2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Nazan, Ceren ne güzel gülmüş öyle maşallah =) Gamzemiz de var...

Nevin'le ilgili, ben de bilmiyorum Evrim. Nevin'in böyle bir kuşkusu yok. Ben attım ortaya. Hiç belirti vermeyen sarılık olur mu? Sadece uykusu ağır diyor Nevin. Doruk'un da öyle ama, günden güne uyanık kalma süresi artıyor. Çok tuhaf geldi bana.

Az önce pratisyen hekim olan kuzenimle konuştum, "vücutta sarı renk yoksa, renk pembe ise hiç endişelenme" dedi. 8. günden sonra % 99 sarılık nüksetmez, dedi. Rahatladım.

Doruk'a emzik başlamak zorunda kaldık. Çünkü iki mememi de toplam 45 dk boyunca emdikten sonra bile parmaklarını emiyor yavrum. Hem de nasıl corklatıyor :ecrin_bebek: ! Emziği aldığı andaki yüz ifadesini görmenizi isterdim. Resmen mest oldu sıpam =) ıstemezdim başlamayı ama, durum gerçekten vahim. ılerde emmeyi seven bir erkek olacak kaydirigubbakcemile3
 
gerçekten tuhaf..Allah yardımcısı olsun.evrimin dediği gibi gel de korkma şimdi.
kızlar göbeğiniz kaç günde düştü
bugün 11. günümüğz hala göbeğimiz düşmedi kafamçokkarıştı

geç düşebiliyormuş canım.nazan da değinmişti bu konuya
 

taze sağol canım ya..bize hiç yapılmadı sarılık testi gerek görülmedi.benim kız bir tuhaf hiçbir emziği almyor kauçuk silikon farketmiyor hepsini tüpürüyor.zaten hiç istemiyordum.alsa rahatlardım biraz ama..benimki doymadığından yaygarayı basıyor çünkü memede uyuyyor sonra acıkıyor hemen.tam 3.5 saattir ayaktaydı yeni uyudu.babası eve gelince kuduruyor sıpa.gündüz çok uyumlu oysafisfisfis
 
evroş naber canım nasılsn avatarındaki fotoyu eklesene buraya yakından görelim Hasanı ve seni
 
bi dk esra
teknik yardımla foto ekşleyebiliyorum ancak
nasılsın bu arada
bende senin gibi evimde bebeğimle yalnız kalmak istiyorum kaynanam var yanımda
 
ayyy çok tatlısınızzzz sizzz yaaaa
bayıldım ikinize evroşum oğlunda çok tatlı maşallahhh sübhanallah rabbim nazarlardan korusun
 
canim aynen ya, ama ben annemin ve esimin zoruylaa mamaya basladim,yavrum doydu rahat uyuyor, yoksa emmesine ragmen surekli araniyor ve agliyor, uyumuyordu..simdi rahatladi, artmazsa da takviye yapicam yapicak bisi yok...

yok canim belirti vermeden imkansiz en basta gozler derece arttikca boyun gogus, en ust seviyeede tum vucut sararir ve 16 fototerapi alicak kadaryuksek bi deger, yani renginin sari olmamasi imkansiz..kesin bi hata var...

kızlar göbeğiniz kaç günde düştü
bugün 11. günümüğz hala göbeğimiz düşmedi kafamçokkarıştı
bizim 8.gun dustu..ama bazen uzayabilirmis 3-4 haftaya kadar..
 
kizlar bu sarilik olayi benim kafami karistirdi..sizin bebklerde durum nasil??bizim gozlerde hala var sari renk, ama yzunde azaldi sanki, doktor 4.gun testlerini yapmisti, degerlere cikabilirsiniz dedi..bi dahada gerek yok dedi kontrole, ama ben emin olmaiyoum hala gecmedi, gitsemmi ki??
 
mert efemize büyük geçmiş olsun iyide nasıl olur belirtisiz böyle birşey ya??
bizim bebişte çıkmadı çıkma olasılığı olabilirmi şimdi anlamadım gitti (
 
