2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Petrik senin verdiğin linkten okyanus seslerini indirdim. Bir bakayım diye laptopta açtım, fonda çalıyor. Bir ara kafamı bir kaldırdım ki, Buse bir tarafta, babası bir tarafta sızmış uyuyorlarkaydirigubbakcemile3delikafadulden

Ya nedir bu kaynanaların "benden iyi anne yoktur, olamaz" takıntısı:eek:klava:Resmen manyaklık bu kadının yaptığı, dövesim geldi vallahiÇok üzgünüm çoookBenimki de o ilk günlerde pompayla çektiğim birkaç damla clostruma baıp, "sütün yok senin anneciğiiiim" derdi sevimli sevimli. Kendisininki fışkırırmış efendim:mymeka:Ne zaman? Semih 4 yaşına geldiği halde hala süt emerken:nazar:

Canım bir de silikon uçla vermeyi denesen memeni? Ben 3 günlükten beri medela silikon göğüs ucu kullanıyorum. Şimdi mecburiyetten dr browns biberon aldım. Benimki silikonla emmeye alışık olduğundan memeyi de biberonu da yadırgamadan alıyor çok şükür:Saruboceq:Ama alırsan başka marka alma. Aventinkini taze de ben de kullanamadık mesela. Medela çok iyi:hooray:

Ben beni şu halde üzen kim olursa olsun Allaha havale ediyorum diyecek bi şey yok maalesef. Sinirli biriyim eğer bi şeyler demeye başlarsam kayınvalidemde karşımda sakin sakin kendini savunur ve aynı lafı 40 kere haklıymış gibi söyler bende dönüşmez yollara girebilirim. Uzun zamandan beri en iyi yaptığım şey insanlara karşı onlar yokmuş gibi davranmak mecburen kendisinede öyle davranıcam bi müddet.
Meme ucuna gelince şimdiye kadar emdi 2 ayı bitirdik o yüzden göğüs ucumla alakalı bi durum olduğunu sanmıyorum ama yinede alıp denemekte fayda var sağol akşam bakıcam bi bıcırığa bi yol çizicez artık

Petrik senin verdiğin linkten okyanus seslerini indirdim. Bir bakayım diye laptopta açtım, fonda çalıyor. Bir ara kafamı bir kaldırdım ki, Buse bir tarafta, babası bir tarafta sızmış uyuyorlarkaydirigubbakcemile3delikafadulden

Bende istiyorum o linkten.

.
Meme ucuna gelince şimdiye kadar emdi 2 ayı bitirdik o yüzden göğüs ucumla alakalı bi durum olduğunu sanmıyorum ama yinede alıp denemekte fayda var sağol akşam bakıcam bi bıcırığa bi yol çizicez artık
Yok güzelim göğüs ucundan değildir tabii de, biberonun ucu da silikon ya, belki kandırabilirsin diye dedim. Sen her yolu dene. Sütün varken sakın vazgeçme

ayşin sende esralarla gelirsin yakınsınız birbinize seninle tanışmak güzel olucak opuyorumnanaktan

Ayy çok heyecanlandım şimdi, bende hepinizle tanışmayı çok istiyorum, inşallah bir aksilik çıkmaz opuyorumnanaktan

ayçaa sen bebişle yalnız çıkmaya başladınmı aracınla?
şu kocasız gelemeyen hatunlarada bi servisçilik yapardın ne güzel belli noktalardan alırdın

Anadolu yakasından gelecek olan olursa bende alabilirim, bi cesaret geldi ki sormayın, iki gündür çıkıyorum bende kızımla :eek:

çok geçmiş olsun canım.benim oğlumda adanada faranjit oldu.antibiyotik ve balgam söktürücü kullandım iyileşti.buhar makinası önerdi doktor.burun tıkanıklığıvar şimdi de.cumartesi kontrolümüz var.banada doktor yediklerin gaz yapar dedi.yediklerine dikkat et dedi.rezene çayı önerdi hem ben içeceğim hep çocuk.
ben milupanın rezenesini alıyorum.sizler ne alıyorsunuzdoğal olan daha mı iyi acaba

