2008 mayıs bebişlerinin boy ve kiloları

burak ve kutlu çağ gerçekten iri bebekler.boylu poslu olacaklar sanırım.maşallah...maşallah...

maaşallah burak ve kutluçağa uzun boylu yakışıklı delikanlı olacaklar inş

kızlar ben geldim:)))) nasılsınız görüşmeyeli bizimde kontrolumuz vardı 74 cm 9200 gr olmuşuz.kilosu bana zayıf gibi geldi ama hemşire çok ii dedi benimde enson tetanos aşısı vardı onu yaptırdım eşim markete gitti gelir şimdi alperen bağırıyo içerde görürse kızar öptüm hepinzi

kızlar ben geldim:)))) nasılsınız görüşmeyeli bizimde kontrolumuz vardı 74 cm 9200 gr olmuşuz.kilosu bana zayıf gibi geldi ama hemşire çok ii dedi benimde enson tetanos aşısı vardı onu yaptırdım eşim markete gitti gelir şimdi alperen bağırıyo içerde görürse kızar öptüm hepinzi

anam ne azı sende benim oğluş en son 7500 kiloydu maşallah maşallah alperene sakın dert etme canım[

barak ve kutluçağ maşallah maşallah kıslar bebişlerin iyi gelişimlerindeki sırrınız ne öğrenebilirmiyim ne olur allahım benimde oğlum öyle olsun önce sağlıklı olsun

marem alpereren 8 aylık sonuçlar mı bunlar? bence gayet iyi.. boyu özellikle.
maşallah. normal kiloda olması herzamn için çok iyidir. önemli olna sğlıklı olması... kilo almayınca üzülüyor insan ama hasta olmasında varsı zayıf olsun diyorum şimdi...

canım kahvaltı cicibebe, tereyağ, pekmez, peynir, yumurta (ben salatalık ve zeytini sormayı unutmuşum, merak ediyorum doğrusu.. ) bir de şu tahıllı kahvaltı karışımları sormayı unutmuşum onu da bilen varsa yazarsa sevinirim, gerçi sorucam yine ama.

meyvelerden elma, armut, portakal, muz. kivi 10.ayı bekle dedi.

çorba; tahıllı, kırmızı, yeşil mercimek, tel, arpa şehriye, tarhana , sebzelerin çoğu, yemeklerine domates rendeleyebilir, az soğan koyabilir, maydanoz koyabilirsin dedi.
et, tavuk, ve suları.. makarna, pilav elinle ez ver, köfte de verebilirsin dedi.

verilmeyecekler ise; kesinlikle kemik suyu, pırasa, taze fasülye..

dedikleri bunlar. bunlar bile oğluşuma çoooook zengin bir menü oldu. çünkü ilk ek gıda listemle kalan ve hiçbirşeye doktor demeden cesaret edip başlayamayan bana süpper çeşit oldu. diğer kafama takılanları da sorucam işte..

mesela gece boyu tok kalması için iyi geceler tahıllı muhallebilerden falan veriyormusunuz sizler? yada gazsız!!! bir uyku için iyi geceler kategorisinden ürün kullananınız var mı kızlar? yazarsanız sevinirim..

teşekkür ederim canım
sen çok güzel yazmışsın da ama benim kızım 3 gündür fena iştahsız 3 dişi çıktı sanırım biri daha çıkmak üzere ishali de var biraz ondan mıdır nedir.
siz bu sorunu yaşadınız mı?
gece muhallebi veriyorum ben milupa nın tahıllı larını vermezsem sabaha kadar zırt pırt uyanıyor hoş yine uyanıyorda:KK43:
gazsız iyi geceler kategorisini hiç denemedim ama onlarda ver bence siz nasıl muhallebi yapıyorsunuz ben hazırlardan yapıyorum evde nasıl hazırlıyorsunuz vermiyor musunuz yoksa:uhm:

:nazar:

canım bencede gayet iyi sonuçların maşallah boyu uzun olacak hem:):nazar::nazar:

sağolun kızlar bencede ii :))))) tabi önemli olan sağlık bazen tanııdklarım anlatıyo işte bebekleri çok kiloluymuş 7 ve 8 aylıkken ama kendisi diyo nişasta veriyodum diye nişasta şişiriyo sonuçta ben bebelakın kahvaltı ve gece mamalarını veriyorum öğlende çorba arada bebe bisküvisi tek tek elinde de yiyo teyzeleri:)) hazır pirinç unlarındanda muhallebi yapıyorum

teşekkür ederim canım
sen çok güzel yazmışsın da ama benim kızım 3 gündür fena iştahsız 3 dişi çıktı sanırım biri daha çıkmak üzere ishali de var biraz ondan mıdır nedir.
siz bu sorunu yaşadınız mı?
gece muhallebi veriyorum ben milupa nın tahıllı larını vermezsem sabaha kadar zırt pırt uyanıyor hoş yine uyanıyorda:KK43:
gazsız iyi geceler kategorisini hiç denemedim ama onlarda ver bence siz nasıl muhallebi yapıyorsunuz ben hazırlardan yapıyorum evde nasıl hazırlıyorsunuz vermiyor musunuz yoksa:uhm:

