- 8 Aralık 2007
- 3.074
- 830
sevilir sevilir bu sevimlilikleride olmasa onca çektiklerimiz nasıl unutulur maşallahDün kırk mevlüdümüzü yaptık. Misafirlerimiz kızıma çok cici elbiseler getirmişler, çok mutlu olduk :hulya:
Deva sanırım misafirler geleceği için çok heyecanladı, sabah 4 te ayağa dikildi mi !
4 ten 12 ye kadar uyumadı ve sürekli mızmızlandı mı ! Sonra küçük hanım 12 de uyumaya başlayıp, tüm mevlüt boyunca fosur fosur uyudu mu ! Eşimin ailesi akşam yemeğe de kalıp, gece yarısı gidince ve Deva gece yine uyumamaya karar verince ve ben bugün , dünkü mevlüde katılamayıp, gözaydınlığına gelen akraba heyetini geri çeviremeyince..
Şu an kendimi böyle -tatlicadiarzu- hissediyorum..
Acayip uykum var, iki gecedir hiç uyumadım desem yeridir ama yine de kızımı çok seviyorum yaa opuyorumnanaktan
Ama teyzeleri yani bu sevilmez mi baksanızaa :asigim:
hiç sorma dayandıdıda nasıl dayandı hep mutsuz ve suskun odlara kapnarak yanlızlığına sığınarak yaşadı ..ben ki teyzeleri olarak aklımageldikçe gözyaşlarımı tutamazdım ilk resimlerinin annemin eline geldiği haberini duyduğumda sabahı sbah ettim meraktan ağalya ağlaya bi hal olmuştum aslan gibi delikanlı olmuşlar yavrucuklarımız bu gününe şükürDeryaa gozunuz aydın cok sevindim gelismelere..biz biraz fazla uyusa dayanamazken nasıl dayandı onca yıl ablan cok yazık ne yalancı insanlar var yarabbim ..neyse kavusuosunuz yavrularınıza az kaldı
geçmiş olsun emziriyorsan bol bol emzir hemen atlatıyorkızlar ne olur acil yardım edin
bebeğim grip oldu galiba ben griptim atlattım çok da dikkat ettim ona bulaşmasın diye ama nasıl oldu bilmiyorum
yalancı emzik bebekelri anne memesinden soğutabilirmiki acep çok mecbur kalmadıkça vermesen özelliklede sen yanındayken verme bence bırak azcık ağlasın sakinleşmesi için kendi göğsünü ver bebeğinle vakit geçirmendiyi olmuş ...Canım bende öyle düşünüyodum acıkınca alır diye ama dün öyle olmadı.
Dün eşim kötü çıkışmış sabahta söylendi ama kayınvalidem inattır yapacağını yine yapar. Günahı vebali boynuna ne diyim artık. Eşim istersen işten çık sen bak çocuğumuza dedi ama tek maaşla işimiz zor olur diye bu fikre baştan beri hiç sıcak bakmıyorum ,canımı sıkacak başka şeyler olursa anneme giderim. Annem bakar hiçte gözüm arkada kalmaz o zaman.
Akşam bizimki yalandan yine emdi biraz beni çok kısa sürdü ama.1 saat filan geçti yalancı emzik ağzınca cokur cokur emiyo. Öyle olunca emziriyim dedim almadı yine ama açki o memeyi sömürüyo resmen ağlamak filan yok . Sinirlendim almayınca e açta belli sağdığım süt vardı verdim biberonla 100 ml imi bitirdi açmış yavrum. Elimde biberonu gören kaynanam nasıl sinirlendi " aaa sen ne zaman aldın o biberonu ben sabahtan beri kaşıkla veriyorum memeye alışsın diye niye veriyosun" falan filan . Bende sana ısrarla söyledim ilk gün ama dinlemedin beni dedim hala konuşuyo, dedim aç görmüyomusun ! "biraz aç kalsa nolurmuş" madem bi şey olmazdı ilk gün niye verdin biberonla dedim. İşte oldu bi kerede hep kaşıkla verdim bugünde ... amanda aman ne fedakarlık. Öyle güzel vermişsinki çocuğun önlüğü hep süt. Hiç küsme huyu yoktur kayınvalidemin çok güzel bi huy. Hiç bi şey olmamış gibi yıkayalımmı çocuğu ded sen bilin dedim hazırladı yıkadık üstünü giydirdim kaldığımız odaya geçtim çocuğumuda alıp saat 21:30 du bi dahada çıkmadım odadan kuzucuğumla vakit geçirdim biraz biraz emdi şükür. Sabah çıkarkende dedim 10:30 gibi ver sütünü ben 12 de gelicem tamam dedi bakalım nolcek umutsuz değilim dün kadar emicek benim kuzum inşallah.
