keşke bu kadar yormasaydın kendini ben öle yüzeysel temizledim iikide öle yapmışım çocuklar evin içine mıçtılar valla cumartesi kadın gelip temizlicek canına yazık bebekle öle dipten temizlemeseydin keşkectesi mevlü var...ptesiden beri evi temziliyorum cam ,tül,perde ,halı,,koltuk ne varsa herbişiyi yıkadım sildim süpürdüm ...bir yandan kızım viyaklıyo bir yandan yetiştirmeye çalışıyorum...çok şükür bitti bende bittim....
evrişim ben dönenceyi takmamıştım beşiği sallarken çok sallanıo düşüo die bayramda musti ağlarken üzerimi giyemedim aklıma dönence geldi tatktım sesinide açtım allahım nasdıl sevindi onlar döndükçe bu aguladı tabi bende mustiyi seyre koyuldum ama sadece 10 dk sürdü bu zevkimiz sonra ondanda sıkıldı kuzum ii bişiler bulursan oyuncak olarak bisede süleeeegamyoncuiremsuKararlıyım, donence alacagım Kuzey e.. gecen gıttım, donence bakmaya, kafama yatan bulamadım, nette buldum, onu da heryerde bulamadım, bılındık sıtelerde yanı Tıny Love dıe bı markanın, klasık muzık var ıcınde 3-5 tane..
Dönence bakınırken chıcco nun bı diş kasıyıcısını aldım ama cıngıraklı oldugu ıcın.. yavruş resmen bayıldı ona.. demekkı oyuncak zamanı yavas yavas gelıyor..
Tavsıyelerınızı rıca edecegım oyuncak olarak???
keşke bu kadar yormasaydın kendini ben öle yüzeysel temizledim iikide öle yapmışım çocuklar evin içine mıçtılar valla cumartesi kadın gelip temizlicek canına yazık bebekle öle dipten temizlemeseydin keşke
evriş eylül de korarak uyanıyo anlattığın gibi sanki bi yeri acıymuş gibi ağlıyo....sarılıyorum sakin sakin konuşuyorum veya mem veriyorum öle sakinleşiyo...bende yazdırım besmele 19 olması şartmı...beşiğinde kuran -ı kerim var ama gece uyursa ğer beşikte yatıyo..hep üstünde olcak bişi bulmalıyım..besmeleyi yazdırıp üstüne takım ...
ctesi mevlü var...ptesiden beri evi temziliyorum cam ,tül,perde ,halı,,koltuk ne varsa herbişiyi yıkadım sildim süpürdüm ...bir yandan kızım viyaklıyo bir yandan yetiştirmeye çalışıyorum...çok şükür bitti bende bittim....
bizim kinin başına bende ALLAH yazısı astıktan sonra çok güzel uyumaya başladı
Kuzumun tazecik bir fotosu
evrimciğin sana bir öneri o kuranı kerimle çok yüksek bir yerlere koy asla bel hizasının aşağısında olması.mesala beşikte asılı ama sen ayaktasın o şekilde olmaz.Didomm.. 19 besmele yı yazdırdım,koydum yatagına, yatagında gercekten korkarak sıcramıyor artık, dun gece yanımda uyudu, Ozy, seyahatta ıdı, ya sana anlatamam nası korkarak uyandı, sankı cocugun bı yerını kopardım, sakınlestırmesem aklını kacırabılırdı, derecesını sen dusun artık.. cok uzuldum, cok canım sıkıldı..
Mınnacık bır bebek ruyasında ne gorurde bu kadar korkar habıre anlamıs degılım.. yatagının ucunda kur'an var, odada var, anakucagında asılı olarak var.. babannesı ne zaman kucagına alsa okuyor, rahatlatıyor o an..
O besmeleyı sanırım nerede uyursa uyusun koymalıyım basucuna.. dun geceden sonra bunu anladım
bizim neva'nın dönencesi dönmüyor beşiğin kendi dönencesi ama yine de ilgisini çekiyor..biz de aldık çıngıraklı dişlikli aslanlı şeyden chiccodan sadece sesi ilgisini çekiyor pek bir alakasız davranıyor işi gücü insanlarla ortamdaki herkes onunla konuşsun istiyor.konuşmazsa gözünün içine bakıp acayip sesler çıkarıyor sosyal şebeğim benimKararlıyım, donence alacagım Kuzey e.. gecen gıttım, donence bakmaya, kafama yatan bulamadım, nette buldum, onu da heryerde bulamadım, bılındık sıtelerde yanı Tıny Love dıe bı markanın, klasık muzık var ıcınde 3-5 tane..
