2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

dun abinle konustuk bisekilde ya gorusucez ya yengen gelicek yada abinle hepberaber gelicekler yada emaneti alicaklar bisekilde canim

SİBELİM, gecmıs olsun.. umarım ız falan kalmaz.. agzınızın tadı bır ESRAKO, diş taşlarını temızlemenın bır sure sonra alıskanlıga donustugunu duymustum,muhakkak sen de bılıyorsundur bunu zaten. Dıslerın ıcın baya baya bı mesaı harcaman gerekecek, yazdıklarına bakılırsa.. gecmıs olsun arkadasım. Her hafta sonu yenen pastalara da dıkkat et bu arada :))

dis tasları alıskanlıklı yapıyormus hiç duymadım desemm arastırayım hemen
ama temizlenmezse de dis eti hastalıgı yapıyor deniyor napcaz bu durumda aman yaaa.
zaten dr duzenil gelmelisin senede bir vs diyor
dusundum disci koltugunda otururken hayat ne zor diye
senede bir dis tası temizlet film cektir araçuruk varmı bak
arada bir cilt bakımı yaptırmak gerek kuafore vs gidioyrsun bunu asılıyorlar
iki ayda bir sac kestir
senede bir smear testi yaslandımı mamografi vs eklenecek buna
sonra check up yapmak gerek kolestrol tansiyona falan baktır
aa unutmamak grek yılda bir mutlaka goz dr una gidilmeli
atladıgım unuttugum varmı bilmem ama yasamak gercekten çokk zorr yani dusununce bu adar takiplik seyi fena oluyorum ne arada egleneceiz keyfi yasayaagız acaba

bu arada pastaları ben lupletmiyorum canım arkadasım benim :) yazdım face de ben bir çatal alıyorum yada almıyorm arkadaslar afiyetle yiyorlar :) biz ciddi diyetteyizz
hatta onlar borek çorekleri yerken ben salata peynir kepek ekmegi yiyorumm yani o dereceee

senin ne kadar gitti bakalım kilolar ticker falan yapsan da gorsek bizdee
ama ticker basına doguma gittigin kiloyu yazma o zaman anlasılmıyor diyete baslama kilonu yazz

Lazer e basladım.. ıpl makıne ıle.. burada yenı acılan bır yere gıdıyoruz, buradakı arkadasımla.. yenı acılan bır yer olmasından dolayı kampanya yapmıslar.. yazdan sonra dusunuyordum ama fıyat cok uygun olunca hemen basladık.. hayatımda ılk kez vucuduma jılet yaptım.. oldukca sevımsız bır deneyım ıdı.

ya israrla ıpl lazer degil diyorlar giden birkaç arkadasım var memnunlar ben anlamadım bu isten birsey.
benim gittigim yerdeki kiz da diyor ipl modern agda yontemi ay diyorumm arakadslar azaldı bitti diyor
tekrar çıkacak mumkun degil çikmaması sonra dioyrlar aklım almıyor biryanda uygulatan kisilerin ornekleri biryanda agız birligi yapmıscasına lazercilerin bu sozleri
merakla bekliyorum yillar sonaki gelismeleri çunku yarı fiyatına gibi birsey ipl lazere gore.

jilet igrenc bir deneyim aynen bende elime epilasyona basladıktan sonra aldım geçen bacagımı bastan basa nerdeyse kestim tam on kemik varya alt bacakta orası nasıl acıdı gunlerce esofman vs takıldı kabuk yaptı. alt kısmı zaten yazmıyım jilet sonrası bir gidiyorum wc ye adet oldum sanıyorum salak gibi:)) nasıl kesiyorsam gorunmuyor çunkuuu çok zorr .
ama gun gectikce çok uzamayacak ve yapmama gerek olmayacak hissediyorum azalıyorlar çunkubenim lazerde 6 seansım bitti.

