2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

[/URL][/IMG]

işte banyo fotosu

maşallah eceye gözleri hep ışıldasın öle..hepimzinki inş...ben bebklerin kıllı olduklrını bilmesdimm ilk kes gördüm kvaslideme dedim anne bu ne kıllı bu dedim kızım dedi normal bebkler kıllı olur sonra gider kıllar demişti...ama çok tatlı duruyolar.ne bilgisimişim bende ya..herşyin bana eylül öğretti...:asigim:.

nazan ben de ne güzel incecik akar kulağına su kaçmaz diye düşünmüştüm..o zaman maşrapaya devamkaydirigubbakcemile3

Aidaa maşallah ceylan gözlü kızına yerim ben onu

ahanda mama sandalyesinde nevoşi

oy oy tombiğim benim çok tatlı olmuş
bnde bu mama sandalyesinden almayı düşünüyorum ama daha erken değilmi didom oturması için ??

bir fotoda kurulanırken

bakmaya doyamadım maşallah Ceren'e çok güzel maşallah

geçmiş olsun Esra umarım bir an önce iyileşir
ne ameliyatı geçirdi daha önce duymamıştım ??

[/URL][/IMG]

işte banyo fotosu

maşallah Ece'mize yıkanırken çok sevimli oluyorlar dimi : )

nazan ve meltem maşallah kızlarınıza...banyoyu sevmeleri ve bu kadar keyifli pozlar yakalamanız muhteşem. bizim için böyle bir poz henuz mumkun deil. oglum bangır angır aglıyor arada susuyor elini emiyor ama genelde aglayan bir bebek var banyo sırasında....

Nazan ceren nin resmleri gerçekden çok hoş oda senin gibi fotojenik. bu arada ten rengi falan çok guzel ya maşallah senin çitlenbik pek bi güzelleşmiş..

NAZAN
iki ayda bi bebek 9 cm alamaz mıymış?
Servan'ın doğum boyu 50 cm idi. 1,5 aylık iken doktora götürdüğümüzde 59 cm olmuştu.o zaman Servan'ı da doğumda yanlış ölçmüşlerdir boyunu

o zaman yiğiti de yanlış ölçmüşler. bize de 50 cm demişlerdi çünkü.. şu an 61..

benimkide ayda 5 cm uzuyor.benimkidemi yanlış ölçüldü,

yok be kızlar, adam "uzayamaz" demedi. sadece genelde ayda 3cm uzanırmış da ondan öle bi tahmin yürüttü. yani eğer bebek çok kilo almışsa daha çok da uzayabilir tabi ama benim kız normal kilo aldığı halde boyu normalden çok uzamış gibi görününce adam da "belki doğumda eksik ölçmüş olabiirler" dedi. sizin bebekler benimkine göre çok iyi kilo almış oldukları için sizinkilerin boyunun da normalden çok uzaması normal.

nazan ben de ne güzel incecik akar kulağına su kaçmaz diye düşünmüştüm..o zaman maşrapaya devamkaydirigubbakcemile3

aaaa bak orası doğru, çok güzel incecik akıyor ve tam istediğin noktayı yıkayabiliyorsun ama ucunun sivri ve sert olması biraz korkutucu da olabiliyor. çok dikkatli olmak gerekiyor. bence risk alma.

pinky tok karnıma yıkayın Mehmet Akif'i ozman mutlu mutlu yıkanır kuzun
büyükler bebek aç yıkanır der ama dinleme

slm kızlar ece,nevoş aidaa,ceren ne tatlı olmuşşunuz ya maşallah yerim ben sizi ya zemuszemus
hepinizi bir arada görmek vardı ya ahşirinler.

