2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

maşşallah seline bayıldım fotolarına allah nazardan korusun.
yusuf paşada tam paşa.bakışları yeter maşşallah
koltuk takımım gelmedi daha..ama kendileri bunun morlu takımı orcinal sitedesinde resmi yok(Eki Görüntüle 145991
koltuklarını güle güle kullan deryacım bende çok beğendim.
adayada maşşallah.kilosu falan çok iyi.demek tuvalet eğitimine başla dedi.bende hemen bi lazımlık alayım ozaman.
çocuk felci aşısı ilki enjeksiyon sonra ağız ve 18.ayda olanı ağız yoluyla oldu çınarın.
allah allah ben geçirdimmi acaba hemen anneme sorayım.topikten biride olmuştı dimi kızamık.zaten salgında varmış
[

himmmm güzel soru... bilmiyorum desem... ağızdan yaptı daha önce de bişeyler ama onlar rota. arada çocuk felcini de yaptı mı acaba öyle?şimdi baktım aşı takvimine. ağızdan mı enjeksiyon mu bilmiyorum ama çocuk felci aşısının karşısında 4 doz yapılmış gözüküyor. markaları pentakxim ama son ikisinde pentaxim+opv yazıyor. valla doktoru bizden iyi takip ettiğinden ben fazla ilgilenmiyorum bu aşı konusuyla. ama mesela bak bakıyorum şimdi difteri tetanoz boğmaca karma aşısının da adı pentaxim. mantıken demek ki başta karma olarak enjeksiyon yaptı, bu pentaxim+opv denilenleri de damla belki...ayyyh bilemedim fazla karışık.. beynim yorgunnn...

canım sağol.. güle güle kullan cicilerini!

sağolun şekerler. ya sorular şöyleydi, dalıp dalıp gidiyor mu, bi yere çekilip parmaklarını seyrediyor mu, oyuncakları amacına göre oynuyor mu yoksa her eline geçirdiğini fırlatıp atıyor mu,elektrik süpürgesinden çılgınlar gibi korkuyor mu(biraz korkup ağlaması normal ama fazlası var mı diye açıkladı bunu)),adıyla seslendiğinizde dönüp bakıyor mu, daha bi sürü bunun gibi soru ama bu kadarını hatırlyabildim.
kızamık aşısına gelince, bizler sanırım tek doz olduk. ama bu aşının koruyuculuğu için 2 doz gerekiyormuş. o nedenle olmak gerekecek galiba. ama hatırlar mısınız, onur da adayla birlikte bi aşı olmuştu. kabakulak. geçirmedi diye. o aşı sanırım kızamık,kızamıkçık,kabakulak diye yapılıyor. yani tel başına kızamık aşısı yok galiba. adanın doktoruna sormam lazım.

GÜLİZ aynı konuyu eşimle günlerdir konuşuyoruz eşim giip ben aşı olacağım diyor bense kararsızım tırsıyorum aşılardan durduk yere içine birşey falan koyarlar karambole gitmeyelim:))

.
aman sibeeellll... komplo teorilerine gerek yok arkadaşım...bu hastalığa yakalanmak daha kötü. hastayken sorun yok, ateş ve döküntü ancak virüs gidip vücutta bir yerlere yerleşiyor ve araz bırakıyor. mesela benim anneannem de virüs gitmiş kalp kapakçığına yerleşmiş.çalışmıyordu. ameliyet oldu , ama kurtulamadı.. gerisi daha önemli yani. bişeyin aşısı varsa o insanları korumak için.ben aşı olmama, bundan korkma fikrini anlayamıyorum.

GİZEM açıklamalar için sağol teşekkürler bilgiler için.. haklısın komplo teorilerine gerek yok ama artık herşeyden tırsar olduk... çocuk mamalarındaki madde, bütün yiyecek içeceklerde sağlığa zararlı katılan bir sürü madde, çocuk aşılarındaki civa olayları vs... tüm bunları duyunca okuyunca bu aşıdan da korkar oldum... ama bi yönde de haklısın belki hastalığın verdiği zarar aşının verdiği zarardan daha da az olabilir birde bu yönde düşünmek lazım... inşallah fazla yayılmadan biter şu kızamık kabusu allah korusun((

TÜLİN foto hakkındaki yorumun için teşekkür ederim..... hepsi birbirinden tatlılar maşallah:))

Kizlar kuzUmun basi dun gece uykusunda cok terledi bgunde burnu tikanir gibi ogle uykusunda yine basi terledi rahat nefes alamiyo sanki aglayip durdu uyandi uykusundan simdi ayagima aldim uyuyo....
Hasta olacak die aklim cikiyor napiyim ne simdi bu??
(

ebrucum karanfil ıhlamur kabuklu elma varsa ayva kaynat komposto yap, (dondurucu da kızılcıkta varsa onu da ekle) soğumaya başlayınca azıcık limon ve bal katıp içir kuzuya ılık ılık. ben cok faydasını görüyorum bu çayın.

bu günlüğe bittim resmen..nekadar tatlı anlatılmış....paylaşımın için teşekkürler güliz..

bu karışım çok iyi geliyor gerçekten..

Cnm Allah razi olsun uyaninca yapiyim ayva yok ama digerleri var.komposto demissin ya ihlamur cayi yapar gibi yapicm dimi.ihlamuru en son katarim o demlenerek oluyo ya

evet ebru en son eklersin ıhlamuru kaynamaya başlayınca, benim küçük bir tencerem var onun içinde kaynatıyorum gerçekten cok iyi geliyor. benim oğlan her gün hemen hemen içiyor bu çayı grip gibi olacaksa da önlüyor inşallah duru da da işe yarar, burnu tıkalı ise sık sık cek pompa ile inmesin mümükler içine

Son düzenleme:

Cnm ya o da ayri bi konu burnunu benim kuju hayatta pompayi sokturmuyo
Yumusak kagit mendiln ucunu kivirip burnuna sokuyorum oyle cikartiyorum tataklarini insallah mukozasina zarar vermiyorumdur.
Cnm ya peki bu cayi az yapip gunluk tukettirmek hatta herdefasinda taze pisirmek lazim dimi.bu arada ne guzel sukur birisi bana ismimle hitap etti nerden bulmusum cambazi yaa kurtulamadim bi turlu bu arada senin ismin ne cnm uZun ara verince:)

senin olduğun dönemler ben yoktum canım o yüzden bilmiyosun adımı :) ismim güliz. çayı günlük taze taze içecek tabi ki duru. zamanla elin alışıyo göz karareı yapıyosun her gün tüketince. alperen günde 1 lt den fazla sıvı tüketiyor. az önce sibele de söyledim primaya calışıyoruz diye.

burunla ilgili de alperende öyle asla pompa sokturmuyor. için kaldırırsa sende benim gibi yap. ben iki küçük deliğe dayıyorum ağzımı hüppp diye bi cekiyorum hepsi geliyo :) anlatırken biraz mide bulandırıcı ama uygularken öyle değil.

teşekkürler derya.
teşekkürler esracım. amin herkese versin inşallah.
evet 18. ay aşısı canım. normal diyorlar ama herkeste yapmıyormuş heralde bu kadar. bacaktan vurulanlar da var sanırım. bizim omuzdan oldu. diğer aşılarda bu kadar olmamıştı hiç.
aman maşallah maşallah. ortadaki resmine bittim özellikle. poza bak :)
maşallah tatlı kuzuya. ne masum ne güzel bakmış öyle..
koltuk takımım gelmedi daha..ama kendileri bunun morlu takımı orcinal sitedesinde resmi yok(Eki Görüntüle 145991
güle güle kullan derya. ben beğendim..
fatmacım hayırlı uğurlu olsun.. içi sevinç., huzurla dolsun...
teşekkürler canım. amin..
maşallah tontiş adaya. biz otizm testi hiç yaptırmadık. biraz bahseder misin canım nasıl yapılıyor? kan testi de olmadı. bi iki ay sonra artık. yeni aşı vuruldu çünkü. yiğitte hep kansız ya da demirsiz çıktı öncekilerde. sizin başlayacağınız ilaç ne ilacı tam olarak?
şu ana kadar yiğite iki kez ağızdan damlatıldı. biri baya küçüktü tam hatırlamıyorum, biri de bu ayki işte. keşke önceden bilseydik. dikkat ederdik.
günaydın...
1975-1990 yılları arasında doğanlara kızamık aşısı yapılmamış mı? ben geçirmedim şimdi annem aradı git yaptır bugün mutlaka dedi. bilgisi olan var mıdır?
83 doğumlu olan biri olarak bilmiyorum yapıldı mı fakat kolumda aşı izi yok. iz yapan verem aşısı mıydı? bana da o yapılmadı sanırsam..
inşallah hasta olmaz. bende ıhlamur veriyorum öyle zamanlarda. bi de biraz balın içine biraz limon azcıkta karabiber yapıyorum veriyorum kaşıkla bir kere..

annemler 21 gün k.validemgil 15 gün gidecekler canımm

GÜLİZZZZZZZZZZ.. ısırrırrımm seni :)) nereden buldun bu günlüğü.. alemın maymunu olmus haa.. D Cok hoşuma gıttı.. keyıflendım, saolasın.

