2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin AYÇA. tebrik ederim. rüzgar çok tatlı bir bebek. allah analı babalı büyütsün.
 
NORRAAcım sıkma canını mama veriyorsun diye. çok bebek alıyor mamayı. benim etrafımda mama vermeyen yok gibi. inşallah zamanla sütlerimiz artar da mamayı keseriz. ama yetmediği sürece de mamaya mecburuz. vicdanın lütfen rahat olsun.sen elinden gelen herşeyi yapmışsın. içini de rahat tutarsan sütün artacaktır eminim.
 
arkadaşlar,
herkes sarılıktan bahsetmiş. bana söylenen sarılık için ilk 10 gün risk olduğuydu. bizim değerimiz hastanede 3tü. çok düşük olduğunu söylediler. ben de bir daha eve geldiğimizde ne gözüne baktım ne tenine... tekrar doktor filan da test yapmadı. olsaydı anlardım herhalde. ilk 10 günü de atlattığımıza göre pek endişe etmiyorum açıkçası. inşallah tüm bebeklerimiz sarılıksız atlatır riskli dönemi. sarılık olanlara da acil şifalar diliyorum. çok geçmiş olsun diyorum.
 
bugün bizim kızın huysuz günü. akşam 6 gibi zorla uyandırdım 3 saatlik uykusundan. emzirdim. tekrar rahatça uyuturum sanıyordum hani uykusundan zorla uyandı ya kaldığı yerden devam eder sanıyordum. yok valla, o saatten beri dızırdıyor. gözünden uyku akıyor falliğin ama 10 dakikadan fazla uyumuyor. acaba sütüm mü doyurmadı diye 30ml mama da verdim ama yok fayda etmedi. annemin kucağında şuan. o çok daha güzel susturuyor. o gidince ben nasıl başedeceğim bu sıpayla. alahım sabır ve güç verir inşallah.
geceleri tek başıma bakıyorum. ertesi gün mesai yoksa sinan da yanımızda yatıyor ve çok yardımcı oluyor ama haftaiçi onu yormamak için ben tek başıma kalıyorum yatak odamızda cerenimle. hiç uyumuyorum diyebiliriz.
 

sagol canim, sizlerden benzer seler duydukca rahatliyorum ben:))yok simdi yetmeyince tereddut etmeden veriyorum en azindan gunde 2kere 30ml veriyorum, bazen 3 kere...uykusu duzene giriyor o zaman..
 
nazancim valla ayni seyi bende dusunuyorum, annem gidince ben ne yapicam, cok guzel avutuyir sipayi..2 gecedir onunla uyuyor ben uykusuz kaldim diye, sadece emmeye getiriyor uyaninca..keske bi 6 ay falan benle kalsa:))
 
Ebrucum Esracim masallah prenseslerinze ikiside birbirinden tatli...
Çok teşekkür ederiz Nurdan teyzesi :)

Evriş'im amin canım.. Kuzey bebeğe de 41 kere maşallah :) Giyim konusunda bizimkinin altını çıplak bırakmaya gelmiyor. Bir iki kere denedim hemen akşamına gaz sancısı çektik. Öyle çok kalın gibi durduğuna bakma zaten, üstündeki bodynin altında başka birşey yok. Tek fazlalığımız pijama altı. O da dediğim gibi narin çırpı bacaklarımız hemen üşüyüverior diye :)

sagol serapcim icim rahatladi biraz bizde 11 gunluk olduk, sanirim artik 30 yetmiyor, yavas yavas bizde arttiricaz galiba, cuma doktorunada sorucam..ikili sekilde sut+mama devam edicez gibi gorunuyor artsa simdiye artardi sutum(
Nurdan'cım, ben ısırgan otu+aslanpençesi+rezene karışımı bir çay içiyorum günde 3 öğün. Aktardan aldı eşim. Herbirinden 1er tutam koyup üzerine kaynar su döküyorum, 2-3 dk kaynatıp demlenmesini bekliyorum. Ben faydasını gördüm. ıstersen sen de bir dene. Bir de Vitamalt'ı çok övenler oldu. Aldım ama henüz içmedim.

Nazan'cım teşekkür ederim. ılk 10 gün kilo kaybettik. doktor 15. güne tekrar çağırdı, o zaman kilo almıştık epey, bana büyük moral oldu. Bize gelen hemşire de ölçümlerini yaptığında kilosu artmıştı. Boyunu da hastanenin ölçtüğünden 1,5 cm fazla ölçmüştü (o zaman 13 günlüktü). Sordum, ayda 4cm kadar büyürlermiş ilk başlarda. Ama bizim de bacaklar hala çırpı gibi. Ona bakıp da hiç endişe yapma bence. Zaten doymasalar kesin ağlayarak alarm verirler. Eğer bebek mutluysa sorun yok demektir. Ceren'imiz de son yüklediğin fotoda gayet mutlu çıkmıştı maşallah :)
 
Son düzenleme:
PıNKY senin bu topikte ne işin var kızım? yoksa doğurdun mu?
napiyim yabiizm topikde kimse yok bende size takılıyorum.. henuz dogum yapmadım ama heran bekliyoruz vakti zamanı ne zamansa sagslim gelsin diye..

bu arada Nazan ya kzıın tam fıstık valla yerim onu beeeen maşallah ya. çok sevimli şirine inan pek bi cilveli olcak senin bu cimcime. eşine söyle şimdiden hazırlansın. ayyhh bide gülümsemiş ya kuzu ya kuzuuu.
allah nazardan saklasın:)
 
Son düzenleme:
ebruuuuuu
ayy maşallah defne ne kadar büyümüş vebana çok değişmiş geldi. hoş ben sadece hsatennin sitesndeki fotosunu görmüştüm ondan bu kadar farklı gelmiş olabilir. ama maşallah ya bizim topiğin tüm bebeişleri foto çekilirken resmne bakmışlar yahu. bi CEREN hanım hariç o cilveli cilveli gülümsüyor...
 
Nurdaaaaaaaaaaan ayy harika bi kolaj olmuş. ve benim favori fotom eller havada olleeyy ben geldim der gibi varya ona bayıldım ya muhteşem.. Allah nazarladan saklasın minik ördekini...
 
evrim evrim evrim

ayy maşaallah kuzey oglumuza bana çok değişik geldi yakışıklım ya. büyümüş sanki annesi bu bebek. ilk resmlerdeki o hali yok hani olur ya böle çok bebekimsi öyle değil bu resimde maşallah annesi yiyi bakmış evladına. bende sana benzettim..
 
bu ardaa söylemden edemicem valla kırılmaca darılmaca olmasın ama bizim taze gadının DORUk un hani tickerdaki resmi varya bitiriyor beni.saçlar dikilmiş gözler capon göz çekik çekik.. çok şeker ya maşallah... hatta eşime gösterdiğimde ilk tepki şuydu

Hadi canım gerçekmi bu saçlar harika tam muzur tip dedi ve ogunden beri rüyasında oglumuzu böle çok çok saçlı görmeye başladı sevgili eşim..

gunler geçtikçe nasıl dğeişecekler acaba*acaba benm oglum nasıl bi tipe sahip olacak. ayyh sizin topiğe misafir olarak değilde paylaşımda bulunbmak için girmeye can atıyorum.
 
Evros,Ebruska,Esrako.. masallah evlatlarınıza..

Evros gozler aynı sen.. cok guzeller.. cok benzettım ben sana evladını.Allah nazarlardan saklasın

[.
saol canım benim ayrıca bana benzzettiğine çok sevindim herkes eşime benzetiyo
evros masallah canim, cok sekersiniz..
saol tatlım
Hemen eklıyorum Nurdanım :) kırar mıyım senı hiç.. Allahım nazarlardan saklasın evladımı..

maşallah evriş çok rtatlı kuzey beyimiz
valla bizimkininde bacakları çöp gibi zavallım elimde kalcak diye korkuyorum keşke anasından alsaydı biraz lülülülülülü

dogum gecemizin ozeti, esim yapmis, canim benim...

süper olmuş kocanın eline sağlık
 
Hemen eklıyorum Nurdanım :) kırar mıyım senı hiç.. Allahım nazarlardan saklasın evladımı..


Maşallah Kuzy'ye =) Saç lazım mı apla kaydirigubbakcemile3

dogum gecemizin ozeti, esim yapmis, canim benim...

Ay ne hoooş, bayıldım falla =) Biz gelenlere slayt gösterisi olarak gösteriyoruz fotoları, dik çekilenleri bile düzeltmiyor Onur =) İnsanlar kafalarını 90 derece eğip öyle izliyordu, ben çevirdim geçen gün =)

Bu arada annem yanımda ama, emzirmem konusunda beni abartılı buluyor. Emzirmemi çok da desteklemiyor. Her fırsatta Doruk'a mama, su, şekerli su vermeye çalıştı, 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum diye de psikopat ilan etti. Oysa hastanede birlikte kaldık ve doktorundan hizmetlisine herkes aynı şeyi söylediği halde ! Sanki onları duymadı kadın ! Neyse ki çok ısrar etmiyor...

Acıkan çocuk uyanır, ağlar diyor. Ben de ona birkaç arkadaşımdan örnek verdim, bu taktiği uygulayıp, soluğu hastanede alan. Zaten 10 dk emzirsem, o 10 dk olmuyor, 7 dk falan. Meme ucum tam Doruk'un ağzına layık olmadığı için zorlanıyoruz, savaş halinde emişiyoruz.

Yokluğunu göstermesin ama, "eğitimli kadın bunu yaparsa" diyorsun...


O zaman, allah size de versin pinkym =) ama söyliyim, kaç şişe gaviscon içtim, hatırlamıyorum. Mide yanmasında bebekler çok saçlı doğar diye duymuş ve "hurafe" demiştim. Değil, inanıyorum artık =)
 
Bu arada bugün yaşadığım bir şeyi paylaşmak istiyorum;

Bugün Onur'un doğum günü. Geçen sene 18 Ağustos'ta benim hamile olduğumu burada (Gaziemir'de bir poliklinikte) öğrenmiştik. Ne yazık ki takip eden 3 hafta sonra bebişimle ayrılmak zorunda kalmıştık. Tam bir yıl sonra gene 18 Ağustos'ta yani bugün, gene aynı poliklinikteydik. Bu sefer bebişimle birlikte "her şey yolunda mı" diye gelmiştik. Çok hoştu... Onur "seneye doğumgünümü merak ediyorum" diyor =))
 

hayat ne guzel suprizlerle doluopuyorumnanaktan
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…