Meltem, cumartesi olayımız aklımdan çıkmış, hava düzelince konuşalım tekrar olmaz mı...
Bizden haberler. Rüzgar bana "nanne" demeye başladı. Çok mesudum.
Geçtiğimiz hafta akşam 10 gibi uyuyup sabah 6-7'ye kadar uyanmadan uyudu, şoklardayım. Anneannesi gündüz uykusunda poposunu pışpışlayarak uyutmuş, onun geceye yansımaları.
Pazar günü babaanne geldi, o bakıyor, gündüz uyutamamış o şekilde, salıncakta sallamış. İki gecedir yine uyanmaya başladı
Baba bakıcı istemiyor, kreş düşünmeye başladık. Kreşler cumartesi kapalı, yine kara düşüncelerdeyim
ahh be canım çok zor çalışan anneler olarak işimiz... bakıcınında kreşinde kendi aralarında artıları eksileri var..
Bakıcıda çocuğun düzeni bozulmuyor evde bakılıyor... eksi yanı çocuk evde kapalı kalarak sıkılabiliyor vs.
Kreşte çocuk sosyal oluyor arkadaşları oluyor... eksi yanı çok sık hasta olabiliyor çocukalrdan çok çabuk bulaşıyor...
keşke bunların hiçbirin düşünmek zorunda kalmasak evde biz kendimiz bakabilsek...
Merhabalar herkese
18.ay aşımızı olduk......
teşekkür ederim arkadaşlar sağolun desteğiniz için...
evet malesef banada ihmal var gibi geliyor herkes bir değil işte rahatlık ok. herkes hata yapabilir kasıt yapmadığı aşikar ama önemli olan insanın o hatayı kabul etmesi o ise hala kendini haklı görecek nerdeyse diyecek birşey yok... inşallah iz kalmaz izide geçtimde şu büzüşme olayı daha kötü allah göstermesin ya yüzüne gözüne gelseydi ozaman ne yapardım...bu kadar nasıl sakin olabiliyorum biliyorum çok sinirliyim hala sinirim yatışmadı ama elimden birşey gelmiyor onlardan başka bakacak kimsem yok bakıcı tutayım desem buralarda büyük şehirlerdeki gibi bakıcı olayları pek yaygın değil küçük yer olduğu için genelde herkes ya kendisi çalışmayıp bakıyor yada anneanne babaanne ikisinden biri bakıyor.... lanet okuyorum neden çalıştığıma çalışmak zorunda kaldığıma((çok doluyum anlatacak o kadar çok şey varki dahada fazla yazıp sizinde canınızı sıkmayım.....
Bu arada gün videolarını izledim ve konuşan bıcır bıcır çocuklarınıza koskoca maşallah arkadaşlar.
Benimkinden halen konuşma ile ilgili kayda değer bir gelişme yok.
anne, bazen mama, cici, bazen banyoya gelince çiş, canı isteyince gel dışında anlabildiğim kelimesi yok gibi.
Kendi kendine anlamsız konuşmaları oluyor. Ona bile mutlu oluyorum.
Doktoruyla konuştum. Bazı sorular sordu bay bay yapıyor. "Evcilik oyunuyoruz yemek pişirip yiyoruz, bebeklere, oyuncaklara yemek yediriyoruz. Topu getir, pantalonunu, ayakkabını getir, ışığı kapat, çorabını çıkar gibi eylemleri yerine getiriyor.Göz teması da var" Dedim. Tamam o zaman izleyeceğiz 2 yaşına kadar ilerlemesini dedi. Eğer istenilen düzeyde birgelişme olmazsa çocuk psikolağuna yönlendireceğim dedi. Biraz panik oldum açıkçası ama evdeki herkes elinden geleni yapıyor.
Herşeyi basit cümleler anlatıp, çok oyun oynuyoruz onunla. TV yi de günde 15-20 dakika izleyebilir dedi doktor. Bu hakkımı da yemek yedirirken kullanıyorum. Çünkü hastalık sırasında kilo verdi ve yemek yemek istemiyor halen. Bir kepçe çorba içse bayram ediyoruz.
süpersin Ayşin. öğrenmiş olduk.
geçmiş olsun ayşin, yaptığı karma aşı sağlık ocağında yapılan aşı ile aynı mı peki? civa oranı düşük aşı araştırıyordum bende