çok şükür bizde açılışı yaptık sonunda bizim açılış tam 4-5 aylık .
kocam iyi kaçmamış demi
hamileyken erken doğum tehlikem vardıda sonrada hemen iyileşemedim 52gün falan oldu da açılış oldu yeni yani
aslında hamileliğimin ilk aylarındada düşük tehlikem vardı acıdım gız adama yazuuuğ
ama acıdı dün gece ya buarada üç aylık iğneyle korunmayı düşünüyorum siz neye karar verdiniz
sprıal kulan dediler ama maalum benim oramın başına gelmeyen kalmadı
orama dokunmayın uleen dedim ve caydım yeter ya neler çektim mümkünse
artık yaklaşlmasınlar bana

ya gızlar yine bişeeeeyycik sorcam benim bu oğul furkan hiç uyumuyo ya
uykusuzluktan geberiyoruz anason çayı alsam mı faydası varmı acep
aha duydu uyandı ya inanmıyorum oleeeeemeeez
ya bide bu anakucağından düşüyo bu çocuk
nie öle oluyo anlamadım ya .biz bel yeri rahat olmaz diye battaniye koyuyoruz
ondanmı acaba .kızlar ya anakucağinız varsa bebişin içinde bi foto sunu yollasanıza bakım nasıl oluyo bana kimse yardımcı olmuyo da eziklik yapiyim de cevap verin

Son düzenleme:
FASULYEKO, babasını görmedim ama senin kız sanki sana benziyor.
.
PıNKY, neden ağlatıyorsun kız oğlunu? boş bıraksam benimki de ağlar valla ama ben fırsat vermiyorum, kucağımdan indirmiyorum. şımartacağım galiba.

.
PİNKY, neden ağlatıyorsun kız oğlunu? boş bıraksam benimki de ağlar valla ama ben fırsat vermiyorum, kucağımdan indirmiyorum. şımartacağım galiba.

yok canım ya normal zamanda değil banyo sırasında aglıyor.mesela başlıyoruz sabunlamaya alıyor sonra bi ara susuyor ama sonlara dogru tekrar aglıyor.

banyo sonrası muhakkak bi emme alışkanlıgı var oglumun keyif memesi.:))
banyo öncesinde ne kadar keyifli olsada banyo yaparken hep aglıyor belki zmanala alışır...ama işin ilginç yanı çok kaka yaptıgında sadece popsunu yıkıyorum o zmaan aglamıyor bizimki çıplaklıgı sevmiyor kesin...

PıNKY bazılarının genleri su korkusunu da aktarıyormuş nesilden nesile. yani küçücük bebeğin bile boğulma korkusu olabiliyormuş. bizimki suyu çok seviyor. herhalde bizim atalardan boğulan olmamış, ya da sudan korkan....

canım üzülme allah şifa verir iyileşir inşallah dua ediyorum ona :Saruboceq:

merhaba kızlar,
biraz biraz rahatladık mı girebiliyorum, üç beş şey okuyup çıkıyordum. Ama şimdi baktım ki çok kişi var topikte, konuşayım istedim. Ben ara ara kendimden bahsediyordum zaten, pekiii herkesler iyi mi.
Bu arada GYPSY geçmiş olsun canım, inşallah kısa zamanda iyileşir. Ne ameliyatı olduğunu tam anlayamadım ama zor bi amaeliyatmış. Allah iyilik versin canım.

EYLEMMBen hiç fazla araştıramadım çünkü nete giremiyordum. Sadece sağılan sütün 24 saat buzdolabında kalabileceğini, 12 saat de dışarıda kalabileceğini öğrenmiştim hemşireden.
Ben 24 saate kadar sağdığım tüm sütleri aynı biberonda ve buzdolabında biriktirip sonra benmari usulü ısıtıp veriyorum.
Bu arada tüm sütler derken 24 saatte genelde 30, taş çatlasa 60 ml süt çıkıyor. Asla artmadı, neyi denediysem fayda etmedi. Hala yeyip içmeye devam ediyorum ama bu ayın sonunda bırakacağım böyle şeyleri. Çünkü kalbim açısından biran önce kilo vermem gerekiyormuş.

Bu arada EYLEMM ciğim, bir sorum olacak. Sanırım Antalya'daydın? Biz 29 Ekim tatilinde 4 gün kadar oraya herşey dahil bi otele gelmek istiyoruz. Hava kötü olabilir b elki diye günlerimiz otel içinde de geçebilir. Dolayısıyla iyi bildiğin oteller varsa (tatil köyü) en fazla 80-90' na kadar çıkabiliriz yalnız. Beni bilgilendirebilirsen sevinirim. Ne de olsa tavsiya ile gitmek daha iyidir. Bu arada ben yeşillikleri çok severim. Belki yardımcı olabilirsin canım.

gecmısı okumayacagım kararlıyım.. yoksa asla ıkı kelıme yazamıyorum cunku Kuzi ızın vermıyor o kadar sureye.. yazmam gerekenlerı bır an once yazayım :)

- tırnak batması yasadık.. koselerını kestıgım ıcın.. aman bu konuda dıkkat edın dostlar.. dumduz kesın, ben kenarları yuzunu cızmesın dıye yuvarlyıordum ama resmen tırnak batması yasadık.. tedavı ettım neysekı erken teshısle kolayca.

