2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

allah korusun canım kötü bir tecrübe olmuş.... selin pek yüzüste yatmayı sevmiyor niye bilmiyorum ama sıkılıyor hemen ağlamaya başlıyor malum anne karnında hep yüzüstü durduğu için sanırım artık sıkıldı kaydirigubbakcemile3 doğuma kadar döndüremedik kızçeyi normal baş aşağı pozisyonakafamçokkarıştı söylediğin iyi oldu artık çok dikkat etmek gerekiyor.... geceleri kendini yastıktan kaydırıyor yastığn tepesindeyken ta ucuna geliyor nasıl beceğriiyor bilmiyorum bugünde öğlen yastığın yanından inmiş bi güzel kolunun üstüne koymuş başını yatıyordu yatakta bunlar sanırım alıştırma çalışmaları yakında tamamiyle dönebilirlerkaydirigubbakcemile5
ne güzel büyüorlar kuzular hareketlerini konuşmaya başaldık artık maşallah :nazar:
:kedi::kedi::kedi: çok utandım ama ne bilim benim aklımda kız olarak kalmış hatta evet biliyorum adını ömür koymuştu ama neyse özür dilerim kusura bakma kayracım:eek::eek::eek:

gözündende kaçmamış seni seni insan 2 çocuklu olunca gözden birşey kaçmıyor dimisırnaşık şey

he eh gece uyumadımya hafiyeliğe alıştım kalibaaaa delikafadulden:nazar:
karıştırabilirsin bak sana bir tiyo kimin bebeğinin cinsiyetini hatırlyamazsan kuzun yada yafrun yaz ha olmamıyerimsenibenkaydirigubbakcemile5

maşallah allah bağışlasın canım...

offf off.o durumu en iyi ben bilirim.10 gündür öyleyiz biz.kolay gelsin nazancım..

bana doktor ilk 6 ay verme bişey dedi,,,

allah sizi korusun deryacım...

çok geçmiş olsun canım.

çok şirin ya maşallahi

aynen bende,çok yoruluyor çok acıkıyorum...

canım hoşbulduk,15 gün oldu evime geleli,şımarık ve sinirli bir bebeğim var.sen nasılsın?
Şenizopuyorumnanaktan
İkinciyi ben düşünüyorsam herkes de düşünebilir kanımcadelikafaduldenMalum, oldukça zor bir doğum yaptımkafamçokkarıştıKızım 17-18 aylık olunca korunmayı bırakmayı düşünüyorum. Çocuğumun sağlıklı gelişimi için kardeş şart bence. Yaşım zaten 30. Fazla beklemenin alemi yok.

Çocuğu sakınma konusunda da tamamen sana katılıyorum Deryacığım. Anne sütü kadar iyi bağışılık sağlayan hiçbir şey yok. Bebeklerimiz mikropla da tanışmalı. Belki 40ı çıkmadan biraz daha dikkatli olunabilir ama mikroptan çok uzak büyütülen çocuğun bünyesi de birçok şeye karşı alerjik olur benden söylemesi.:eek:lmaz:Benim çocukluğum kedi köpek peşinde çamur içinde geçti. Çok şükür bünyem sağlamdır:nazar:

Bir kere hamile kaldıktan sonra tekrar kalmak çok daha kolay oluyor. Çevremde çok örneğini gördüm. Mesela 10 sene tedavi görüp tüp bebekle hamile kalan arkadaşım korunmasız 2 sefer ilişkiye girmiş ve hamile kalmış. Adet görmedi 2 ay, hamileliği aklının ucundan geçirmiyordu. Benim zorumla gitti, 9 haftalık hamile olduğunu öğrendi. Apar topar doktora gittiler eşinin sperm sayısı normale mi döndü diye ama sayı hala olması gerekenin %1iydi:1shok:Mucize gibi yani

ikinciyi düşünenler gerçekten fazla ara vermeyin birkere rahat alışıyorsunuz yani bebeğiniz kendi kendine yetmeyi öğreniyor yatması yemesi herşeyi artık aradan çıkıpp birey olunca tekrara bebek olayı azcuk sıkıyortecrübe konuşuyor...
şimdi oğlumda iki sene sonra yapsaydım 4 yaşında olurdu nede güzel olurdu hem bu yaşta zayıflamak sıkılaşmak için uğraşmaz hemde bir 4 sene önden kazancım olurdu .a.s:çok üzgünüm:.
gerçi ben ikinciyi istemiyordum oda var bu ertelemelerin içinde :eek:

