2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sakaleynmaster
ben çocuk doktorunada götürdüm.boyunu ve kilosunu beğendi.götürdüğümde boyu 58 cm kilosu 5850 gr dı.iki hafta sonra sağlık ocağını üç aşı yaptırmak için gittiğimde 6350 gr 66 cm dediler şaşırdım
bi bebek iki haftada 8 cm uzar mı*herkes boyu ayına göre uzun görünüyor diyor ama yinede bu hız şaşırttı.
doğduğunda 50 cm 3600 gr idi

Biz bugün kızıma salıncak aldıkalkisalkisalkisBattaniyede sallaya sallaya iyice alıştırdılar. Baktım olmayacak, olaya el koydum. Gittik Kemeraltından ileride de kullanabileceği bir salıncak aldıkdelikafaduldenKüçücük kaldı minnoşum içindeopuyorumnanaktan3 saat kadar gezmek de bana çok iyi geldi bu arada

dsc04986a.jpg

dsc04987h.jpg

hayırlı olsun.ilk doğduğunda susmuyor diye bende almıştım konyadan.lacivert kırmızı.güle güle kullansın minnoşlar.

servanada kocaman maşallah

deryam benim bebiş kaç kilo boyu nedir bende bilmiyorum hataya doktor kontrolümüz var o zaman belli olucak birde aşı olucaz :KK43:(

esra
bende cumartesi gideceğim kontrole.doktora normal mi fazla mı diye soracağım.çok kilolu olsun istemiyorum çünkü.adanadaki doktorum sağlık ocağı çok iyi dedi.bakalım bu doktor ne diyecek.

evet canım ya çok şükür maşşalah meleklerimize aslına bakarsan zorlanmıyorum sadece bir günümü yazmak istedim sizlere
daha yeni taşındık yani kimseyi tanımıyorum okul evin balkonundan görünüyor 300metre eve ama biri minik ilki çok dik iki yokuşu tırmanmak zorundayım bebek arabasını kullanamıyorum bi tek o zorluyor geceleri dikişlerim acıyor yoksa bu günlerde geçecek hatta öyle telaşla okul yoluna gitmek çok heyecanlı
daha yeni birisinide tanıdım geçen tubayı o getirdi yani kışın ondan destek alabilirim sağolsun oda asker eşi 3 çocuğu var birisi ana sınıfında sen gelemeyince ben getiririm diyor sağolsun yani sıkıntım yok gibi kaydirigubbakcemile5

allah yardımcın olsun canım..bende ankaradanım..öveçlerde oturuyorumm..sen nereye taşındın..nerde oturuyosun..

TAZEFASULYE geçen facebook linkini verdiğini gördüm.soyadın tarı dimi...benimde yalovalı bi arkadaşım var soyadı tarı..serap ismi değişik bi soyadya belki bi alakan vardır diye sormak istedim..

BURKO salıncak çok şeker ii fikir vallaa...kızında bi ayrı şeker...

SALıH bebeğede geçmiş olsun inşallah önemli bişeyi yoktur..Nasıl düştü merek ettim..Acaba uykuda emzirirken falanmı olduki..Benimde en çok korktuğum şey gece yarı aygın yarı baygın emziriyorum..yatağın kenarında emziriyorum..Bundan sonra yatağın içinde bağdaş kurup yan oturuyumda emziriyim bari..

Bu arada benim oğlum 5300 ve 56 cm olmuş 30 günlük kontrolümüzde...4200gr 52cm doğmuştu oğlum....Doktorumuz demiştiki Türkiyede çocuklar genlde yüzde 25 yüzde 50 aralığında kilo alır..sizin bebeğiniz yüzde 75 yüzde 90 aralığında kilo almış bu çok iyi dedi....Doktorlar yüzde 25 yüzde 50 arasında kilo alan bebekleri göre göre ayda 1 kilodan fazla alıp yüzde 75 yüzde 90 arası kilo alan çocuklar görünce şaşırıyolar demekki...

Su içirme meselesini konuşmuştuk doktorumuzla...Hatta kamik bi konuşam geçti aramızda...Su içirmenin herhangi bi sakıncası olmadığını söyledi doktorumuz fakat su yerine anne sütü almasının kesinlikle daha faydalı olacağını söyledi...Diyet yapan kadınlar fazla yememek için bol bol su içip midelerini suyla doldururlar ya bebeklerede su verirsenin mideleri zaten çok küçük suyla boşuna midesini işgal etmiş olursunuz...Suyun boşuna işgal ettiği yer yüzünden o kadar eksik süt alır.. O yüzden su yerine anne sütü kesinlikle dedi... Bide şunu anlattı...doktorun kızı doğduğunda annesi gelmiş bunlara...kızlarına su içirmek istemiş...doktorda anne gerek yok olmaz içirme bebağe hiç bi yararı yok demiş...anneside sen sus bakıyım ben sana içirdimde zararmı verdim sana..gerizekalımı oldun bak doktor oldun işte demişşşş..kaydirigubbakcemile3

Ya bide kızlar acayip derecede kabızım 3 günde bir zorla yapıyorum..O kadar düzensiz yemek yiyorumki çok normal böyle yiyince ama yinede doğumdan sonra herkese oluyomu acaba diye merak ettim...Bide üstüne hemoroid eklenince resmen kanla karışık çıkıyo söylemesi ayıp... kayısı kurusu yemekten öö geldi bol bol su sıvı tüketiyorum ama yinede doğumdan beri geçmedi..zamanla geçermi acaba...

mucizeye de ulaşamlım oda gelsin gizemli hatunun gizemini çözelim:))

birde nesrin yada meltem yada ne biliyim bu tarafdan kim gidecekse benide alsın beraber gidelim.:)
evim ikea nın dibinde:)

hafta içi olursa eşim işe giderken bırakır işi gayrettepede sizin tarafa yakın olsa alırdık seni ama gün kesinleşsin tekrar konuşuruz

kızlar az önce gülistanla konuştum mucizeyi aramış merak etmiş nerelerde diye
maalesef haberler pek içaçıcı değil

mucize bebişini yani salihi düşürmüş sanırım elinden :KK43:( 7 gündür yoğun bakımdaymış bebeğimiz ama çıkmış şimdi evdeymiş ama sürekli ağlıyormuş dualarımızı bekliyormuş

çok ama çok üzgünüm rabbime emanet bebeklerimiz
hepbirlikte dua edelim kızlar :KK43:((

ah canım umarım biran önce iyileşir
Rabbim hepimizi bebeklerini korusun

sakaleynmaster
ben çocuk doktorunada götürdüm.boyunu ve kilosunu beğendi.götürdüğümde boyu 58 cm kilosu 5850 gr dı.iki hafta sonra sağlık ocağını üç aşı yaptırmak için gittiğimde 6350 gr 66 cm dediler şaşırdım
bi bebek iki haftada 8 cm uzar mı*herkes boyu ayına göre uzun görünüyor diyor ama yinede bu hız şaşırttı.
doğduğunda 50 cm 3600 gr idi
Maşallah Servan'a koca adam olmuş

kuaföre gittik Çağan'la huzursuzluk yapar diyordum fön makinalarının sesinden hoşnut birşekilde sızdı :)biraz gezdik döndük eve açık hava hoşuna gitti bol bol uyudu
normalde akşam 7 den 12 yada 1 e kadar uyanık kalırdı bugün bayağı uyudu arada emdi yine uyudu 12 de zortladı kolik sancımız kaçta biter bilmem iyiki bende onunla birlikte uyumuşum zombi olurdum yoksa

hoşgeldin stella maşallah oğluna

doktorunun annesine çok güldüm ,dr da olsan anneler hep aynı kaydirigubbakcemile3

emzik ve yunus sesleri sayesinde düne göre daha iyiyiz daha az ağlıyor çok şükür zamanla daha da iyi olacak inşallah

Burko güle güle kullanın salıncağınızı,
annemde dün akşam teklif etti sallayalım diye aman dedim sakın alıştırma

çok şükür uyudu Çağan bence kolik sancımız kalmadı kolik olsa aynı saatte uyanırdı aynı şiddette ağlardı ... az ağladı az uğraştıdı beni çok şükür yarın da böyle olursa atlattık diye sevinebiilirim zombiyim bende uyuyayım :nazar:

sabah 10 da dr kontorlüm var annem olmadıgı için seo kendi annesini çağırmak istedi olmaz dedim Çağan'ı senin annene bırakıp gidemem diye biraz tartıştık bırakmama sebeplerimi söyledim dinlemedi bile bakalım sabah ne yapacak alır oğlumu giderim ben kimseye ihtiyacım yok umarım tartışmadan kapanır konu

Off deme yaaa:gitme:Ben de pazartesi başlayacağım kara kara düşünüyorummafoldumbenEn büyük kabusum kaynanama çok alışıp ileride bana soğuk davranması. Kkda öyle bir konu okudum ve acayip stres yaptım. Umarım beni ayrı bir yere koyar kızım:çok üzgünüm:Annem neyse de, kaynanama benzemesin huyları noooluuuurmafoldumben
:)) Benim annemin sağlık durumu maalesef iyi değil bel fıtığından dolayı yürümekte zorlanıyor böyle bi durum olmasaydı annem bakardı çokta şahane olurdu ama olmadı maalesef sağolsun kayınvalidemde iyidir sonuçta onunda torunu eminim elinden geleni yapıyodur ama insanın kendi annesi gibi olmuyo galiba. bende duymuştum bu konuda bi şeyler bebek babaannesine anne diyomuş filan çok korkuyorum bende bundan. Allah yardımcımız olsun.

kızlar az önce gülistanla konuştum mucizeyi aramış merak etmiş nerelerde diye
maalesef haberler pek içaçıcı değil

mucize bebişini yani salihi düşürmüş sanırım elinden :KK43:( 7 gündür yoğun bakımdaymış bebeğimiz ama çıkmış şimdi evdeymiş ama sürekli ağlıyormuş dualarımızı bekliyormuş

çok ama çok üzgünüm rabbime emanet bebeklerimiz
hepbirlikte dua edelim kızlar :KK43:((

Allah yardımcıları olsun. Yoğunbakımdan çıkmış şükür. Allah bebeklerimizi bize bağışlasın. En korktuğum durumlardan biri gece uyku sersemi olupta yaparım diye aklım çıkıyodu artık yatarak emziriyorum biraz zorlanıyo ama napıyım düşürme korkusu yüreğimi ağzıma getiriyo.

kuaföre gittik Çağan'la huzursuzluk yapar diyordum fön makinalarının sesinden hoşnut birşekilde sızdı :)biraz gezdik döndük eve açık hava hoşuna gitti bol bol uyudu
normalde akşam 7 den 12 yada 1 e kadar uyanık kalırdı bugün bayağı uyudu arada emdi yine uyudu 12 de zortladı kolik sancımız kaçta biter bilmem iyiki bende onunla birlikte uyumuşum zombi olurdum yoksa

Maşallah kuzucuğumun adaşına. Bizimkide dışarı çıktığımızda uykuya dalıyo diyorum şöyle mışıl mışıl uzun süreli evde uyuduğunuda bi görsem tam süper olacak.

DÜN BAŞIMA GELENLER...
Dra çalışacağımı söylediğimde sağdığım sütü bakacak olan kişinin kaşıkla vermesi gerektiğini söyledi, sağlık ocağındaki ebede aynı şeyi sıkıca tembihledi bebek memeni almaz sonra dedi. Bunu ısrarla kayınvalideme söylemiş olmama rağmen kaşıkla içmekte zorlanıyo sinirleniyo diye biberonla vermiş ve bilin bakalım akşam noldu bizim bıcırık mememi almadı. Ne hayallerim vardı emerken memeyi bırakıp benimle konuşmaya çabalıycak ,gözlerimin içine bakıcak vs.. bunlardan mahrum kalma düşüncesi deli etti beni iyice efkarlanıp ağladım. Ağlamaktan bi hoş oldum kayınvalidemde çok üzüldü sana yarın biberon yok kaşıkla yiycen deyip durdu kuzuma inşallah öyle olur.Aç ağlıyor yavrum biberonla veriyorum alıyor, mememi veriyorum almıyor ağlamaktan çatlıycak ciğerim.Biberonla doyurdum mecburen karnını. Yavrumu aldı yanına 1 saat sonra geldi alıcak alıcak memeni korkma üzülme dedi ve bombayı patlattı mememi yıkadım verdim aldı ağzına dedi gülsemmi ağlasammı şaşırdım yardım amaçlı insanı nasılda sinirlendiriyolar haberleri yok cancağızlarımın. Paraya ihtiyacın olmayacak çıkıp evine gidip kendi çocuğunu kendin büyüteceksin 2 kere 2 = 4 ama olmuyo işte. Neyse bıcırığım geldi yanıma acıkmış belli aldı memei ağzına ama öyle yalandan aldıki üsten üsten emdi . Gece emdi biraz sabahta işe gelmeden emziriyim dedim almadı yalancı memeyi verdim onu aldı. Nolucak bilmiyorum öğlen gittiğimde beni ve mememi nasıl karşılıyacak kuzum merak ediyorum.

Ya bide kızlar acayip derecede kabızım 3 günde bir zorla yapıyorum..O kadar düzensiz yemek yiyorumki çok normal böyle yiyince ama yinede doğumdan sonra herkese oluyomu acaba diye merak ettim...Bide üstüne hemoroid eklenince resmen kanla karışık çıkıyo söylemesi ayıp... kayısı kurusu yemekten öö geldi bol bol su sıvı tüketiyorum ama yinede doğumdan beri geçmedi..zamanla geçermi acaba...
canım bende kabızım.doğumdan sonra kabız oldum.

bebekler araba sesinden fön makınası sesinden ve elektrikli süpürge sesinden hoşnut olurlarmış.bu sesler onları uyutuyor çünkü anne karnındaki seslere benzetiyorlarmış

Son düzenleme:
eylem kaynanana sinir oldummmm benim babaannem ufak kardesim annemi emerken kendi memesini acıp acıp bak buda babanın memesi der dururdu, benimkide burdayken kızım nezaman emse gelir onu oper severdi beni afakan basardı emzirirken.. bu kaynanalara bi meme krizi gelio eminimmm

petrikkkk benimde eceyi ilk yıkamamam kafasına kadar doldurması sayesinde olmustu ozaman kendimi cok guclu hissedip yıkamıstım , seni tebrik ediorum , aramıza hosgeldin...

istanbullu hatunlar geldigimde yolu taksim hattından gecen biri benide alsın flash tv nin ordan pleaseee:))

helincim hastanede yasadıgınız olaydan dolayı cokk gecmis olsun benim yigenimde o olaydan sebep 2 gun hastanede yattı cigerleri temizlendi ondan surekli panik ve korku halindeyim cunku yasadık cok zor kimseye vermesin Allah

X