a ne güsel canım. dişler gelmişŞeniz :lepi: ama maalesef diş çıkarma esnasında süzülüyorlarmış bebişler doğru.. ishali de ondandır muhtemelen. bizim dişlerden bi haber yok henüz:) 10 aylığa kadar yolu varmış doktorun dediğine göre.
gece muhallebi veremiyorum. herşeyi çok üstüste yiyor öğleden sonraki uykusundan sonra. muhallebi fazla olur diye son emzirerek uyutuyorum. ama şu tahıllı iyigeceler muhallebilerinden alınca kesin başlayacağıım.

bazen ülker hero baby'nin gogle'sinin çeşitlerinden veriyordum. bebişine ve size çok geçmiş olsun canım. bakalım diş çıkarmada biz napıcaz? umarım hepimizinki hafif geçer..a.s.

barak ve kutluçağ maşallah maşallah kıslar bebişlerin iyi gelişimlerindeki sırrınız ne öğrenebilirmiyim ne olur allahım benimde oğlum öyle olsun önce sağlıklı olsun

bize iyi dileklerde bulunan tüm annişlere sevgiler bu arada..
kutlu çağımın güzel gelişiminin sırrı öncelikle doktorumuzun dediğine göre sevilen, mutlu, doğru zamanda istenilerek yapılan sevgi çocuğuymuş:1hug::asigim: kaydirigubbakcemile3
daha sonra da 6 ay boyunca sadece sütümle beslememdeki fayda. bir de ben vejetaryenim. çokta iyi birşey olmadığını biliyorum ama, baya bi besinli sütüm geçti sanırım:)) sigaram da yok. yaradı minnoşuma:lepi:cokacimcoook zaten 3,940 doğdu kutlu çağım:sm_cool: iri bir bebekti ve devam da ediyor şükür sağlıkla:hooray: :içelim:

ama öncelikle hepimizin bebişlerine sağlık, mutluluk versin Allah'ım.. gerisi boşa.s.

kızlar ben oğlumu sağlık ocağında ölçtürdüğümde boyu 70 cm çıkmıştı ama evde ölçtüğüm zaman 73 cm çıkıyor.. acaba bu kadar fark olur mu yaa.. şaşırdım doğrusu.. 3 cm az değil çünkü.. bizim oğlan sağlık ocağında sıkılıyor ve kollar bacaklar hiç durmuyor.belki ondan yanlış ölçtüler...

gökçencim biz de sağlık ocağında ölçtürdüğümüzde hep kısa çıkıyo hemşireler baştan savma ölçüyolar biraz biz her ayın sonunda eşimle evde ölçüyoruz ben doktordan ve sağlık ocağından ayrı olarak kendim deftere kaydediyorum

öncelikle burak için güzel dileklerde bulunlanan tüm teyzoşlarımıza teşekkürler....
maşallah gelişimimiz iyi gidiyo nazar değmesin....
artık burak çoğu şeyin tadına baktı sayılır her yediğimden azıcıkta olsa tadtırıyorum aşırıya kaçmamak kaydıyla doktor teyzemiz 1.5 ay daha sıkın dişinizi dedi :)
aslında fazla özen gösterdiğim bi şey yok yedirdiğim hatta sebze çorbası fazla yemedi bile çünkü sevmiyo ve kafasını çeviriyo zar zor ne tıkarsam ağzına...
gerisi hepimizin verdiği şeyler kahvaltı meyve çorba yoğurt...
artık kahvaltı ve akşam yemeklerini bizimle beraber yiyo ve çok seviyo ve bizimde soframızın maskotu oluyo....
mama sandaliyesini şiddetle tavsiye ederim bende gökçen arkadaşımızın kuzeyin fotosunu görünce daha bi heveslendim ve gittik aldık hemen...

sanırım burağın gelişimin iyi gitmesinin sebeblerinden biride düzenli bi uyku saatinin olması
hala 40 günlük bebe gibi 2 saatte bir uyuyo yarım saat 1 saat uyuyo aman nazar değmesin akşam yatana kadar tam 4 kez uykusu var....
2 saat içinde hemen uykusu geliyo emzirip yatırıyorum uyku saatini hiç aksatmıyorum
ve happy sk arkadaşımın dediği gibi sürekli emzirdiğim için ve her canı istediğinde emziriyorum dr teyzesi bile şaşırdı sabah kalkınca emiyo 1 saat içinde kahvaltmızı yapıyoz ve 1 saaat sonrada emip uyuyo deyince şook oldu
ama dediğimiz gibi her bebeğin gelişimi farklıdır kızlar burak çok zayıf doğdu 42 haftalık doğmasına rağmen 3250 gr doğdu plesanta yaşlanması olmuş ve fazla karnımda durduğu için zayıflamaya başlamıştı sıpa gelmek bilmedi nolcek :)
ama doğum kilosuna göre çok ii gelişim gösterdi maşallah
hepinizin tatlı bebişlerini kocaman öpüyorum ve sağlıklı günler hepimize :)

