2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nurdan
teo zamansızmıydı ben planlı sanıyordum karıstırmısım tabi dah açok hamilelik ve sonramızı çok iyi biliyoruz birbirimizin oncesine dair konular karısabiliyor
allah ne kadar buyuk bebegin oldu ve bu kadar kısa bir zaman sonra boyle bir hastalık çıktı, kesinlikel katılıyorum her seyin var olma nedeni var o kadar guzel bir duzen kuurlmuski bizler icin
farkında olmuyoruz ama bazen basımıza gelen talihsiz olaylar asılnda sonrasında olacak guzellikler için
ben mesela ne kadar isyan ettim nasıl uzuldum bakıcının yaptıklarından sonra dedim bunuda yasayacakmısım napalım kaderde bu varmıs vs ama yok isteoyle degilmis kaderde kotu bir an ıyasamam haricinde çokg uzel sonuçlar varmıs benim bunlar ıyasarken haberim yokmus
bu benim için oyle buyuk bir hayat dersi olmusutr ki mesela daha basıma gelen buyuk konusmayayım ölüm en yakınlarımı kaybetmek harici seylerde sakin olup bir nedeni oldugunu dusunecegim kesinlikle bir sebebi vardır herseyin

cumartesi gunu discide tam 2 saatim geçti. yıllarrdır gittigim dis dr u hep yuzesyel temizlemis bu dr bizim arkadasımız yeri uzak die gitmyorduk mecidiyekoyde yeri basit seylere ama ortodondik tedavi planlayınca ona gitmeey karar verdik baskalarına guvenemiyiz diye vs neyse yıllardır guvenip severek gittigim discinin adam gbi dis taslarımı vs temizlemedigini ogrendim ona bir sinir oldum 1,5 saat falan sıf tas temizleme surdu sonra yillar evel kanal tedavisi yapılan disim ortodondi tedavisi oncesi çekilme kararı ile çekildi hayatımda ilk kez dis çektirdim odum koptu oncesinde
dr sac kestirmek gibi acısız olacak dedi inanmadım ama oyle oldu iplik ile dikti ve de sonrasında inanamadım onuda hissemedim vs sonrasında agrı bekledim o da olmadı su an agzmda dikisler ipler vs var ama benbirsey hissetmiyorum bendemi bir anormallik var bilmiyorum ama korktuguma degmedi ama azı dis nezor çıkıyormus yahuu kac dakika ugrastı kanırtıyor cekistiriyor cıtırtları duyuyorum tabi ama acı asla yok cıkmıycak hiç sandım bir an
vee 10 tane dolgu durumum varmıs haberim yok yine obur dr a gidiyordum duzenli ama rontgen çekip ara çurukleri vs gormedigi için çok guzel dislerin diyip yolluyordu
hamilelikte vs oldugunu dusunuyorum çogunun bakalım artık bir dizi tedavi var onumde git gel ugras acı cek ,
dislere iyi bakmak gerek ama yaslılık için en buyuk yatırımlardanbiri

ctesi guzelim havada tum gunumuz discide gecti bugune heves etim bugunde hava berbatti maalesef

muhabbet kralında okan ın konusu aile planlaması . çok seviyorum muhabet kralını geçen haftalardada çocuklarda korku konusu vardı sabiha uyuzu çıkmıstı. sevenler kusura bakmasın ama cidden kadından haz etmiyordum agresif ve sinirli hali beni çok rahatsız etti herkesle kavga eder gibi tartıstı

günaydın.. pek günüm aydım mı bilmiyorum ama((

SELİN'in kolu yandı arkadaşlar...

