Biz bugün kızıma salıncak aldıkalkisalkisalkisBattaniyede sallaya sallaya iyice alıştırdılar. Baktım olmayacak, olaya el koydum. Gittik Kemeraltından ileride de kullanabileceği bir salıncak aldıkdelikafaduldenKüçücük kaldı minnoşum içindeopuyorumnanaktan3 saat kadar gezmek de bana çok iyi geldi bu arada
çok güzel güle güle kullanın
kızlar az önce gülistanla konuştum mucizeyi aramış merak etmiş nerelerde diye
maalesef haberler pek içaçıcı değil
mucize bebişini yani salihi düşürmüş sanırım elinden
( 7 gündür yoğun bakımdaymış bebeğimiz ama çıkmış şimdi evdeymiş ama sürekli ağlıyormuş dualarımızı bekliyormuş
çok ama çok üzgünüm rabbime emanet bebeklerimiz
hepbirlikte dua edelim kızlar
((
okuyunca tüylerim diken diken oldu allah yardımcısı olsun acil şifa versin
bende kırkımın içinde rüyamda yusufu düşürdüğümü gördüm gerçek zannedip uykudan nasıl fırlamışım yerde bebek arıyorum rüyası bile çok kötüydü
ALLAH HEPİMİZN YAVRULARINI KORUSUN
sakaleynmaster
ben çocuk doktorunada götürdüm.boyunu ve kilosunu beğendi.götürdüğümde boyu 58 cm kilosu 5850 gr dı.iki hafta sonra sağlık ocağını üç aşı yaptırmak için gittiğimde 6350 gr 66 cm dediler şaşırdım
bi bebek iki haftada 8 cm uzar mı*herkes boyu ayına göre uzun görünüyor diyor ama yinede bu hız şaşırttı.
doğduğunda 50 cm 3600 gr idi
MAŞALLAH SERVANA olabiliyor çok hızlı büyüyorlar
bende doktora götürdüm çok iyi dedi sağlık ocağındakiler aaaaaa aaaaaaaaaa çok kilo almış diyip durdular ya bende obezlikten korktuğum için pimpiriklenmiştim ama araştırmalarıma göere iyi gidiyor
servanada kocaman maşallah
deryam benim bebiş kaç kilo boyu nedir bende bilmiyorum hataya doktor kontrolümüz var o zaman belli olucak birde aşı olucaz
(
hiç dohtura gitmedinmi kız güzel haberlerle gel seninkide tosuncuk maşallah ama önce sağlık
oy oy aşı lar başladı ilk gün huzursuzlandı bizimki ama ne yapsın kuzu ablasının okul alışverişine gitmek zorunda kalmıştık aşılı bebeği mağaza mağaza gezdirdik
allah yardımcın olsun canım..bende ankaradanım..öveçlerde oturuyorumm..sen nereye taşındın..nerde oturuyosun..
ben etimeguttan ev aldım batıkentteydim 20 gün filan olacak buraya taşınalı canım öveçler uzak buraya
TAZEFASULYE geçen facebook linkini verdiğini gördüm.soyadın tarı dimi...benimde yalovalı bi arkadaşım var soyadı tarı..serap ismi değişik bi soyadya belki bi alakan vardır diye sormak istedim..
BURKO salıncak çok şeker ii fikir vallaa...kızında bi ayrı şeker...
SALİH bebeğede geçmiş olsun inşallah önemli bişeyi yoktur..Nasıl düştü merek ettim..Acaba uykuda emzirirken falanmı olduki..Benimde en çok korktuğum şey gece yarı aygın yarı baygın emziriyorum..yatağın kenarında emziriyorum..Bundan sonra yatağın içinde bağdaş kurup yan oturuyumda emziriyim bari..
Bu arada benim oğlum 5300 ve 56 cm olmuş 30 günlük kontrolümüzde...4200gr 52cm doğmuştu oğlum....Doktorumuz demiştiki Türkiyede çocuklar genlde yüzde 25 yüzde 50 aralığında kilo alır..sizin bebeğiniz yüzde 75 yüzde 90 aralığında kilo almış bu çok iyi dedi....Doktorlar yüzde 25 yüzde 50 arasında kilo alan bebekleri göre göre ayda 1 kilodan fazla alıp yüzde 75 yüzde 90 arası kilo alan çocuklar görünce şaşırıyolar demekki...