Bu arada gün videolarını izledim ve konuşan bıcır bıcır çocuklarınıza koskoca maşallah arkadaşlar.
Benimkinden halen konuşma ile ilgili kayda değer bir gelişme yok.
anne, bazen mama, cici, bazen banyoya gelince çiş, canı isteyince gel dışında anlabildiğim kelimesi yok gibi.
Kendi kendine anlamsız konuşmaları oluyor. Ona bile mutlu oluyorum.
Doktoruyla konuştum. Bazı sorular sordu bay bay yapıyor. "Evcilik oyunuyoruz yemek pişirip yiyoruz, bebeklere, oyuncaklara yemek yediriyoruz. Topu getir, pantalonunu, ayakkabını getir, ışığı kapat, çorabını çıkar gibi eylemleri yerine getiriyor.Göz teması da var" Dedim. Tamam o zaman izleyeceğiz 2 yaşına kadar ilerlemesini dedi. Eğer istenilen düzeyde birgelişme olmazsa çocuk psikolağuna yönlendireceğim dedi. Biraz panik oldum açıkçası ama evdeki herkes elinden geleni yapıyor.
Herşeyi basit cümleler anlatıp, çok oyun oynuyoruz onunla. TV yi de günde 15-20 dakika izleyebilir dedi doktor. Bu hakkımı da yemek yedirirken kullanıyorum. Çünkü hastalık sırasında kilo verdi ve yemek yemek istemiyor halen. Bir kepçe çorba içse bayram ediyoruz.

Canım telaşlanma. Konuşacaktır. Zaten ilginiz alakanız olması gerektiği gibi. 2 yaşa kadar bekle. Didar "su" diyebilmesine rağmen bir kaç kez ağzından su lafını duydum. Suya "bu" demekte ısrar ediyor. Diğer söyledikleri de sizinki gibi. Arada konuşmaya çalışıyor anlamsız şeyler söylüyor, budimaa gibi :) ayakkabıya ayakka vs.. daha iki kelimeyi birleştirip konuşmadı ama önemli olan çabası olması. Anlamsız konuşmalar zamanla anlam kazanacaktır.

Lazer e basladım.. ıpl makıne ıle.. burada yenı acılan bır yere gıdıyoruz, buradakı arkadasımla.. yenı acılan bır yer olmasından dolayı kampanya yapmıslar.. yazdan sonra dusunuyordum ama fıyat cok uygun olunca hemen basladık.. hayatımda ılk kez vucuduma jılet yaptım.. oldukca sevımsız bır deneyım ıdı.

Hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsın.

teşekkür ederim arkadaşlar sağolun desteğiniz için...

evet malesef banada ihmal var gibi geliyor herkes bir değil işte rahatlık ok. herkes hata yapabilir kasıt yapmadığı aşikar ama önemli olan insanın o hatayı kabul etmesi o ise hala kendini haklı görecek nerdeyse diyecek birşey yok... inşallah iz kalmaz izide geçtimde şu büzüşme olayı daha kötü allah göstermesin ya yüzüne gözüne gelseydi ozaman ne yapardım...bu kadar nasıl sakin olabiliyorum biliyorum çok sinirliyim hala sinirim yatışmadı ama elimden birşey gelmiyor onlardan başka bakacak kimsem yok bakıcı tutayım desem buralarda büyük şehirlerdeki gibi bakıcı olayları pek yaygın değil küçük yer olduğu için genelde herkes ya kendisi çalışmayıp bakıyor yada anneanne babaanne ikisinden biri bakıyor.... lanet okuyorum neden çalıştığıma çalışmak zorunda kaldığıma:KK43:((çok doluyum anlatacak o kadar çok şey varki dahada fazla yazıp sizinde canınızı sıkmayım.....

Nasıl içim gitti anlatamam, çok çok geçmiş olsun. Benim sağ ayağım yandı 9 yaşındaydım. 3. derece çok ciddi bir yanıktı, damarlarım görünüyordu. 3 ay yürüyemedim. Ama öyle ciddi şekilde iz miz kalmadı. Biraz ton farkı var o kadar. Dikkatli bakmazsan o da fark edilmiyor. Korkma inşallah iz falan kalmaz. Allah beterinden korusun.

Dün ben de salona girdiğimde bir baktım Didar eline kocaman bir ekmek bıçağı almış sağa sola savuruyor. Aklım başımdan gitti. Hala gözümün önüne geldikçe kötü oluyorum. Her yere uzanıyorlar, güvenli yerleri çok dikkatli seçmemiz gerek.

sibelcim çok geçmiş olsun iz kalmasın diye kullanılar kremler var Contractubex adı bunu araştır ve selin için kullan mutlaka çok faydasını görürsün
birde biodermanın var benzer bir ürünü onuda deneyebilirsin

BU SAATTE BU NE KALABALIK

Toplam 9 kullanıcı konuyu okuyor. (7 üye ve 2 ziyaretçi)

seerni,glzfb,esrako+,sarmasik+,telkirma+,fasulyeko,ebruli80,

slmm ruhu heycaı atraksiyonu hatta canı gitmiş topiğimin güzel üyeleri,

bune yaff 40 mj bile yazılmamış neyhsem.

nerden başlayıp kime geçmiş olsun diyeceğimi bilemedim.geçmişden bi topla gel yapıcam bekleyin uzun olacak ama napalım epeydir girip yazamadım dı..afikim uyuyorbende cayımı yudumlarken sizlerle 2 kelam edek:)

evde olanlar cok şanslısınız, çok isterdim lapa lapa kar yağarken sıcacık evimde kuzumla olmayı..