şu sağlık ocağı ölçümlerine gelince bizim gittiğimiz sağlık ocağıda çok gıcık sanırım pek birşeyden anlamıyorlar öylece kıyafetle tartıyorlar boyu hiç bakmıyorlar bile
zaten bizde oraya götürmüyoruz sanırım onlarda bunun farkında...
kan damlası için bile sinir etmişlerdi beni kilosuna göre damlatacakmışız bide 4 yaşa kadar kullanacakmışız allahtan görümcemde sağlık ocağınada çalışıyoda ondan öğreniyorum bazı bilgileri
aslında kan damlası 1 yaşa kadarmış ve 9 damladan fazla verilmiyormuş sanırım
düşünsenize 15 kilo 15 damla çok saçma :) o yüzden sadece aşılarını yaptırıyoruz....

gelişimini hamileliğimden bu yana GATAda yaptırıyoruz ve çok güzel ilgileniyorlar...
kilosunu sadece bezi kalacak şekilde tartıyorlar boyunu boy tahtasında ölçüyorlar
ve gelişimi ii olduğundan artık 2 ayda bir kontrole çağırıyorlar ve her hangi bi durumdada telefon görüşmesi yapabileceğimizi sölüyorlar...

Son düzenleme:
kardelenciğim maaşallah senin bebişine de.. hihoyyyt
benim kutlu çağ'ım da 8.ayını dün doldurdu. cumartesi kontrole gittik. 10,750kg. 76cm. geldicokacimcoook:hooray: maaşallah:nazar: bizimkiler biraz iri mi ne?? :)))
bana da yeni ek gıdalar söyledi. nihayet oğluşumun ne yiyip ne yiyemeyeceği konusunda hemen hemen çoğu şeyi biliyorum ama kafama tkılan ve sormayı unuttuğum şeyler de olmuş. sana neler verdi. ayrıca doğum tarihin neydi senin canım yazar mısın?
sevgilera.s.

sanırım boyunun uzun olmasında bizimde etkimiz büyük
benim boy 1.74cm babamızında 1.85 cm
dr teyzemizde manken gibiolacak diyo inşallah
bize verdiği listede artık öğlenleride çorba verecek olduğum ve yanında yoğurdu akşamda yine çorba ve artık çorbalar kıymalı olacakmış ve yanında meyvesi...
ama ben öğlenleri çorba vermeyi düşünmüyorum sadece meyvesini veriyorum püre veya meyve suyu
akşama kadar beni emiyo emmesini istiyorum dr umuzda emzirme taraftarı zaten
akşam çorba ve bizim yediklerimizden çok az veriyorum mesela bu akşam pırasa böreği yapmıştım verdim azar azar biraz domates biraz zeytin bizimle beraber yedi
saat 9 gibide yoğurdunu verdim...dr akşama bırakma demişti gaz yapabilr dedi
bende artık ikindi saatinde vermeyi düşünüyorum
muhallebi konusundada vermene gerek yok dedi kilosunu beğendiği için
zaten pek severek yemiyodu pirinç ununu
o dediğiniz tahıllı mamalarıda sevmedi gece sadece beni emiyo

burak mayıs bebeklerinin en küçüğü canım 30 mayıs doğumlu :ecrin_bebek:

kardelencim en küçüğü ela 31 mayıs doğumlu:))
ama maşallah siizn bebişlere en küçük benim demiyo yaniii:))
fikir oldu bana yazdıkların sağol paylaşımına. ela da çok emmek istiyor kıyamıyorum da bazen sırf yesin diye emzirmiyorum o zaman da içim rahat etmiyor anlamadım gitti..aslında dediğin gibi anne sütü ona daha yararlıdır..

tabiki yemeside önemli canım ama emmeside bir o kadar daha önemli...bağışıklık sistemi için...
vereceğin ek gıdaların porsiyonlarını az az yap yemiyosa zaten önemli olan ilk başlarda doyması deil alışması mademki iştahsız azar azar ver ama bencede emzir
ben uykudan uyanınca bile ağzı tadlansın yavrumun diye emziriyorum eğerki hemen bir şey vermiyeceksem
ki uyandığı gibi ek gıda vermiyorum uyku mahmurluğu olduğu için azcık emziriyorum sonra oynayıp yarım saat sonra veriyorum ek gıdasını zaten adı üstünde ek gıda

bencede ek gıda yani anne sütüne takviye... ben de çok emziriyorum.her yediği şeyin önünde ve sonrasında emiyor..kuzey de küçük sayılır mayıs bebişlerine göre.27 mayıs..

X