cuma günü yanmış ben işteyken... babaannemiz selinin biberonuna ıhlamur koymuş soğusun diye bi tabağın içine koyup masanın ortasına koymuş selinde dururmu sandalyeye çıkmış ve biberonu almak istemiş olan su kolua dökülmüş(( hemen gidip eczaneden krem falan almışlar....akşam eve gittim selin kolunu sağ iç bileği iri ceviz büyüklüğündea yanmış ve üst derisi olduğu gibi yok gitmiş kıpkırmızı eti gözüküyor tutup acı diyor inanırmısını koca gece ağladım çok canım yandı sanki kendim yanmış gibi... sabah 8 de hemen hastaneyi arayıp eskişehirde plastik cerrahına randevu aldım aldık selini götürdü dr. baktı biraz derin yanmış dedi dedim dr. bey iz kalırmı yada büzülme olurmu allah korusun şuan bunu söylemek için erken dedi zamanla göreceğiz dedi eğer deri altındaki dokular çok yanıp öldüyse kendini yenilemeye kenarlardan başlar ve malesef büzülme olur dedi... birde yaranın iyileşme süreci çok önemli 7 günde iyileşen yarayla 15 gün de iyileşen bir olmaz dedi... selinin feryadı arsında kolunu sardı pansuman yaptı bi krem verdi gün aşırı sürüp sarın dedi...bugün sargıyı değiştircez çarşamba değiştircez cuma günü değiştirmeyin cumartesi günü getirin ben kendim açayım sargıyı duruma bakayım dedi(( böyle işte çok kötüyüm moralmen hayatta en korktuğum şey yanıktı oda başımıza geldi allah beterinden saklasın... canımı sıkan diğer konuda hala babaannemiz ıhlamurun çok sıcak olmadığı konusunda iddialı iyide peki nasıl yandı bu kadar offf ki offff yani canım çok sıkkın...

geçmişe bakamadım arkadaşlar beni mazur görün hiç keyfim yok işlerimde yoğun fırsat buldukça girmeye çalışırım.. öpüyorum sizleri..

Merhabalar
Benim şimdi 3 aylık olan bir bebeğim var ve yazın tatile gitmeyi planlıyoruz. Temmuz ayında 7 aylık olacak. tatilde araba yolcuğu, otel, plaj vs nasıl olur diye düşünüyorum. Özellikle beslenmesi konusunda anne sütü dışında nelere dikkat etmek lazım sizce. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevnirim.
:18:

günaydın..SİBEL geçmiş olsun ya okuyunca içim yandı kuzum benim..çok çok geçmiş olsun..inşallah iz kalmadan atlatırsınınz.hastaneye götürmekle iyi etmişsiniz..
o kaar sıcak değildide nasıl böyle yandı bu çocuk..

of ki ne offf
calısan anne olmanın bir acı kısmı daha sen basında olamıyorsun emanet ettigin insan her ne kadar kanından canındanda olsa ihmalkar olabiliyor. ihmalin dik alası bu bana gore ben ihlamur yaptıgımda buyuk konusmaayım dalgınlık ayrı bir an bir yere koyup unutmak ayrı ki oda masum degil ama hadi neyse aslaa ulasabileceği biryere koymam mutfak tezgahının en arka kısmına dayarım. hele ki masa ustunde ortu vs varsa asla ustune bir anlık bile çay bardaıgımı vs koymam ortuyu çektigi gibi ustunde çunku. ben olsam napardım bilmiyorum ofkeme sinirime hakim olamaz neler derdim kestiremiyorum sabırlısın yine sibelcim yada baska secenegin yok diye tabi sende haklısın. benim annemde boyle yani rahat etrafımdaik çogu kisi boyle ben bir kendimi tam onlemli olarak goruyorum ornegin ibonunda riskli hareketleri oluyor elinde cay ece dibinde falan tepiniyor mesela ben deliriyorum ben ayaga kalkarım hemen yanımda tepinmeye baslasa elimde cay verken uzaklasırım .
ne desek bos kendimiz bakamadıgımız surece.. buyuk geçmis olsun umarım iz kalmaz

yapmak istiyorsan yap tabii ama
çok güldüm yazına mazur gör

evet Allah herşeyden önce sağlık versin herkese
Eda nın Allah yardımcısı olsun karar vermek çok zor ama herşekilde günahınıda sevabını da içinde bulunduğu durumu vs düşünerek kendisi ve eşi karar verecek
gönlüm aldırmamasından yana tabii ama aldırmış olsa da ben kimseyi suçlamam

