2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

derya doğru diyosun fala sıkmıyorum ama öle şapur şupur öptürmemm ucaktan kucağa gezdiremem...tabi cnm havda mikrop olmas olurmu..biz önelemmizi alalımda gerisi allahtan..allahım onları korusun..

2. yi bende düşünüyorum 1.5 yaşına gelsin ozamn 16 ayda hiç korunmasız oldu eylül.çok bekledim kuzumu... yaş 30 olmadan 2. olsun isitorum..allahım sağlık huzur versin inşallah.....

neva her derdinin dermanını meme sanıyor şuursuzum benim

canım allah kolaylık versin işe başlayanlar kervanına hoşgeldin ben epey olduğu için başlayalı bi nebzede olsa alıştım artık birde kayınvalidem bakıyor gözüm arkada değli o yönden biraz daha rahatıma.s

yanlız yazında birşey okudum benmi yanlış anladım hergün fitilmi veriyorsun????? sakıncalı değilmi hergün vermek fitil alışkanlık ve tembellik yaratıyor... kabızlığı çok çeken biri olarak mama yediği için çok daha fazla kabız oluyor dr. 3 günü geçmeden fitil vermeyin dedi en son çare olsun dedi.... ayraca duphalac şurup kullandık fitile göre daha iyi.. şimdide kayısı ve erik suyu veriyoruz 20 cc kadar dr. tavsiyesiyle bu sadece birazcıkta olsak kabızlıktan kurtulduk şükürler olsun 1 aydır falan fitil vermiyorum topu topu 2 kere fitil verdim kabızlık için yanlız bir kaç kerede çubukla yaptırdık kakasını selinin oda alışkanlık yapıyordu nerdeyse biz uyarmadıkça yapmamaya başladı ondan sonra bize dr. şurup verdi şimdi kendi yapıyor.... aklında bulunsun.....

teşekkürler canım... 3 gündür tam fitil veriyorum bugün yarım verdim biz 5 günü geçmiştik ama şu kayısı hoşafı aklıma yattı en doğalı bu doktora soracam. üç gün bile etkiledi yapamasada her sabah ıkınıyor yavrum yapcakmış gibi ya gülsemmi ağlasammı şaşırıyorum:))) allah daha büyük ve çaresiz dertler vermesin. bunlar elbet geçecek.

dağa kaçma fikri çok güsel..bende geçen gün eşime sölemiştim biz eylülü allım dağa çıkalım kimse görmesin bizi..ne mikrop ne nazar oh rahat olurus..bizdede aynısı oldu görümcm geldi kızyla gripti kızına habire kızım yaklaşma bebğe sokulma yanına bende diyorum yaklaşma öpme elini uzajk dur e ben diyince batıyo...umrumda diil valla...madem hsta gelme nolur iileşsin öle gel..tabi bende eylülde şifayı kaptık..geçen günde eşinin yengesi eylülün elini elleriyle dışardan geldi elini yıkamdı yenge dedim ne yapıyosun elini ağzına sokcak sonra elin yıka öle elle elliceksen ..sonra kafasını sevmeye çalıştı kucağımdaydı eylül uzakşaltım yanında ..biz hiç büyütmedik de dedi bana hiç bişi demdim..ya sabır dedim anlayna...çok kızardım elkletmeyen öptürmeyen annlere..ben aynısı oldum...bi kaynanma güveniyorum eylülü ..geçen kırk için bi yere gittik orda 13-14 yaşında bi kız çocuğu var nolur alım nolur alım diye yalvarıyo teyzesine kucağına almak istiyo eylülü teyzeside annesi kızar dedi olmas..yok cnm ne kızcam ama olmas dedim o daha çok küçük..öle kaldı..geöen akşamdan üst kattaki şuursuz kadın geldi fena hasta bi türlü atlatamadı öksürüğü bağaz fena gelmiş tansiyonmu ölçsün melek bende salonda emziriyorum eylülü eşimde tmm abla ben ölçim burda otur holde oturmasını söledi geldi salona yanımıza uzakta ama içim gitti bide benle sohpet ediyo..tabi o gitti heryeri dezenfekte ettik eşimle ..ya insanlar neden böle ...bizde büyüttük demeleri beni deli ediyo zati...