Dönence bakınırken chıcco nun bı diş kasıyıcısını aldım ama cıngıraklı oldugu ıcın.. yavruş resmen bayıldı ona.. demekkı oyuncak zamanı yavas yavas gelıyor..
Tavsıyelerınızı rıca edecegım oyuncak olarak???
eyvallah gözüm..bize en uyan müzik seviyor müziği.bu gün ney dinlettim hoşlandı galibaBeynin yüzde 80'i ilk 2 yılda gelişir.
Yapılan araştırmalar ilk iki yılını mutlu geçiren bebeklerin beyin gelişimlerinin daha hızlı olduğunu kanıtlamaktadır. Çocuğun zihinsel gelişimi için pahalı oyuncaklara ihtiyacı yoktur. Sadece yaş dönemine uygun aktivite ve oyuncaklara ihtiyacı vardır."dedi.
Erken bebeklik döneminin çocuğun hızlı bir şekilde öğrenmeye devam ettiği bir süreç olduğunu söyleyen Bademci, anne babalara şu önerilerde bulundu :
"Bu dönemin bebeklik döneminden en büyük farkı çocuğun aile dışındaki dünyaya daha çok açılması ve kendi sosyal çevresini kurmaya başlamasıdır. Onların gelişimlerine en iyi şekilde katkıda bulunabilmek için çocukların zaten doğalarında bulunan öğrenme, bilme hevesinin pekiştirilip beslenmesi gerekmektedir.
Sözgelimi anne baba çocuğuyla alışverişe çıktığında onun domatesleri görünce onlara heyecanla uzandığını, maydanozu şöyle bir sallayınca nasıl neşelendiğini ve çevresindeki her şeyi keşfetmek için nasıl da hevesli olduğunu görür. Çocuğun ihtiyacı olan en önemli şey onunla birlikte olmaktan keyif alan bir anne babanın varlığıdır. Çocuk dünyayı keşfederken, ihtiyacı olan şey anne babasının keyifle yaptığı cesaretlendirici asistanlıktır. Bu, çocuğun öğrenme merakını, hevesini daha da pekiştirir.
Bebekler müziği çok severler, alkıştan, şarkı söylenmesinden, dans etmekten, tekerlemelerden büyük keyif alırlar. Bebekler dönence ve kendisisinin uzanabileceği bir şerit üzerinde asılı duran ve ses çıkaran
oyuncakları severler. Bebeğinizin vücudunu tanımasını sağlayacak bir takım oyunlar geliştirebilirsiniz. Bebeğinizin farklı şekil, doku ve tatları deneyimleşmesini sağlayabilirsiniz Onunla birlikte bloklardan kale, ev yapabilirsiniz. Yumuşak oyuncakları çok severler."
ALINTIDIR
helincim, senin servanın fotolara bak bak doyulmuyor. çeşit çeşit uyku pozları vermiş kereta. ve sen sanki küçük bir adam doğurmuşsun. bazı fotolarda liseli bir genç adam siması ve pozu var. bazılarında ise basbayağı bebek gülüşü gevrek gevrek....
helin servan cok seker ya masallah binlerce
günaydın günaydın günaydın
helinnnn servan çok değişik bi cocuk maşallah ona çokda tatlı..
servana maşallah çok tatlı
helin maşalah oğluna buda bebekten çok koca adma modunda ya
ESRA DOĞUM SONRASI Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri ... CANIM 2009 AĞUSTOS BEBEKLERİNİN BOY KİLO BAŞ ÖLÇÜMLERİ diye bir topiği açılmış
helin maşallah servana..çok tatlı ya..ben eylülden önce bbek sevmesdim hiç..şimdi nerde görsem içim içime sığmıyo..alt katta yeni doğum yapmış biri var görmek için sabırsızlanıyorum.