Milupanın rezene ve papatya çayını veriyorum bende. Aktarlardaki rezene tohumu daha yoğun tatlı oluyormuş, denemedim ama, doktor söylemişti, bebekler için milupanınki daha uygun demişti.

ilk defa bugün kızım çooook uslu. hiç ağlamadı. aman şeytan kulağına kurşun. o kadar sevimli ki bugün anlatamam. beşiğine koydum yarım saattir dönencesiyle oyalanıyor. attığı sevinç çığlıklarını duymalısınız. inşallah nazarım değmez, pek inanmam nazara ama insanın evladı söz konusu olunca daha bi temkinli oluyor.
bugün sabah yeni bir yardımcı denedim. kız 23 yaşında. eğer anlaşabilirsek haftada 3 gün gelecek ama tam gün değil, sabahtan öğlene kadar. evi toparlayıp tozları filan alıp gidecek. ben cerenle hiçbir işin ucundan tutamıyordum bugüne kadar. nasıl olduysa bugün ceren hanım sanki büyüdü de kendi kendine oynamaya oyalanmaya başladı. hep böyle olacağını bilsem yardımcı filan istemem aslında ama herhalde bu geçici bir durumdur, eminim akşam aşkımemnuyu izlerken kıyametleri koparacak, izletmeyecek bana diziyi.

Aman maşallah maşallah :nazar:
Ya sormak ayıp olmasın ama, bişey soracağım, bu gelecek kıza ne kadar para vereceksiniz? Bende aynı şekilde bir yardımcı bulacağım işe başlayınca, annem Deva' ya bakacak, anneme ev işlerinde yardımcı olup haftanın 3günü yarım gün gelebilecek birini arayacağım. Hatta buldum sayılır, bizim eve aylık temizliğe gelen kadına söyledim, olur eşimle de konuşayım dedi, evi de çok yakın hemen karşı apartmanımız ama parasını konuşmadık. Ne kadar desem diye düşünüyordum, senden fikir alabilirim belki..

Off deme yaaa:gitme:Ben de pazartesi başlayacağım kara kara düşünüyorummafoldumbenEn büyük kabusum kaynanama çok alışıp ileride bana soğuk davranması. Kkda öyle bir konu okudum ve acayip stres yaptım. Umarım beni ayrı bir yere koyar kızım:çok üzgünüm:Annem neyse de, kaynanama benzemesin huyları noooluuuurmafoldumben

Burkocum ilk günler çok zor oluyormuş yaa, bende nasıl başlayacağım diye kara kara düşünüyorum vallahi :sinifsinif:
Ama kızının sana soğuk davranması olası değil bence, senin kokun,sesin herşeye bedel onun için.. Hep öyle kalacak emin ol.

Biz bugün kızıma salıncak aldıkalkisalkisalkisBattaniyede sallaya sallaya iyice alıştırdılar. Baktım olmayacak, olaya el koydum. Gittik Kemeraltından ileride de kullanabileceği bir salıncak aldıkdelikafaduldenKüçücük kaldı minnoşum içindeopuyorumnanaktan3 saat kadar gezmek de bana çok iyi geldi bu arada

dsc04986a.jpg

dsc04987h.jpg

Çok cici, güle güle sallansın bebekcik kaydirigubbakcemile2
Çok da güzelleşmiş maşallah ona

anaaa goztepedemi oturuyorsun inanmıyormmm bizlere yakın birisi gelmis topige haberimiz yok goztepenin neresindesin ?? nazanda gosztepede oturuyor yani aftabru
bende bostancı koprusunun ordayım beklerizbulusmaya tanısmıs oluruz hemm

Göztepe Ssk hastanesine çok yakın oturuyorum. İnşallah geleceğim bende buluşmaya, çok istiyorum. Bir aksilik çıkmazsa..

