2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evrim benim pıtırcığım hala eldivenli olduğu için oyuncak tutmıcak..biraz daha beklemsi gerek...parmaklarına hakim olamıyo..gözünü yoluyo..çok istiyorum bana dokunsun saçımı yanlışlıkla çeksin ama..her defasonda aynı şeyi yapıyo bende hgemen eldiven giydiriyorum..tırnakları kesik törpülü onl alaksı yok yani....

ayni durum bizdede mevcut daha cesaret edip cikaramiyorum eldivenleri 1-2 saat cikarip tekrar takiyor kesik ve torpuluyken bile oyuyor resmen beni ve kendini..

iyi akşamlar herkese
geçmişe hızlıca baktım hepinizin bebişleri çok sevimli

ctesi mevlü var...ptesiden beri evi temziliyorum cam ,tül,perde ,halı,,koltuk ne varsa herbişiyi yıkadım sildim süpürdüm ...bir yandan kızım viyaklıyo bir yandan yetiştirmeye çalışıyorum...çok şükür bitti bende bittim....

Melek bizim mevlüdümüzde c.tesi günü ben çok şanslıyım bütün işi annem ve ablam yapıyorlar :icecream:

off kizlar ya buraya takilmayi cok ozledim; ama buraya geldigimden beri hic firsat olmuyr, turkiyedeykende gezmekten firsat olmuyordu..

araştırmacı gazeteci evrişim aramıza dönmüş ama hemende gitmiş
hani derler ya ateş almayamı geldin çakmağı çakıyo gidiyo hatunnn
özledim seni bilesin..
keşkee gelsen keşkee buralara...

helincim, senin servanın fotolara bak bak doyulmuyor. çeşit çeşit uyku pozları vermiş kereta. ve sen sanki küçük bir adam doğurmuşsun. bazı fotolarda liseli bir genç adam siması ve pozu var. bazılarında ise basbayağı bebek gülüşü gevrek gevrek....
nazan o uyurken daha çektiğimiz o kadar ilginç pozları var ki.biz hepsini göndermedik.ara ara yeni fotolar ekleyeceğim yine

Son düzenleme:
servanın pozlar çok güzel yaa alıntı yapmışsınız ya zevkle bakıyorum bidaha bidaha :nazar:

nevam benim köylü güzelim ne kadar kekoca bi bakış atmışsın halbuse sen cingöz gibi bakardın dönence başını döndürmüş belli sen bi gell gün sayıyorum haftaya bu saatlerde siz iki veledi uyutmuş ananla muhabbet ediyo olucaz süper yaaaaaaaaaaaaaa :1hug:

busemiz topiğimiz minişi gözlere bak yarabbim e o anadan çirkin bebekte çıkmazdı hanii