Merhaba güzel anneler,

Kimsecikler yok şu an topikte ama benim bir daha ne zaman geleceğim belli olmaz diye merhaba demeden gitmek istemedim. Tüm anneler ve bebişler iyidir umarım. Geçmişi bile okumadan yazdığım için olan bitenden tamamen bihaberim.
Benden çok daha sonra doğum yapan arkadaşlar bile burada en azından iki çift kelam edebilmiş, kendimden utandım vallahi..
Ben ne yapıyorum? Şu an hayatımın %100'ü Defne'ye adanmış durumda. Tüm anneler kendini bebişlere adamıştır ama ben henüz topiğe girebilecek kıvama gelemedim. Kızım uyanıkken devamlı emmek istiyor. Memede uyuyor, yatağına koyduğum anda sıpa anlıyor basıyor yaygarayı "nerede benim memem!!" diye :) Bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. Kimi zaman da emiyor emiyor ama bir türlü doymuyor, doymayınca huysuzluğu geçmiyor. Bende süt var, ama saatlerdir emme modunda olduğu için yavrucak aç ama emmeye taakati kalmamış durumda oluyor. Bu durumda sağılmış sütüm varsa onu veriyoruz kaşık biberonla. Yoksa mama Sütüm olduğu halde mama vermek nasıl içimi acıtıyor anlatamam. Ama böyle kriz zamanlarında beklemeye tahammülü olmadığı için sağmaya fırsat olmuyor ne yazıkki.. Bazen de sütüm yetmiyor, mama vermek durumunda kalıyoruz. Bu kaşık biberonla beslemek de ayrı dert. Emerek beslenmek istediğinden devamlı aranma modunda kaşığı da emerek almak istiyor. Doktor biberon vermeyin dedi ama bir sonraki doktor ziyaretimizde soracağım gene de biberon olmaz mı diye. Dr.Browns biberon almıştım, anne memesini en iyi taklit eden biberon demişlerdi ama gene de doktora danışmadan vermek istemiyorum. Bir de benim meme başım yeni yeni çıkmaya başladı, hiç yoktu. Biberondan sonra beni almakta zorlanır veya reddederse başımı duvarlara vururum artık niye biberon verdim diye. Silikonla emzirme yapıyorum çoğu zaman. O da bebeğin daha çok güç sarfetmesine sebep oluyor. Sarfettiği güce karşılık istediği oranda doymadığı için de hem o hem de ben sefil oluyoruz. O uyuduğu zamanlarda ben de yapamadıklarımı (duş almak, yemek yemek ya da uyumak gibi) yapmaya çalışıyorum o yüzden buraya gelecek fırsatım olmuyor.
Geçenlede depresyona gireceğim diye çok korktum kızlar.. Ağlama krizine girdim ve de o minicik bana muhtaç yavruya kızdım. Sonra o kadar üzüldüm ki.. Nasıl bu raddeye geldim, niye sabrım tükendi diye.. Eşim de çok üzüldü.. İnsan el kadar yavrusuna bile kızabilecek duruma gelebiliyormuş demek ki.. Sonra uyuya kalıp onu uyurken izlediğimde kendimden utandım, sanki beni anlayacakmış gibi kızımdan özür diledim, onu ne kadar çok sevdiğimi anlattım ona...
Yarın yarı kırkımız çıkacak. Çok istiyorum dışarı çıkarmayı ama cesaret de edemiyorum. Hem acıkıp krize girerse ne yaparım diye hem de üşür mü, tozdan vs. etkilenir mi diye..
Şimdilik bende durum böyle.. Olur da yakın zamanda tekrar gelebilirsem sizlerle konuşabilmeyi çok istiyorum.. muhabbetinizi çok özledim.
 
Allah yardımcın olsun Ebru. Gerçekten aç bir kızın varmış =) Meme ucun çıktıkça daha da rahatlarsın diye düşünüyorum. Aynı problem bende de var(dı). Şimdi nispeten iyiyiz. Silikonu çok fazla kullanamadım. Pompa da güzel uç çıkarıyor, ben ondan yardım aldım. Hem ucunda süt de biriktiğinden emmesi kolay oluyor Doruk için. Ama çok şükür artık ona da ihtiyaç duymuyoruz.
 
selam arkadaşlar. bende yeni yeni nete girip sizi okuyabiliyoru. tüm bebeklerimiz çok güzel Allah hepsini korusun. şu göbek düşmesi meselesi benim de kafamı karıştırdı. 13. gün düştü bizimde. hiç bişey sürmeyin dediler ne öncesinde ne sonrasında.. göbek düşünce delik kısmı tertemiz kalmadı minik bir parça hala kurumuya çalışıyor. sizinde öyle mi oldu. sanırım 2-3 günde onu bekleyecez?
 
