günaydın.. pek günüm aydım mı bilmiyorum ama((
SELİN'in kolu yandı arkadaşlar...
cuma günü yanmış ben işteyken... babaannemiz selinin biberonuna ıhlamur koymuş soğusun diye bi tabağın içine koyup masanın ortasına koymuş selinde dururmu sandalyeye çıkmış ve biberonu almak istemiş olan su kolua dökülmüş(( hemen gidip eczaneden krem falan almışlar....akşam eve gittim selin kolunu sağ iç bileği iri ceviz büyüklüğündea yanmış ve üst derisi olduğu gibi yok gitmiş kıpkırmızı eti gözüküyor tutup acı diyor inanırmısını koca gece ağladım çok canım yandı sanki kendim yanmış gibi... sabah 8 de hemen hastaneyi arayıp eskişehirde plastik cerrahına randevu aldım aldık selini götürdü dr. baktı biraz derin yanmış dedi dedim dr. bey iz kalırmı yada büzülme olurmu allah korusun şuan bunu söylemek için erken dedi zamanla göreceğiz dedi eğer deri altındaki dokular çok yanıp öldüyse kendini yenilemeye kenarlardan başlar ve malesef büzülme olur dedi... birde yaranın iyileşme süreci çok önemli 7 günde iyileşen yarayla 15 gün de iyileşen bir olmaz dedi... selinin feryadı arsında kolunu sardı pansuman yaptı bi krem verdi gün aşırı sürüp sarın dedi...bugün sargıyı değiştircez çarşamba değiştircez cuma günü değiştirmeyin cumartesi günü getirin ben kendim açayım sargıyı duruma bakayım dedi (( böyle işte çok kötüyüm moralmen hayatta en korktuğum şey yanıktı oda başımıza geldi allah beterinden saklasın... canımı sıkan diğer konuda hala babaannemiz ıhlamurun çok sıcak olmadığı konusunda iddialı iyide peki nasıl yandı bu kadar offf ki offff yani canım çok sıkkın...
geçmişe bakamadım arkadaşlar beni mazur görün hiç keyfim yok işlerimde yoğun fırsat buldukça girmeye çalışırım.. öpüyorum sizleri..
geçmişe bakamadım arkadaşlar beni mazur görün hiç keyfim yok işlerimde yoğun fırsat buldukça girmeye çalışırım.. öpüyorum sizleri..
görmediyseniz sayfanın üstlerine doğdu bi dönün hehh işte tam orda var bitane en karasından deniz anasıııı
bu ne yahuu ne kadar şişman çıkmışım bi acayip gözüküyorum
efrimmm dediğin kadar varmış bacım yaaa
ya bak çok meralimmm bozuldu hemen bişeyler yapmam gerekkkk
Edacım çok zor bir karar, ama ben belki bir daha hiç anne olamayacağım ve şuan hep zamansız geldi dediğim Teo için rabbime binlerce şükrediyorum iyiki onu bana verdi, allah ona sağlık huzur mutluluk versin..doğduktan sonrada iyiki oldu demiştim ama bu hastalıktan beri daha da iyi anladım, hayatta herşeyde bir hayır herşeyin bir sebebi var...Umarım sizin için en doğru kararı verirsin...
nurdan
teo zamansızmıydı ben planlı sanıyordum karıstırmısım tabi dah açok hamilelik ve sonramızı çok iyi biliyoruz birbirimizin oncesine dair konular karısabiliyor
allah ne kadar buyuk bebegin oldu ve bu kadar kısa bir zaman sonra boyle bir hastalık çıktı, kesinlikel katılıyorum her seyin var olma nedeni var o kadar guzel bir duzen kuurlmuski bizler icin
farkında olmuyoruz ama bazen basımıza gelen talihsiz olaylar asılnda sonrasında olacak guzellikler için
ben mesela ne kadar isyan ettim nasıl uzuldum bakıcının yaptıklarından sonra dedim bunuda yasayacakmısım napalım kaderde bu varmıs vs ama yok isteoyle degilmis kaderde kotu bir an ıyasamam haricinde çokg uzel sonuçlar varmıs benim bunlar ıyasarken haberim yokmus
bu benim için oyle buyuk bir hayat dersi olmusutr ki mesela daha basıma gelen buyuk konusmayayım ölüm en yakınlarımı kaybetmek harici seylerde sakin olup bir nedeni oldugunu dusunecegim kesinlikle bir sebebi vardır herseyin
cumartesi gunu discide tam 2 saatim geçti. yıllarrdır gittigim dis dr u hep yuzesyel temizlemis bu dr bizim arkadasımız yeri uzak die gitmyorduk mecidiyekoyde yeri basit seylere ama ortodondik tedavi planlayınca ona gitmeey karar verdik baskalarına guvenemiyiz diye vs neyse yıllardır guvenip severek gittigim discinin adam gbi dis taslarımı vs temizlemedigini ogrendim ona bir sinir oldum 1,5 saat falan sıf tas temizleme surdu sonra yillar evel kanal tedavisi yapılan disim ortodondi tedavisi oncesi çekilme kararı ile çekildi hayatımda ilk kez dis çektirdim odum koptu oncesinde