kızıma başkalarının çocuklarını ellememeyi öpğreticem. anne ellemiyorsa çocukda ellemiyor . görmemişin çocuğu olmuş muamelesi yapıyorlar ama olsun yapsınlar

medelanın elektrikli pompasından ben de çok memnundum. taaa ki emmelisine geçene kadar. bilmem yazmış mıydım size ama ben medelanın pompasını kaynatırken eritince (aynı omlet gibi görünüyordu tencerenin dibinde) gidip yedek aparat aldık. sadece 33 tl ydi yedek aparatı ve içinde de "swing" modeline ait bi uzatma kablo var. o da plastik. ben önce anlamamıştım o zımbırtının ne olduğunu çünkü bendeki modelin öle bi aparatı yoktu. eşim de dedi ki "bunun bi ucunu pompaya takıyorsun bir ucunun da ağzına alıp vakum yapıyorsun." emiyorsun yani bildiğin işte. ben de denedim çok memnun kaldım. elektriklisi çok ses çıkarıyordu tv izlerken ya da ceren uyurken sağamıyordum. baktım bu hem sessiz hem de daha hızlı çekebiliyorum kendi ağzımla. bayıldım, dedim "ne iyi düşünmüşler" sonra eşim girdi odaya ben sağarken görünce beni o halde çok güldü. meğer dalga geçmiş. o pipet gibi şey swing modelinin uzatma kablosuymuş. ama olsun ben çok memnun kaldım, artık hep o şekilde sağıyorum. sessiz ve hızlı. sizlere tavsiye ederim. bence yedek aparatını da alın. hatta henüz pompayı almamış olanlar direk gidin ve sadece yedek aparatı alın, o tek başına yeterli.

benim karışık kafam şimdi bu nu almadı ama tekrar tekrar okuycam çok kompleks geldi bana denemeye çalışcammmayrıca kaynatırken ertiemeyi nasıl başardığınıda çok merak ettim yahu omlet misali laelaelaelaelae

servan1.jpg

servan2.jpg

servan3.jpg

servan4.jpg

servan5.jpg

servan6.jpg

servan7.jpg

servan8.jpg

servan9.jpg

servan10.jpg

servan11.jpg

servan12.jpg

servan.jpg

maşallah allah bağışlasın canım...

LÜTFEN SAATE DİKKAT
bugün benim kız 18:30 dan gece 1 e kadar mışıl mışıl uyudu. arada hafif ayılmalar oldu ve emzirdim sonra devam etti uyumaya. veeeee 1 den beri ayaktayız. ona göre artık sabah oldu. benimse gözümden uyku akıyor. şuan ayağımda sallıyorum ve biryandan da şu 45 sanatçının doğa için söyledikleri karadeniz türküsünü dinletiyorum hatuna başa sara sara. bizimkinin öle klasik müzikle iş olmaz. türkü seviyor hasbam. eeee tabi hamileyken sizler mozart dinlerken ben çiftetelli filan dinliyordum. ilginç bi şekilde ceren bu şarkıyla mest oluyor. gençler gerçekten güzel bir çalışma yapmış. ben de bayıldım kızım da.... beraber dinliyoruz durmadan. sakinleştiriyor kızımı. isterseniz siz de deneyin. youtube da vardır herhalde. ben facebooktan dinliyorum

offf off.o durumu en iyi ben bilirim.10 gündür öyleyiz biz.kolay gelsin nazancım..

kızlar bu 4. ayda ek besinlere geçiliyorya 3. ay dolup 4.aydan gün alınıncamı yoksa tam 4.ay doluncamı başlanacak gerçi doktorada soracağım ama şimdi aklıma geldi bi sorayım dedim

bana doktor ilk 6 ay verme bişey dedi,,,

kızlar geçmişi okuyamadığın içn bu sorunlar sizede varmı blmiyorum ama bizim sıpa acayip tv hastası artık tv ye arkamızı dönüp oturuyoruz birde emzirirken arada değiştiriyorum o arada bile hemen parmağını emiodu şimdidi alt dudağını emio.....
emziren anneler ek olarak mama filan veriomusunuz ben vermiyorum ama hep emzirdikten sonra doydumu die düşünüp duruorumkafamçokkarıştı

bende sadece anne sütü veriyorum aynen eliniemince doymadımı acaba diyorum ama refleksmiş,,,

Doruk gaz sancısı çekiyor. Gece 12'de mıçan çocuk 2'de gaz sancısı çeker mi? Çekiyor ctesiden beri... Gündüzleri melek, geceleri canavara dönüşüyor. Sabahları da yarım saat uykuda - 10 dk sancı biçiminde geçiyor. Resmen yoruluyor canım yaa... Öğleden sonra 2-4 civarı günün ilk kakasından sonra gece 12 ye kadar işler yolunda... Mecburen başladım, Nurse Harvey's aldım dün. Az önce 3. dozu verdim. İnşallah bu gece bari rahatlatır yavrumu... Gerçi biberon - kaşık hiç bir şey almıyordu, şurubu içtiğine ne kadar seviniyorum anlatamam...

Geçen hafta ne güzel, emmesi de uykusu da düzene girmişti. Bİr anda her şey alt üst oluverdi. Neşesi de kalmadı, gece çektiği sancılardan gündüz uyku sersemi oluyor hep.

Benim de boğazım acıyor, boynum tutulmuş... 2-3 günde bir, yarım saat dışarı çıkarıyorum Doruk'u, o arada mı üşüttüm bilmem... DİDO ve EVRİŞ'in önerisiyle külotlu çorap giymeye de başladık. Şu acı elma yağından da edinirsem süper olacak !

Gece gene 4.30 du ve ben ayaktaydım, Doruk'un ağlamasına Onur uyanmış, devir teslim töreni yaptırdı zorla, bugün de 7 saat dersi var. Allah yardımcısı olsun. Bİr de EMME KRİZLERİMİZ yaşanıyor haftada 1 falan. Dün gene çıldırdı Doruk. SÜrekli ama sürekli emmek istiyor. Sütüm bitmedi ama, o kadar çok emdi ki kusacak diye korktum. Emzik verdim, reçele batırdım da, fırlattı attı. Zor bir geceydi.

İlk postayı yaptı mışıl mışıl uyuyo şimdi eşek sıpası =)

geçmiş olsun,benimkide bozuldu 1 haftadır

picture.php

oğlum ve kızımla daha yeni uyanmış olarak çekilmiş resmimiz. yatakta üçümüz yuvarlanırken çekivermiştim

allah sizi korusun deryacım...

KIZIMIN KALÇA ÇIKIĞI RİSKİ VARMIŞ:1shok:
Daha önce bahsetmiştim, ultrasonda ufak bir asimetri görülmüştü. Çocuk ortopedisti gördü bugün. İleride kalça çıkığına sebep olabilecek bir gelişme geriliği bu dedi. Bacaklar gövdeyle neredeyse 90 derece açı yapacak şekilde çok sayıda bez bağlayacakmışım. 1 ay sonra tekrar usg, 3 ylıkken de rontgen çekilecek. Erkenden usg çektirmekle iyi yapmışsınız dedi

çok geçmiş olsun canım.

ahanda belee pusuda bekliyor kalktığım an yaygarayı koparcak velet

sn207159.jpg
[/URL][/IMG]

çok şirin ya maşallahi

günaydın kızlar,
dün gece 1 den 6:20 ye kadar uyumadık kızımla. evi tavaf ettik. sabah 1 saat kadar dalmışım ceren oyunparkında oynarken. o bile iyi geldi valla. şimdi 3 dilim ekmek üzerine kaymak ve bal boca ettim yedim ki enerji olsun. ama tabi enerjinin fazlası da löp löp yağ oluyor. 3 dilim yetmedi valla şimdi gidip bir iki dilim daha hazırlayacağım. ben galiba şu zayıflama topiğine uzun bir süre takılamayacağım.

aynen bende,çok yoruluyor çok acıkıyorum...

KAYRA canım hoşgeldin.... nasılsın bebeğin nasıl.... neler yapıyorsun.... döndünmü evine.....

canım hoşbulduk,15 gün oldu evime geleli,şımarık ve sinirli bir bebeğim var.sen nasılsın?

ikinci bebek düşünenler arayı fazla uzatmayın derim pervin akıllılık ediyor bence korkamyın ikincisi daha rahat bakılıyor ama arası fazla olması iyi değil biz sefilleri oynuyoruz hele okul maceramız süper bi yandan yusuf ağlıyor uymak yada mama istiyor ama vakit yok çocuğu giydirip beslenme hazırlıyorum yusuf bekelemk zorunda arada koşup onu susturuyorum sonra tekrar hele birde uyuyorsa kuzum mecbur sarı sarmalayıp alıyorum kanguruya falan filan ikside küçük olsa doyur yatır biri bebek biri okul çocuğu olması zormuş
bebeklerinizi korumak kollamak güzelde bu kadar korkmayın onlar bizden güçlüler aslında heleki emziren anneler hiç korkmayın tamam anlayışssız insan dolu etraf ama ne yapacaksınız havada virüs dolaşıyor onu görebiliyormusunuz ..örneğin çiçek virüsü hasta olan birisi geçtiği yerde 2 saat canlı kalıyormuş sadece soluyorak geçiyor bunu görebiliyormusunuz bu kadar pimpirikli olmayın taze anneler
NAZAN ceren uyumamış arada düzenleri bozuluyor artık 1saatlik uykuya bile şükreder olduk değilmi
İkinciyi ben düşünüyorsam herkes de düşünebilir kanımcadelikafaduldenMalum, oldukça zor bir doğum yaptımkafamçokkarıştıKızım 17-18 aylık olunca korunmayı bırakmayı düşünüyorum. Çocuğumun sağlıklı gelişimi için kardeş şart bence. Yaşım zaten 30. Fazla beklemenin alemi yok.