illa beni yazın bozüyük'e getirteceksin yani:) esra bile gelir çiğbörek aşkına
gelirim valla bilirsin işin ucunda yemek varsa dürüm için anteplere gitmiş adamım :roflol:
40 kere ihlas okunuyormuş ama dayanağı ne bilmiyorum ben başladım okumaya sonra karıştı gitti..abdest aldım nevayı yıkadık o kadar.zaten neva doğdu doğalı sokaklarda:))
sokak iti bizimkiler yanii adamı dışarı çıkar aç bırak o kadar düşkün sokaklara yanee
kayranın OĞLU VAR KIZ ADI ÖMÜR ıLAHı SENı delikafadulden
BAK AVUKATLIĞADA SOYUNDUM naniknanikalkisalkisalkis:smiley-cool:
delikafadulden sırnaşık şey
Esraa bakıyorum Yahyanın dötünü mumdan kurtarmak için yeni yollar arıyorsundelikafaduldenAma sana kötü bir haber vereyim mi? Öyle de kurtulmaz oCADIARZU
he hee bencede kaydirigubbakcemile3
helin maşalah oğluna buda bebekten çok koca adma modunda ya
ESRA DOĞUM SONRASI Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri ... CANIM 2009 AĞUSTOS BEBEKLERıNıN BOY KıLO BAŞ ÖLÇÜMLERı diye bir topiği açılmış
sağolasın tatlım topiği bulup yazarım bende
bizde normal banyosunu yaptırdık normal bildiğim dualra okudum sonra kendim ve eşim kızım hepimiz yıkandık birde şöle bi gezmelere gitik okadar öyle taş filan toplamadım batıl inanç hepsi dinimizle alakası olmayan yani bneim düşüncem yapanalarada diyecek sözüm yok
sonuna kadar katılıyor altına imzamı çakıyorumopuyorumnanaktan
he eh gece uyumadımya hafiyeliğe alıştım kalibaaaa delikafadulden:nazar:
karıştırabilirsin bak sana bir tiyo kimin bebeğinin cinsiyetini hatırlyamazsan kuzun yada yafrun yaz ha olmamıyerimsenibenkaydirigubbakcemile5
süpersin yerim seni şakkıdı
Biz her daim öyleyiz.. Gündüz 2 saat uyursa kutlamaya değer bir durum bu bizim için. Genelde 15 dk sürüyor uykuları.. Bizim burada da patatescisi, domatesçisi hiç bitmiyor. ınanın "MUSLUKÇUUUUU" diye gezen satıcı bile var. Otursana be adam yerinde, musluğu bozulan arasın seni, öyle kalk git.. değil mi ama... :umursamaz:
...
:roflol:
bizim burdada bi araba geziyo içinden bi karı sesi kayıtlı başa sarıp overlok makinanız ayağınıza kadar geldi yırtık halı kenarlarınız overlokla 5 dkda dikilir diyor o karıyı bi elime geçirsem :eek:klava:
Busemin en sevdiği yatak-yastık benim göğsümopuyorumnanaktanAşkım emmeyi bitiriyor, kafasını arkaya atıp büyük adam gibi ciddi bir pozda uyuklamaya başlıyor. Ben de kaldırıp omzuma koyuyorum. Gazını çıkarıyor, oradan kaya kaya göğsüme iniyor. Yerini buldu mu o kadar huzurlu uyuyor ki, top patlasa uyanmıyor. Kuzum benim yaaaopuyorumnanaktan
ayy ne güzel anlatmışsın gözümde canlandı birden :asigim:
bu msjdan sonra eceyi yatırdım 10dk surmedi uyandı hala uyanık emzirdim gazlarını cıkardım yok tın uykusu kacmıs kızım bugun boncuk boncuk bakıo elini emio sşrşnlik yapıo simdi yastıgına yasladım kalktım ınılıo yanlız kaldı die
söle cingöz bebişine haftaya bizde uslu uslu uyusun sana rahat versin demammı :1closedeyes:

benimki de uyandı uyurken közleme tenceresine biberleri koymuştum uyandı bir pışpışladım bir biberlere baktım öyle öyle közledim bir de zar zor çorbamı koydum şimdi uyukluyor gidip bakamyorum çorba ne halde
haftaya iki taneye birden bakıcaksın ben mutfaktaykene laelaelaelaelae
Didomm.. 19 besmele yı yazdırdım,koydum yatagına, yatagında gercekten korkarak sıcramıyor artık, dun gece yanımda uyudu, Ozy, seyahatta ıdı, ya sana anlatamam nası korkarak uyandı, sankı cocugun bı yerını kopardım, sakınlestırmesem aklını kacırabılırdı, derecesını sen dusun artık.. cok uzuldum, cok canım sıkıldı..

Mınnacık bır bebek ruyasında ne gorurde bu kadar korkar habıre anlamıs degılım.. yatagının ucunda kur'an var, odada var, anakucagında asılı olarak var.. babannesı ne zaman kucagına alsa okuyor, rahatlatıyor o an..

O besmeleyı sanırım nerede uyursa uyusun koymalıyım basucuna.. dun geceden sonra bunu anladım :KK43:
şu besmele olayı benimde kafama yattı bizim yatak odasında sadece kuranı kerim var o kadar
Tavsıyelerınızı rıca edecegım oyuncak olarak???
evrişim ablam bi oyuncak almış sallıyosun çakul çukul sesler çıkarıyo ağladığında onu sallıyorum hemen susuyo balık gibi böyle içinde renkli toplar var çok basit birşey ama resmen hayat kurtarıyo mesela bizim veletle arabada gidiyorum ışıklarda durduğum an arkada bağırıyor bende onu sallıyorum bi kolumu uzatıp hemen susuyor artık yolculuk çok rahat oldu o cıngıllı oyuncakla hihoyyyt
evriş eylül de korarak uyanıyo anlattığın gibi sanki bi yeri acıymuş gibi ağlıyo....sarılıyorum sakin sakin konuşuyorum veya mem veriyorum öle sakinleşiyo...bende yazdırım besmele 19 olması şartmı...beşiğinde kuran -ı kerim var ama gece uyursa ğer beşikte yatıyo..hep üstünde olcak bişi bulmalıyım..besmeleyi yazdırıp üstüne takım ...
evet bencede üstüne takmakta güzel olur ben hemen yazıcak birini bulayım
evrim benim pıtırcığım hala eldivenli olduğu için oyuncak tutmıcak..biraz daha beklemsi gerek...parmaklarına hakim olamıyo..gözünü yoluyo..çok istiyorum bana dokunsun saçımı yanlışlıkla çeksin ama..her defasonda aynı şeyi yapıyo bende hgemen eldiven giydiriyorum..tırnakları kesik törpülü onl alaksı yok yani....
meleğim sana nacizane tavsiyem bırak çizsin yüzünü bi çiziyo iki çiziyo sonra çizmiyolar o kadar akıllılarki canları kıymetli alışsın artık çıkar bence çok kaldı eldivenle elini tanıması gerekiyor mutlaka
Deryam,nazarlıkla bırlıkte ustunde o da var.. yatak odası nası bılıo musunn :)))) 3 kur'an, bır besmele-i serıf,nazar duası, dua kıtabı :)) nazarlıklı Allah yazısı.. valla yatak odasında uygunsuz gezınmemek gerekecek neredeyse.. kaydirigubbakcemile3
)
ay bişi olmass zaten paslısınız siz o pası atana kadar bebiş büyümüş olur naniknanik
alın size bi şarkı

bir bağırdı odalarda inledi
anne uyandım artık sende kalk dedi vay vay
inanmazsan gel gözüme bak dedi
anne ayakta oğlu beşikte sallanır vay vay
meme emmiş dudakları ballanır vay vay

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
seviyorum seni yaa koptum resmen delikafadulden
off kizlar ya buraya takilmayi cok ozledim; ama buraya geldigimden beri hic firsat olmuyr, turkiyedeykende gezmekten firsat olmuyordu..
bende özlüyorum çok sürekli takılmayı hep birlikte olmayıı sen beni hep tombul kuşum diye severdin onu bile özlüyorum artık hiç ilgilenmiyosun benle senağlama

evroşummm ya inanırmısın sanki sende gelicekmisin sanıyorum hep istanbulda gibi düşünüyorum
sonra avatarında kayseriyi görünce içim buruk oluyor inan bide bizim veletleri birbine benzetiyorum ya daha bi seviyorum seni

aşılarımızı olduk oğlum çok ağladı bütün gün neden bilmiyorum aşı yerimi acıdı anlamadım gitti şimdilik uyuyor ama hep mırın kırn yapa yapa uyuyor emanet yatıyoruz resmen umarım gece uyanmaz çok bende yatayım o uyuyorkene
tatlı rüyalar herkese..

esra
benim Servan da aşı olduğu gün çok ağladı eve gelince.ağrı kesici vermiştim.oğlum artistik pozlar vermeyi seviyor uyurken.

Gaz problemi yaşayanlar - yaşamış olanlar bir bakar mısınız !!!

GÜnde 4 doz Nurse şurup ve adaçayı yağı ile gaz problemimizi ağlama boyutundan çıkardım. Ama külotlu çorap - sıcak su - jimnastik destekleine rağmen günde 2-3 defa çok kuvvetli kıvranıyor yavrum. ağlamaya kalkışınca kolayca sakinleşiyor :nazar: Günde 4 defa kaka yapıyor. sadece gaz çıkışı pek olmuyor. uykusu tavşan uykusu, göğsümde uyursa kesintisiz uyuyabiliyor. mecburen birlikte yatıyoruz. dün gece kesintisiz 4 saat uyudu ama göğsümde... Öncesinde de hemen dalamıyordu, 2-3 defa uyanıyordu ama pışpışlayınca dalabiliyordu.

Sorum şu: bu süreç böyle mi atlatılır ? "Öyle yapma, böyle yap" ya da "ilaveten şunuda yap" dediğiniz bir şey var mı?

Mesela DERYA sen metsil de mi kullanıyorsun, Yusuf'un durumu Doruk'tan daha mı iyi?

GÜnde 4 doz Nurse şurup ve adaçayı yağı ile gaz problemimizi ağlama boyutundan çıkardım. Ama külotlu çorap - sıcak su - jimnastik destekleine rağmen günde 2-3 defa çok kuvvetli kıvranıyor yavrum. ağlamaya kalkışınca kolayca sakinleşiyor :nazar: Günde 4 defa kaka yapıyor. sadece gaz çıkışı pek olmuyor. uykusu tavşan uykusu, göğsümde uyursa kesintisiz uyuyabiliyor. mecburen birlikte yatıyoruz. dün gece kesintisiz 4 saat uyudu ama göğsümde... Öncesinde de hemen dalamıyordu, 2-3 defa uyanıyordu ama pışpışlayınca dalabiliyordu.

Sorum şu: bu süreç böyle mi atlatılır ? "Öyle yapma, böyle yap" ya da "ilaveten şunuda yap" dediğiniz bir şey var mı?

Mesela DERYA sen metsil de mi kullanıyorsun, Yusuf'un durumu Doruk'tan daha mı iyi?

canım allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum...bu aylar gaz olaylarının en çok yaşandığı zamanlarmış 4 aydan sonrada gaz problemi kalmazmış çocuklarda....o tavşan uykusu gaz probleminden kaynaklanıyor... selinde geceleri hep kıpır kıpır kıpırdıyor geriniyor ıkınıyor birşeyler yapıyordu dr. a söyledim gazından dolayı yapıyordur dedi ve bize bir ilaç verdi mamayı vermeden 15 dk. önce içirin dedi toz halinde küçük bir paket içinde onu suya karıştırıp veriyorsun tadı çok güzel selin bittiinde ağlıyor aynı portakallı oralet gibi benim bile yiyesim geliyor üzerindede mide ve bağırsak gazları için yazıyor bizi bir nebze rahatlattı ismini söylüyorum dr. ununuza bir danış istersen PANKREOFLAT GRANÜL biz bunu kullanıyoruz tamamen geçirmiyor ama bi nebzede olsa rahatlatıyor her dr.un ilaç firması farklı olduğu için farklı ilaçlar veriyorlar....ne bilim selin emmediği için bilmiyorum ama sütünden falan gaz geçmesin eminim sen çok dikkat ediyorsundur gaz yapacak birşey yemiyorsundur ama ne bilim yinede söylemek istedim.... allah yardımcın olsun dünürüm doruku öp benim içina.s

eylem çok kötü şeyler yaşamışsın ..ben o masda 1 saatten fazla kaldım doğumdan sonra artık bacaklarım tutmuyodu ..doğpumdan sonrada sürdü ağrısı 1 hafta kadar....iice içirisi boşmu dr yine temizledi ..bütün işlem bitti beni kaldırdıolar..bende yalvarıyodum nolur artık kalkım diye çok yaoruldum..ben devlet haztanesinde yaptım doğumu iikide yapmışım ...özelden korktum çünkü dr kalsydı beni günüm gelmeden ameliyata alıyodu...neyse geçti bitii..ama şikayetini yap...cezasız kalmsınlar..smear testi yaptırdınmı..yaptırmadıysan yptır derim...

Çok sağol canım. Ben drun doğuma girmeyeceğini bilseydim devlet hastanesine giderdim herhalde .Çünkü devlet hastanesindeki ebeler genelde özeldekilerden tecrübeli normal doğumda.Test yaptırmadım en kısa zamanda yaptırıyım.

servan1.jpg
Amanda aman maşallah kuzuya çok güsel.

Busemin en sevdiği yatak-yastık benim göğsümopuyorumnanaktanAşkım emmeyi bitiriyor, kafasını arkaya atıp büyük adam gibi ciddi bir pozda uyuklamaya başlıyor. Ben de kaldırıp omzuma koyuyorum. Gazını çıkarıyor, oradan kaya kaya göğsüme iniyor. Yerini buldu mu o kadar huzurlu uyuyor ki, top patlasa uyanmıyor. Kuzum benim yaaaopuyorumnanaktan

dsc05007k.jpg

Kuzumun tazecik bir fotosu:nazar:

Oy badem göslüye bak sen koklaram ben onu.Kızın sana benziyo gibi benim oğlumun benimle alakası yok sanki ben doğurmamışım.

bizim neva'nın dönencesi dönmüyor beşiğin kendi dönencesi ama yine de ilgisini çekiyor..biz de aldık çıngıraklı dişlikli aslanlı şeyden chiccodan sadece sesi ilgisini çekiyor pek bir alakasız davranıyor işi gücü insanlarla ortamdaki herkes onunla konuşsun istiyor.konuşmazsa gözünün içine bakıp acayip sesler çıkarıyor sosyal şebeğim benim
bu da dönence görmüş masum köylü

Oy severim ben o masum köylüyü.

alın size bi şarkı

bir bağırdı odalarda inledi
anne uyandım artık sende kalk dedi vay vay
inanmazsan gel gözüme bak dedi
anne ayakta oğlu beşikte sallanır vay vay
meme emmiş dudakları ballanır vay vay

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Valla süper.