kızlar az önce gülistanla konuştum mucizeyi aramış merak etmiş nerelerde diye
maalesef haberler pek içaçıcı değil

mucize bebişini yani salihi düşürmüş sanırım elinden :KK43:( 7 gündür yoğun bakımdaymış bebeğimiz ama çıkmış şimdi evdeymiş ama sürekli ağlıyormuş dualarımızı bekliyormuş

çok ama çok üzgünüm rabbime emanet bebeklerimiz
hepbirlikte dua edelim kızlar :KK43:((

Aaaaa :KK43:( Çok üzüldüm yaa :KK43:(
Mucize, nicki 3 karanlık bir mucize olan mı? Neden ağlıyormuş bebek hala acaba? Tüh gerçekten çok üzüldüm .Haber alırsanız yazın yine olur mu?

DÜN BAŞIMA GELENLER...
Dra çalışacağımı söylediğimde sağdığım sütü bakacak olan kişinin kaşıkla vermesi gerektiğini söyledi, sağlık ocağındaki ebede aynı şeyi sıkıca tembihledi bebek memeni almaz sonra dedi. Bunu ısrarla kayınvalideme söylemiş olmama rağmen kaşıkla içmekte zorlanıyo sinirleniyo diye biberonla vermiş ve bilin bakalım akşam noldu bizim bıcırık mememi almadı. Ne hayallerim vardı emerken memeyi bırakıp benimle konuşmaya çabalıycak ,gözlerimin içine bakıcak vs.. bunlardan mahrum kalma düşüncesi deli etti beni iyice efkarlanıp ağladım. Ağlamaktan bi hoş oldum kayınvalidemde çok üzüldü sana yarın biberon yok kaşıkla yiycen deyip durdu kuzuma inşallah öyle olur.Aç ağlıyor yavrum biberonla veriyorum alıyor, mememi veriyorum almıyor ağlamaktan çatlıycak ciğerim.Biberonla doyurdum mecburen karnını. Yavrumu aldı yanına 1 saat sonra geldi alıcak alıcak memeni korkma üzülme dedi ve bombayı patlattı mememi yıkadım verdim aldı ağzına dedi gülsemmi ağlasammı şaşırdım yardım amaçlı insanı nasılda sinirlendiriyolar haberleri yok cancağızlarımın. Paraya ihtiyacın olmayacak çıkıp evine gidip kendi çocuğunu kendin büyüteceksin 2 kere 2 = 4 ama olmuyo işte. Neyse bıcırığım geldi yanıma acıkmış belli aldı memei ağzına ama öyle yalandan aldıki üsten üsten emdi . Gece emdi biraz sabahta işe gelmeden emziriyim dedim almadı yalancı memeyi verdim onu aldı. Nolucak bilmiyorum öğlen gittiğimde beni ve mememi nasıl karşılıyacak kuzum merak ediyorum.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa benneyaptımki
Kayınvalideni boğmak geçti içimden bir an..

Gittim ezirmeye sinir olup üzülüp geldim. İlkin biraz aldı sıpa mememi sonra bıraktı yalancı memeyi veriyorum alıyo parmağımı uzatıyorum alıyor ama mememi almıyor. Kayınvalidem yine aldı gel benimkini em diye , yok canım yapmaz dedim.baktım göğsüne yanaştırıyo parmağını veriyo ilkin sonra göğsünü verdi galiba tam göremedim. Banada diyoki bak benimkini alıyo alıcak alıcak seninkinide alıcak . Keşke seninkinden süt gelsede sen emzirsen dedim. Evden çıkıcam zorla kucağıma verdi oğlumu emer emer diye sıpa yine almadı hoşçakal diyip çıktım evden. Az önce eşim aradı ağlayarak ona anlattım telefon kapandı annesini aramış azarlamış. Akşam evde hepberaber konuşuruz dedi madem öyle bunu azarlamadan önce yapsaydık dedim çünkü şikayetçi pozisyonundayım şu an "ya canım hala alışsın alışsın deyip duruyo " annem dedi. yani memesini vermeyi makul görüyo kadın ya.Eşim çok sinirlendi . dişlerini sıkarak konuşuyo 4 te çıkıyo o işten ben eve gidince ona sorucam dedi. Nolucak bilmiyorum.