Çocuğu sakınma konusunda da tamamen sana katılıyorum Deryacığım. Anne sütü kadar iyi bağışılık sağlayan hiçbir şey yok. Bebeklerimiz mikropla da tanışmalı. Belki 40ı çıkmadan biraz daha dikkatli olunabilir ama mikroptan çok uzak büyütülen çocuğun bünyesi de birçok şeye karşı alerjik olur benden söylemesi.:eek:lmaz:Benim çocukluğum kedi köpek peşinde çamur içinde geçti. Çok şükür bünyem sağlamdır:nazar:

valla 2. konusu benimde aklımı çok kurcalıyor... şuan için çok erken ama ne bilim büyüyünce sorunlar farklılaşıyor aklı ermeye başlayınca kardeşini kıskanıyor bu kulüpte okumuştum 2,5 yaş civarı bebekleri var altını falan bağlattırıyormuş gece annesiyle babasıyla yatmak istiyormuş vs. o yüzden aslında çok az yaş aralığı olması büyünce rahatlık hem kardeşlerin paylaşım açısından ama bebekkende çok zor oluyor bilmiyorum bende kararsızım.... bizimde ilaç tedavisiyle oldu tüpümün teki tıkalı ve heray yumurtam olmuyor olsada büyümüyor onla ilgilide problem var o yüzden bazen diyorum 1 seneyi aşkın süre korunmadım olmadı şimdide korunmasam yine olmaz diyorum ama bakarsın ya ilk olursa diyede korkuyorum.... bakalım hayırlısı artık birkaç ay daha korunalım sonrası allah kerim:hulya:

Bir kere hamile kaldıktan sonra tekrar kalmak çok daha kolay oluyor. Çevremde çok örneğini gördüm. Mesela 10 sene tedavi görüp tüp bebekle hamile kalan arkadaşım korunmasız 2 sefer ilişkiye girmiş ve hamile kalmış. Adet görmedi 2 ay, hamileliği aklının ucundan geçirmiyordu. Benim zorumla gitti, 9 haftalık hamile olduğunu öğrendi. Apar topar doktora gittiler eşinin sperm sayısı normale mi döndü diye ama sayı hala olması gerekenin %1iydi:1shok:Mucize gibi yani

sorma canım biz çok mama değiştirdik.... selinin kabızlık meselesi yüzünden... ilk 1 ay kadar milupa pre aptamil kullandık kabız olunca dr. mama değiştirelim dedi bu sefer bebelac a geçtik ilk 1 hafta çok iyiydi selin her gün kakasını yapıyordu tabi benim ağzım kulaklarımda ama bu mamayada vucüt alışınca yine kabızlık oldu... dr. umuz Similac diye bir mama önerdi bağırsak hareketlerini hızlandırıyormuş kabızlık az yapıyormuş şimdi 2 kutu similac bitirdik onu kullanıyorum ama heran bebelac yada milipaya dönebilirim çünkü artık meyve suyu veribilirsiniz dedi dr. um bana gün aşırı falan 20 cc kadar ya kayısı hoşafı yada kuru erik kaynatıp veriyorum o gün kakasını yapmadıysa 3-4 saat içinde yapıyor.... zaten bazen hergün yapıyor bazende gün aşırı birgün yapmadıysa ertesi gün hoşaf verdikmi o gün yapıyor hemen.....

sen ne mama kullanıyorsun memnunmusun hangi mamadan kullanıyorsan...

ben aptamil 1 veriyorum kabız olamadık hiç çok şükür ama ben günlük 150 cc de rezene veya su içiriyorum mutlaka hergün de kakamızı anne sütü almış gibi normal kıvamda yapıyoruz şükür ama bi yemem durumu mevcut bizdede mamayımı beğenmiyor acaba diye düşünüyorum yoksa memnunum

Hoşbulduk Dide'eeeem.. İyiyim çok şükür ama forumdaki pasif günlerime geri döndüm. Defne'm sağolsun :) Çünkü ne zaman yazmaya niyetlensem kendileri basıyor yaygarayı. Zaten gündüz uykusu çok az hatta hemen hemen hiç uyumayan bir kızım var. üstüne bir de yattığı yerde durmuyor, devamlı bir ilgi alaka istiyor. hal böyle olunca başka hiçbirşeye bulaşamıyorum. Şimdi de uyuyor ama mıkırdanma halinde. diken üstündeyim uyandı uyanacak diye.. Buluşmayı da takip ediyorum. 16 Ekim lafı geçmişti değil mi? Hatta buraya gelemezsem Gypsy'i ararım ondan net öğrenirim diyordum ama önümüzdeki hafta ben annemlerde (İzmit'te) olucam :KK43: Halbuseeee nasıl istedimdi.. nasıl giderim diye düşünürken kendi kendime "amaaan atlarım bir taksiye öyle giderim" diyordum ama..? pöffffff....

Unut sen beni unut.. Anlamıştım zati unutulduğumu.. Buluşmayla ilgili mazeretim için yukarıda yazdım canım.. Yaaa nasıl böyle denk gelir, çok üzüldüm...

Ben de çok istedim almayı. Ama mycey mi öyle bir markanınkini görmüştüm, 40 lira gibiydi. bir bez parçasına o kadar para vermek de hiç işime gelmedi, almadım.. Daha uygunu varmıymış kiii???

Ben emzirme yastığı almadım. Şimdi fena halde sırt ağrısı çekiniyorum. Gerinirken felan feci batıyor sırtım.. Bende mi alsam acaba şu yastıklaardan. Ama bir sürü çeşitleri var bunların. Hangisi en kullanışlı acaba? Sizlerin kullandıklarının resimleri, linkleri vs var mı arkidişler???

Bu arada, hazır fırsat bulup yazmışken unutmadan, atlamadan Mercimekim Seçil'e ve Mucize'ye geçmiş olsun dilemek istiyorum. İnşallah Seçil de Mucize'nin bebişi de tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar..Dilerim çoktan iyilerdir de ben o mesajları görmemişimdir...
gelsen süper olurdu ya da ben geleyim arkandan İzmit'e özledim valla oraları..opuyorumnanaktan
BELET nedir yavrum ?? :sinifsinif:

file çorap aldım Doruk'a külotlu çorap niyetine olma mı? sırnaşık şey metalci olabiler... sakıncası yok...
belet=bilet bir arkadaşımın laz babası öyle der benim de ço hoşuma gider..amanin hayko gibi olmasın bu oğlan he
sebnemım, aradıgından haberım olmadı.. herkes bısıler yasadı,haklısın, ben 3 hafta yattım,belımden asagısı tutmadı,sınır sıstemım resmen çöktu,telefonuma neredeyse 1 ay bakamadım.. esım tum arkadaslarımla konusmus, hatırlayabıldıklerını aktardı.. ınan,bılerek,ıstenerek yapılan bır duyarsızlık degıl.. senı cok sevdıgımı en ıyı sen bılırsın.

ah nası geldım bı de bana sor adaş,yazdım ve cıktım apar topar.. anca bak gerı donebılıyorum..

derya,inan zamanım olmuyor, ha sana soylenecek laf mı bu, ayıp edıyorum bılıyorum ama ben daha basaramıyorum.. 12 ye 1 e kadar kadar Kuzey le uyumaya calısıyorum.. sonra gun bıtıyor.. uyumak ta zorundayım, yoksa carpıntı sıkıntısı yasıyorum.. umarım zamanla rayına oturur.. su mesajı yazmak ıcın neredeyse 2 saatte 50 kere uyanan Kuzey le bogusarak yazmaya calısıyorum.. gece yarısı gırebıldım nete.. onda da sıpa 10 dakıkada bır uyanıyor.. :KK43:

Allah nazarlardan saklasın sizi..

Eylem.. sürünüyorum ıste.. durumlar aynı :)

Voyage ın her turlusu cok gusel :KK43: ama sanmam katılabılelım zannımca :KK43:

Allah yardımcın olsun.. ne kadar uzuldum bılemezsın.

sen halledersın.. akıllı kadınsın, bunun da ustesınden gelırsın evvellahh

bu cocuk cok karızmatık ayça.. sana hıc benzemıyor delikafadulden

Batıconla kuzum.. bır de antıboytıklı bı kremle.. arzu edersen onu da yazarım bı ara.