Kul kurar Allah yaparmış
ben de hiçbirşeyin tesadüf olmadığını düşünüyorum hayatta
olaylar karşısında anlık tepkiler versek üzülsek ağlasak ta kabullenmek ve önüne bakmak en güzeli

ortodonti doktorunun adını vermek mümkünmü

öyle üzüldüm ki anlatamam
o anı hissettim sanki

evet ihmal var gibi ama ne yapsın ki
bende dikkatliyimdir normalde

okurken icim yandi resmen..ne desek bos ates dustugu yeri yakio cok ama cok gecmis olsun

teşekkür ederim arkadaşlar sağolun desteğiniz için...

evet malesef banada ihmal var gibi geliyor herkes bir değil işte rahatlık ok. herkes hata yapabilir kasıt yapmadığı aşikar ama önemli olan insanın o hatayı kabul etmesi o ise hala kendini haklı görecek nerdeyse diyecek birşey yok... inşallah iz kalmaz izide geçtimde şu büzüşme olayı daha kötü allah göstermesin ya yüzüne gözüne gelseydi ozaman ne yapardım...bu kadar nasıl sakin olabiliyorum biliyorum çok sinirliyim hala sinirim yatışmadı ama elimden birşey gelmiyor onlardan başka bakacak kimsem yok bakıcı tutayım desem buralarda büyük şehirlerdeki gibi bakıcı olayları pek yaygın değil küçük yer olduğu için genelde herkes ya kendisi çalışmayıp bakıyor yada anneanne babaanne ikisinden biri bakıyor.... lanet okuyorum neden çalıştığıma çalışmak zorunda kaldığıma((çok doluyum anlatacak o kadar çok şey varki dahada fazla yazıp sizinde canınızı sıkmayım.....

meltem gittigimiz dis klinigi arkadasımızın ortagı oldugu biryer confi dent klinigin ismi mecidiyekoyde ortodontist de engin bey
internet sitesi var confi dent diye arat çıkıyor hemen

Ah Sibel, çoook geçmişler olsun. Babaannesi biraz ihmalkar davranmış hakikaten ama bakıcıdan daha iyidir. En kötü kazası bu olsun. Canım kıyamam ona, daha bebek teni olduğu için iz kalmaz diye düşünüyorum. İnşallah kalmaz.

Gyps tüylerim diken diken oldu yaa. Ne büyük bir acı.

Nurdan Teoşa kardeş yapıcaksın, planlarız aynı zamanda yaparız hem de olma mı. İyi düşünüyorum ben, iyi olacak diye düşünüyorum.

SİBELİM, gecmıs olsun.. umarım ız falan kalmaz.. agzınızın tadı bır daha bozulmaz. Ama ınan arkanı dondugunde ne yapacakları hıc bellı olmuyor bu fırlamaların.. cok hareketlendıler, ne yapacaklarını kestıremıyorsun bıle. Gercekten ısımız cok zor.

AFİKİMİN çorba içişine mi bayılsam.. pılav yıyısıne mı ayılsam bılemedım.. masallahh subhanallahh...

PERVİNİM, evine hoşgeldin..

NURDANUM.. ben de AYÇA ya can-ı gonulden katılıyorum.. hersey cok ıyı olacak, hıssedıyorum, her sey gonlune gore olacak, ınanıyorum buna.

ESRAKO, diş taşlarını temızlemenın bır sure sonra alıskanlıga donustugunu duymustum,muhakkak sen de bılıyorsundur bunu zaten. Dıslerın ıcın baya baya bı mesaı harcaman gerekecek, yazdıklarına bakılırsa.. gecmıs olsun arkadasım. Her hafta sonu yenen pastalara da dıkkat et bu arada :))

Son düzenleme:
Lazer e basladım.. ıpl makıne ıle.. burada yenı acılan bır yere gıdıyoruz, buradakı arkadasımla.. yenı acılan bır yer olmasından dolayı kampanya yapmıslar.. yazdan sonra dusunuyordum ama fıyat cok uygun olunca hemen basladık.. hayatımda ılk kez vucuduma jılet yaptım.. oldukca sevımsız bır deneyım ıdı.

