2008 Mayıs Anneleri

herkese selaaaammm. bende bikaç gündür giremiyorum benim lep top tamire gitti. ablamın lep top unu çaldım bugün size yazmak için:))))

yaseminciğim geçmiş olsun bi kurtulamadı yavrucaklar hastalıktan. kış geldi herkez dökülüyor teker teker umarım herkez düzelir biran önce.
deryacığım sizede geçmiş olsun... yeni evinizde hayırlı olsun...

 
hava değişiminden oldu galiba.orda hava yağmurluydu biara.biz de yağmurda yürüdük.eski günleri yadedelim diye :) sanırım ondan oldu. ama değdi doğrusu. kendimizi bebeklerimize öyle bi kaptırmışız ki romantik anları bile unutmuşuz.bi tuhaf oldum eşimle öyle sahilde yağmur altında yürüyünce.sanki yeniden aşık oldum :) hepimizin gerçekten böyle şeylere ihtiyacı var.çünkü biraz yıprandık. ridacım iyi dileklerin için ayrıca teşekkür ederim.
 
kardelencim saol canım. cunda adası var duydunuz mu bilmiyorum ve sarımsaklı. orada çok güzel oteller,pansiyonlar var.hele birde şeytan sofrası diye bi yer var görmeye değer.tatil için çok hoş yerler.tavsiye ederim.
hepinize iyi geceler muck muck
 
caım sağol yazdım not olarak. valla merak ettim bakarsın seneye gideriz eşimle. nereye gitsek diye bi türlü karar veremiyorduk. iyigeceleerr...
 
günaydın kızlar iş yerinde arkadaşıon pc den yazıyorum benim pc geldi ama daha kurulumu yapılmadı.kızlar ben evdeyken mert gayet güzel uyuyor geceleri ama işe başlayınca uyumuyor gidicemi anklıyor diyorum babasına yok ne anlıcak diyo ama bence kesin anlıyor sabah evde olmucamı biliyo ( bakıcımızdan memnunuz çok şükür iyi çıktı dün uyumamıştı 3-4 saat gece aramış mert nasıl uyudumu belki benim nazarım değimiştir çok içten seviyorum bildiğin dualarlı oku dedi .) hoşuma gitti düşüncesi...sizler nasılsınız hepinizi çok özledim artık herkes tam katılamıyor eskisi gibi galiba.((
 
kıslar herkese merhaba günaydınlar efendimmm. nasılsınıziyi misiniz. kaç gündür benim böcek hastaydı burnu tıkanıyordu ateşi vardı. Allahtan gece rahat uyudu. ama sürekli uyanıp ağlıyor ya. iki gündür uyumuyordum zaten. bugünde uyuduğumdan bişi anlamadım. birde baba bebek hasta. kızımdan daha nazlı valla yaa.. bende hastayım ama kimseye hastayım diyemiyorum. vücudum çok kırgın. hele bu heriflerin alacakları birşey yanıbaşındayken verirmisin demesi yokmu. bitirdi beni yaa... su bi adım ötede su katar mısın canım.ayyyy. delirtti beni akşam. Allahtan bugün biraz iyi... yoksa iki hasta kaldıramıcaktım. yasemincim merhaba. benimde nazarım değer. kızlar bu çocuğu kendi kendine nazar ediyorsun diyorlar..ama kaç gündür yorgunluktan bi kelem bişi okuyamamıştım. dün okudum yattım artık.. kardelen gökçenyıl ikinizede merhaba.. rida canan kızlarrr diğer kıslar nerdesiniz yaf. bi sorun yoktur umarım. herkese mutlu günler
 

Canım benim, günaydın..biz de seni çok özledik..dediğin gibi fazla bir katılım yok eskisi gibi...ama müdayimlerimiz var..kardelen tuğba, gökçen, canan, saadet gibi..onlar da olmasa ne olurdu bilmiyorum..ben de katılıyorum vakit buldukça..genellikle okuyorum ama cevap yazmak için fırsatım olmuyor çoğu kez..
canım, benim oğlan da pek uyumuyor geceleri..gündüz uyuyor genellikle..annem öyle diyor...
gece beşiğini sallarken gözlerimin içine bakarak bir gülüşü var ki içim gidiyor ama uyku gözlerimden öyle bir akıyor ki onun gülüşüne karşılık vermemiş olmak için bir tebessüm edebiliyorum ancak..oynamak istiyor ben var gücümle uyusun bir an önce ben de yatayım diye sallıyorum..bazen uyumuyor diye kızıyorum ona..ciddileşip öylece bakıyor bana..sonra onu sevdiğimi sanıp tekrar gülümsüyor..bebekler çok masum ve sevimli..Bazen oğlumun hakkına girdiğimi düşünüyorum..yorgunluktan onunla yeteri kadar oynayamıyorum, onu sevemiyorum diye çok üzülüyorum..sen de benim gibi hissediyor musun yasemincim..gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum..bu nedenle psikolojim bozulacak nerdeyse..son zamanlarda fazlasıyla kafaya takar oldum..
Allah çalışan tüm annelere sabır versin..