Emzirme Önlükleri - Anneyiz.Biz | MARKET

bu canım benim aldıgım

ben yatıorum yavastan ii gecelerr
Evet işte ben de onu görmüştüm. Ya ben fiyatını yanlış hatırlıyorum ya da o mağaza kazıklanmak için birebirmiş :) Ben şal kullanıyorum mecbur kalırsam ama onda da üstten bebeği görmek için epey debeleniyorum. Bu mycey'in önünü kavisli yapmışlar güzel olmuş :)

tskler ebrum ins bulusmada bulusuruz :))

Buluşamıyoruz Pervin'cim.. Çok istedim gelmeyi ama İzmit'e gidiyorum ben. Annem yanımda benim hala. Önümüzdeki hafta da İzmit'te olması gerektiğinden ben de onun peşinden gidiyorum. Nasıl aynı haftaya denk gelir çok üzüldüm.. Kısmetsizim vallahi... Çook aklım kalacak sizde çook.

epruu bize kelek attın
taaa batmanlardan azarbaycanlardan geliniyor
gidicek zamanımı bulamadınnn arıcam senii dur seen
Deme yaw kelek melek :KK43: zaten hevesim kursağımda kalmış şurada..

pervin neva da dün gece sabaha kadar uyumasının intikamını alıyor resmen 15 dk periyotlarla uyuyyor sabah 9 dan beri.şu an ayağımda zıplayıp duruyor apartmandan gelen her sese

Biz her daim öyleyiz.. Gündüz 2 saat uyursa kutlamaya değer bir durum bu bizim için. Genelde 15 dk sürüyor uykuları.. Bizim burada da patatescisi, domatesçisi hiç bitmiyor. İnanın "MUSLUKÇUUUUU" diye gezen satıcı bile var. Otursana be adam yerinde, musluğu bozulan arasın seni, öyle kalk git.. değil mi ama... :umursamaz:

MYCey MYPillow

benimki bu dunden bugune asık oldum mindere. sadece emzirme için deil uyutma ve ecenin kendi kendine takılması için kullandım altını degiştirirken yasladım vs vs iiki almısım tryede goturcem

Sonunda benim de kanıma gireceksin, alacağım şu önlükten de minderden de :) Ama Dide'nin minderi ile seninki arasında bir fiyat kıyaslaması yapiim önce bi :))) Tavsiyeler için teşekkürler...

anlaşılan bugün prensler ve prensesler izin vermiyor sayfada aktif olmanıza bende kaçar... mesaiyi tamamladım heh... süt iznimi olmayan ve emmeyen kızımın süt iznini akşam 1 saat erken çıkarak kullanıyorum bizimkide koklaşma izni oluyor.... bakalım bu akşam akrabamıza oturmaya gideceğiz inşallah kazasız belesız geliriz eve çünkü benim görümce grip kızını getirirse çıngar çıkartacağım.... neyse yarın görüşürüz kuzucuklara bol bol uykular..... onlar uyusunlarki anneler dinlensinler dimi ama:)))

