2008 mayıs bebişlerinin boy ve kiloları

bugün kontrolümüzü yaptık...
ela mın kilosu 10250 olmuş zayıflamış mı yoksa önceki tartı mı bozuktu anlamadım ama sevindim:))hihoyyytkilolu olmasından korkuyorum..
boyu da 73 cm.

teşekkür ederim. çok hareketli bi bebek olmasa sanırım dah iyi olurdu kilosu.doktorumuz bu harekete bu çocuk iyi kilo alıyor dedi.hayret ediyor drlar hareketliliğine.

kızlar yavrularınıza maşallah :)) Allahım tüm bebişleri sağlıkla büyütmeyi nasip etsin herkese..benim oğluşum da 10 aylık kilosu 7900 gr..73 cm boyunda...en zayıf hala benim oğluşum sanırım

kızlar şimdi tabloyu ekliyorum.. biraz düzeltme yaptım.. doğum kiloları ve son 2 ayı bıraktım yoksa çok karışık oluyor... birde musoncum bebişinin adını yaz.. üzgünüm ama hep karıştırırım diye isimlerini sormak zorundayım...

Slm arkadaşlar

Oğlum Yunus Emre en son sanırım 10 aylıkken falan kontrole gitti (belki 3 hafta olmuştur kontrole gideli )

Kilosu 9000 civarındaydı
Boyu 74 cm di

Aslında iştahında hiçbir sorun yok ama doğduğundan beri ben bi türlü besleyemedim çocuğu..Lohusalık depresyonuydu vırttı zırttı derken kilo alamadı oğlum..

Şimdi biraz daha zayıfladı sanki çünkü bakıcısı doyurmayı pek beceremedi sanırım. Sabah kahvaltısını ve akşam yemeklerini ben yediriyorum ama kadın gün içinde kusar diye korkup yarıda bırakıyormuş her yedirdiğini.. En son saat saat ne yemesi gerektiğini listeleyip verdim eline.. Kayınvalide kalırkende kadın eline ne geçerse veriyodu..Çiğ köfte bile yedirmiş manyaklar el kadar bebeye..Birde normal bisküvi veriyorlardı oyalansın diye eline her gün, oğlumun kaşınmaktan heryeri yara içinde kalmıştı. Bakıcımıza tembihlememe rağmen kayınvalideler ziyarete geldiklerinde yine bisküvi yedirmişler benden habersiz..Tabi sonra gece yarısı oğlumda ağlama krizleri, kaşıntılar.. .Neyse eve bisküvi sokmuyorum artık..Bir daha olursa kıyameti koparırım artık.. Bu sefer sesimi çıkarmadım ama sabrımın son noktasındayım. :eek:klava:

Bence bebeklerin kilosunu çok kafanıza takmayın..Sağlıklı ve neşesi yerindeyse varsın zayıf olsunlar.. Nasıl olsa büyüdükçe alırlar kilo..Benim kocam bile küçükken zayıfmış ama şimdi 105 kilo kaydirigubbakcemile3

iyi akşamlar kızlar,
ben kafayı yiyecem yaaa... benim cadı 3370 doğdu ama ilk aylardan beri fazla kilo alamadı ikinci ayında doktor mamaya başlatacaktı ama ben anne sütünde ısrar ettim şimdi bazen pişmanlık duyuyorum neden mi? Bulunduğum Allahın belası yerde aşı için ilçeye gitmemiz bile sorun :kızgın: 23 nisan tatilinde izmite gittim ordaki kontrollerde boy 69 kilo ise 6950 çıktı aslında o güne kadar yemesi güzeldi ama ne olduysa o günlerde oldu önce bir kusma (ki bu ilk ciddi kusması ) arkasından diş çıkarması o günden beri doğru dürüst yemiyor ne yapacağımı şaşırıyorum tv ile yese ona bile razıyım eşimin işi problem bir yere çıkamıyoruz hatta bu gün bu doktora gitme konusunda tartıştık Çok üzgünüm çoook
ikimiz de zayıf olduğumuz için doktorlar genetik olabilir diyor ama içim rahat değil moralim çok bozuk

canım moralini bozma evet bence genetikte olabiliyo şişman ailelerin çocukları şişman zayıflarınki zayıf uzznluk kısalık benziyo hem sağlıklı olsun yeter alperende bana çok zayıf geliyo boğazı inceceik sanki ama minyon tipli yaşını göstermicek ufak tefek olcak diyolar oda olabilir..sağlık olsun bebeklikte zayıf olanlar sonradan şişmanlıyo boşver....:)))

canım üzülme sağlığında bi problem yoksa moralini neden bozuyorsun yapısı zayıf bir bebek olucaktır belki

canlarım ben de kendimi umursamamaya şartlandırıyorum ama gittiğim her yerde aynen şu diyalog geçiyor:
_ maşalllah pek tatlı, ne kadarlık?
_ yaşını yeni bitirdi teyzesi.
ardından acıma mı garipseme mi şaşırma mı tuhaf bir bakışla
_ ay altı aylık gibi duruyor, yemiyor mu, bakamıyon mu(güya şaka), bakıcısı mı bakamıyor, yok şunu yedir, yok bunu yedir, yok okuttur, yok kurşun döktür -tatlicadiarzu- kafamçokkarıştı
bir de son bir aya kadar iştahı da iyiydi ama ne olduysa son dişlerini çıkarırken oldu.
bütün bunlar yetmiyormuş gibi onu doktora götürememek çok zoruma gidiyor iki gündür eşimle kavga edip ağlıyorum köyümüz il merkezine 2- 2 buçuk saat o da özel arabanla kendim götüreyim diyorum sabah altı buçukta tek araba var yollar o kadar kötü ve o kadar virajlı ki geçen yarım saat ötedeki ilçeye giderken bile üstüme boydan boya kustu arkadaşın arabası battı Allahtan arkadaşlar bebekli bir aile çok anlayışlı davrandı hemen ikimiz de üstümüze başımıza yeni kıyafet aldık:))))) boluya gitmeyi hem de otobüsle gitmeyi hiç gözüm kesmiyor yıllık izine kadar burdayız anlayacağınız
of amma comuşum ya kızlar gözünüzü ağrıttım kusura bakmayın :)

X