Melegımın yavrusu.. harıkasınız yıne.

nefret edıyorum nefret edıyorummm nefret edıyorum bu halımden, resmen bıcak kemıge dayandı bu terleme ısınden.. o kadar dıyorum artık!!!

izmirliler yesın sisi..

kaydirigubbakcemile3 ssevıyorum senı..

ya sız bır baskasınız.. nası annatsam.. sen anlamıssındır emınım benı.. a.s.

DİDO HANIM......... IZMIR DURURKEN ISTANBUL HAA... ALACAGIN OLSUN BE KADIN!! UNUTMA BU YAPTIGINI.. MALUM BEN UNUTMUYACAGIMM kötükedihüso

Pervınım dogum gunun kutlu olsun.. nıce senelere sevdıklerınle..

Kuzey efendı uyandı.. malum 10 dk doldu.. ben kendımı balkondan atmadan sıse ıyı geceler dostlar..
evriiiiim sen de gelsene?? harika olur atla gel hadi annem..yaparsın sen
günaydın sanırım şifayı kapmışım akşamdan beri başım ağrıyor boğazım acıyor ve çok halsizim
yusuf'unda dün ne metsilini nede nurseyi verdim gece uyutmadı gazdan geldimi üst üste geliyor
geçmiş olsun inşallah hemencik geçer
günaydın günaydın günaydın

benmi şe başladım işmi bana başladı hala anlayamadım. toparlanamıyorum. her işi birarada yapan kadınları tekrar tekrar kutlamak istiyorum. saçım başım dağınık ev dağınık , allahtan annem var, kızım onun ellerinde , ben sadece emziriyorum. dün annemin zoruyla emzik aldık ve inanılmaz güzel bir gün geçirdik. günde 4 kere eve gidip emzirmeme rağmen uyumakta zorlanan kızım emzikle sani,yede uykuya dalıyor, uyur uyumazda hop alıyoruz memeyi ağzından. bide karşıymışım yalancı memeye...
perişan oldum ve olduk. uyumayınca dahada huysuzlanıyor, hala fitile devam ediyoruz. gaz sancılarımızda bitiyor gibi.fitillede olsa hergün kaka yapmamıza bağlı olabilir diye düşünüyorum.

kalça usg çektirdim ankarada, sorun yok dediler. bu arada esrakom nazanım teşekkürler iyi dilekleriniz için. el kadar sıpaya kolonoskpi isteyen doktora bir daha gitmeyi düşünmüyorum. tabi gerekiyorsa yaptırılmalı ama tek bir bulguyla en kötü ihtimalden başlamak yerine üstelik böyle zor bir tetkikle , görüştüğüm iki çocuk cerrahını dinleyip sorunun sadece kabızlık olduğuna inanıyorum.

medelanın elektrikli mini süt pompasını aldım çantalı filan çok kullanışlı çokda işe yarıyor, tavsiye edenlere teşekkürler, bende tavsiye ederim. eve gittikçe emziriyorum aralarda isterse annem veriyor biberonla , günde 4 kere eve gidip asansörsüz apartmanımda 4 kat inip çıktıkça benim bakım topiğine uğramamda gerekmeyecek. bi bakmışım doğum öncesi kilomunda altına inmişim:)))

evrimcim çok geçmiş olsun canım, allah hepimize kolaylık versin. daha beterinden korusun.

mucize ve seçile çok üzüldüm. allah yardımcıları olsun. umarım çabucak iyileşirler.

helinnnn servan çok değişik bi cocuk maşallah ona çokda tatlı..

pervinim nice mutlu yıllarda eşinle prensesinle sevdiklerinle birlikte olasın. istanbul seyahatinde kolaylıklar diliyorum. umarım ecenin ilk ziyareti güzel geçer.