benim ikinci seansım oldu ipl ile evrim çok memnun kaldım, jilet yapıyosun ama iki seansta fark ediyor, koltuk altı kasık farketti, bacak biraz daha gec olurmuş ama o da azaldı biraz..

sibelim çok geçmiş olsun, kıyamam ben yavruma içim yandı,gözlerim doldu okurken..inşallah geçicek canım üzülme,keşke o an yumurta akı falan sürebilseymiş kayınvaliden..off allah o minikleri herşeyden korusun..

meltem gittigimiz dis klinigi arkadasımızın ortagı oldugu biryer confi dent klinigin ismi mecidiyekoyde ortodontist de engin bey
internet sitesi var confi dent diye arat çıkıyor hemen

sağol canım

demek yumurta akı
Allah mecbur etmesin ama işe yarıyor herhalde

Tüm arkadaşlarımın dünya kadınlar gününü kutlarım.

Sibel ciğim geçmiş olsun olsun Selin'e. Çok üzüldüm gerçekten. Allah beterinden saklasın.
Nurdan, çok geçmiş olsun, bundan sonrası sorunsuz ve gönlünce olsun inşallah.

Ben de Mucize nin yazdıklarını birkaç kez okudum. Keşke daha önceden tanışmış olsaydım kendisiyle diye de iç geçirdim. Gerçekten ne kadar farklı ve manidar bir ifade gücü var. Çok etkileyici. Keşke daha çok yazsa, aramıza katılabilse. Benim gibi birçok arkadaşımıza misafirlerimize faydası oluyor eminim. Teşekkürler ellerine sağlık, söylemeden geçemedim.
GpysEsra da daha önce yazmıştı, burası gerçekten çok kıymetli bir yer. VE herkes bir kişinin problemi olduğunda içinden geçenleri samimiyetle söylüyor. Belki faydası olur diye.

Bizde artık iyileştik gribi ana kız atlattık ama ikimizi de devirdi geçti grip. Ne biçim bir hastalık oldu basit bir grip bu virüsler de bir alem oldu. 15 güne anca geçti şaşırdım gerçekten.
Ama hastalıktan sonra çocukların huyu gerçekten değişiyor. Çok huysuzluk ediyor. Terrrible two ya yaklaştık diyorum içimden ve korkmaya başladım şimdiden.

Bu arada gün videolarını izledim ve konuşan bıcır bıcır çocuklarınıza koskoca maşallah arkadaşlar.
Benimkinden halen konuşma ile ilgili kayda değer bir gelişme yok.
anne, bazen mama, cici, bazen banyoya gelince çiş, canı isteyince gel dışında anlabildiğim kelimesi yok gibi.
Kendi kendine anlamsız konuşmaları oluyor. Ona bile mutlu oluyorum.
Doktoruyla konuştum. Bazı sorular sordu bay bay yapıyor. "Evcilik oyunuyoruz yemek pişirip yiyoruz, bebeklere, oyuncaklara yemek yediriyoruz. Topu getir, pantalonunu, ayakkabını getir, ışığı kapat, çorabını çıkar gibi eylemleri yerine getiriyor.Göz teması da var" Dedim. Tamam o zaman izleyeceğiz 2 yaşına kadar ilerlemesini dedi. Eğer istenilen düzeyde birgelişme olmazsa çocuk psikolağuna yönlendireceğim dedi. Biraz panik oldum açıkçası ama evdeki herkes elinden geleni yapıyor.
Herşeyi basit cümleler anlatıp, çok oyun oynuyoruz onunla. TV yi de günde 15-20 dakika izleyebilir dedi doktor. Bu hakkımı da yemek yedirirken kullanıyorum. Çünkü hastalık sırasında kilo verdi ve yemek yemek istemiyor halen. Bir kepçe çorba içse bayram ediyoruz.

Son düzenleme:
hosbulduk canim. gercekten cok ozlemisim evimi ve evime dair herseyi...buarada platesler lazerler masallah yeniliosun kendini yakisir kuzuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…