oh çok şükür çok güzel haber opuyorumnanaktanÖNCELİKLE
mucizemle konuştum bebkde kendiside çok iyiler şükür.. bebek henuz2 gunlukken düşmüş .üstünden çooook vakit geçmiş yani. çok şükür emarları temiz çıkmış.korkulacak bişey kalmamış.. haftaya işe başlıyor mucize gadın. bu aralar yogunmuş TEZ hazırlıyorum dedi. herkese selamı var.. istanbul buluşmasına gelemiyor malesef...
jenny canan ne zmandır yok.. yahu bu kız nerelerde acaba annesine falanmı gittide interneti yok oralarda...
Benim psikolojik bir sorunum yok çok şükür ama tam olarak sağlığıma kavuşmak istiyorum ben artık. Takımlar ayakta durunca baskı yapıyor, uzun süre otursam totom ağrıyorkafamçokkarıştıben lohusalıkta cok cektim hem cocuktan hem karabasan kabuslardan vs oyle cok rahatsız edildimki inanamazsınız hep namaz abdestli gezdim en so 40.gecemde uykumda ses bana artık seni azad ediorum dedi ve beni sonrasında hic karabasan sıkıntı basmadı hayatım normale dondu sukur o yuzden lohusa insanlara acıorum gercekten cok zor bi donem o 40 gun hem fizyolojik hem pskolojik ins pinkym burkom hayırlan kurtulun
Sanmıyorum, o bende de var çünkü. Çok düzenli beslenemiyoruz ya, ondan herhalde. Prebiyotik yoğurt iyi geliyorbenim bazen manyak derecede gazım oluyo hamileyken bukadar gazlanmazdım karnım davul gibi şişio ve surekli gaz cıkarma ihtiyacım oluyo sebebi sezercikmi acaba yaa
al benden de o kadar... çenem sivilce doldu. arada bir pembe bir akıntım da oluyor. anlamadım gitti regl miyim değil miyim , olacak mıyım olmayacak mıyım....
buarada ben çikolatayı ne hamileyken bırakabildim ne de şimdi bırakabiliyorum. aslına bakarsan bırakmaya yeltenmiyorum bile. günde en az 100gr çikolata yiyorum. bizim kızın uykusuzluğu ondan mıdır acaba? hiç uyku düzeni yok. günde toplamda 8 saatten fazla uyumuyor.
MUCİZE nin bebeği mi düşmüş? çooook üzüldüm. inşallah şimdi iyidir. en iyisi ona özelden msj atayım. topiğe filan giremiyordur herhalde?
maşallah diyelim servan bebeğe sağlığının iyi olamsınada sevindim onada maşallahkızlar bu gün doktor kontrolümüz vardı.oğlum gayet iyiymiş.bi hırıltı vardı o burnu tıkalı olduğundanmış.ciğerler boğaz temiz."burun tıkanıklığı ilk 4-5 ayda olur özellikle mevsim değişikliklerinden" dedi.boyuna ve kilosuna şaşırdıkoca bi "maşallah" dedi bu boy ve kiloya.boy ve kilo ölçümünü yapan hemşirede "boyu için çok iyi uzun boylu ve yakışıklı bi delikanlı olacak bu "dedi.iyi bi muayene yaptı ve gelişim çok iyi dedi.sağlık her şeyden önce gelir tabii.
kızlar ishal için bi aşı varmış özel yapılan iki yada üç aylıkken ilk doz yapılıyormş.yaptıranınız ya da duyanınız oldu mu?
d vit kullanıyorum başka birşey kullanmıyorumkayra derya
vitamin demir yada d vitamini ilaçları kullanıyor musunuz
kızlar oğlumun park yatağındaki dönence çok işime yarıyor.Servan onu çok sevdi.çok tatlı ve farklı hayvancıklar var.kuruyorum müzük eşliğinde dönüyor.oğlum onlara gülüyor hareketleniyor onlarla konuşmaya çalışıyor.artık konuşma seslerş çıkarıyor.son günlerde çok tatlı oldu.memeyi alınca yüzüme gülüyor sesli gülüyor ve ben konuşunca cevap vermeye çalışırcasına sesler çıkarıyor.dönenceyi izlerken gazını çok rahat çıkarıyor.kızarmaya kendini sıkmaya zorlamaya başlayınca park yatağında dönenceyi kuruyorum onlara dalıp rahat gaz çıkarıyor.