çok teşekkürler kızlar.fotolar doğduğu andab bu yana olan zaman dilimlerini kapsıyor.çok büyüdü ve değişti.helin servsn çok büyümüş ve değişmiş..hint dansı modundaki uyku pozu çok hoş.maşallah yavruna
çok tatlı maşallah
maşallah hepsi birbirinden tatlı ama su son poza bittim ben
çok iyi olmuş bu topik2009 ağustos ayı bebeklerinin boy , kilo ve baş ölçümleri... böyle bir topik açılmış kızlar bizlerde burdan bebeklerimizin gelişimlerni paylaşabiliriz
hiçbir fikrim yok ben 6. ayda geçiliyo sanıyodum ek besinlerekızlar bu 4. ayda ek besinlere geçiliyorya 3. ay dolup 4.aydan gün alınıncamı yoksa tam 4.ay doluncamı başlanacak gerçi doktorada soracağım ama şimdi aklıma geldi bi sorayım dedim
maşallah üçünüzede
oğlum ve kızımla daha yeni uyanmış olarak çekilmiş resmimiz. yatakta üçümüz yuvarlanırken çekivermiştim
hayırlı olsun mevlüdünüz çok tatlı mustafa maşallahherkese slm çok uzun süredir yazamıorum pazartesi mevlütümüz okundu çok kalabalıktı hala atlatamadım yorgunluğu bugünde yatılı misafirim gelecek geçmişe fazla göz gezdiremedim umarım bütün bebişler ve anneler iidir...
çok geçmiş oılsunKIZIMIN KALÇA ÇIKIĞI RİSKİ VARMIŞ:1shok:
Daha önce bahsetmiştim, ultrasonda ufak bir asimetri görülmüştü. Çocuk ortopedisti gördü bugün. İleride kalça çıkığına sebep olabilecek bir gelişme geriliği bu dedi. Bacaklar gövdeyle neredeyse 90 derece açı yapacak şekilde çok sayıda bez bağlayacakmışım. 1 ay sonra tekrar usg, 3 ylıkken de rontgen çekilecek. Erkenden usg çektirmekle iyi yapmışsınız dedi
adamım benim yaahanda belee pusuda bekliyor kalktığım an yaygarayı koparcak velet
[/URL][/IMG]
kayseri çık aradan diyosun ha aşkolsunizmirlilerinde geldiğini düşünseneee
he hee :))
maşallah ikinizede
aynren devamterleme usume su içinde kalma hallerim devam edio sizde ne alemde
çok tatlısınız
geçmiş olsun canım gelince zaten hep üst üste gelir okul hastalık mafoldumbenNezle sanki, burnum akıyor ve boğazım gıcıklanıyor. Kırıklığım yok. Kaynanamla aramız iyi bu ara. Benim karşı çıkacağım hiçbir şey yapmadı çok şükür. Dün ben işteyken gayet güzel idare etmiş. Devamını diliyoruz:Saruboceq:
maşallah kuzuya bende alcam bi dönenceevrimciğin sana bir öneri o kuranı kerimle çok yüksek bir yerlere koy asla bel hizasının aşağısında olması.mesala beşikte asılı ama sen ayaktasın o şekilde olmaz.
bizim neva'nın dönencesi dönmüyor beşiğin kendi dönencesi ama yine de ilgisini çekiyor..biz de aldık çıngıraklı dişlikli aslanlı şeyden chiccodan sadece sesi ilgisini çekiyor pek bir alakasız davranıyor işi gücü insanlarla ortamdaki herkes onunla konuşsun istiyor.konuşmazsa gözünün içine bakıp acayip sesler çıkarıyor sosyal şebeğim benim
bu da dönence görmüş masum köylü
eyvallah gözüm..bize en uyan müzik seviyor müziği.bu gün ney dinlettim hoşlandı galiba
maşallah moncuk pambike
evrimcim besmelelerin işe yaramasına sevindim.Hadis-i şerif'te geçiyor şifa olduğu:))
Yavrum EVROŞ;
Ben yazayım annem.. 19 adet besmeleyi arapca sekılde yazdırıp besıge koyuyorsun.. saolsun Dıdom soyledı de yazdırdık bız de.