dr sac kestirmek gibi acısız olacak dedi inanmadım ama oyle oldu iplik ile dikti ve de sonrasında inanamadım onuda hissemedim vs sonrasında agrı bekledim o da olmadı su an agzmda dikisler ipler vs var ama benbirsey hissetmiyorum bendemi bir anormallik var bilmiyorum ama korktuguma degmedi ama azı dis nezor çıkıyormus yahuu kac dakika ugrastı kanırtıyor cekistiriyor cıtırtları duyuyorum tabi ama acı asla yok cıkmıycak hiç sandım bir an
vee 10 tane dolgu durumum varmıs haberim yok yine obur dr a gidiyordum duzenli ama rontgen çekip ara çurukleri vs gormedigi için çok guzel dislerin diyip yolluyordu
hamilelikte vs oldugunu dusunuyorum çogunun bakalım artık bir dizi tedavi var onumde git gel ugras acı cek ,
dislere iyi bakmak gerek ama yaslılık için en buyuk yatırımlardanbiri
ctesi guzelim havada tum gunumuz discide gecti bugune heves etim bugunde hava berbatti maalesef
cuma günü yanmış ben işteyken... babaannemiz selinin biberonuna ıhlamur koymuş soğusun diye bi tabağın içine koyup masanın ortasına koymuş selinde dururmu sandalyeye çıkmış ve biberonu almak istemiş olan su kolua dökülmüş(( hemen gidip eczaneden krem falan almışlar....akşam eve gittim selin kolunu sağ iç bileği iri ceviz büyüklüğündea yanmış ve üst derisi olduğu gibi yok gitmiş kıpkırmızı eti gözüküyor tutup acı diyor inanırmısını koca gece ağladım çok canım yandı sanki kendim yanmış gibi... sabah 8 de hemen hastaneyi arayıp eskişehirde plastik cerrahına randevu aldım aldık selini götürdü dr. baktı biraz derin yanmış dedi dedim dr. bey iz kalırmı yada büzülme olurmu allah korusun şuan bunu söylemek için erken dedi zamanla göreceğiz dedi eğer deri altındaki dokular çok yanıp öldüyse kendini yenilemeye kenarlardan başlar ve malesef büzülme olur dedi... birde yaranın iyileşme süreci çok önemli 7 günde iyileşen yarayla 15 gün de iyileşen bir olmaz dedi... selinin feryadı arsında kolunu sardı pansuman yaptı bi krem verdi gün aşırı sürüp sarın dedi...bugün sargıyı değiştircez çarşamba değiştircez cuma günü değiştirmeyin cumartesi günü getirin ben kendim açayım sargıyı duruma bakayım dedi (( böyle işte çok kötüyüm moralmen hayatta en korktuğum şey yanıktı oda başımıza geldi allah beterinden saklasın... canımı sıkan diğer konuda hala babaannemiz ıhlamurun çok sıcak olmadığı konusunda iddialı iyide peki nasıl yandı bu kadar offf ki offff yani canım çok sıkkın...
of ki ne offf
calısan anne olmanın bir acı kısmı daha sen basında olamıyorsun emanet ettigin insan her ne kadar kanından canındanda olsa ihmalkar olabiliyor. ihmalin dik alası bu bana gore ben ihlamur yaptıgımda buyuk konusmaayım dalgınlık ayrı bir an bir yere koyup unutmak ayrı ki oda masum degil ama hadi neyse aslaa ulasabileceği biryere koymam mutfak tezgahının en arka kısmına dayarım. hele ki masa ustunde ortu vs varsa asla ustune bir anlık bile çay bardaıgımı vs koymam ortuyu çektigi gibi ustunde çunku. ben olsam napardım bilmiyorum ofkeme sinirime hakim olamaz neler derdim kestiremiyorum sabırlısın yine sibelcim yada baska secenegin yok diye tabi sende haklısın. benim annemde boyle yani rahat etrafımdaik çogu kisi boyle ben bir kendimi tam onlemli olarak goruyorum ornegin ibonunda riskli hareketleri oluyor elinde cay ece dibinde falan tepiniyor mesela ben deliriyorum ben ayaga kalkarım hemen yanımda tepinmeye baslasa elimde cay verken uzaklasırım .
ne desek bos kendimiz bakamadıgımız surece.. buyuk geçmis olsun umarım iz kalmaz
Lazer e basladım.. ıpl makıne ıle.. burada yenı acılan bır yere gıdıyoruz, buradakı arkadasımla.. yenı acılan bır yer olmasından dolayı kampanya yapmıslar.. yazdan sonra dusunuyordum ama fıyat cok uygun olunca hemen basladık.. hayatımda ılk kez vucuduma jılet yaptım.. oldukca sevımsız bır deneyım ıdı.
meltem gittigimiz dis klinigi arkadasımızın ortagı oldugu biryer confi dent klinigin ismi mecidiyekoyde ortodontist de engin bey
internet sitesi var confi dent diye arat çıkıyor hemen
sibelim çok geçmiş olsun, kıyamam ben yavruma içim yandı,gözlerim doldu okurken..inşallah geçicek canım üzülme,keşke o an yumurta akı falan sürebilseymiş kayınvaliden..off allah o minikleri herşeyden korusun..