kayra derya
vitamin demir yada d vitamini ilaçları kullanıyor musunuz
ohh ne güzel ya zayıf hamile kalmışsın şanslısın valla.ben evlendiğinme 59 kiloydum..1,5 senede 10 kilo aldım kocam ii besledi saolsun..68-69 la hamile kaldım..23 kilo aldım yani 91 le doğuma gittim..şimdi ise 17 kilo gitti şimdi 74 üm...doğum öncesi kiloma dönmeme 6 kilo eski formumda günlerime dönmeme kaldı 16 kilo...ama ben 10 kilo versem yeter diyorum...haftaya diyetisyene gidicem..hamileykende gitmiştim..sağlıklı beslenip 2 ay boyunca kilo almamıştım bebeğin gelişimide benim kendi kafama göre beslendiğim dönemlere göre çok daha ii gitmişti..şimdide bana emzikli diyeti vercek.. bakalım ne kadar faysı olcak...vee tartıda 60ı gordum sukur 59la kalmıstım 2 ayda normale donduk geri kalan 5-6 hedef kiloyuda acele etmeden sıkmadan veririm rahatladım bi bakım topigine toplassak cok ii olcakta kimse ugramıo o taraflara
ağızdan şırıngayla veriliyor canım...
canım inşallah bişeyi yoktur...erken teşhis çok önemli böyle durumlerda biliyosun..Rabbim tedavisi olmayan hastalık sıkıntı vermesin..varsa bile tedavisi var en azından...Zor bir gündükafamçokkarıştı
Sabahın üçünde "nöbetteyiz" diye yazmıştım buraya. Üç buçukta zar zor uyuttuk. Önce beş buçuk, sonra altı buçukta uyandı ve öğlen 12ye kadar sürekli mızmızlandı, arada delice ağladı, damla uyumadı, tabii biz deakannehirSonrasında da ara ara tavşan uykuları oldu. En son kucağımda sızdı akşam 9 gibi, hala uyuyor:gitme:Çok huzursuzdu. En son gittiğimizde doktor idrar yolları enfeksiyonu da huzursuzluk yapar dedi. Allah korusun, inşallah yoktur öyle birşey. Bir de az miktarda kalça çıkığı olabilir dedi, çarşambaya çocuk ortopedistine gideceğiz. Ççok telaşlanmıyorum o konuda ama kafama takılıyor ister istemez:uhm:
ne zaman uyuduki bu sıpalar bende birazdan yatmaya gideceğim yusuf bey ilk yattığında 2-3 saat uyuyor ondan sonra saat başı yat kalktan sabaha hışırım çıkmış oluyor bu ilk 3 satlik uykudan bende faydalanmaya karar verdim gerçi ilk 1 saatini burda geçirdim bile
kızlar bu gün doktor kontrolümüz vardı.oğlum gayet iyiymiş.bi hırıltı vardı o burnu tıkalı olduğundanmış.ciğerler boğaz temiz."burun tıkanıklığı ilk 4-5 ayda olur özellikle mevsim değişikliklerinden" dedi.boyuna ve kilosuna şaşırdıkoca bi "maşallah" dedi bu boy ve kiloya.boy ve kilo ölçümünü yapan hemşirede "boyu için çok iyi uzun boylu ve yakışıklı bi delikanlı olacak bu "dedi.iyi bi muayene yaptı ve gelişim çok iyi dedi.sağlık her şeyden önce gelir tabii.
kızlar ishal için bi aşı varmış özel yapılan iki yada üç aylıkken ilk doz yapılıyormş.yaptıranınız ya da duyanınız oldu mu?
Dün kırk mevlüdümüzü yaptık. Misafirlerimiz kızıma çok cici elbiseler getirmişler, çok mutlu olduk :hulya:
Ama teyzeleri yani bu sevilmez mi baksanızaa :asigim:
Zor bir gündükafamçokkarıştı
Sabahın üçünde "nöbetteyiz" diye yazmıştım buraya. Üç buçukta zar zor uyuttuk. Önce beş buçuk, sonra altı buçukta uyandı ve öğlen 12ye kadar sürekli mızmızlandı, arada delice ağladı, damla uyumadı, tabii biz deakannehirSonrasında da ara ara tavşan uykuları oldu. En son kucağımda sızdı akşam 9 gibi, hala uyuyor:gitme:Çok huzursuzdu. En son gittiğimizde doktor idrar yolları enfeksiyonu da huzursuzluk yapar dedi. Allah korusun, inşallah yoktur öyle birşey. Bir de az miktarda kalça çıkığı olabilir dedi, çarşambaya çocuk ortopedistine gideceğiz. Ççok telaşlanmıyorum o konuda ama kafama takılıyor ister istemez:uhm: