- 17 Ekim 2008
- 2.687
- 0
benim ruh halim günden güne değişiyor esracım. cerenin yüzü güldükçe değmeyin keyfime, benden mutlusu yok. ama o azcık ağlasa, hele degözünden yaş süzülse ben de başlıyorum ağlamaya. eşim inanamıyor "sen bu kadar sulu göz müydün" diye şaşırıyor. bakıp bakıp ağlıyorum kızıma. sevgi patlaması filan oluyor herhalde içimde. uykusuzluk ve yorgunluk, düzenin tamamen bozulmuş olması, eve tıkılıp kalmak gibi faktörler sinirlerimi zayıflattı galiba. ee tabi bi de hormonlar..... lohusalık çok zor geçecek galiba.kızlar selam
herkes çokmutlu mesut sanırım birdepresyon esiginde olanbenim galibabirde nazanlakonusuyoruz o da aynı benimruh halimde fizikenruhen çokmus durumdayız ikimizde
sizler emzirmeninguzelliginden falan bahsedebiliyorsunuz nemutlu sizebenim ilkbes altı un durumum iyi idi çokmutlu idim kizim olud falan sonra sungum dusmeye basladı benim gibi kotu ruh halinde olanyoksanırım hersey gozumde buuyor bubebeknası buyuycek napcam ne etcem oyle kotuyumkii
sürekli kızımı da alıp gezmeye filan gitmek istiyorum. migrosa alışverişe gitmek bile iyi geliyor ama bu kez de aklım evde cerenimde kalıyor. 5 dakikada bir arayıp anneme kızımı soruyorum. cerenle annemin arası çok iyi. benim kucağımda ağlayan kız annem alınca gülücükler saçıyor. galiba beni sütlük gibi görüyor.
canım bende de aynı durum olmuştu. kahrolmuştum. ama doktorum çok moral verdi. illa ki gelecek sütün dedi. pompayı ilk kullandığım günler yarım saatte 10-20ml geliyordu. kilo kaybı normal düzeyde olmasına rağmen sütüm az geliyor diye çocuk doktoru mama takviyesi önerdi. önce sütünü ver doymazsa mamayı kaşıkla yedir dedi. allah şükür bir iki gün içersinde bebeğime yetecek kadar süt gelmeye başladı. yine de ben günde 2 ölçek kadar mama veriyorum. yoksa mememi bırakmıyor. eee memede de süt bitiyor eninde sonunda bu kez de sinirleniyor mememe. ben de o noktada mamaya geçiyorum hemen. hiç moralini bozma. pek çok kadının başında aynı sorun var. emin ol zamanla sütün artacak. buna inanman çok önemli. lütfen kendini üzme sen de benim gibi.off bu cocuk doymuyor yaa, memeye bantliycam basini, 30-40 dk emiyor yari uykulu tam daldi uyudu diyorum yatiriyorum tekrara yaygara, araniyor tekrara bi 30dk meme yine ayni donguu...mama verince direk siziyor oysa..bu seferde midesini genisleticem diye korkuyorum, cun iki kere mama verdik 30ml+30ml hemen sizdi...napsam hic bilmiyorum??cocuk mu obur benim sut mu yetmiyor..mama dayasam bu sefer hic yetmicek??
benimki çok beyaz tenli ve de nasıl soyuldu anlatamam. resmen kabuk değiştirdi kızım. çok normalmiş. hücreleri kendini yeniliyormuş. bu büyüdüğüne işaretmiş. biz ilk günden beri yıkıyor ve günde en az 2 kere losyon sürüyoruz. doktor tavsiye etti. hatta günde bir kez de bebeyağı. giydirmekle hiç alakası yok yani EVRİŞ cim.Ben pişik önleyici değil Hametan diye bır ılac suruyorum.. pısık yapmıyor.. vucudu pişik olmaya cok yatkın.. o ılac cok ıyı geldı..daha onleyıcıye gecemedım acıkcası, bır de derısı soyuluyor Kuzey ın.. ınanılır gıbı degıl.. ne kadar gevsek de gıydırsem bı bakmısım corabın degdıgı yerler ya da gobegının ustu soyulmus.. cok enteresan.. beyaz tenlı cocukların kaderıymıs.. ole dedıler.
ben bazen bu sevgiden kafayı yiyecek gibi oluyorum. tekrar alıp içime sokasım geliyor. pamuklara sarıp sarmalamak istiyorum. onu izlemekten hiç bıkmıyorum. hatta bazen o uyurken yanıma alıp ona sarılıp yatıyorum. uyumuyorum tabi. nefesimizi hissediyoruz karşılıklı. bazen emerken uyuyup kalınca hemen koymuyorum beşiğine, önce biraz göğsümde yatırıyorum. benim nefes alırken göğsüm kabarıp kabarıp indikçe sanki onun da içine huzur doluyormuş ona beşik oluyormuşum gibi geliyor.Uykunun en tatlı yerınde bıle.. O nun ıcın kayıtsız sartsız ve herseye ragmen O na gülümseyerek uyanmak.. cok baska bır duygu. Bunu bana nasip eden Rabbıme şükürler olsun.
yatağına ben yatırınca en fazla 10 dak uyuyor ama annem yatırınca 2 saat filan. ben bu işin sırrını çözzemedim.ya bide masallah ne guzel sizinkiler yataga koyup kendi basina uyuyormu?? bizde ne mumkun ya memede yada mama yerken, emzikle yatagina koyuyorum yusun diye besigini salliyorum, tiebt sacmasapan ninniler soyluyor o salliyor, yok yok, illa memede, gerci o benden daha becerikli uyutma konusunda yatakta, gecen gece becerdi uyutmayi...
ben günden güne daha az acı hissediyorum. sanırım alıştım. henüz göğüslerim de yara olmadı. oysa o acıyla kesin yara olacak sanmıştım.meme uclarım yanıo..ilk cektiginde acıdan ter dokuyorum resmen sonra gecio , uyuyunca hemen krem suruyorum nazan yazmıstı ayaklarımı yere vurmaktan hal oluyorum die aynen öle oluyo yani
biz iki kere doktora gittik bile.Sıze bır sorum olacak; Doktora goturmeye ne zaman baslayacaksınız?? Rutın kontroller ıcın..
Ha bır de, bebişlerinizin memelerinde süt toplanma olayı yaşayan var mı?? Bız de var.. resmen abse yapmıs gıbı.. Ama Ozy netten baktı, ellenmemesi gerekıyormus.. sızler ne yaptınız??
benim kızın memişleri de çok hafif kabardı. zaten uyarmışlardı, ceviz kadar bile olabilir diye. inşallah o kadar olmaz da....
sizler pompayla sagdiginizda ortalama kac ml sut oluyor 1 seferde???
canım bebeğin emiş kuvveti pompanınkinden fazlaymış. gerçi pompasına göre değişir ama mesela benimki medelanın elektriklisi, bizim eve ziyarete gelen hemşire bana sütümü sağdırdı ve dedi ki "bebek daha kuvvetli emer, pompadan daha fazla süt sağar kendine" o zaman moralim düzelmişti. ama hastanedeki pompalar çok kuvvetli. onlarla yarışamaz herhalde bebişim.off az once oturdum agladim ya sutum yetmiyor(Teoman susmuyor, emiyor emiyor hala araniyor agliyor, mama verince siziyor yavrum..moralim cok bozuk...yemedigim sey kalmadi sut yapsin diye birde ilacda verdiler o bile cok getirmiyor...
sutunu sagan anneler sizde bi seferde ne kadar sut cikiyor baktiniz mi hic, kac ml?
ben dün gece denek için sağdım, 5 dak bi göğsümü 5 dak diğerini. tabi ceren hanımın emmesinin üzerinden 2 saat geçtikten sonra. 40ml süt çıktı. çok moralim düzeldi.
benim dikiş yerime hiç bant filan yapıştırmadılar. garip bir sprey sıktılar çizginin üzerine (çizgi diyorum zira ben dikiş filan göremedim sadece ince bir çizgi vardı) bu sprey kuruyunca dondu ve incecik bir bant gibi oldu. su geçirmiyor yıkanabilirsin dediler ben eve geldiğim ilk günden beri duş alıyorum.Göğsümde 1 cm çapında bir kızarıklık var. O kadar emziriyorum, sağıyorum. bu da nerden çıktı, anlamadım. Bir de dikiş yerime yapıştırdıkları bant ortasından kalkmış, hava yapmış =) Günde 2 defa duş ihtiyacı duyuyorum.