bu arada gökçencim, eşimle birlikte dışarı çıkmıştık aniden yağmur bastırdı..elele tutuşup o yağmurda arabaya doğru koşturmaya başladık..sırılsıklam olduk..sonra birbirimize bakıp gülümsedik eminim aynı şeyleri hissettik..uzaklara gitmeye gerek yok demiştim yaaa ondan.. romantizm bazen ayağımıza kadar geliyor kaydirigubbakcemile..eşimle elele yürümek beni çok mutlu eder, her seferinde Allaha şükrederim..o da bazen sesli olarak şükürler olsun der..bunun ikimiz için çok farklı anlamları var..sevmek çok güzel şey arkadaşlar..Rabbim tüm eşlerin kalplerini sevgi, şefkat, karşılıklı anlayış ve saygıyla kuşatsın..ayrılıklar olmasın..gülen yüzler solmasın..amin
 
deryacım merhaba, valla ailecek hastalanmışsınız geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda sağlıklı günlerinize dönersiniz..çiçeğini (h.ceren) benim için öpmeyi unutma...
biz de dün hastanedeydik, öksürdüğü için oğluşumu kontrole götürdük..kan verdi minnacık elinden, boğaz kültürü aldılar..bugün 13:30 da sonuçlarını alacağız inş....dün akşam da gazipaşadaydık..eşimin ailesi bayramı diyarbakır'da geçirmişlerdi döndüler..halaları çok seviyorlar ama oğlum evde hiçbirşeyi yokken orda hastalanıyor, ağlıyor, durmuyor bir türlü onlar da istedikleri gibi sevemiyorlar hiç..

yasemincim, önceki yazımda söylemeyi unuttum...bakıcının iyi çıkmasına sevindim..umarım hep böyle devam eder..oğlumun üzerinden cevşeni eksik etmemeye çalışıyorum...bol bol okumak gerekiyor..yavrulara nazar değmesin..
 
deryacım merhaba, valla ailecek hastalanmışsınız geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda sağlıklı günlerinize dönersiniz..çiçeğini (h.ceren) benim için öpmeyi unutma...
biz de dün hastanedeydik, öksürdüğü için oğluşumu kontrole götürdük..kan verdi minnacık elinden, boğaz kültürü aldılar..bugün 13:30 da sonuçlarını alacağız inş....dün akşam da gazipaşadaydık..eşimin ailesi bayramı diyarbakır'da geçirmişlerdi döndüler..halaları çok seviyorlar ama oğlum evde hiçbirşeyi yokken orda hastalanıyor, ağlıyor, durmuyor bir türlü onlar da istedikleri gibi sevemiyorlar hiç..

yasemincim, önceki yazımda söylemeyi unuttum...bakıcının iyi çıkmasına sevindim..umarım hep böyle devam eder..oğlumun üzerinden cevşeni eksik etmemeye çalışıyorum...bol bol okumak gerekiyor..yavrulara nazar değmesin..
 
hepinize geçmiş olsun,bebişlere de tabi.kuzey geceleri çok güzel uyuyordu. 1 defa uyanıp emip uyuyordu tekrar. 10-11 saat gece 1-2 saat de gündüz uykusu vardı.şimdi gceleri 3 defa uyanmaya başladı ve ağlıyor huzursuz uyumak istemiyor.baya aziyet ediyor.acaba diyorum diş mi çıkaracak ondan mı huzursuz.tatilden döndüğümüzden beri ne gündüz ne de gece rahat veriyor.gündüz sürekli ilgi istiyor.iş güç kalıyor.yemeği zor yapıyorum.eskiden çeşit çeşit yaprdım şimdi birkaç çeşit ancak yapabiliyorum.hele gezmeye falan gitsem bütün işler kalıyor.birde çalışsam ne yapardım.şubatta başlıcam çalışmaya.başedemicem diye çok korkuyorum.
ridacım gerçekten şükür ki mutluyuz,sağlığımız yerinde.tatlı bebişlerimiz var.dha ne olsun dimi ama :)))
 