DİDE canım senin kızının çok sevdiği o minderin markası neee ??? yastık olaraktamı kullanıyorsun sen onu ????
yok canım bildiğin büyükçe minderlerden markası yok önce dah küçüğünde yatıyordu şimdi büyüğüne terfi etti. sen emzirme minderiyle karıştırdın galiba
anlaşılan bugün prensler ve prensesler izin vermiyor sayfada aktif olmanıza bende kaçar... mesaiyi tamamladım heh... süt iznimi olmayan ve emmeyen kızımın süt iznini akşam 1 saat erken çıkarak kullanıyorum bizimkide koklaşma izni oluyor.... bakalım bu akşam akrabamıza oturmaya gideceğiz inşallah kazasız belesız geliriz eve çünkü benim görümce grip kızını getirirse çıngar çıkartacağım.... neyse yarın görüşürüz kuzucuklara bol bol uykular..... onlar uyusunlarki anneler dinlensinler dimi ama:)))

ben de işe başlayınca öyle yaptırsam öğlen gelemeyeceğim kadar uzak evle işyeri

Busemin en sevdiği yatak-yastık benim göğsümopuyorumnanaktanAşkım emmeyi bitiriyor, kafasını arkaya atıp büyük adam gibi ciddi bir pozda uyuklamaya başlıyor. Ben de kaldırıp omzuma koyuyorum. Gazını çıkarıyor, oradan kaya kaya göğsüme iniyor. Yerini buldu mu o kadar huzurlu uyuyor ki, top patlasa uyanmıyor. Kuzum benim yaaaopuyorumnanaktan

hay allam ya yazık bizee..walla yoruldum bugun sende oylesindir eminim

bu msjdan sonra eceyi yatırdım 10dk surmedi uyandı hala uyanık emzirdim gazlarını cıkardım yok tın uykusu kacmıs kızım bugun boncuk boncuk bakıo elini emio sşrşnlik yapıo simdi yastıgına yasladım kalktım ınılıo yanlız kaldı die

bu msjdan sonra eceyi yatırdım 10dk surmedi uyandı hala uyanık emzirdim gazlarını cıkardım yok tın uykusu kacmıs kızım bugun boncuk boncuk bakıo elini emio sşrşnlik yapıo simdi yastıgına yasladım kalktım ınılıo yanlız kaldı die

benimki de uyandı uyurken közleme tenceresine biberleri koymuştum uyandı bir pışpışladım bir biberlere baktım öyle öyle közledim bir de zar zor çorbamı koydum şimdi uyukluyor gidip bakamyorum çorba ne halde

Kuzi yanlıslıkla uyudu.. o yusden aranısdayım.. :)) hatta corba yaptım, evı bıle topladım.. ınsanın bi yeri tutuşa tutuşa ev toplaması boyle oluyormus.. nası bı hız ve caba ıle topladım anlatamam :)) hatta hattaaaaaaaaaaaaaaaa kendıme un kurabıyesı bıle yaptım.. ve Kuzi hala yanlıslıkla uyuyor... masaşşalllaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ogluma :))

MYCey MYPillow

MYCEY Annemin Emzirme Önlüğü- Thinkpink - Anneyiz.Biz | MARKET

benimki bu dunden bugune asık oldum mindere. sadece emzirme için deil uyutma ve ecenin kendi kendine takılması için kullandım altını degiştirirken yasladım vs vs iiki almısım tryede goturcem

ben bu mınder ıle yastıgı hamıle ıken almıstım.. hatta hepınıse de haber vermıstım, Joker, o yastıgı alana yanında örtuyu hedıye verıyordu.. örtünun morunu almıstım, mor delısı bır gadun olarak :) gercekten örtüden de mınderden de cok memnunum.. tavsıye ederım.

benimki de uyandı uyurken közleme tenceresine biberleri koymuştum uyandı bir pışpışladım bir biberlere baktım öyle öyle közledim bir de zar zor çorbamı koydum şimdi uyukluyor gidip bakamyorum çorba ne halde

Allaha emanet yani kaydirigubbakcemile3

Didomm.. 19 besmele yı yazdırdım,koydum yatagına, yatagında gercekten korkarak sıcramıyor artık, dun gece yanımda uyudu, Ozy, seyahatta ıdı, ya sana anlatamam nası korkarak uyandı, sankı cocugun bı yerını kopardım, sakınlestırmesem aklını kacırabılırdı, derecesını sen dusun artık.. cok uzuldum, cok canım sıkıldı..