Su içirme meselesini konuşmuştuk doktorumuzla...Hatta kamik bi konuşam geçti aramızda...Su içirmenin herhangi bi sakıncası olmadığını söyledi doktorumuz fakat su yerine anne sütü almasının kesinlikle daha faydalı olacağını söyledi...Diyet yapan kadınlar fazla yememek için bol bol su içip midelerini suyla doldururlar ya bebeklerede su verirsenin mideleri zaten çok küçük suyla boşuna midesini işgal etmiş olursunuz...Suyun boşuna işgal ettiği yer yüzünden o kadar eksik süt alır.. O yüzden su yerine anne sütü kesinlikle dedi... Bide şunu anlattı...doktorun kızı doğduğunda annesi gelmiş bunlara...kızlarına su içirmek istemiş...doktorda anne gerek yok olmaz içirme bebağe hiç bi yararı yok demiş...anneside sen sus bakıyım ben sana içirdimde zararmı verdim sana..gerizekalımı oldun bak doktor oldun işte demişşşş..kaydirigubbakcemile3
senin bebeğede maşallah
anneler hep aynı istrese cumhurbaşkanı annesi olsun:lepi:-tatlicadiarzu-
çok şükür uyudu Çağan bence kolik sancımız kalmadı kolik olsa aynı saatte uyanırdı aynı şiddette ağlardı ... az ağladı az uğraştıdı beni çok şükür yarın da böyle olursa atlattık diye sevinebiilirim zombiyim bende uyuyayım
sabah 10 da dr kontorlüm var annem olmadıgı için seo kendi annesini çağırmak istedi olmaz dedim Çağan'ı senin annene bırakıp gidemem diye biraz tartıştık bırakmama sebeplerimi söyledim dinlemedi bile bakalım sabah ne yapacak alır oğlumu giderim ben kimseye ihtiyacım yok umarım tartışmadan kapanır konu
güzel haberlerle gelin inşallah biz kolik saatlerini nursaeyle atlattık müzik etkili olmadı metsil ve nurse harveys artık direk mamaya katıp veriyorum yada mama sonrası ağzına akıtıveriyorum
eylem kaynanana sinir oldummmm benim babaannem ufak kardesim annemi emerken kendi memesini acıp acıp bak buda babanın memesi der dururdu, benimkide burdayken kızım nezaman emse gelir onu oper severdi beni afakan basardı emzirirken.. bu kaynanalara bi meme krizi gelio eminimmm
heh he benim kaynanamda göğüslerim sızlıyor diyip göğüslerini ovalayıp gezdi hemde daha hastaneden geleli 2 veya 3 gün olmuştu gıccık olmuştum al emzir diyecektimde sustum ne yapmak istiyorlar anlamadım
:1no2:
saol canım.neyseki temizleyip getirdiler.yatmayı gerektirecek kadar kötü değildi.
o anı hatırladıkça gözlerim dolar.bebeğimin sesi çırpınmaları beni duygulandırır.
o olaydan sonra haftalarca ben ve babası başınd nöbet tuttuk.bizi çok etkilediğinden bi saniye yalnız bırakamıyor uyumuyorduk.ama zamanla o korkuyuda attık üzerimizden.şimdi kustuğunu yine yuttuğu oluyor ama o öyle kötü olmuyor.o gün çok küçüktü.yutma yetisi zayıftı
Servan bi de çok kusan bi bebek.çok emmesinden de kaynaklanıyor
çok geçmiş olsun çok korkmuşsundur eminim
ilk günlerde yusufta çok kusuyordu ağzından burnundan geliyordu şimdi atlattık çok gazı olursa oluyor sadece
ilk günler bende çok nöbet tutmuştum çünkü herseferde ağzından burnundan geliyor ve nefes alamıyordu :1no2: