2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar.yeni topiğimiz hayırlı olsun.
noraa
ben de de çok az süt var.oğluma yetmiyor.dakikalarca emiyor ama doymuyor.ben mama takviyesi yapıyorum.servan şimdi 25 günlik.başlarda bende 30ml yapıyordum.şimdi 60 bazen çok azsa 90 ml veriyorum.aç olmasından iyidir diye düşünüyorum
 
entelliye bende sütümden sıktım sürdüm ama banamısın demedi sütü sürdükten sonra sldinmi bişi yaptınmı?
zaten emzirirken çenesine hep süt değiyo en çokta çenesinde var sivilceee
sütü sıktım elimle yanağına yaydım sadece canım belkide tesadüfen geçmiştir o zaman
 
evrimcim bizimki beyaz m bilmiyorum ne kara ne beyaz ama acayip soyuluyor derisi..bilekler ayaklar karın..hatta bileğini emiyor bazen derileri kalyıyor azında minik yamyamımım..iyi oldu yazdığın soracaktım soyulan var mı diyekaydirigubbakcemile3
dide peki sen ek mama veriyormusun, yoksa aglasada memeye devammi??
nurdancım benim sütüm yeterli.ama memede uyuduğu ve yatağına koyunca aç olup uyandığı için emzirme uzuyor.dürtüyorum bir iki çekiyor yine sızıyor.yatağına koyunca da başlıyor yalanmaya

bir kaç güne bişeyciğin kalmaz..ben nasıl kaşınıyordum bilemezsin..her yere kabuklar dökülüyordu.kaç gün oldu hala var biraz.


helin hoşgeldin..senin servan iyice büyümüştür abi olmuştur artık.

GÖĞÜSUCU meselesine gelirse.benim de çok canım yanıp gözümden yaş geliyordu.hem lansinoh hem doktrun yazdığı kremi kullandım. 2 gündür krem de sürmüyorum acımıyorlar eskisi kadar.sanırım düzelecek zamanla.bir de emzirmeden sonra kendi sütümü sürüyorum işe yarıyor yumuşatıyor.
 
helin hoşgeldin canım nasılsın iyimisin servan nasıl yeni halinin fotosunu koysana kocaman olmuştur annesi yaa
 
esracım ben primanın yani burda pampers die gecio 2 numarasını alıyorum . 4-6 kg gayet rahat. sende ondan al canım rahat etsin.

esracım bende yahyanın feysine bayıldım ii oldu rahat rahat takip ederiz bebisler ne alemde die.

nurdancım sutun yetmior demekki ek gıdalarla artırmaya calıs ama mama ver mecburen ac kalmasın yavrucak.
 
benimki altını acınca hapsuruyor kapatıncada hıckırık tutuyo. cok sık hıckırık tutuyo sizde oluyomu. emzirince gecio ama cocuk bi hal oluyo hıckırmaktan dolayı.

bide demin emzirdim omzuma koydum sırtına vuruyodum hafiften gazı cıksın die öle bi kustuki inanamazsınız fıdkırttı resmen koltuga. hemen rengim kactı tabi benim sonra dilenince yine emzirdim simdi babasının kucagında bakıo
 
demekki yapicak bisi yok bende ek mama vericem..gunde kac kez veriyorsun sen ekmama??az once 3 saat emmemisti yine sagdim sutumu 25ml ancak cikti, 30 dakika pompaladim resmen(gece yine ek vericem olmazsa rahat uyusun, yoksa ac olup uyaniyor...


bizi de cok hickirik tutuyor..birde bir yerde okudum hapsirmasi usutme belirtisi degilmis, genzine emerken kacan artiklari temizliyormus, ben acaba usuttummu diyordum??
 
bizimkide çok hıçkırıyor
bende bi yerde okudum hıçkırıktan rahatsız olmazlarmış
hatta hıçkırık tuttuğunda sakin sakin yatıyo işime gelmiyoda değil hani kaydirigubbakcemile3
 
Bugun ılk banyomuzu yaptırdık.. yıkadım oglumu. Resmen kabuk degıstırecek cocuk.. o kadar soyuldu anlayacagınız.. losyonladım hemen.. ole kuru kuru bırakmaya ıcım elvermedı.

Sıze bır sorum olacak; Doktora goturmeye ne zaman baslayacaksınız?? Rutın kontroller ıcın..

Ha bır de, bebişlerinizin memelerinde süt toplanma olayı yaşayan var mı?? Bız de var.. resmen abse yapmıs gıbı.. Ama Ozy netten baktı, ellenmemesi gerekıyormus.. sızler ne yaptınız??

Babymm bızde de hıckırık full.. emzırdıkten sonra hıckırıyor.. sonra yıne emzırıyorum, bu sefer hıckırıgı kesılıyor..

Gece mesaısı baslamadan ben bıraz uyuyayım.. malum Kuzey ın keyfıne kalmıs zamanlamalarla uzun gece benı bekler :))
 
off az once oturdum agladim ya sutum yetmiyor(Teoman susmuyor, emiyor emiyor hala araniyor agliyor, mama verince siziyor yavrum..moralim cok bozuk...yemedigim sey kalmadi sut yapsin diye birde ilacda verdiler o bile cok getirmiyor...
sutunu sagan anneler sizde bi seferde ne kadar sut cikiyor baktiniz mi hic, kac ml?
 

ben doktora sordum hastaneden cikarken 1 ay dolmadan dedi ama eger suphelendigin bisey olursa ararsin dedi, gecen capak icin telefonla aradim teramisin ve seum fizyolojik onerdi gecti ama ben bu hafta randevu alip su sut isini ve sariligi gostermek istiyorum..

o sut bezlerini sakin elleme o senin bebege verdigin hormonlardan kaynaklaniyor gecici birdurum, sakin sikma, kendi gecicek..
 


canım biz, 5.gun dogum yaptıgım hastaneden arayıp cocuk felci ve bi asısı icin aradıllar ozaman goturduk. 7.gunde topuk kanı icin goturduk hemde sarılıga baktılar. simdi 15.gun yani salı goturcem cunku 15 gunluk olunca d vitamini takviyesine baslanıomus agızdan damla seklinde. bizim cocuk drumuz tr deydi yeni gelio ondan bekledim 15.gunu.

sut toplama meselesini biliorum ama ellenmemesi geekiomus kendi kendine geciomus sanırım yada dra sorucam insallah.
 
Selam kızlar. Vampirik yaşama devam ediyorum =)

Doruk 3. gününde 7.2 sarılık değerine sahipti ama ben hiç sarılık falan göremiyordum. 4. gününde bu değer 8.5 a çıktı ve rengi resmen sararmaya başladı. Bu arada göğüs ucum olmadığı için türlü emzirme sıkıntıları çekiyordum. Azimle çalıştım, şimdi gene çok kolay olmasa da emzirebiliyorum. Sarılığısanırımazaldı çünkü rengi normale döndü.

ılk günlerde Doruk manyak gibi uyurken (ve ben bundan şikayetçiyken) dün gece sabah 5'e kadar ayakta dikti beni! Ne yazık ki sık ve az beslenmeyi seven bir oğlum var Ağzıma ediyor. 5 dk emmek için saat başı uyandırdı beni sıpa. Bugün ruh gibiydim. Bu akşam da biraz mızmızlandı, kısa kollu tulum ve çorapla bırakınca rahatladı, 2,5 saat falan uyudu. Normalde ince bir zıbın (uzun kollu) ve patikli pijama ile duruyor. Bızim ev çok çok sıak olmuyordu iyidi ama, bugün feci sıcak.

Çok komik geliyor; oğlum beni terli terli ve pisken emmeyi seviyor. Duş aldıktan hemen sonra emzirmeye kalksam zorlanıyorum. Temiz temiz sevmiyor =) Duş jelinin falan kokusu sanırımrahatsız ediyor. Saf anne kokusu almak istiyor çocuk =)

Sütüm iyi geliyor Fakat dün gece Doruk canımı çıkardıktan sonra bugün öğle gibi damla gelmiyodu. Hemen humana still tee, 3-5 incir ve bol suya dadandım. Birkaç saate memişler doldu. Öneririm. Bir de bebekleri izlemek de sütü arttırıyor, biliyorsunuz değil mi?

Göğsümde 1 cm çapında bir kızarıklık var. O kadar emziriyorum, sağıyorum. bu da nerden çıktı, anlamadım. Bir de dikiş yerime yapıştırdıkları bant ortasından kalkmış, hava yapmış =) Günde 2 defa duş ihtiyacı duyuyorum. Bu iki problem için yarın doktora gidicem. Bir de yakınlarda bir doktor istiyorum Doruk için. Rutin kontrolleri o yapsın. ınşllah gerekmez ama ekstrem durumlar için gene üniversiteye giderim.

aha gene uyandı, daha 10 dk olmadı yatıralı bu ne?
 
CERENin de henüz göbek bağı düşmedi. 13.günü bugün. doktora sorduk, 4 hafta bile sürebilir düşmesi, önemli değil, kuru tutun temiz tutun yeter dedi. biz de günde 4 kere etil alkolle pansuman yapıyoruz. şart olduğundan değil de hastanede öle önerdiler diye.
cerenin de gözünde çapak oluyor. başlarda sadece sol gözde ve azdı ama gittikçe çoğalıyor. doktorunu arayıp damla kullanacağım. herhalde damla önerecektir.
şimdilik sadece pamuğa saf su döküp siliyorum. ama hemen tekrar birikiyor çapak. hele bi de ilgilenemezsem ve o çapak orda kurursa nasıl üzülüyorum anlatamam, yavrucum gözünü açamıyor resmen. ağlamaklı oluyorum, kızıyorum kendime.
ilk etapta pek çok bebek kavrayamıyor memeyi tam olarak. zamanla onlar da biz de alışacağız. bizim ceren de emerken uyumayı çok seviyor, ama gözler kapalıyken bile emebiliyor. o minnacık çenesi nasıl dayanıyor bu tempoya bilmiyorum. onu izledikçe içim acıyor. sütüm az geldiği için yavrucak yüksek performans göstermek zorunda kalıyor. cok cok cok emiyor saatlerce doymak için. çene kasları yoruluyor diye çok üzülüyorum. keşke artsa biran önce sütüm. bol su içiyorum ben de. milupanın still tea sini almış eşim. tadı güzel, onu içiyorum günde bir kez.

ben milupanınkini içiyorum. içmesen de olur bence. madem yeterli geliyor hiç alıştırma bünyeni takviyeye filan şimdi.
hadi ya, sen de mi sadece 4 kilo verdin. ben de hastaneden eve geldiğimde bi baktım sadece 4 kilo vermişim, şoka girmiştim. göbeğim aynen kalmıştı. ilk hamile kilodumu doğurduktan sonra aldım diye güle güle öldük eşimle. korseyi acıbademin fizikçisi de önermedi. hastanede ameliyattan sonra bir sürü doktor gelip ziyaret ediyor. diyetisyeni ayrı, çocuk doktoru ayrı, fizikçisi ayrı anestezi uzmanı ayrı... hepsi kendi çapında bişeyler tavsiye edip edip gidiyorlar. işte fizikçisi de korseyi önermiyorum, kegel egzersizleri yapın, mutlaka spor yapın filan gibi bi sürü şey sıraladı, zaten yabancı uyrukluydu konuşamasından pek de bişey anlamıyordum ve çok uykulu olduğum için çoğu şey bi kulağımdan girdi ötekinden çıktı. tek aklımda kalan "mekik çekmek" ten bahsetti ama ben wc ye bile gidemezken bu öneri bana küfür gibi geldi o yüzden unutmamışım, bi de korseyi tavsiye etmemesi kalmış aklımda.

canım benim kız da çok zayıf hala, ben de primanın 2 numarasını kullanıyorum ve evet biraz büyükçe duruyor ama 1 numarasını bulamadım. e-bebekte bile yoktu. hastanede de 2 no yu kullandıkları için evde de devam ediyorum. sen de idare ediver yakında ne de olsa etlenip butlanacaklar.
 

slm kızlar ben pek takılamıyorum biz yarı kırkımızıda yaptık 24 günlük olduk bile yavaş

yavaş rayına oturur gb herşey gece eskisi gb huysuz değil ama çok cadı bizim kızımız

istediği anında olucak yoksa basıyo cığlığı yıkıyo ortalığı sanki bişey yapmışız gb ağlıyo

memeyi alınca saldırıp biraz memeyle kavga edip sesler çıkarıp emiyo bi de bana tırnak geciriyo artık...
biz 1 haftalıkken başladık doktor kontrolümüze şimdiye kadar 3 kez gittik bide tam 1 aylık olunca kalça ultrasonuna gidicez..
 
günaydınkızlar kızım ve eşim yanımda uyuyo bende hemen nete saldırdım hiç takılamıyorum artık..
BAŞAKcım prima bizdede pişik yaptı kuıllanmıyoruz hemen değiştirdik.. bide kızlra ben pişi için krem değil zeytinyağı sürüyorum çok ii geliyo hem karnınada sürüyorum bağırsakllarına ii geliyo kaka yaparken gaz çıkarırken falan kaka yapıncada poposuna yapışmıyo öneririm size deneyin isterseniz..
serapcım nasılsın hatırladınmı beni kızını analı babalı büyüt canım benim kağanımda geldi şükürr
slm canım sen nasılsın allah analı babalı büyütsün senin kağanınıda gözün aydın.
canım benimki günde 15 bez değiştittiriyo ama yetmiyo die biz mamada veriyoruz çünkü sürekli emmek istiyo bağırıyo falan şimdi rahatladı çocuk
 
tatlım ben doktora bir haftalıkken götürdüm hastaneden çıkmadan randevu vermişlerid
şimdide 16 eylüle randevu evrdiler yani 1 ay sonrasına
doktor muayne ederken dediki memelerine asla dokunmayın bikaç haftaya kendiliğinden iner dedi
bide akıllı kaynanam ovalama akalktı göğüsleri dedim sakın elleme insanlar ne antika yaa günde 10 dk yanıma uğruyo ondada şunu yap bunu yap ilginççççç CADIARZU
hıçkırık bizlerdede tam gaz devam bütün vücudu hop oturup hop kalkıyo biraz emzirince geçiyo ama
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…