Mınnacık bır bebek ruyasında ne gorurde bu kadar korkar habıre anlamıs degılım.. yatagının ucunda kur'an var, odada var, anakucagında asılı olarak var.. babannesı ne zaman kucagına alsa okuyor, rahatlatıyor o an..

O besmeleyı sanırım nerede uyursa uyusun koymalıyım basucuna.. dun geceden sonra bunu anladım :KK43:

ben geldım.. herkes ce-eeee oldu.. bı finkymm var, o da gecmısı okuyordur.. monolog yapma sırası bende sanırsam..

Kararlıyım, donence alacagım Kuzey e.. gecen gıttım, donence bakmaya, kafama yatan bulamadım, nette buldum, onu da heryerde bulamadım, bılındık sıtelerde yanı Tıny Love dıe bı markanın, klasık muzık var ıcınde 3-5 tane..

Dönence bakınırken chıcco nun bı diş kasıyıcısını aldım ama cıngıraklı oldugu ıcın.. yavruş resmen bayıldı ona.. demekkı oyuncak zamanı yavas yavas gelıyor..

Tavsıyelerınızı rıca edecegım oyuncak olarak???

Sallanan oyuncaklar: ılk ay oyuncağının göz hizasında olması çok önemlidir. Sallanan renkli oyuncaklar seçebilirsiniz. Başlangıçta bebek bu oyuncağa bir süre ilgisiz kalsa da dış dünyaya uyum sağladıkça ilgisi artacaktır. Bu tip oyuncaklar bebeğin algısını güçlendirerek çevresini daha çok fark etmesine yardımcı olacaktır.

Sallanan oyuncak ve objeyi aralıklarla değiştirin .Bu değişimi fark edecektir.

Renkli oyuncaklar: Sallanan objelerin canlı renklerde seçilmesi önemlidir. Kırmızı, mavi, yeşil renklerde olabilir. Parlak renkli oyuncaklar da olabilir. Yatağan yakın çevresine de bu renkli oyuncakları yerleştirebilirsiniz. Diğer aylarda başını hareket ettirmeye başladıkça bu oyuncaklar da dikkatini çekmeye başlayacaktır.

Sesli oyuncaklar: Bebeğin çevresinin farkında olmasını sağlamak için oyuncaklar bebeğin duyularına hitap etmelidir. ışitme duyusunu güçlendirecek müzikli dönenceler ilk ayda çok yararlıdır. Bu oyuncak ; bebeğin farklı sesleri de fark etmesini sağlayacaktır. Bir müzik kutusu , cd çalar da işe yarayabilir. Özellikle de uykuya geçiş zamanlarında çalacağınız müzikler onu rahatlatarak daha sakin ve huzurlu bir şekilde uykuya dalmasını sağlayacaktır.

Anne / Baba da ilk ay oyuncaklarıdır. Dokunulmak bebeğin sevildiğini, değer verildiğini ona hissettirir. Güven duygusu kazandırır. Yüzünüz ve gülüşünüz onun için en eğlenceli oyuncaktır. Yüzünüzü ona yaklaştırın ve sesli bir şekilde gülümsemeye başlayın. Onu sevdiğinizi söyleyin. Şarkılar , ninniler söylediğinizde sizi dikkatlice dinlediğini ,her yaklaştığınızda heyecanlandığını fark edeceksiniz. Onunla ne kadar çok konuşursanız o kadar çok uyaran alır. Sizinle iletişimi artar ve annesi olduğunuzu daha çok fark eder.

Oyuncaklar ; bebeklik döneminde çok önemlidir. Bebeğin tüm duyuları için uyaran görevindedir. Dış dünyayı daha çok algılamasına, görsel ve işitsel dikkatinin artmasına olanak sağlar. Bebeğin diğer aylarda göstereceği gelişim aşamaları için bir temel oluşturulmasına yardımcı olur.

Çevresinin daha çok farkında olan bebek ; çevresi ile daha fazla iletişim kurar, güven duygusu gelişir ve mutlu bir çocuk olmanın temellerini atmış olur.

ALINTIDIR

boşuna mıyavlamıyormusum oyuncak diye :)) ... mınnacık seye bıle nası ılgı gosterıyor.. sımdı ne alacagımı bulmam lasımm

Beynin yüzde 80'i ilk 2 yılda gelişir.

Yapılan araştırmalar ilk iki yılını mutlu geçiren bebeklerin beyin gelişimlerinin daha hızlı olduğunu kanıtlamaktadır. Çocuğun zihinsel gelişimi için pahalı oyuncaklara ihtiyacı yoktur. Sadece yaş dönemine uygun aktivite ve oyuncaklara ihtiyacı vardır."dedi.

Erken bebeklik döneminin çocuğun hızlı bir şekilde öğrenmeye devam ettiği bir süreç olduğunu söyleyen Bademci, anne babalara şu önerilerde bulundu :

"Bu dönemin bebeklik döneminden en büyük farkı çocuğun aile dışındaki dünyaya daha çok açılması ve kendi sosyal çevresini kurmaya başlamasıdır. Onların gelişimlerine en iyi şekilde katkıda bulunabilmek için çocukların zaten doğalarında bulunan öğrenme, bilme hevesinin pekiştirilip beslenmesi gerekmektedir.

Sözgelimi anne baba çocuğuyla alışverişe çıktığında onun domatesleri görünce onlara heyecanla uzandığını, maydanozu şöyle bir sallayınca nasıl neşelendiğini ve çevresindeki her şeyi keşfetmek için nasıl da hevesli olduğunu görür. Çocuğun ihtiyacı olan en önemli şey onunla birlikte olmaktan keyif alan bir anne babanın varlığıdır. Çocuk dünyayı keşfederken, ihtiyacı olan şey anne babasının keyifle yaptığı cesaretlendirici asistanlıktır. Bu, çocuğun öğrenme merakını, hevesini daha da pekiştirir.

Bebekler müziği çok severler, alkıştan, şarkı söylenmesinden, dans etmekten, tekerlemelerden büyük keyif alırlar. Bebekler dönence ve kendisisinin uzanabileceği bir şerit üzerinde asılı duran ve ses çıkaran
oyuncakları severler. Bebeğinizin vücudunu tanımasını sağlayacak bir takım oyunlar geliştirebilirsiniz. Bebeğinizin farklı şekil, doku ve tatları deneyimleşmesini sağlayabilirsiniz Onunla birlikte bloklardan kale, ev yapabilirsiniz. Yumuşak oyuncakları çok severler."

ALINTIDIR

evriş eylül de korarak uyanıyo anlattığın gibi sanki bi yeri acıymuş gibi ağlıyo....sarılıyorum sakin sakin konuşuyorum veya mem veriyorum öle sakinleşiyo...bende yazdırım besmele 19 olması şartmı...beşiğinde kuran -ı kerim var ama gece uyursa ğer beşikte yatıyo..hep üstünde olcak bişi bulmalıyım..besmeleyi yazdırıp üstüne takım ...

maşallah kuzeye..hep böle uyur inş uyusunda büyüsünler...benimkide aynı gece gündüz nöbet tutyoruz...hep mesaide kalıyoruz anlıcan...

ctesi mevlü var...ptesiden beri evi temziliyorum cam ,tül,perde ,halı,,koltuk ne varsa herbişiyi yıkadım sildim süpürdüm ...bir yandan kızım viyaklıyo bir yandan yetiştirmeye çalışıyorum...çok şükür bitti bende bittim....

inanamıyorum tek kaldım,,, monolog sırası bende sanırım evrim hu hu ordasın mıı

X