metalci doruk espirisinide kaçırmadım. güldüm. doruğu öperim.
defnem bu fitili vermesen olmuyor mu? başka hal çaresi olsa vermezdin gerçi ama..iyi değil diyorlar fitil için.
epruu bize kelek attın
taaa batmanlardan azarbaycanlardan geliniyor
gidicek zamanımı bulamadınnn arıcam senii dur seen
ara ara izmit kaçıyor muymuş? Sor bi
Esraa bakıyorum Yahyanın dötünü mumdan kurtarmak için yeni yollar arıyorsundelikafaduldenAma sana kötü bir haber vereyim mi? Öyle de kurtulmaz oCADIARZU
çok güldüm yahu paraşütle yumuşak iniş yaptıracak aklıncadelikafadulden
banane banane yaaaa bende gelmek istiyorum ama gelemiyorum istemekle kalıyorum bide zati ayın 16 sı benim doğum günüm amma güzel olurdu doğum günümü ağustos anneleri olarak kutlardık:enbuyukkk: ben burda çatlıyorum gidemiyorum diye:sinifsinif:
çok güzel olurdu
medelanın elektrikli pompasından ben de çok memnundum. taaa ki emmelisine geçene kadar. bilmem yazmış mıydım size ama ben medelanın pompasını kaynatırken eritince (aynı omlet gibi görünüyordu tencerenin dibinde) gidip yedek aparat aldık. sadece 33 tl ydi yedek aparatı ve içinde de "swing" modeline ait bi uzatma kablo var. o da plastik. ben önce anlamamıştım o zımbırtının ne olduğunu çünkü bendeki modelin öle bi aparatı yoktu. eşim de dedi ki "bunun bi ucunu pompaya takıyorsun bir ucunun da ağzına alıp vakum yapıyorsun." emiyorsun yani bildiğin işte. ben de denedim çok memnun kaldım. elektriklisi çok ses çıkarıyordu tv izlerken ya da ceren uyurken sağamıyordum. baktım bu hem sessiz hem de daha hızlı çekebiliyorum kendi ağzımla. bayıldım, dedim "ne iyi düşünmüşler" sonra eşim girdi odaya ben sağarken görünce beni o halde çok güldü. meğer dalga geçmiş. o pipet gibi şey swing modelinin uzatma kablosuymuş. ama olsun ben çok memnun kaldım, artık hep o şekilde sağıyorum. sessiz ve hızlı. sizlere tavsiye ederim. bence yedek aparatını da alın. hatta henüz pompayı almamış olanlar direk gidin ve sadece yedek aparatı alın, o tek başına yeterli.
kafamçokkarıştı

ben aptamil 1 veriyorum kabız olamadık hiç çok şükür ama ben günlük 150 cc de rezene veya su içiriyorum mutlaka hergün de kakamızı anne sütü almış gibi normal kıvamda yapıyoruz şükür ama bi yemem durumu mevcut bizdede mamayımı beğenmiyor acaba diye düşünüyorum yoksa memnunum

tatlım bende öğlen eve gidince selinin maması kalmamış eşime milupa al dedim aptamil 1 alalım reklamlarda görüyoruz ne derece doğru bilmiyorum ama bağışıklık sistemini kuvvetlirici diyor bakalım yeniden deneyelim kabız yapacakmı olursada artık kompostolara devam....

yanlız bir şey daha sorcam bize dr. gaz ve kabızlık için rezene çayı verin dedi humananınkini aldık.... günde 2 kere 25 cc suya yarım çay kaşığı rezene katıp veriyorum onun haricendede epey su veriyoruz her seferinde 20 cc falan içiyor.... sen ne kadar rezeneye ne kadar su katıyorsun benim miktar azmı acaba yani rezene ve su miktarını arttırsam mıkine:uhm:

bide birşey daha tatlım senin 2. bebeğin sen bizden daha tecrübelisin allah korusun hani bebeğimizde hafif bir grip belirtisi olsa hemen ne yapmamız lazım ilerlemesini durdurmak için tabiki dr. götür diyeceksin ama götürmeden öncede evde denenmesi gereken birşeyler varmı:uhm: mesela direkt ıhlamur verilebilirmi bebeğe

DıDE evet çok güzel olurdu valla ben gözümü karartıp yola çıkamıyorum aslında çok uzak değil 4 saat sürüyor burdan istanbul ama ben komşuya bile selini alıp yanlız çıkamadığım için hevesim yarıda kalıyor....

geçen gün bir çiğbörek muhabbeti geçmiş buraya gelin ben hepinize bir çiğbörek ısmarlayım yada kendim yaparım hepinize:)))) hep istanbul yada izmirdemi olacak buluşma azcıkta ortada biryerde olsun :))))

DİDE evet çok güzel olurdu valla ben gözümü karartıp yola çıkamıyorum aslında çok uzak değil 4 saat sürüyor burdan istanbul ama ben komşuya bile selini alıp yanlız çıkamadığım için hevesim yarıda kalıyor....

