2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ÖZGÜL mehmet beyin başarılarının devamnı dileriz..
cadılık konusunda Yusufta Tubanın saçını yoluyor..eline ne geçirse ablasına fırlatıyor...

yaa şimdi ara ara gelmeyenleri merak ediyorum ama rutin gelenler gelmeyince daralıyorum.

Evrim kadını nerde mesela.

Şen kuş Güli, iyileştin mi??

yavru ceylan,

sızı her gun okuyorum ama telefondan yazmak ezıyet oldugundan cevap yazamıyorum.. bılgısayarım daha yok.. bır sure boyleyım sımdılık ama herkesten her sekılde haberım var. ılgılendıgın ıcın tesekkur ederım.

evrrriiim senide özledim yaa bi konusamadık valla en son tee ne zaman konustuyduk pınar vardı sanırım poff ne kadaann uzun olmuş.

bugun de ben sana donemedım ksuuruma bakma.. Kuzey uyandı o arada.. ona kosturdum.. halıyle unuttum sonra da.. yarın ararım senı muhakkak.

nıce guzel gunlerde eskıt esyalarını..

Kuzey de yıne dış sendromu var.. ıstah sıfır.. sıkıntılıyız bu ara. O kadar cok salyası akıyor kı bebeklık zamanlarına donduk..

Rejım ıyı gıdıyor.. pilates ıle bırlıkte ıyı sonuclar almaya baslayacagım, bılıyorum.. sımdıden eskı esofmanlarımın ondekı ıplıklerını daraltmaya basladım.. mutluyum.

canim seni cok iyi anliyorum..ben bunlari hamilelikte yapmistim..helede bir yardimcin olmayinca cok zor gercektende..allah yardimciniz olsun..sonucu güzel olacak insallah..güle güle oturun simdiden..
evet ya..ben oglanda da yasadim bunu..gercekten 3 yasina kadar bizi baya zorlu günler bekliyor..kendi yasitlarina da siddet gösterme egilimi oluyor zamanla bunlarda..kreste felan bazen zor oluyordu..
ay ne bicim kadin bu ya..daha 22 aylik bebege bu yapilir mi?? birde matah birseymis gibi anlatmaz mi..insan birazcik olsun pismanlik duyarda yapmaz..sonrada cocuklar psikopat oldu siddet egilimli oldu,suc isledi neden derler..böyle yaratiklar yüzünden iste..ay valla sikayet etmek lazim bu kadini..
ben geldimm
güliz yaff onu yazan eda özgül değil .
kafan nerelerde bakiim senin dalgınsın sanırsamm
canim cok gecmis olsun..senin ev telefonun yokmuydu?? bir ara yollada arayayim seni..özeledim valla..
canim anladim zaten de emin olayim dedi..ben de karadenizliyim..ordulu ama ben de bilmem kolbasti oyanamasini..zaten eskiden kolbasti böyle oynanmiyorduki..yeni cikti bu..ama ben de basladim yavas yavas ögrenmeye..kaptim sanirim..
Derya seni kendime cok benzetiyorum..söyleki ben de 9 yillik evliyim..benimde ilk cocugum 7 yasinda ikinci 19 aylik..yani seninkiler gibi..benim de yardimci olacak kimsem yok kendi basimayim seninde..yani ne bilem cok iyi anladim seni..bosuna dünür olmamisiz biz...var bir hikmet..
ÖZGÜL mehmet beyin başarılarının devamnı dileriz..
cadılık konusunda Yusufta Tubanın saçını yoluyor..eline ne geçirse ablasına fırlatıyor...
sagol canim..gelecekleri parlak olur insallah..
cabuk atlatirsiniz insallah..

özgül alma o kadını evine ya değişmeyecek belli her gün bir tokat ha bence sosyal hizmetlere haber ver. çocuğun yüzü çizilmiş aman Allahım ya inanamadım okudukça.
karışıklık olmuşş oluyo arada böylee :) eda ben :)) hakikaten etmek gerek belki ama böyle sosyal hizmetlere göre ''ufak'' şeylerle ilgileneceklerinide sanmıyorum açıkcası bir anne öz anne böyle yapıyoken..

aynen şiddet eğilimli olacak o çocukta.. yani benim oturduğum semtde böyle yetişiyo çocuklar herkes öyle burdaki, bazen kendimi uzaylı gibi hissediyorum burda yani öyleki bazen haftasonu serdara bırakıp kızılaya falan çıkıyorum tek başıma öyle şaşırıyolarki aa serdar mı baktı sende yalnız dıarı mı çıktın falan diye çok enteresanlar ya.. yani çocuk dövmek çok normal onlara göre, dayak cennetden çıkma ilke burda sokakta oynasın istemiyorum ister istemez etkilenecek.. aman dediklerim yanlış anlaşılmasın asla insanları küçümsemiyorum aşağılamıyorum ama anneannem gibi düşünen 20- 40 yaş arası insanlar enteresan geliyo sadece..

ilke fena yağcı oldu bu ara öyle güzel annemmmm diyoki bayılıyorum.. babayı çok uzun zamandır söylüyo, anneyi 12-13 aylıkken söyledi.. serdar kıskandı babam de diyo ilke 'mm' leri yanlış yere koyarak bambaaa diyo :)) başaramadılar henüzz..

hakikaten vurmak istedim kadına derya.. öylee ağzımın dolusunca küfür etmek istiyorum bidee..

günaydın....

EDA nasıl bi komşu o allah akıl fikir versin.. yüzünde kızarıklık olacak kadar o derece vurulurmu ya psikilojik sorunları var o kadının....

GÜLİM hoşgeldin ya iyileşmene sevindim özlemişim seni daha dün akşam aklımdan geçtin epeydir girmiyorsun diye düşünüyordum....

DERYAM ohh demek birde beyaz yatak odası aldın süper güle güle kullan.. benimkilerde koyu renk biz evlenirken onlar yeni çıkmıştı iflahım dönüyor onları temizlemekten parmak izi olsa bile belli ediyor hergün elinde bez silmek gerekiyor .....

EVRİM süpersin çok merak ediyorum birden bi foto ekleyeceksin buraya hepimiz hayran kalıcaz sana..

AYÇAM canım ah keşke en büyük hayalım keşke biraz evde kalabilsem dinlenebilsem kiöyle birşey olursa niyetimiz ankaraya gitmek 3-5 günlüğüne... ama işte bakanlığın işine güvenemiyorum allah korusun birşey olur olumsuz yanıt gelir işten çıkıtğımla kalırım malesef son güne kadar çalışacağım elimden gelen herşeyi yaptım gerisi allaha kalmış hayırlısı neyse o olsun...

SELİN yine burun ve öksürük sorunu var.. kış bitsin artık helak olduk bu sene... burnu tıkalı mümüklerini birden bi çekiyor genizine gidiyor sonra hemen öksürmeye başlıyor dün öksürmekten uyuyamamış bile gündüz.. akşamda ara ara hep öksürdü.. deryamın dediği tereyağlı pekmezi yaptım ama oda fayda etmedi... dr. un verdiği şurup vardı onu içirdim ve içirmemle kusması bi oldu yer gök battı ilk defa böyle kustu selin ama hep balgam tarzı şeyler vardı içinde.... sonra yatarken yeniden içirdim şurubu gece kısmen daha iyiydi tek tük öksürdü...

BEN de gece hiç uyuyamadım burnum tıkalı bi huzursuzluk döndüm durdum uyuyamayıncada sinir geldi... sabaha karşı içim geçmiş kulak ağrısıyla uyandım kulağımın üstüne yatamadım nasıl bi ağrıymış bu ilk defa başıma geldi ağrı kesici falan içtim şimdi daha iyi...

özgülle edayı karıştırmışım, sosyal hizmetlere haber ver derken de düşünüyorum iyi ki Almanya'dalar caninin elinden bebeği alırlar diye :) aklım nerdeydi kimbilir

boyle çok anne var maalesef ne kadar acı kuçuçuk çocugn hemde yuzune nasıl vurur insan allah ıslah etsin diyorum ama kendi oyle yetisen insanlarda o sekilde çocuk buyutuyorlar genelde

ozledik arkadasım ya girmiyorsun sanıyoruz ne zaman pc vs olacak nez aman aktif doneceksin aramıza ?
kopek dislermi çikiyor? bizim alt kopekler uc verdi o ara biraz istahsızlık uykusuzluk vs oldu ama simdi rahatladı gibi son disler artık genelde çogu çocukta biraz daha sabırr

ayy ne guzel oluyor dimi ece 1 yas doneminde bana surekli annemm diyordu anne hiç demezdi çunku ben hep ona annem diyordum ordan ogrendi sanırım iboda babam desin diye ugrasıyordu o yine babaaa diyordu kaba kaba ses tonu yla bana ince ses tonuyla annemm diyorduiçim eriyordu su an anne ye dondu tabi: )

bugun yatak odasına kafamı gömdüm arada çıkıp nefes alıyorum.
resmen bahar öncesi temizlik yapıyorum. ama yaptıkça rahatlıyorum mis gibi oldu ev.
hele kıyafetleri ayırdıkça dolap açıldı ferahladı sanki.

evrimcim kuzeyin yememesinn seni ne çok incittiğini afikin azı dişleri çıkarken 2 gun boyunca sadece beni emmesiyle anladım tam olarak.
gerçekden iştahsız bebek çok çok zormuş Allah sana kolaylık versin. yemek istememesi ve onun aç oldugunu bilmen elinden bişey gelmemesi falan oyy oyy.
Afik resmen süzüldü ya 2 gunde gıdısı gitti yuzu yanakları soldu sanki.
hala iştahında probem var. hapur hupur yediği makarnalar bile tabakda öööle duruyor zarzor tıkıyoum agzına.
dişleri çıksada rahatlas YAVRULAR.

bu annemm lafı ne hoşdur ama afik henuz annemm demiyor çeşitli versiyonlarda anne anni annaaa ennee desede sonunda aitlik eki yok. ama aklına geldikçe bi oyunumuz var onu istiyor. o bana anneee diyor ben ona paşaaam diyorum ben ne kadar uzatırsam oda anneeyi okadar uzatıyor akşam babasıylada bi posta paşam baba dialogu yapıyolar.mest oluyor ya paaşşşaam deyince. çok sıpa çok. bide kaç gundur ben sruyorum
oglum seni nerenden yiyim?
hemen gıdısını gösteriyor kikir kikir başlıyor gülmeye
ben nasıl yiyim seni diyorum
ham ham ham diyor..
buyumuşde on u nasıl sevecegimizi gösterir olmuş hey allahım ne çabuk buyuduler..

dün akşam aklıma ne geldi.
bu gypsymesram gecen yıl hepimiz ve yavruları için tek tek hayvan resmleri bulup yukleyip isimlerimizi yazmıştı.
şimdi düşünüyorumda ne kadar çok vaktimiz varmış yaff.şimdi esrayı araki bulasın.

şimdi bu ziyaretçiler kim acaba?

kimle başbaşayım
misafir olarak okuyorduki
defne damla
evrim?
mucize?

neyhse ben kaçar işler beni bekler pazar gunude misafirm gelcekmiş.
bu hafta içinde misafir gecen ne çok cümle kurdum yaa anaaammm

son olarak NURRR
ya mustinin yumurtaları inemmeişdide sanki doktor bişey yapacakdı dimi.
afikin yumurtalatıda genelde torbada değil yani altını açarken bacaklarını yukarı kaldırırz ya ozaman torbaya geçiyorlar.biraz araştırdımda 18 aya kadar inmesi gerekirmiş. ürologa bı muayene ettirces sanırım.size nasıl bi işlem yapılmıştı

Son düzenleme:
evet galiba ilkede öyle öğrendi bende ilkeyle konuşurken annem diyorum genelde..

ohh tertemiz miss olmuştur ellerine sağlık gülee gülee kirletin inşallah.. gönül ister hiç kirlenmesin ama olmuyo işte..

bizimde ilke annem deyince oğlumm diyorum oda annemmm diyo tekrar böyle bisüre sevgi gösterisinde bulunuyoruzz.. büyüdüler hakikaten yaa... s

teşekkür ederim canım benim. ne kadar içten güzel yazmışsın öyle. bende tam tersi yıllarca hep kendi evimiz oldu hep. evlenince kirada oturmak çok zor geldi bana. rabbim herkese nasip etsin inşallah.
fatmacım güle güle oturun evinizde, kolaylıka ödemeyi nasip etsin Allah.
amin gülizcim saolasın.
teşekkürler canım. ne güzel emiyor diye düşünüyorum az emzirmiş biri olarak. keşke yiğitte az daha emseydi. dokuz aylıkken kesildi oysa hep derdim iki yaşına kadar emsin diye. nasip olmadı işte. gerçi çalışınca da zor olur ama..
gözünüz aydın
Allah ödeme gücü versin
teşekkürler meltem. aminn.. şimdi onu düşünüyorum artık bende..
fatma senin adına çok sevindim hayırlı olsun yeni eviniz allah huzurla oturmanızı nasip etsin
teşekkür ederim. allah hepimize huzur versin inşallah en önce. en önemlisi o..
güle güle oturun canımm kolaycada ödersiniz inş
teşekkürler nurcum. senin evinin önünden geçmiştim. görüşmek nasip olmamıştı. sende benim evimi görürsün inşallah.
oouuyy ne zor ya.. ben de olsam aynı hislere kapılırdım heralde esra. tatile filan anneme bırakıp gidelim diyorum bazen eşime de söylerken de bi yandan içim cızz ediyor. duramam özlerim aklım kalır bişi anlamam sonra tatilden diye. ama seninki kısaymış. inşallah hiç bir sorun çıkmaz..
FATMA eviniz hayırlı olsun güle güle oturun..
teşekkürler derya.
iyi günlerde oturun Fatma
saolasın..
çok geçmiş olsun. inşallah biran önce iyi olursunuz.
FATMA eviniz hayırlı olsun güle güle oturun...
çok teşekkürler.
bence çok güzel telaşlar bunlar. bizde ev ararken çok yorulmuştuk ama geçer gider. eşya yenilemeyi çok severim ben. inşallah güzel günlerde kullanırsınız. ağız tadıyla. yatak odanı beyaz almışsın heralde. en iyisi. bende çok istiyorum. güle güle kullanın deryacım.
çok geçmiş olsun gülistancım. ne zor. bel zaten başlı başına en zor hastalıklardan. rabbim beterinden saklasın. iyi dileklerin için teşekkürler canım.
ay çok özendim keşke yiğit kuzum da biran önce konuşsa...

cumartesi yeni evin temizliği ve eşyaların toplanması, pazar taşınma, pazar ve pazartesi yerleşme derken hiç giremedim arkadaşlar. zaten internetimiz de henüz bağlanmadı eve. hepinize tekrar çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz, dualarınız için.. rabbim sizlere daha güzelini versin inşallah. yerleşme işi ne zor. hala bitmedi. anneme göre on gün daha bitmez diyor en az. yavaş yavaş yapacağım artık. en azından kutular filan boşaldı büyükler ortadan kalktı ya dua ediyorum yani. ama her tarafım da kopuyor. kollarım fena ağrıyor..

dün aşısını yaptırdım kuzucuğumun. daha montunu çıkarmaya başlar başlamaz yıktı ortalığı nasıl ağladı nasıl ağladı... iğneyi vurunca kastı kolunu iyice taş gibi yaptı korkudan. kim bilir nasıl acıdı bebeğimin kolu dünden beri ateşli. calpol veriyorum günde üç kez.. gelip gelip kolunu gösteriyor ağlar gibi yapıyor. yüreğim parçalanıyor..

annem de gidiyor bugün artık onbeş gündür çok güzeldi. ayrılmak çok zor gelecek şimdi..

Selamlar güzel anneler ve güzel kadınlar :)
Hayatımdaki köklü değişikliklerin bir ksımını tamamladım geldim. Daha yapmam gereken çok şey var amaa sanıyorum bundan sonra bir nebze daha rahat bir hayatım olacak. En azından daha sık girip okuyacağım sohbetlerinizi (diye ümid ediyorum :) )
Herkes iyi mi ?
Çok özledim hepinizi ve sohbetlerinizi..
Biraz bakındım foruma yavruların fotoğraflarını göremedim hiç. Resim koymuyor musunuz artık ? Müsait olanlar azıcık resim koysalar da ekrandan da olsa sevsek :)

Artık Ankaradayım, buraya yerleştim. Ankaradan kimler vardı aramızda ?
Sormam gereken ne çok şey var sizlere. Çok heyecanlandım birden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…