- banyodan sonra ayaklarını sac kurutma makınesı ıle kurutun dostlar, ayak parmaklarının arası ıslak kaldı mı ıltıhaplanmalara kadar gıdıyormus sonuclar.. o yuzden ona da dıkkat edın.

- bacaklarındakı bogumlara da pısık kremı surun.. oralarda gorulmuyor ama pişik oluyormuş.

- gaz problemıne takriben artı acı elma yagı kullanmaya basladım.. sonuc oldukca ıyı.. gobek delıgı ve etrafına suruluyor, bagırsakları kızıstırmaya yarıyor,kendıme de denedım,yanma sıkıntı yaratıyor mu dıye.. o gun gaz sorunum vardı, bana bıle ıyı geldı.. adacayı yagı ya da acı elma yagı dıye gecıyor, aktarlarda bulunuyor dostlarım.

Son düzenleme:
dide maşallah kızına ne güzel oturmuş öle daha erken değilmi
bizdede mama sandalyesi var ama erken daha diye kullanmıyorum
bu arada nevanın oyuncağının aynısı bizdede var ama aslanın suratı sarı bizimkinin lülülülülülü

[/URL][/IMG]

bir ece fotosu opuyorumnanaktan
maşallah ne güzel uyuyor huzurlu bebek pozisyonu bu uyku şekli
ben basur oldum sanırım ya...fena bişiymiş..inş geçicidir..
ılık su içine kurutulmuş papatya at hergün 15-20dk içinde otur düzelirsin geçmiş olsun
maşallah bebeğine gelişimi çok güzel
biz eldiveni bırakalı çooooooooooooooookkkkkkkkkk uzun zaman oldu bizimkide yumruğunu emiyor yada baş parmağını ve sanki dünyanın en lezzetli yemeğini yiyormuş gibi şapur şupur şapırdatıyor
[/URL][/IMG]

işte banyo fotosu
yıkanınca bi ayrı güzel oluyorlar maşallah

yüz bizimki sırt üstü çevirince ağlıyor bende hemen yüzü koyun çevirip yıkıyorum sesi kesiliyor ..
çıplalıktan rahatsız olabilir ürper,yorsa kuzun

evrişim hoş geldin yine çok güzel bilgilerle geldin
öpüyorum

weenin pompasını almıştım (hiç kullanışlı değil maalesef sonra lansinoh aldım çok memnunum) onu biberonla verdikleri için bi sakınca görmemiştim biberona sağmakta, lansinohuda netten aldım yanında 2 saklama kabı var , 3 tanede biberon var ona sağıyodum gündüzleri bunu öğrendiğim iyi oldu hemen akşam eczaneden alıyım 3 kap daha.Ama bu biberonların kapaklarıda var çevirmeli değilde ağızlarını çevirip kapatıyosdun kapaklarıda onların üstüne. Anlatabildimmi

[/URL][/IMG]

bir ece fotosu opuyorumnanaktan
Nasıl huzurlu, banyo fotosundada gözlerini gördüm maşallah çok güsel.

Bugün 14:30 da sağdım dolaba koymadan bide üstüne 15:30 da sağdım inşallah bi şey olmaz hep ayrı kaplara sağıyodum zaten ama bugün biberona başladık kaşıkla doymadığından fazladan 1 kap var yanımda onuda 17:30 a saklıyorum . Mecburiyetten üst üste oldu yani.

bizimkilerden boğulan olmamışta tehlike atlatan olmuş demekki normalde hiç korkmuyo bazen ağzına su kaçıyo o zaman basıyo çığlığı kuzum. Küçücük halleriyle nasılda biliyolar canlarının kıymeti kuzular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…