geçen gün bir çiğbörek muhabbeti geçmiş buraya gelin ben hepinize bir çiğbörek ısmarlayım yada kendim yaparım hepinize:)))) hep istanbul yada izmirdemi olacak buluşma azcıkta ortada biryerde olsun :))))

illa beni yazın bozüyük'e getirteceksin yani:) esra bile gelir çiğbörek aşkına

illa beni yazın bozüyük'e getirteceksin yani:) esra bile gelir çiğbörek aşkına

ayyy ne iyi olur hepiniz gelin ne olacak yeterki gelin yani başka görüşeceğimiz yok... misafir olun gelin bana börekler açarım sizezemuszemus kendi elceğizlerimlezemuszemus valla aslında gelip geçerken bile uğrayabilirsiniz yani bilmiyorum ama tam bağlantı yeri bozüyük istanbulada ankarada eşit mesafede tam iki büyük şehrin ortasında mutlaka bizim otaraftan yolu düşen geçen vardır bi kahve molasınıda olsa beklerim hepiciğinizi:1hug:

SELıN bugün kendi kendine yastağından inmiş çok şaşırdım....

öğlen eve gittiğimde selin yatağında yatıyordu.... dedim yemek yiyeyim masaya oturduk 10 dk. birşey atıştırdım seline bir bakalım dedik odasında yastığıyla beraber yatan çocuk yastından inmiş yatağının üstünde yatıyor kolunuda altına almış allahım o kadar güzel yatıyorduki ben yatırmaya çalışsam o şekilde yatmasını sağlayamazdımm.... ama hala aklım almıyor yastıktan inip nasıl yere yatmaya başarmış dönmeyemi başladı acaba yaa.....

SELİN bugün kendi kendine yastağından inmiş çok şaşırdım....

öğlen eve gittiğimde selin yatağında yatıyordu.... dedim yemek yiyeyim masaya oturduk 10 dk. birşey atıştırdım seline bir bakalım dedik odasında yastığıyla beraber yatan çocuk yastından inmiş yatağının üstünde yatıyor kolunuda altına almış allahım o kadar güzel yatıyorduki ben yatırmaya çalışsam o şekilde yatmasını sağlayamazdımm.... ama hala aklım almıyor yastıktan inip nasıl yere yatmaya başarmış dönmeyemi başladı acaba yaa.....

büyüyor annesi

Ben emzirme minderi almadım ama şu kafama yattı. En sonunda alacağım sanırım

Hepsiburada.com : CASUAL NEST ŞİŞME EMZİRME MİNDERİ | Anne & Bebek & Çocuk

aman diyim canım ben önce ondan aldım..havası iniyordu sürekli şişirmesi çok prıblem oluyor bir gün bir indi havası bir daha da şişmedi patlamış kendi kendine doğru çöpe gitti..sonra diğerini aldım işte..çok memnunum.kumaşıda iyi leke tutmuyor fermuarlı çıkabiliyor

ece sabah 8bucukta kalktı ve busaate kadar belirsiz aralıklarla toplasan 3 saat uyumadı baana dadandı kucak emme kucak vs demin altını acayım dedim daha bezi çıkarmadan zort port bosalttı sonrada zor sızdırdım kucagımda suan..cok yordu beni bugun

SELİN bugün kendi kendine yastağından inmiş çok şaşırdım....

yapıyorlar valla benimkide yatağın üstünde çok sevdiği minde rinde yatıyor nasıl yukarı gitmişse minderden tamamen inip minderle duvar arasına sıkışmış nasıl bağırıyor..

biz her yaz eskişehirdeyiz malum belki görüşürüz ailecek..siz gelirsiniz ya da biz

dide bana yabancı gelmedi belet kelimesi bizim orda belet derler rizeliyim o bakımdan..hatta ananem morale meral diyo..meralım çok bozuk ben anlayamdım başta anane neyin bozuk dedim kızım anla işte moral da..banada ondan kalmış matraklık olsun diye hep meralım bozuk derim hep:KK70:

aman diyim canım ben önce ondan aldım..havası iniyordu sürekli şişirmesi çok prıblem oluyor bir gün bir indi havası bir daha da şişmedi patlamış kendi kendine doğru çöpe gitti..sonra diğerini aldım işte..çok memnunum.kumaşıda iyi leke tutmuyor fermuarlı çıkabiliyor

Deme yav:1shok:Söylediğin iyi oldu. Evdeki yastıklarla devam edeyim o zaman ben. 30 küsür lira veresim yok:1shok::umursamaz:

X