Tüüüh.. Üzüldüm şimdi memeyi almamasına. Eşinin annesine kızması neyi değiştirecek ki,sen yokken yine aynını yapacak..Kadının mantığına bak, kendi memesini veriyor yaa, bir de yıkadım demiş ya hey allahım. Çok üzgünüm çoook

ben geldim kimsecikler kalmamış.ama yineden bende yazyım sıkıntımı bana yardımcı olun.
sorun kaynanam:
ömürü doğurabilmek adına çektiğim sıkıntıyı en iyi sizler bilirsiniz.kaynanamında bu durumdan haberi vardı ama önemsemedi bile.her hastaneye yatıp serum aldığımda bişey olmaz geçer diyordu.buraya gelmişti hatırlarsanız ve bana dünyanın lafını sokuyordu.iş yapmamam hep yatmam gerektiği halde kolum ağrıyor bahanesiyle tüm işleri bana yıkmıştı.bir bebeğimi toprağa vermiştim ömürdede erken doğum riskim ciddi boyuttaydı aldırmadı.olsun gençsin deyip duruyordu sanki acıyı o çekiyordu.neyse ben doğum için konyayay gittim hanfendi küsmüş.ki erken doğacağı aklıma bile gelmiyordu.buraya gelecek iki ay kalacak bebeğim doğunca 10 günlükken izmire gideceğiz kurban bayramından sonra tekrar benimle buraya dönecek yazın tekrar izmire gidecekmişiz.tabii bu planların içinde benim ailem yok taşın altından çıktım ya ben...
ben hastaneye yattım konyada çünkü ömür 36.hafta gelmek istedi doktorum 1 hafta daha kalsın kar kardır dedi.serumlar usg ler tahliller kanlar vs ardından bebeğim geldi.hanfendi arayıp sormadı bile bırakın gelmesini.bebeğim 2 aylık olmuştu birkez aramadı konyada annemin yanında doğum yaptım ya.neyse biz kurbanda izmire gittik.büyüktür dedim atadır dedim eşimin ailesi dedim.ama burnumdan geldi.çocuğumu önüne gelen kucağına aldı ben öpmeye kıyamazken kaynanam 2 yaşındaki çocuklara bile öptürüyordu.sokak sokak gezdirdi 5 kuruşluk takımlar için.herşeyden geçtimde ben doğduğundan beri sadece sütümle besliyorum kadın çocuğuma ıhlamur ve mercşmek çorbası verdi.müdahale ettiğimdeyse sanki yabancıymışım gibi karışma ben 3 tane büyüttüm dedi.olabilir diyorum anlamıyor.allahım 4 gün kaldık sütüm azaldı stresten.şimdi gelecem diyor ve ben çok korkuyorum.ben giydiriyorum o çıkartıyor zırt pırt kıyafet değiştiriyor sık sık altını açıyor ve en acısıda çişini yaptıysa yani kaka yoksa o pis bezi tekrar kapatıyor.deli oldum.kızlar bana akıl verin gelmene gerek yok ben çalışmıcam dedim ama ne çare....

Ayyy bu kaynanalar ne böyle yaa, okurken bile sinirleniyorum ben ! Yuh diyorum kendilerine ! Kayra bence ne yap et, gelmesine mani ol. Eşinle konuşsan işe yaramaz mı?

canım diyorda çok pişkin orası benim evim izinmi alcam diyor

Offf şaka gibi, ne desem bilemedim vallahi..

selam kızlar nbr,herkez iyidir umarım,ama alıntılardan gördüm mucizenin haberını,yavrusu inşallah bıan önce iyileşir.bizde iyiyiz kuzumla.gece eşim olmadıgı için evde kalamıyom yalnız bebişim cok aglar falanda susturamam die annemdeyım.bende buarada grıp olmus bulunuyorum,aslında grip degıl nezle veya soguk algınlıgı.burnum şarıl şarıl akıyo hapşuruyom bıde.inşallah kuzuma gecmez.dün gece asker ettı kızım bızı.hıc bukadar aglamamıstı.aksam 7.5da basladı,gece 2.5a kadar ne uyudu ne durdu.sonunda mecbur kalıp çarşafla salladık,anca uyudu.galıba karn ın agrıyodu gazı vardı bide.

Dün kırk mevlüdümüzü yaptık. Misafirlerimiz kızıma çok cici elbiseler getirmişler, çok mutlu olduk :hulya:

Deva sanırım misafirler geleceği için çok heyecanladı, sabah 4 te ayağa dikildi mi !
4 ten 12 ye kadar uyumadı ve sürekli mızmızlandı mı ! Sonra küçük hanım 12 de uyumaya başlayıp, tüm mevlüt boyunca fosur fosur uyudu mu ! Eşimin ailesi akşam yemeğe de kalıp, gece yarısı gidince ve Deva gece yine uyumamaya karar verince ve ben bugün , dünkü mevlüde katılamayıp, gözaydınlığına gelen akraba heyetini geri çeviremeyince..
Şu an kendimi böyle -tatlicadiarzu- hissediyorum..
Acayip uykum var, iki gecedir hiç uyumadım desem yeridir ama yine de kızımı çok seviyorum yaa opuyorumnanaktan

Ama teyzeleri yani bu sevilmez mi baksanızaa :asigim:

Grnt028.jpg

kayra bu anlattıkların kabus gibi ya....eşin bunları görmüyomu ..aman sende ne büyüğü hiç aramdı sormadı o hal oraya gidiyon ve bebğe resmen işkence yapmış ya ne öpmesi öptürmeler..ben bebğimi kimseye dokundurmadım bile..görümcemin kızı 5 yaşşınmda deli gibi sevmek öpmek istiyo sadece ona karnından kıyfaetleri vra tabi üstünde öle izin veriyodum ..zırt pırt olmamk şartıyla...ben bile öpmeye kıyamıyorum...biraz bu konuda yüssüz veya görmemişin oğlu olmuş misali davranmak lasım ..bayramda gelen giden oldu heç kimseye vermedim bile zati teklif eden olmadı mesafeyi koydum...çok hassas bebkler allah korusun ...allahım ömrüne uzun ömürler sağlık sıhhat versin inşallah ..bizimkilerde inşallah...inşallah bidaha huzurun bozacak bişi olmas...aman boşver biraz yırtık ol

off kızlar ya resım yükleyemıyorum.bu imeges degıstımı,hangı linki tıklıyonuz.forums 1 vardı ama artık yok

eylemm ısrar etme meme icin acıkınca alsın 1 saatte acıkmamıstır ondan almıodur.. kadın memesini vermez ins sinir oldum ya benimkide demisti bende dogururdumda benden gecti artık die yani eve bebek gelince ksıkanıolarr uyuz oldum uyuzzzzzzzzzzz

Mucizeme cok gecmis olsun ins tez zamanda iilesirler nasıl dusurmus ya benimde en korktugum sey coocugu dusurmek

Deryaa gozunuz aydın cok sevindim gelismelere..biz biraz fazla uyusa dayanamazken nasıl dayandı onca yıl ablan cok yazık ne yalancı insanlar var yarabbim ..neyse kavusuosunuz yavrularınıza az kaldı

yarın asımız var benimde kontrolum var bakalım ne olcak..tartılcam yarın kesin kilo aldım ben 2 gundur gezmedeyim deli gibi yiyorum

monologumu bitiriorum bana yine ani ates basmaları terlemeler ve usumeler gelio su icinde kalıorum bianda sonra usuorum vs vs

X