Çokj geçmiş olsun kıyamam kuzuna ben çocuğumun gözünde ilk defa kakasını yapmaya çabalarken yaş gördüm içim parçalanmıştı zeytinyağı ,gaz ilaçları herkesin denediği şeyleri denedim bende ama illaki çekiyolar gariplerim ve naparsak yapalım sanki bu süreç zamanı gelince atlatılıyo galiba şimdilerde daha rahat oğlum darısı başına

Son düzenleme:
tazem ecede aynı suan gogsumde uyuyo bırakmasam saatlerce uyur bırakınca uyanıo napcam bilmem..dereotu tohumu yazmıstım gecen gun burda cayı var onu içiorum bir iki cay kasıgı agzına aktarıorum biraz zort port cıkıo

arkadaslar bızımde gazımız var cok.yaka cıcegı gıbı gezıyoruz..cörek otu dedıler yapıyorum mucızemıdır nedır benmı ınandım,onunmu cıkarası var artık deneyın.cezvede bı tutam corek otu kaynatın 15 dk fılan kucuk cezvenın yarısı kadar koyun suyu.ılınınca bı sbh bı gece verıyorum.3 cay kasıyı cok ıyı geldı.ama gunluk demlencek..METSıL kesınlıkle vermeyın.dr.umuz daha cok burup karnını sancı yaptırarak cıkartıyo gazını..yanı bıze oyle yapıyo ben bıde gunde 2 kez rezene kimyonlu verıyorum masallahı var.

Ben nurseyi kullandım günde 3 kez ama yinede ağlıyordu gecelerimiz ise rahattı sonra bıraktım bu aralar sabah 8 akşam 2230 kadar 10 dk anca uyuyordu bende metsil günde 3 nursede 1 kapak vermeye başladım ama pişmanım aslında çünkü metsile güvenmiyorum nurse doğal.Bebeğim 72 günlük ama hala aynıyız zaman tatlım ağlamaları azalıyor gece uykuları da artıyor ama gündüz fenayız ilaca çok yüklenme bence nurseyi kullan yeter.akşamları çok loş bir ortamda uyutmaya çalış ben ayaktada sallıyorum bazen geceyle gündüzü farkettir ben doğdundan beri gündüz farklı gece farklı odada yatıryorum gece karanlıkta uyuyor ve çok ağlamadan mızırdanınca emziriyorum.artık geceleri 4 saat uyuyor az kaldı geçecek.Birde 6-8 haftalıkken pik yapıyormuş sancılar yani tavan yapıyor allah sabır versin bize inşallah ikimizinkide 12 haftada biter öpüyorum bebişini ve senia.s.a.s.

servanın pozlar çok güzel yaa alıntı yapmışsınız ya zevkle bakıyorum bidaha bidaha :nazar:

nevam benim köylü güzelim ne kadar kekoca bi bakış atmışsın halbuse sen cingöz gibi bakardın dönence başını döndürmüş belli sen bi gell gün sayıyorum haftaya bu saatlerde siz iki veledi uyutmuş ananla muhabbet ediyo olucaz süper yaaaaaaaaaaaaaa :1hug:

busemiz topiğimiz minişi gözlere bak yarabbim e o anadan çirkin bebekte çıkmazdı hanii

Teşekkür ederiz teyzesiopuyorumnanaktan

mafoldumbenUykusuzluktan ölüyorumkafamçokkarıştı
Akşam 9 gibi başladı Buseyi uyutma çalışmalarım-ki bütün gün toplasan 2-3 saat uyumuştu, gece iyi uyur diyordum:gitme:-Emzirdim, göğsümde sızınca yerine yatırdım. Semih "ellerini kollarını çok kıpırdatıyor, uyandıracak kendini" deyince kaldırıp kollarını sarayım dedim. O anda uyandı ve kabus başladı. 1.30'a kadar 4 sefer falan uyuttum, ama her sefer 10 dakika kadar sürdü. Resmen çıldıracaktımkafamçokkarıştıİşin en kötü kısmı da, yanımda Semih, diğer iki odada kynana ve kayınpeder; her biri ayrı bir ses çıkararak horul horul uyuyor. Benim gözümden uyku akıyor, zaten halsizlik de var; Buse cin gibi:1shok:Neyse 1.30 gibi uyudu. Sonra da 2.30,3.15,4.30,5.30,6.45 şeklinde neredeyse saat başı kalktı. Tabii aralardaki uykular tısıl tısıl geçti. Uyku bana haram oldumafoldumbenŞimdi yine kucağımda uyuyor. O uyurken uyumanın yolunu arıyorum bakalım

X