Kadın Olmak!...

Bir kadın çocuktur aslında… Çocuk gibi davranmayı sever. Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister.Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak sevmeli erkek kadını… Ama hiç bir kadın çocuk muamelesi görmek istemez. Söylediği şeyler çocukça da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasını ister.Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz; ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz..

Bir kadın güçlüdür aslında...

Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür. Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez. İster ki, erkeğin gücü kendisine huzur versin. Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir. Ancak kadın gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz. Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar.

Bir kadın sevgidir aslında...

İçinde her zaman sevgiyi taşır. Sevdiklerinden kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz. Zor sever; ama, tam sever. Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreğinin kabul ettiğini beyninin de kabul etmesi gerekir ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız. Belki kolayca yüreğine girebilirsiniz. Ancak beyninde yer alamazsınız. Her an terk edilebilirsiniz. Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette Bunun tek nedeni ise engelleyemedikleri ”acımak" duygusudur.

Bir kadın yalnızdır aslında...

Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz. Kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep yalnızdır. O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez. Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz. Yalnızlık onun sığınağıdır. O sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir. Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız, onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

Bir kadın çılgındır aslında...

Neler yapabileceğini erkek aklı hayal bile edemez. Üreticiliğinin sınırı yoktur ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler. Hoyratça harcamaz üreticiliğini. Sadece erkeğine saklar. Bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir. Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor. Yemek yemek, su içmek bile. Bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz? Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız ne yazık ki yaşamıyorsunuz!

............bir kadını ağlatırken çok dikkat edin..!!!

....... çünkü Allah gözyaşlarını sayar.....!!!!

kadın;erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından yaratılmadı..!!!

öyle olsaydı ezilirdi......!!! üstün olsun diye başından da yaratılmadı......!!

AMA GÖĞSÜNDEN YARATILDI......

Eşit olsun diye......

kolun biraz altında...

Korunsun diye...!!!

KALP HİZASINDA SEVİLSİN DİYE!!!

Can DÜNDAR

öncelikle Nurdanım canım tüm iyiy dileklerimle dualarımdasın.iyi düşünüp saglıklı bi ömür diliyorum sana Rabbimden. herşey O'nun elindeyken O'ndan istiyorum ve canı gönulden inanıyorum.

gülizcim sizede çok geçmiş olsun herşey üstüste gelmiş.evlatlarımız artık kuduruk olduklarıiçin bi yerde sabit durmadıkları için birde çok şirin ve tatlılar dillendikçe dahada tatlandılar haliyle nazarda deger en başta da anne ve babanın.tekrar yaşanmamsını diliyorum canım.Allah emanetler valla yoksa biz hiiçç koruyamıyoruz.afik dun akşam masada yemek yerken gözümün önunde düştü saniyelik yani tutamadım ve düştü içim sızladı o agladı ben agladım ama napalım Allah beterinden korusunn

sibelcim ayyyy okurken ben fena oldum kıyayamm yavr seline ya.ahh çok geçmiş olsun umarım izz kalmaz yada dediğin gibi büzüşme olmaz.iyiki yuzune gözune gelmemiş kuzunun.

pervinimm canım ciğerim bidenem hoş gittin evine.ecoşum napıyo asil prensesim.afike yahşi cazibeyi söylüyorum oynasın diye hemen bebi bebi nerde diyor?
bu arada bana verdiğin şey varya süppermiş yaff acaip işe yarıyor:KK34:anladın sen .tekrar teşekkürler.forever siyah :9yada beyazda olabiler.

esrakocum diş operasyonun başlamış haydi gözun aydın.zorllu ve uzun bi süreç bekliyor seni ama sonunda çok guzel olacak.dediğin dogru gelecege en iyi yatırım:)hehe yaşlanıncada pasta börek yiyek hamburger koparak:)şaka bi yanada hakkaten tüm haftasonların doldu yaff. amma yogun oldun farkındamısın. ecenin doktor sizin diş berkenin toplantı biizm gun nazanla gizeemle görüşme derken vayy vaay.
bu arada çok iyi yapmışsınız sık görüşme kararıyla çocuklarımızın ayş gurubu arkadaşlara ihtiyaçalrı var.