ridacım geçmiş olsun kuzuna. inşallah tahliller temiz çıkar en kısa zamanda iyileşirsiniz. bizdede öksürük var dr baktı ama sanırım benim kuzumun öksürüğü çok tükürük salgıladığı zaman yutmayı beceremeyip gıcıkladığı için. öyle boğulurcasına kuru bi öksürük değil yanii..
gökçenyıl inan çalışmaya başlayıncada yapıyorsun ev işi bu kadın olmak ne kadar zor.. ev işini yap, çalış, çocuğa bak, adamın gönlünü yap, temizlik , ütü çamaşır, bulaşık, zart zurt.. offfff
benim böcekte kaç gece ateşliydi ateş düşürücü verdim bi kaç defa. uyuyamadım. oda uyuyamadı, iki dün uyudu rahatca ama belki 5 defa kalktım sabaha kadar. huysuzluğu üstünde. birde bağırmayı öğrendi zilli. basıyor çığlığı. ağlar gibi yapıyor ilgi istiyor. Allahtan tv ye ilgisi varda yer minderine yatırıp tv yi görebileceği bi yere yatırıyorum eline de çıngıraklı titreşimli tırtılını veriyorum öyle vakit geçiriyorda o arada ben hem adamı hem kendimi hemde bebeşin eşyalarını ayarlıyorum. sonra evden çıkıyoruz yaaaaaaaaaa yorgunummmmm uykum var. hastayımmm..
 
hepinize ayrı ayrı katılıyorum kızlar
sanırım hepimiz aynı dertten muzdaribiz....bebişler
onlarla hem ilgilenmek hemde aynı zamanda işlerimizi halletmek istiyoruz ama malesef olmuyor
bende yazlanları hep dikkatle takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyo zaten pcnin başına burağı uyutmya başlayınca oturuyorum bir elim beşikte bir elim mouse ta oluyo ve malesef yazmaya el kalmıyo
uykusunuda iyice derinleştirincde kalkıyorum bi kaç iş yapmaya
temizliğe çok önem veren insandan eser kalmadı valla akşama kadar anca bi kaç ortalık toplayıp burakla ilgilenmekten ancak bu kadar oluyo
akşamlarıda burağı uyutmak saatlerimi alıyo ridanın dediği gibi ben uyuyorum artık o bana böcü böcü bakıp gülümsüyo
bide nazenin anlattığı gibi bir rehavettir üstümde ki sormayın 40 ımdan sonra biter dedim ama hala aynı...
lafın kısası kızlar hepinizi çok seviyorum ve iyiki varsınız yazamasamda hep aklımdasınız
 
Herkeste aynı dert hasta olmuşuz.
Biz Ecrin'le bayramın 3. günü akşamı hasta olduk anca bugüne düzelebildik oda biraz o minik burun bi tıkanıyo içimin acıyo anlatamıyorum ama hepiniz anlıyorsunuz hepimizin ortak noktası bu bebekler hasta olmasın yaa canım acıyo. Pazartesi aşımız vardı anasağlığa gittik yapmadılar grip için Peditus verdiler kızıma iyi geldi.
Pazar akşamıda kociş geldi eve ben uyuyordum geldi sarıldı bana sandımki bana sarılan soba amaninn oda hasta olmuş ben de hasta kafamı kaldıramıyorum Ecrin tıkanık olduğundan geceler çok zor geçti Eşimin ateşi çıkmış bi terliyo bi terliyo sabah 5 e kadar habire üstünü değiştire değiştire uyuttum onu aslında o benim ilk bebeğim Ecrin ikinci bazen hasta olmasını çok istiyorum öyle masum öyle kedi gibi sokulgan oluyorki hiç olmadığı kadar ama hasta da olmasın dio bi yanım onun için de içim acıyo aslında küstük ama geldi yine kendine baktırttı kıyamadığımdan :)

Sağlık ocağında Ecrine bide İmmuzinc die bi şurup verdiler bitkiselmiş bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş her gün kullanıcakmış ama en büyük sorunum Ecrin'e şurup içiremiyorum yokmu bunun kolay bi yöntemi içsin die bi amuda kalkmadığım kalıyo her türlü garip sesler hareketler nasıl yumuyo o ağzını açmıyo siz hiç şurup verdinizmi varmı güzel yöntemleriniz.
 
