- 21 Ağustos 2008
- 2.541
- 4
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya nedir bu kaynanaların "benden iyi anne yoktur, olamaz" takıntısıklava:Resmen manyaklık bu kadının yaptığı, dövesim geldi vallahiÇok üzgünüm çoookBenimki de o ilk günlerde pompayla çektiğim birkaç damla clostruma baıp, "sütün yok senin anneciğiiiim" derdi sevimli sevimli. Kendisininki fışkırırmış efendim:mymeka:Ne zaman? Semih 4 yaşına geldiği halde hala süt emerken
Canım bir de silikon uçla vermeyi denesen memeni? Ben 3 günlükten beri medela silikon göğüs ucu kullanıyorum. Şimdi mecburiyetten dr browns biberon aldım. Benimki silikonla emmeye alışık olduğundan memeyi de biberonu da yadırgamadan alıyor çok şükür:Saruboceq:Ama alırsan başka marka alma. Aventinkini taze de ben de kullanamadık mesela. Medela çok iyi:hooray:
Petrik senin verdiğin linkten okyanus seslerini indirdim. Bir bakayım diye laptopta açtım, fonda çalıyor. Bir ara kafamı bir kaldırdım ki, Buse bir tarafta, babası bir tarafta sızmış uyuyorlarkaydirigubbakcemile3delikafadulden
Yok güzelim göğüs ucundan değildir tabii de, biberonun ucu da silikon ya, belki kandırabilirsin diye dedim. Sen her yolu dene. Sütün varken sakın vazgeçme.
Meme ucuna gelince şimdiye kadar emdi 2 ayı bitirdik o yüzden göğüs ucumla alakalı bi durum olduğunu sanmıyorum ama yinede alıp denemekte fayda var sağol akşam bakıcam bi bıcırığa bi yol çizicez artık
ayşin sende esralarla gelirsin yakınsınız birbinize seninle tanışmak güzel olucak opuyorumnanaktan
ayçaa sen bebişle yalnız çıkmaya başladınmı aracınla?
şu kocasız gelemeyen hatunlarada bi servisçilik yapardın ne güzel belli noktalardan alırdın
çok geçmiş olsun canım.benim oğlumda adanada faranjit oldu.antibiyotik ve balgam söktürücü kullandım iyileşti.buhar makinası önerdi doktor.burun tıkanıklığıvar şimdi de.cumartesi kontrolümüz var.banada doktor yediklerin gaz yapar dedi.yediklerine dikkat et dedi.rezene çayı önerdi hem ben içeceğim hep çocuk.
ben milupanın rezenesini alıyorum.sizler ne alıyorsunuzdoğal olan daha mı iyi acaba
ilk defa bugün kızım çooook uslu. hiç ağlamadı. aman şeytan kulağına kurşun. o kadar sevimli ki bugün anlatamam. beşiğine koydum yarım saattir dönencesiyle oyalanıyor. attığı sevinç çığlıklarını duymalısınız. inşallah nazarım değmez, pek inanmam nazara ama insanın evladı söz konusu olunca daha bi temkinli oluyor.
bugün sabah yeni bir yardımcı denedim. kız 23 yaşında. eğer anlaşabilirsek haftada 3 gün gelecek ama tam gün değil, sabahtan öğlene kadar. evi toparlayıp tozları filan alıp gidecek. ben cerenle hiçbir işin ucundan tutamıyordum bugüne kadar. nasıl olduysa bugün ceren hanım sanki büyüdü de kendi kendine oynamaya oyalanmaya başladı. hep böyle olacağını bilsem yardımcı filan istemem aslında ama herhalde bu geçici bir durumdur, eminim akşam aşkımemnuyu izlerken kıyametleri koparacak, izletmeyecek bana diziyi.
Off deme yaaa:gitme:Ben de pazartesi başlayacağım kara kara düşünüyorummafoldumbenEn büyük kabusum kaynanama çok alışıp ileride bana soğuk davranması. Kkda öyle bir konu okudum ve acayip stres yaptım. Umarım beni ayrı bir yere koyar kızım:çok üzgünüm:Annem neyse de, kaynanama benzemesin huyları noooluuuurmafoldumben
Biz bugün kızıma salıncak aldıkalkisalkisalkisBattaniyede sallaya sallaya iyice alıştırdılar. Baktım olmayacak, olaya el koydum. Gittik Kemeraltından ileride de kullanabileceği bir salıncak aldıkdelikafaduldenKüçücük kaldı minnoşum içindeopuyorumnanaktan3 saat kadar gezmek de bana çok iyi geldi bu arada
anaaa goztepedemi oturuyorsun inanmıyormmm bizlere yakın birisi gelmis topige haberimiz yok goztepenin neresindesin ?? nazanda gosztepede oturuyor yani aftabru
bende bostancı koprusunun ordayım beklerizbulusmaya tanısmıs oluruz hemm
kızlar az önce gülistanla konuştum mucizeyi aramış merak etmiş nerelerde diye
maalesef haberler pek içaçıcı değil
mucize bebişini yani salihi düşürmüş sanırım elinden ( 7 gündür yoğun bakımdaymış bebeğimiz ama çıkmış şimdi evdeymiş ama sürekli ağlıyormuş dualarımızı bekliyormuş
çok ama çok üzgünüm rabbime emanet bebeklerimiz
hepbirlikte dua edelim kızlar ((
DÜN BAŞIMA GELENLER...
Dra çalışacağımı söylediğimde sağdığım sütü bakacak olan kişinin kaşıkla vermesi gerektiğini söyledi, sağlık ocağındaki ebede aynı şeyi sıkıca tembihledi bebek memeni almaz sonra dedi. Bunu ısrarla kayınvalideme söylemiş olmama rağmen kaşıkla içmekte zorlanıyo sinirleniyo diye biberonla vermiş ve bilin bakalım akşam noldu bizim bıcırık mememi almadı. Ne hayallerim vardı emerken memeyi bırakıp benimle konuşmaya çabalıycak ,gözlerimin içine bakıcak vs.. bunlardan mahrum kalma düşüncesi deli etti beni iyice efkarlanıp ağladım. Ağlamaktan bi hoş oldum kayınvalidemde çok üzüldü sana yarın biberon yok kaşıkla yiycen deyip durdu kuzuma inşallah öyle olur.Aç ağlıyor yavrum biberonla veriyorum alıyor, mememi veriyorum almıyor ağlamaktan çatlıycak ciğerim.Biberonla doyurdum mecburen karnını. Yavrumu aldı yanına 1 saat sonra geldi alıcak alıcak memeni korkma üzülme dedi ve bombayı patlattı mememi yıkadım verdim aldı ağzına dedi gülsemmi ağlasammı şaşırdım yardım amaçlı insanı nasılda sinirlendiriyolar haberleri yok cancağızlarımın. Paraya ihtiyacın olmayacak çıkıp evine gidip kendi çocuğunu kendin büyüteceksin 2 kere 2 = 4 ama olmuyo işte. Neyse bıcırığım geldi yanıma acıkmış belli aldı memei ağzına ama öyle yalandan aldıki üsten üsten emdi . Gece emdi biraz sabahta işe gelmeden emziriyim dedim almadı yalancı memeyi verdim onu aldı. Nolucak bilmiyorum öğlen gittiğimde beni ve mememi nasıl karşılıyacak kuzum merak ediyorum.
Gittim ezirmeye sinir olup üzülüp geldim. İlkin biraz aldı sıpa mememi sonra bıraktı yalancı memeyi veriyorum alıyo parmağımı uzatıyorum alıyor ama mememi almıyor. Kayınvalidem yine aldı gel benimkini em diye , yok canım yapmaz dedim.baktım göğsüne yanaştırıyo parmağını veriyo ilkin sonra göğsünü verdi galiba tam göremedim. Banada diyoki bak benimkini alıyo alıcak alıcak seninkinide alıcak . Keşke seninkinden süt gelsede sen emzirsen dedim. Evden çıkıcam zorla kucağıma verdi oğlumu emer emer diye sıpa yine almadı hoşçakal diyip çıktım evden. Az önce eşim aradı ağlayarak ona anlattım telefon kapandı annesini aramış azarlamış. Akşam evde hepberaber konuşuruz dedi madem öyle bunu azarlamadan önce yapsaydık dedim çünkü şikayetçi pozisyonundayım şu an "ya canım hala alışsın alışsın deyip duruyo " annem dedi. yani memesini vermeyi makul görüyo kadın ya.Eşim çok sinirlendi . dişlerini sıkarak konuşuyo 4 te çıkıyo o işten ben eve gidince ona sorucam dedi. Nolucak bilmiyorum.
ben geldim kimsecikler kalmamış.ama yineden bende yazyım sıkıntımı bana yardımcı olun.
sorun kaynanam:
ömürü doğurabilmek adına çektiğim sıkıntıyı en iyi sizler bilirsiniz.kaynanamında bu durumdan haberi vardı ama önemsemedi bile.her hastaneye yatıp serum aldığımda bişey olmaz geçer diyordu.buraya gelmişti hatırlarsanız ve bana dünyanın lafını sokuyordu.iş yapmamam hep yatmam gerektiği halde kolum ağrıyor bahanesiyle tüm işleri bana yıkmıştı.bir bebeğimi toprağa vermiştim ömürdede erken doğum riskim ciddi boyuttaydı aldırmadı.olsun gençsin deyip duruyordu sanki acıyı o çekiyordu.neyse ben doğum için konyayay gittim hanfendi küsmüş.ki erken doğacağı aklıma bile gelmiyordu.buraya gelecek iki ay kalacak bebeğim doğunca 10 günlükken izmire gideceğiz kurban bayramından sonra tekrar benimle buraya dönecek yazın tekrar izmire gidecekmişiz.tabii bu planların içinde benim ailem yok taşın altından çıktım ya ben...
ben hastaneye yattım konyada çünkü ömür 36.hafta gelmek istedi doktorum 1 hafta daha kalsın kar kardır dedi.serumlar usg ler tahliller kanlar vs ardından bebeğim geldi.hanfendi arayıp sormadı bile bırakın gelmesini.bebeğim 2 aylık olmuştu birkez aramadı konyada annemin yanında doğum yaptım ya.neyse biz kurbanda izmire gittik.büyüktür dedim atadır dedim eşimin ailesi dedim.ama burnumdan geldi.çocuğumu önüne gelen kucağına aldı ben öpmeye kıyamazken kaynanam 2 yaşındaki çocuklara bile öptürüyordu.sokak sokak gezdirdi 5 kuruşluk takımlar için.herşeyden geçtimde ben doğduğundan beri sadece sütümle besliyorum kadın çocuğuma ıhlamur ve mercşmek çorbası verdi.müdahale ettiğimdeyse sanki yabancıymışım gibi karışma ben 3 tane büyüttüm dedi.olabilir diyorum anlamıyor.allahım 4 gün kaldık sütüm azaldı stresten.şimdi gelecem diyor ve ben çok korkuyorum.ben giydiriyorum o çıkartıyor zırt pırt kıyafet değiştiriyor sık sık altını açıyor ve en acısıda çişini yaptıysa yani kaka yoksa o pis bezi tekrar kapatıyor.deli oldum.kızlar bana akıl verin gelmene gerek yok ben çalışmıcam dedim ama ne çare....
canım diyorda çok pişkin orası benim evim izinmi alcam diyor