çaçaaaaaa çaçaaaaa ayça noldu blogger işi kapandımı şimdi ?son durum nedir
takipedemedimdi..

evriim evriim bu ne hız yaff lazer plates diyetisyenn. ohh değişim başladı diyosun sen şimdi bizide tanımazsınzayıf tüysüz incecik bir bağyan olunca:):KK53:
vakit ayırıp afikimin videosunu izldeiğin için teşekkür ederim teyzesi.buyuduler artık .biz sıksık erol taş izletiyoruz tavugu yada eti öyle yesin diye:KK53:

buketcim bencede endişelenecek bi durum yok herbiri farklı bireyler hepimiz aynı değilizki bebeklerde aynı düzeyde olsun.birde zaten herşeyi konusamasalarda işaret diliyle anlatıyorlar.ıhh ııhh diyerek..tv konusunda ben hala çok katıyım gun içinde çok mecbur kalırsam 7 dk lık kayuu açıyorum yada kendi videosunu yada gun videolarını orda berke oldugu için abi abi diye çıldırıyor.
sana tavsiyem dil gelişimi için mutlaka masal oku. bence sadece annenin yada etrafındakilerin oynaması yeterli değil hergun mutlaka masal okuyun.

gelelim damla hocamıza yaff noldu be hocam inşaat yalan oldu sende gittin bu süreçde topik dahada canlanmaz bu böyle sürer gider.

özleeemm sen bizimi kekliyon hee hem yemediği pasta börek çörek ekler sakallılar kalmıyor gun içinde hemde 67 ye düşmüşsün süpper valla ne diyim darsıı esrakoylan gyspme:)
demek denizle kavgagürültü kıyamet oluyor arada.. hmm kim dediydi olur diye hesramıydı..o kavgaları patron işçi rolunde yapıyosunuz ama unutma eş olarak değil. hem eş hem çalışan olarak görmez o seni.
yani bizdede gun içinde yuksek sesli konuşmalar oluyor aydınla ama dediğim gibi sadece iş konusunda.

Güli önerin için çok teşekkürler,
Kitap okumaya başladığımda gelip kitabı kapatıyor benimle ilgilen dercesine. Sadece resimlere bakmayı seviyor benimki.

Ben de doğaçlama karşıma alıp masal anlatmaya başladım. Dikkatle dinliyor beni çok hoşuma gitti.

uzun ama anlamlı gerçekten...

Farkında Olmalı İnsan…

Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.

Farkı Fark Etmeli, Fark Ettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen…

Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını

Fark Etmeli.

Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını

Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını

Fark Etmeli.

Şu Çok Geniş Görünen Dünyanın, Ahirete Nispetle Anne Karnı Gibi Olduğunu

Fark Etmeli.

Henüz Bebekken ‘Dünya Benim!’ Dercesine Avuçlarının Sımsıkı Kapalı

Olduğunu, Ölürken De Aynı Avuçların ‘Her Şeyi Bırakıp Gidiyorum

İşte!’ Dercesine Apaçık Kaldığını

Fark Etmeli.

Ve Kefenin Cebinin Bulunmadığını Fark Etmeli.

Baskın Yeteneğini

Fark Etmeli Sonra.

Azraillin Her An Sürpriz Yapabileceğini,

Nasıl Yaşarsa Öyle Öleceğini

Fark Etmeli İnsan

Ve Ölmeden E vvel Ölebilmeli.

Hayvanların Yolda Kaldırımda Çöplükte

Ama Kendisinin Güzel Hazırlanmış Mükellef Bir Sofrada Yemek Yediğini

Fark Etmeli.

Eşref-İ Mahlukat (Yaratılmışların En Güzeli) Olduğunu

Fark Etmeli.

Ve Ona Göre Yaşamalı.

Gülün Hemen Dibindeki Dikeni, Dikenin Hemen Yanı Başındaki Gülü

Fark Etmeli.

Evinde 4 Kedi 2 Köpek Beslediği Halde

Çocuk Sahibi Olmaktan Korkmanın Mantıksızlığını

Fark Etmeli.

Eşine ‘Seni Çok Seviyorum!’ Demenin Mutluluk Yolundaki Müthiş Gücünü

Fark Etmeli.

Dolabında Asılı 25 Gömleğinin Sadece Üçünü Giydiğini, Ama Arka

Sokaktaki Komşusunun O Beğenilmeyen Gömleklere Muhtaç Olduğunu

Fark Etmeli.

Zenginliğin Ve Bereketin, Sofradayken Önünde Biriken Ekmek

Kırıntılarını Yemekte Gizlendiğini

Fark Etmeli.

FARK ETMELİ.

Ömür Dediğin Üç Gündür,

Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,

O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,O Da Bugündür.

Son düzenleme:
buketcim paylaştıgın yazıdan yani en alt kelimesinden aklıamgeldi paylaşayım didim.
hani diyorya kalp hizasında..:KK69:

flört döneminde aydın anlatmıştıda mest olduydum.ogun bugundur hala mestim:)
dikkat etmiştim aydın hep benim sağıma geçiyordu bende bi gun sordum içime esrako kaçmış gibi:KK53:
oda bana demiştiki,
benim solumda kalbim var kalbim sana ait o yuzden ben seni kendi solumda tutuyorum.sol yanım sana ait demişti.:KK69: hala dikkat ederim arkadaşlarıyla yuruken falan soluna almaz kimseyi. sol yanı benimdir.

güzel ve romantik bi flört dönemi yaşadık. eş olunca daha az romantizim yaşasakda vakdinde yaşadıkya içimde kalmadı ya napalım bunada şükür

finkyy video yu ben izleyemedim sen kaldırdın heralde
burda ses yok diye açmamıştım şimdi bari sessiz bakıyım dedim o da yok :KK43:(((

Güli önerin için çok teşekkürler,
Kitap okumaya başladığımda gelip kitabı kapatıyor benimle ilgilen dercesine. Sadece resimlere bakmayı seviyor benimki.

Ben de doğaçlama karşıma alıp masal anlatmaya başladım. Dikkatle dinliyor beni çok hoşuma gitti.

zamanla alışacakdır afikde ilk zamanlar hep parçaladı yırttı ama şimdi kendisi istiyor hatta afikcede kitap
"kipki " yani uydurmasyon kelimeler had safhada bizde.mesela gazeteyide ilk zamnlar yırtıyordu onun yanında okuyamıyorduk ama alıştı şimdi güya oda okuyor. resimlere bakıyoruz.beraber gibi gibi.sen DEVAM ET.
D&R da falan sepetlerde timaşın minik hikaye kitapları var karakter eğitimi özellikli tanesi 1 lira ben onlardan aldım 10-15 tane yırtılırsada içim yanmaz ben okuyorum bi tanede ona veriyorum oda okuyor bazen değiştirmek istiyor. mesela VAKVAK VAKİ diye olan kitaba bayılıyor içinde birsürü hayvan resmi var.aklına geldikçe istiyor. diğer kalın kitapları eline vermiyorum

Ah ah ne romantiksiniz siz Güli, ....
Ben ve bir grup arkadaş o az dediğin romantizmi bile bulamıyoruz...

Afik de babasına benzer inşallah..
Önerilerin içinde çok teşekkürler, bakacağı timaşın kitaplarına..

Son düzenleme:
seerni sedacım evet ya sildimdi ben. neyhse kısmet başka videolaraymış.

çeçill hatunu merakdayım ne zamandır az önce ismini gördüm aşagıda bi ses ver kuzuuuuu.

cambaz64 arkadaş ismini unuttumda yaff sen bizim ebruşkaylan e bebek çamlıcada süt pompası araken karşılaşıp tanışan dın değilmi.
DURU kızıda al gel bu defa esradayız.bak oda çağırmış.

uzun zaman oldu yazmayalı..nerden başlasam bilemiyorum..pc bozuldu bu Rüzgar ın 2.vukuatı.:)neyse halloldu şimdi..umarım herkes çok iyidir.meraklaradayım çok önemli şeyler olmamıştır inşallah::)

herkesin kadınlar gününü kutluyorum..1 güne sığdırılmasa keşke:) hoş 1 günde de hiç bir değişiklik olduğunu sanmıyorum da..

neyse accık geçmişe bakayım..

seerni sedacım evet ya sildimdi ben. neyhse kısmet başka videolaraymış.

çeçill hatunu merakdayım ne zamandır az önce ismini gördüm aşagıda bi ses ver kuzuuuuu.

cambaz64 arkadaş ismini unuttumda yaff sen bizim ebruşkaylan e bebek çamlıcada süt pompası araken karşılaşıp tanışan dın değilmi.
DURU kızıda al gel bu defa esradayız.bak oda çağırmış.

ay aynı anda yazmışık..:) ne videosu noluyo orda..püü ben de kaçırdım desene..

X