Merhaba arkadaşlar..
Bugün kontrole gittim ve ayrıntılı ultrasona girdim..Çok şükür durumumuz iyiama kilo konusunda yine coşmuşum artık yazmaya utanıyorum..24. haftam ve şu ana kadar 13 kilo aldım :mymeka: Sanırım ne kadar sorun yaparsam o kadar hızlı kilo alıyorum..Bende artık saldım çayıra mevlam kayıra moduna geçtim :roflol: Ne yapayım madem hızlı kilo alma durumumu değiştiremeyeceğim bari doğumdan sonra zayıflamanın yollarını aramaya başlıyayım şimdiden..
Bu arada ben 29 Mayıs Hastanesine devam ediyorum..Doktorum eğer doğumu orada yapacaksam tetenoz aşısı olmama gerek olmadığını söyledi.. Bu arada kaç uyuşmazlığı için 28. haftada yapılan iğneyede gerek yokmuş çünkü bebek doğduktan sonra bebeğin kan grubuna bakılacakmış hemen ve ona göre işlem yapılacakmış ..( Aslında bu tam bir mucize yani anne karnındaki bebek anne yoluyla besleniyor ama annenin kan grubunu bile taşımayabiliyor, düşündükçe insan Allah'ın ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anlıyor gerçekten)
Gelecek kontrolde şeker yüklemesi ve kan uyuşmazlığı testi yaptırılacak..
ne güzel konuşuyosun resmen moral oldun bana:) söylediklerin doğru hiç kendini kandırmıyosun kışa gelseydi daha kötü olurduk biz yaz annesi olucaz kilo milo hikaye yani:)
Bu arada arkadaşlar sabah sabah herkesi ayaklandırdım karnımda iki gündür hareketlenme hissetmeyincedoktoruma koştum hemen tabi eşim, ailem ve iş arkadaşlarım hepsi telaşlandı ama çok şükür iiz gayet hareketliyiz:dance: içeride doktorda sen stres yapmışsın o yüzden hissedememişsin dedi
kızlar eğek siz hareketliyseniz bebeğin hareketlerini hissetmeeybiliyorsunuz mesela yemek felan yaparken yada ayakta iş yaparken hiisetmiyip telaşlanmayın, hemen rahat bir yere uzanın bakın nasıl hareket edecek.birde tatlı bişeyler atıştırırsanız daha da hızlı hareket edecektir.ilk hamileliğimde bende telaşalnırdım ama bunu örenince rahatladım:teselli:
Yaseminciğim,gün boyu koşuşturmalarım arasında anlayamayabiliyordum..Şimdi hareket olmayınca dediğin gibi hemen cikolata yiyorum ve bekliyorum :)
Ayrıca şimdi bebişi dinleyince başka birşeyi farkettimm..aynı saatlerde kısa süreli , aynı yerde ve seyirde hareket olduğunu farkettim..eşime dinlettim..araştırdık , sonunda hıçkırık nöbeti
diye tanı koyduk :)
Yaseminciğim,gün boyu koşuşturmalarım arasında anlayamayabiliyordum..Şimdi hareket olmayınca dediğin gibi hemen cikolata yiyorum ve bekliyorum :)
Ayrıca şimdi bebişi dinleyince başka birşeyi farkettimm..aynı saatlerde kısa süreli , aynı yerde ve seyirde hareket olduğunu farkettim..eşime dinlettim..araştırdık , sonunda hıçkırık nöbeti
diye tanı koyduk :)
eylülcüm çok güzel bilgiler vermişsin teşekkürler.yazın suyu gayet güzel yüketiyorum ama kışın malesef o kaadar içemiyorum hemde sabah 1,5 lt hayatta içemem ama 1 bardak içebilirim :)
herkese günaydın mayıs hamişleri.....
bende artık çok net bi şekilde oğluşumu hissedebiliyorum...
yani sadece kendimi dinlediğim zaman değil her an her vakit....
iş yaparken yürürken artık benimle olduğunun farkındayım....
tabi karnımı sevmeye başlayınca karnım şekilden şekle giriyo...
ewet aynı yerde sürekli pıtpıt diye ses oluyo demekki sebebi buymuş....
o kadar sert tepikler atıyo ki bazen şaşırıp kalıyoruz eşimle....
bu şimdiden böle ise son haftalarda yandım beeennnnn....
ayy mayıs annelerim benim benim kızda maşallah gececi gece oldumu tepinmeye başlıyor.bide evde papağanım var galiba kızım papağanın sesini duyuyor çünkü papağan konuşunca tepki veriyo benim güzel kızım