni görünce acayip seviniyor. Benimde ağzım açık kalıyor nasıl incecik, nasıl şık giyinmiş, nasıl güzel anlatamam. çok mutlu bir ortamdı. gerçek olmasını cok isterim.
pervinnnn merak ediliyorsun.... yaz artık ya da face e gir.
güle güle kullansın inşallah. biz bir süre oyuncak almayacağız bakalım.Didara aşağıdaki oyuncakları aldım. Resimler biraz küçük ama büyüklerini bulamadım. Ahşap küp, daire, dikdörtgen prizmalar. oyuncakalisveris.com diye biryerden aldım. Kargo bir günde elime geçti. Küpleri üst üste dizme alıştırmaları için bunları aylardır arıyordum. Yalovada hiçbir oyuncakçıda bulamadım. En sonunda netten aldım. El, göz koordinasyonu ve kas gelişimi için tavsiye ederim.
Ahşap yapboz hayvanat bahçesinde çeşitli hayvanlar var en çok da bu yüzden aldım. Şimdilik parçaları yerleştirmeyi beceremiyor. Ali babanın çiftliği şarkısı eşliğinde parçaları takıp çıkardık beni izledi ve hayvanları gördüğünde seslerini çıkarmaya çalıştı. Biz çok keyif aldık.
Arz ederim efenim.
Eki Görüntüle 169730
Eki Görüntüle 169731
bakayım biraz. teşekkürler canım.http://www.kadinlarkulubu.com/bebeg...m-bilgileri/231720-montessori-egitimi-70.html
Montessoriyi kullananlar deneyimlerini ve çeşitli eğitici materyalleri nasıl hazırladıklarını yazmışlar. Bir inceleyin derim. Daha önce de yazmıştım bu linki ama o zamanlar bebişlerimiz 2 aylık falandı. Tekrar incelemeye değer. Ben çeşitli fotoğrafların oyun kartı büyüklüğünde renkli çıktısını alıp, pvc kaplayıp üst köşelerinden delip bir kurdele ile bağlayacağım. aile üyeleri, bazı hayvanlar ve nesneler. Bu onun küçük albümü olabilir.