ebrucum canım benim geçicek bu sıkıntılar içini ferah tut sen biraz daha sabır
dışarı çıkma konusunda bence pimpirikli olma kısa süreliğinede olsa çıkın dışarı inan sanada bebişede iyi gelicektir
biz pazar sabahı çıktık kahvaltıya gittik oto koltuğunda uyudu mışıl mışıl sokağa çıkınca hava alınca huyları değişiyor
aracınız varmı?eğer varsa çok yaygara yaparsa arabada emzirirsin herşeyin bir çözümü olur yani
sanada çok iyi gelicektir temiz hava açık hava
biz bahçe ortamında kahvaltı ettik kapalı ortama girmeyince daha sağlıklı olur diye düşündüm
doktorumuza sormuştum tabiki çıkabilirsniz demişti
yani 13 günlükken sokağa çıkmış olduk bence sende çıkmalısın özelllikle kendi psikolojin için
sen iyi olki bebişte iyi olsun tamamen sana endeksli
 

bizimde dusunce parca kaldi biraz bugunku banyomuzda o da temizlendi cok sukur..
 
benim icim rahat etmedi bu sut ve sarilik icin cuma gunune randevu aldim gerci doktor telde 15 gune kadar uzayabilir endise etmeyin dedi..cuma 14 gunluk olucak, hem yari kontrol olur hem kilosuna bakar belki ek mamayi arttirir..dunden aksamdan beri teror estirdim evde, annemle tibet gerek yok dedi cok buyutme dedi,ben riske atamam dedim, sabah aldik randevuyu:)), belki fazla evham yapiyorum ama onlemi almakta fayda var..sonra bi daha 1. ayinda giderim turkiyeye gelmeden..dun gece yine bir aglama buhrani gecirdim, gece baya dertlestim tibetle, beni sakinlestirdi canim benim,icimi doktum, rahatladim, sorsaniz neye bu kadar icerledin, ozet koca bi hic, endiseler, korkular, sevgi yogunlugu v.s..onceden progestron havuzunda yuzuyorduk simdi ostrojen havuzunda, su paranoyaklik ve duygusallik duzelir insallah...
 
Amin canım. İnşallah biz de tez zamanda yola gireriz. Günü gününe uymayabiliyor kızım, biraz uğraştıracak beni sanırsam :) Ben de silikonsuz emzirmeye geçmeye çalıştım. Aslında güzel tuttuğu zaman emiyor da. Ama dün çok fena ağlattı beni sıpa. Diş etleriyle ısırdı resmen, gözümden yaş geldi acısından. Böyle olunca ben de birden bırakamıyorum silikonu. En azından bir süre daha acıyı unutturuyor bana. Ama tabii en temizi çıplak tenden emzirmek.. Pompanın çıkardığı uç dana kadar olmuyor mu yahu :)) Ben o haliyle hiç emzirmeye yeltenmedim.. Bir deneyeyim bakalım :) Doruk'a maşallah canım.. Allah nazardan saklasın :)
Canım bize göbek düşünceye kadar alkolle pansuman yapın dediler. Hatta doktor taburcu olurken reçetemize yazdı %70'lik alkolü. Biz günde 3 defa bakımını yaptık. Hem dibindeki kurumamış kısmın kurumasına yardımcı oldu hem de mikrop kapmasını engelledi. Hastanede gazlı bezle gösterdiler ama ben onunla beceremem diye kulak çubuğuyla yaptım. Göbek düştükten sonra dibinde bir miktar parça kaldı. O kısım da temizleninceye kadar sürdürdük bakımı. Sonra tertemiz oldu çok şükür.
Sağol canım benim.. İnşallah daha iyi olacağım. Hatta yavaş yavaş kendime gelmeye başladım sayılır. Ama yine de benim minik cadının durumuna bakıyor herşey.. Emzirme bazen boğuşmaya dönüştüğü için dışarıda böyle bir durumda kalmaktan korkuyorum sanırım. Eşimle de konuştum, onu da ikna ettim artık yavaş yavaş dışarı çıkalım diye. Bizimki biraz fazla pimpirikli de :) Kızına bişey olacak diye ödü kopuyor. Hiçbirimiz birşey olsun istemeyiz ama benim kociş biraz fazla evhamlı çıktı :) Dün akşam Defne'yi emzirdikten sonra yemek yemeğe gittim mutfağa, kociş de Defne'nin başında bekliyor. Bir telaş bana seslendi. Korktum acaba birşey mi oldu diye. Bu çocuk hiç kustu mu diye soruyor. Dedim acaba fışkırır tarzda mı kustu çocuk, meğerse bizim sıpa son lokmasını yutmamış uyuyakalınca. o da yan yatırınca ağzının kenarından bir miktar sızmış. Onu telaş yapmış kociş. Allah iyiliğini versin dedim. Biraz sakin ol lütfen dedim. Yoksa bu çocuk mundar olur elimizde böyle pimpiriklenirsen dedim.. lmaz:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…