evet bacılar hepimizde aynı sorunlar. benim oğluşta bu aralar acayip huysuzlanıyor yok yere karnı tok, altı temiz, uyku var uyumuyor ağlıyor. geçen gün bi emziğini vereyim dedim ağzına aldı valla. okadar uğraşmıştım çeşit çeşit almıştım bi türlü tutmamıştı. şimdi uyurken bile ağzından düşürmüyor hiç. çok kuvvetli emiyor. öyle mızırdandığı zaman yada karnı çok toksa yani gerektiği zaman sadece veriyorum ağzına çok rahatlıyorum emerek uyuyor uyuyunca alıyorum ağzından. yada uykudan uyanınca veriyorum ağzına gece tekrar uyuyor çekerken. ağzından aldığım zaman ağlamıyor alışıcak şekilde vermiyorum. susunca filan alıyorum ağzından. isterseniz verin sizde bi deneyin belki alırlar. heralde dahada bilinçlendi.

canancığım bende şurup içirdim içiyor. suratını ekşitsede içiyor galiba sebebi devamlı benim bişeyler yedirmem ona alıştığı için yemeye ne verirsem ağzına çevirmiyor. ağaç yaşken eğilir başlayın arkadaşlar doymalık değil ama alışması için verin herşeyi kaşık, bardak kullanınki zorluk yaşamayın böyle durumlarda. buğra kaşıklada, bardaklada, biberonlada çok güzel yiyor içiyor artık
 

Geçmiş olsun canım..artık şakalar yapmaya bile başladı bizim minikler..yalancıktan öksürüp dikkat çekiyorlar..bugün oğlum erken yattı gece 2:30 da kalktı sabah 7'de tekrar uyandı bir daha uyumadı..sevdik eşimle doya doya..sonra oğlum annanneye biz işlerimizin başına döndük..
bizim oğlanın tahlilleri normal çıktı ama doktor eşimin arkadaşı olduğundan sonuçları değerlendirip olası bir duruma karşı 3-5 vitamin, şurup filan vermiş ancak birşeye alerjisi olabileceğini söylemiş..devlet hastanesinde bunu öğrenemeyeceğimizi özel bir hastanede tahlil yaptırmamız gerektiğini söyledi..hemogram 11,25 çıkmış...kanı o kadar düşük sayılmaz bir kaç kan değeri de bir kaç değer düşük çıkmış ama genel anlamda boğaz kültürü ve kanı normal çıkmış..
biz hem ev hanımı ev iş kadınıyız..her ikisini de yürütmeye çalışıyoruz dediğin gibi arkadaşım..gerçekten işimiz çok zor..ve bedenen de zihnen de yorgun geldiğimiz evde..hem eşlerimizin hem bebişlerimizin hem evimizin hem de sorumluluğunu taşıdığımız kişilerin yükleri omuzlarımızda...
Allah yardımcımız olsun..bazen saldım çayıra mevlam kayıra diyesim geliyor ama o zaman da ev alıp başını gidiyor..sabah kalkıp bulaşık yıkarken..bir taraftan eşime laf yetiştirdim, bir taraftan oğluşuma..ikisinin de sevgime ihtiyacı var..kadın olmak bu yüzden çok zor..
 
ridacım gerçekten şükür ki mutluyuz,sağlığımız yerinde.tatlı bebişlerimiz var.dha ne olsun dimi ama :)))

Allah tüm sevgileri daim etsin...muhabbetinizi artırsın gökçencim..Şeniz
Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum..
yaaa bu arada Elifcim yok (Mercan'ın ve Kayra'nın annesi)

incecikten bir kar yağar
tozar elif elif diye
deli gönül abdal olmuş
gezer elif elif diye

elifin uğru nakışlı
yavru balaban bakışlı
yayla çiçeği kokuşlu
kokar elif elif diye
 
Canancım küçük ecrini öpüyorum geçmiş olsun yavruna bitanem..
 

tuğbacım benim oğlan da alıştı emziğine onunla uyumak istiyor, emziğini ağzına verince hemen gözlerini kapayıp sağa yada sola dönüp uyuma moduna giriyor..işe yarıyor yani emzikler..uyuyunca alıyorum ağzından bazen sıkı sıkı tutuyor ağzından almaya korkuyorum uyanır diye sonra kendisi atıyor ağzından..gamyoncuiremsu çok komikler yaaa çok sevimli oldular canlarım benim..
 
hadi arkadaşlar nerdesiniz sıkıldım vallahi, siz olmayınca çekilmiyor, gelin artık...
 
ridacığım yetiştim geldim bacım.... :)))))

ya aynısını yapıyor buğrada sağa yada sola dönüyor kendisi başınıda yukarı doğru büküyor öyle uyuyor:)))
canım muhammedin son halinin resimleri varsa koysana büyümüşür kerata bi görörelim nasıl büyüdüğünü
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…