Kuzey ın asısını yaptırmadım daha.. burada bı saglık ocagı olayı yok daha.. gıdıp hastaneye yaptırmam lazım.. du bakalım Allah buyuk..

Kuzey yaramazlıgın dibine vurdu, nırvana yaptı.. doktorasını tamamladı sanırsam.. artık kızamıyorum baygın baygın bakıyorum.. emir eri necla gibi oldum.. o döküyor, ben sessizce temızlıyorum, o sacıyor ben sessızce sılıyorum, o dagıtıyor ben boynumu hafıf yana eğip topluyorum.. gunler boyle boyle beni kovalıyor.. kıza kıza uyara uyara ben yoruldum, o yapmaktan yorulmadı.. vascaydım.. ıstıfamı yazdım, ozy kabul etmıoooo

cülüz ya gülmekden gözumden yaş geldi..hay sen çok yaşa. süppermiş yaff durmdanda vayy arkadaş demi. bizim ZEK gibi:))

güle güle kullan çok güzelmiş..

bayıldım bayıldım gülmekten çatllayacamm.. süppermiş güliiz sağol

fatmacım hayırlı olsun eviniz rabbim kiracı olan herkese ev nasip etsin :

adaşş demek para kaybetin heee ee kumar bu haram işten kime fayda gelmişkii

belki sizinkilerle bağlantısı varmı bu adamın

çok biliyorsun sennnn

gizemm
guzel anlatmıssın anladım bizim oburleride karma adı altında yazıyor yanında parantez içinde polio çocuk felci yazısıda var tabi sizin olması gereken gibi olmus yani birçok yerde oyle olması grektigi yazıyor bizim dr agızdan vermeyi kendince uygun gormedi bunu daha dogru buluyor vs vs olmalı bende dr a çok guveniyorum aynen çok iyi takipte diye ilgilenmiyordum bu konuyla ama sizler agızdan damla verildi diyince dikkatimi cekti damla falan yapılmadı agızdan bize diye

bugun izinliydim yarında oyle gunduz giremem aksam artık gece yani bakarım
vize basvurusuna gittik bugun besinci sinif bir ulke oldugumuzu birkez daha hissettim yani. avrupalıların elini kolunu sallayarak girdikleri ulkemden onların ulkesine gitmek için bin tane prosedur bin tane kapris nalet sozlere maruz kalma vs vs, neyse basvurduk boynumuzu egip haftaya yanıtı bekliyoruz.
en sinir oldugum turistler geliyor bodrum marmarise vs gezip tozup kalacak otel vs begeniyorlar biz otelin rezervesini bile yapmadan vize ye basvuramıyoruz cidden çok sinir oldum bugun millyetci duygularım kabardı ama istedigim kadar kabarayım ne yazıyor (

yarında berkenin toplantısı var ogleden sonra bol iznim var kullan deyip duruyor sirket tum çok izni olanlara hatta bu sene izin durumlarına gore performans degerlendirilmesi yapılacakmıs yani izni çok olanlar olumsuz performans alacaklar o yuzden izinleri tuketmeye çalısıyorum boylelikle

nerelerdesin diyeceğim ama teslim bayrağını çekmişsin..kıyamam sana ..sağlık ocağı yokm u anlamdım orası neresi TÜRKİYE de bir yerde değilmisin yoksa sen bizimi kekliyorsun Antalya diye..diş sıkıntınız ve iştahsızlığınızda vardı sanırım..az kaldı az 3 yaşında olay tamamdır..hele 2 yaş sendromunuda geçelim..

EVRİM o istifayı bende çok yazdım koydum önüne ama asla dendi seni bu işten asla ayırmam en iyi çalışanımsın bak 8 yıllık başarın bunun en iyi örneği dedi hep..hatta bunda dahada tecrübe kazandın nobel ödülünü alacaksın dedi..yok oscar mı daha büyüktüki..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…